gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ANNEME

05 Mayıs 2010, 01.57
A- A+

 

Anne;

Annem bu ilk ayrılışımız değil ama senın en ozel en anlamlı gununde ilk ayrılısımız sımdı orda olmak kapına kırmızı guller ile gelmek elllerini doyasıya öpmek anne benı bugune getırdıgın ıcın yanında olup haykırmak ısterdım  . . .Ama olmadı bunun kadar acı bırsey belkıde yok Ama varsın belkı yanımda degılsın ama varsın varlıgın var benden uzaktasın belkı buna sukretmem lazım ben daha ıyı kıymetını bıldım annem burdayken ,sana bagırdım yerı geldı sana kustum anlamsızca sana haykırdım belkı kavgalarımız eksik olmadı yeri geldi agladık yerı geldı gulduk ama anlıyorum kı benım senden baska gerceğim yok senın gıbı sevenım yok dunyada senden baska Gercek Yok annem yok . ..Beni dokuz ay boyunca tasıdın , belki yemedın yedırdın gece gunduz demeyıp basımda bekledıgın geceler,kım bılır neler cektın ben bunları bılemıyorum sen bunları yaptın ama ben sana bagırdım sen ellerinle bana yemek yedırırken ben sonucunu senı aglatarak verdım emeklerken yururken ardıma bakmayıp ben kendim yürüyorum sen karışma dedim her anne gibi beni okula yazdırdın heyacanlıydın elin yüreğinde bıraktın beni oraya acaba naptı acaba düştümü acaba alıstımı acaba aglıyormu dedin ve ben seni o gun hıc dusunmedım bıle bıraktın gıttın ve ben ılk arkadaslarımı buldum annem ve sen bunları yaparken ben sadece sana bir ANNE  dıyebıldım sana sadece bir odul verebıldım anne dedim sen bu anne kelımesı ıcın dunyaları verırken ben tek kelıme anne dedım .Kac gece agladın ?kac gece bekledın ?kac gece uykusuz kaldın ?Ben bunların hıcbırını bılemedım goremedım annem  . . .

Yeri geldi aramadım ,aradın ne var diyerek actım . Sen kızım kahvaltını yaptınmı dedın . . .Aradın gecenın bu saatınde Ne oldu dedım ?Sen kızım ustunu ort dıye cevap verdın . .  .Aradım anne geri geleceğim dedım Sen kızım sabret kızım derslerini verıp geleceksın dedın  . . .Ve ben alıstım anne ben gelmıyorum dedım  . .  .Ve bir kapı caldı kim oo dedın ses yok actın ben geldim anne diyebildim sadece Ve sen havalara uctun  . . . Ve suan yanında olabılmek ıcın canımı verırımdım ınan bana sen bunları yaparken bana ben sana anne para gonder dedım anne su bıttı anne bu bıttı dedım ve ınsallah bır gun bende anne olacagım .

ben gordum kı ;

SENDEN BASKA GERCEGIM YOK ,SENDEN BASKA BASIMIN TACI YOK,SENDEN BASKA BENI GERCEKTEN YALANSIZ DOLANNSIZ SEVEN YOK,SENDEN BASKA BENIMLE AGLAYAN YOK,SENDEN BASKA GERCEK DOSTUM ARKADASIM YOK BEN BUNU GORDUM ANNEM BEN ANNE BEN BIR KEZ DAHA OZUR DILERIM HERSEYE ANNE SENI COK SEVIYORUM ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN Senı herseyden cok seven kızın .  . .

Anne ve son olarak sakın aglama ben ıyıyım sen bu satırları okurken bende okuyor olacagım  ve ben gıdıyorum son bırsey dıyecegım ve gıdecegım                   Anne beni bırakma olurmu?

 

YORUMLAR

05 Mayıs 2010, 08.49
:((((((( günaydın ben bu satırları okurken ,çok ağladım biliyormusunuz yaşım 52 anneyim,anneanneyim ama hiç bir şey rahmetli annemin yerini tutmuyor,dolduramıyor evet şu bir gerçek ki AĞLARSA ANAM AĞLAR,GAYRISI YALAN AĞLAR.çok yerinde bir söz annesi hayatta olanlar annenizle geçireceğiniz  her dakikanın kıymetini bilin lütfen,sonrası yok çün ki,bu vesileyle tüm annelerimizin  ANNELER GÜNÜNÜ kutluyorum benden büyüklerin ellerinden küçüklerinde gözlerinden öpüyorum,hayatta olmayan  annelerimizede rahmet diliyorum mekanları cennet olsun hepsininde.....
05 Mayıs 2010, 10.17

Ahhh canım Többeciiimmm,

Anlıyorum ki her ergenlikte olan kızın, annesiyle arasında geçen tartışmalar sende suçlukuk duygusu yaratmış.Sakın bunları dert etme,annen mutlaka üniversiteye (sanırım  baska bir kente) kızını yollamaktan çok mutlu ve seninle gurur duyuyor.Ben de anneyim,biliyorsun .Hani o 9 ay karnında taşıma meselsi var ya;Biz sizi bebek yatagımızda beslerken öyle mutluyuz ki,o kadar dolu dolu hissediyor ve 9 ay boyunca dunyanın merkezini karnımız haline getiriyoruz ve hep bebegimizle konusuyoruz ki,inan o duyguyu yaşamanı isterim ki anlayasın o kadar da zor bir şey degil inan..Dünyanın en en en mutlu şeyi bebeğini taşıyıp ellerine almak..Dogurdugunda 'kızın işte bu ' deyip sizi elimize verdiklerinde defalarca yüzünüze bakıyoruz özümsemek için sizi...O 9 ay süt vermeye hazırlanan anne memesi,dogumdan hemen sonra sızlıyor süt vericem ben hazırım diye inanamazsınn nasıl nasıl bir denge bu...Ve biz emzirme acemisi o anne,birilerinin yardımıyla gögsümüzü acemice size sunarken görüyoruz ki,'anne sen dur,ben biliyorum karnımı doyurmayı der gibi bi şey ,nerede ögrendin a bebegim dedirtircesine alıyor ,alıyor sütü beceriyle,nasıl kolaylaşıyor her şey..Seni beslerken,altını degiştirirken,hastalıgında bakarken ANNEN (biz) hiç mutsuz degildik ki,göreceksin ileride,gör inşallah canımm...Karşılıksız severiz biz,sen de öyle seveceksin.Kırılmayız biz çocugumuza,sen de kırılmayacaksın..Kızım bana demedi ne var anne diye belki asabi halin farklıydı senin ama annen biliyor ki geçecekti o günlerin..Sabırlıyızdır biz,sen de olacaksın canım...Benim de anneme özel bir yazı yazmayı düşündügüm şu günlerde yazını görünce sana yazmak istedim..Anneni zaten ççok seviyorsun biliyorum ama başka sevgilerle kıyaslama sakın olur mu..Onlar da gerçek sevgi,başka tatlarda belki ama sevgiye hep güven...Sevgi saçtıkça sana doluşan bir şeydir,korkma sev..Çiçegi başka sev,böcegi başka sev,aileni başka sev,ve ve ve,:))))) O 'nu baska sev..Sev canım,öpüyorum seni......Ataya..

05 Mayıs 2010, 10.19
  çok güzel anlatmışsınızz ellerinize sağlıkk yüreğinize sağlık..unutmayınki sizi gerçekten seven tek  annenizdir..ve karşılıksız bir sevgiyle seviyor..anneler başımızın tacıdır onları lütfen kırmayalım sevdiğimizide zaman zaman dile getirelim..iş işten geçtikten annenizin kalbini kırdıktan sonra ne deseniz faydasız anne kırılmıştır birkere içi buruktur ama evladıdır sonuçta affeder .ama krmadan üzmeden önce  düşünerek hareket edelim.çünkü bende bir anneyim..bu anlattıklarınızı bende birebir yaşıyorum.inanınki çok üzücü oluyor.bende annemi çok seviyorum bu yazıyı burada annem okuyamıyor ama olsun  ANNEMİN ve tüm annelerin  ANNELER GÜNÜNÜ  kutluyorum..ANNEMİ ÇOK  SEVİYORUM...
05 Mayıs 2010, 14.13
gunaydın omerkartal abla ben kımseyı aglatmak ıstemedım .Sadece ıcıımden gelerek bu satırları annem ıcın ve butun anneler ıcın doktum .İnan bana benimde gozlerım gıttı :) BUTUN ANNELERİN BASTa YoONcA annemın olmak uzere ellerınden operım ve anneler gununu kutlarım evet ablacım aglarsa onlar aglar baskası yalan aglar gercekten .Gercek bu ondan baska gercek senın ıcın aglayabılecek ınsan yok ben gordum bunu gercekten deger veren ınsan yok he olur dostun olur ark zart zurt bunlardan bahsetmedım bıle bunlar bazen gelıp gecıcı ama anne ben bunu anlatmak ıstedm .sızınde gozlerınıze saglık . . .
05 Mayıs 2010, 14.56
Ataya bir anneyi ne guzel anlattın bende ınsallah bı duyguyu bır gun tadacagım allah ızın verırse o muhterem duyguyu bir gun gorecegım ama işte ne yazarsan yaz bir anneyi anlatmaya kelimeler yetmiyor anne şifa merhamet anne herseye deva anne dunya yalan olsada tek gercek  . . .:)Bir anneyi anlattın bana kelimeler yetmez belki anlatmaya ama burda beni ve butun anneleri duygulandırdın be insalah bende senin gıbı tum anneler gıbı gorcegım belki belki goremeyecegım ama her anne gıbı acısıyla tatlısıyla bu duyguyu tatmak ısterım bu duygudan daha buyuk baska bı duygu yok ataya ablam senınde anneler gunun kutu olsun ellerinden belki opemıyorm ama sen esı bulunmaz annelerden bırısın evlatların cok sanslı boyle bır anneye sahıp oldukları ıcın bunu bıl senı seven kardeısn .
05 Mayıs 2010, 17.48
 Sevgili ! TớฬβĕĹ¡19  ve diğer henüz yaşı genç olan arkadaşlarım...!

Ben sizlere uzun yazıp başını ağrıtmak istemiyorum,yanlız şu kadarını bilin kim ne derse desin insan ancak başına gelince anlıyormuş.Hani derler ya " EVİN DİREĞİ ERKEKTİR" diye!İnanmayın.Evin direği " ANNEYMİŞ ".

Anne ölünce ev de ÖLÜYOR.

ANNELERİNİZİN KIYMETİNİ BİLİN.Sevgilerimle...
05 Mayıs 2010, 19.10
ÇOK GÜZELLL CÜMLELER KURMUŞSUNNN BİR ANNE OLARAKKKK SENİİ SIMSICAKK KUCAKLIYORUMMM
05 Mayıs 2010, 19.20
yavrusundan uzak ta yaşayan bir anne olarak,yazınız beni çok duygulandırdı,uzaklara götürdü, ağlattı, ama mutlu da etti ellerinize sağlık çocuk güzel bir anne olacağınızdan eminim, sayısı çok olan anneler günü  kutmlamanız dileğiyle, geleceğin annesini, kendi annesini bu kadar güzel anlattığı için kutlarım.
05 Mayıs 2010, 19.21
!Töwbeli19 ciğim;bitirdin beni de....omerkartal07 ile ve daha varlığını bilmediğimiz birçokları ile aynı kaderi paylaşmışız..Doğanın kanunu bu.Annelerimiz bizi sever,biz çocuklarımızı,çocuklarımız ise bu borcu kayıtsız şartsız kendi çocuklarını severek öderler..Bu sevgi borcu hep bir nesil sonrasına ödenir.ama bazen böyle duygusal farkındalığı yüksek biri çıkar...Kendi annesine seslenir....Bizi de ağlatır. Kendi annemizin zamanında değerini anlayamadığımıza ağlarız...Belki de çocuklarımız bize yeterince değer vermiyor diye...Ama er ya da geç bir gün herkesin hissedeceği duygu:!Töwbeli19 un duyguları...Sevgi ile kalın.
05 Mayıs 2010, 22.57
Sen cok sansli imissin kardesim. Ben annesiz ve babasiz büyüdüm. O yüzden  göremedigim o sevgiyi cocuklarima veriyorum. Keske annene o hatalari yapmasa imissin. Anneler var Cennet onlarin ayaklari altinda, Annecikler var Cehennemin karanlik kuyulari onlari bekliyor. Senin annen cennetin en güzel kösesini hakediyor. Saygilarimla.
05 Mayıs 2010, 23.14
kelimelilere sığmaz derler, bazı şeyler... gerçekten sığmadığını gene bu kelimeler anlatıyor insana .

Çok mükemmel olmuş .

Teşekkürler
05 Mayıs 2010, 23.42

harika yazmışsınız,çoook duygulandım .herkesın anneler gununu kutluyorum.

06 Mayıs 2010, 00.27
Yazılanlar beni çok duygulandırdı.Bende bir anneyim.Hayatta insanı karşılık beklemeden seven tek varlık annedir.2 sene öncesine kadar anneler günü benim için güzel bir gündü.ama şimdi anneler günü geliyor diye içim sızlıyor.Çünkü ben annemi kaybettim.Hayatımdaki en kutsal ve değerli varlığı kaybettim.Anne acısı hiçbir şeye benzemiyor.Annnesi hayatta olanlar çok şanslı.Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum.
06 Mayıs 2010, 00.30
tovbeli süper yazmıssın gercekten tbrk ediyorum cnm :((((((((((
06 Mayıs 2010, 00.56
Büşracım canım gercekten cok guzel yazmıssın ellerine saglık canım BENDE BURDAN TUM ANNELERIN ANNELER GUNUNU KUTLAR saygıyla ellerinden öperim
06 Mayıs 2010, 02.36
Mrb bir cümlede ben yazmak istiyorum.Birçok evlat anne babayı yitirdikten sonra değerini anlıyor malesef.Ama lütfen onların hakkettiği değeri yitirmeden verelim,geç olmadan.Küçücük bir tebessüm,sıcacık bir sevgiyi verelim,bunu hakediyorlar çünküü.Fazla istedikleri bişey yok zaten . Bütün annelerin anneler günü kutlu olsun. TABİİ YILDA TEK BİR GÜN DEĞİL BÜTÜN GÜNLERİN ANNELERİN GÜNÜ OLSUN.Sevgiyle kalın.
06 Mayıs 2010, 04.51
Yüreğinize sağlık sabahın bu saatinde ağlamaktan perişan oldum. Belki hepimiz yapıyoruz yazıda anlatılanları keşke yapmasak. Annelerimizin değerini bilsek. Onları kaybetmeden onları ne kadar sevdiğimizi hep hatırlatabilsek.  Tüm Annelerin anneler günü kutlu olsun.... Sevgilerimle
06 Mayıs 2010, 07.38
evett.. beni de ağlattınız ama olsun..annem için binlerce damla gözyaşım feda olsun. hani ana gibi anneler vardır,gerçek anneler.. işte benim de annem öyle anneydi. fedakar,gözümüzün içine bakan,bizi görünce gözlerinin içi gülen..ama artık yok .çok özlüyorum onu.ben de anneyim ama her anneler gününde içime taş oturuyor sanki.biz annemizi çok erken kaybettik. ona doyamadan aniden gitti.daha elliydi. doksan da olsa doyamazdık biliyorum.doyulmuyor.hele bir başım sıkışsın..nasıl arıyorum pamuk kalbini.bana nasihat edişini.nasılda rahatlardım annemle konuştuğumda. bütün annelerin anneler gününü kutluyorum.bütün evlatlara da;ANNENİZİN KIYMETİNİ HAYATTAYKEN BİLİN,GEÇ KALMAYIN ÇOK ÜZÜLÜRSÜNÜZ diyorum.sevgiler.
06 Mayıs 2010, 17.36

       Yavrum,

      Birtanem, Gözümün nuru , canımıniçi , güzel kızım, Anneler Gününde ilk defa ayrıyız aramızda kilometreler var doğru. Fakat yavrum bizim gönüllerimiz bir. Senin orda benim burada olmamız içimizdeki sevgiyi asla öldürmez. Bebeğim, aynı evde olup ta iletişimimiz kopuk, birbirimize karşı sevgimiz saygımız olmayabilirdi.

Birtanem canım kızım annelik gerçekten öyle güzel bir duygu  bu duygu ki senin varlığını hissettiğim gün başladı. Sevgi ile özveri ile seni büyütmeye yetiştirmeye çalıştım. Seninle yürüdüm, seninle büyüdüm. Zaman geldi sevinçlerine sevindim, zaman geldi üzüntülerinle üzüldüm, ağladığında yanında, güldüğünde yine yanında olmaya çalıştım. Tüm bunları özverinin sevgi ile yoğrulmasıyla yapabildim.

      Aşkım canım yavrum birtanem meleğim her anne evladını,  geleceği için sağlam adımlarla ilerleyen,  en ufak bir esintide yıkılmayan, hayatta yaptığı yanlışlardan ders almasını bilen, evladının ailesine topluma hayırlı birer insan olarak yetiştirmek tüm annelerin temmenisi ve uğraşıdır. Yavrum inşallah sende yavrunla anneliğin tüm güzelliğini görecek sevginle özverinle anneliği dahada iyi anlayacaksın. Kızım sana asla küsmedim, kırılmadım tabiî ki annen bir büyüğün olarak üzüldüğüm şeyler oldu. Biz tüm zorlukları seninle omuz omuza aştık. Bir beden bir yürek olduk. Hiçbir şekilde Özür dilemeni gerektiren bir şey yapmadın bana karşı.

      Yazını inan birkaç kere okudum inan ağlamadım. O tertemiz kalbini öyle güzel açmışsın duygularını öyle güzel anlatmışsın ki ve her satırında her noktasında, her virgülünde harcanan emeklerimin boşa gitmediğini gördüm ve seninle bir kez daha gurur duydum. Eline yüreğine sağlık.

     Yavrum bende annemin, tüm annelerimizin ve geleceğin annesi siz genç kızlarımızın Anneler Gününü en içten dileklerimler kutluyorum.

  Güzel Kızım Canımıniçi birtanem seni çooooooooook çooooooooook seviyor, çoooooookda öpüyorum.

    Emanetin Rabbime Yavrum.

   Annen  YooNCa

06 Mayıs 2010, 19.50
Tüm annelerın anneler gununu kutlarım .
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın