gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Angut

17 Haziran 2010, 14.08
A- A+
 Herkesin (haksız bir şekilde) kullandığı bir ifadedir "Angut". Birisi bir salaklık yapınca, bir laftan anlamayınca, böyle boş boş bakınca hemen "Angut'musun" der günümüzün insanı.. . Angut'un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir ton "Angut!" var ülkemizde.. Angut kuşu'nun eşi öldüğü zaman (yanına o anda başka bir yırt...ıcı hayvan veya bir insan gelse dahi) gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da ölene kadar onun baş ucunda bekler... İşte bu canlının yaptığı en büyük"Angut"luk budur.. Ayrıca bu olay bütün Angut kuşları için geçerlidir, arada bir görülen birşey değildir.. Çok ürkek bir hayvan olmalarına rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen Angut kuşuna elini uzatsanız dahi oradan kaçmaz.. Hani derler ya "Angut gibi bakmasana".. keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine.. Bundan sonra bazılarına "Angut" demeden önce bir kere daha düşünün..
Bir "Angut" bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde...

YORUMLAR

18 Haziran 2010, 23.19
çok haklısın ve anguta benziyosun derler bence herkez baksın angut kuşuna sonra benzetme yapsın :D
19 Haziran 2010, 15.44
çok güzel yazmışsın ağzına eline yüreğine sağlı
19 Haziran 2010, 15.48

teşekkürler shameran.. benimde çok evveldir bildiğim ankut kuşunu buradan aktardığın için..  sevdiklerimize yaşarken de angut gibi bakabilmek ümidiyle..

 

19 Haziran 2010, 18.23
angut gibi bakıp bekleyeceğine insan gibi yardım edersek daha ii olur demi
19 Haziran 2010, 19.11
cok doğru alla hocamız anlatmıstı bunu ama  ölene kadar değil 7 yıl beklıyo eşinin ardından diye anlamıstı..ha 7 yıl ha ölene kadar sonucta değer erip beklıyo ya..
19 Haziran 2010, 20.36
angut kuşunu daha evvel tanımayan insanlara angut diye hitap ediyorsun bende sana karga desem nasıl olsa oda bir kuş hakaret içermiyor...
19 Haziran 2010, 22.08

 

 

   gercekden guzel bi paylasim eline yuregine saglik... bu yazi insanlarin hayvanlar kadar bile sadik olmadigini acikliyor. keske bende bi angut kusnunun esi olsaydim....

19 Haziran 2010, 22.32

klavyene sağlık arkadaş

angut mükemmel bir kuştur

yazdığında çok doğrudur(angut kuşu farklı bir kuştur yazdığın gibi eşi öldüğünde her zaman yanında kalır)asla bırakmaz

birde insanlara bak

???????hangisi angut

saygılar

 

20 Haziran 2010, 00.43
kuş hakkında sölediklerin doğruda betimlemer çok sert olmuş.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın