gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ANLAYIŞ !

06 Temmuz 2010, 15.57
A- A+

 

                Yaşam kalitemizi    daha iyi, daha sevgi dolu bir döngüye  çevirmek  ve  neler yaptığımızı düşünmek için en uygun zaman günün sonu olduğunu düşünüyorum. Çok büyük boyutlu şeyler yapmamıza  ve düşünmemize gerek yok; var olan basit şeyler üzerinde bir şeyler yapmak da yeterlidir: Edemediğimiz bir telefon, yazmayı ertelediğimiz küçük sevimli notlar,takdir etmediğimiz o iylilik.Veremediğiniz ve söyleyemediğiniz sevgi busesini   vermeye gelince, fırsatlar o kadar sonsuzdur ki elbette  bunu hepimiz yapabiliriz.

            Sevgi anlayışla yaşar, anlayış ise  karşıdakinin görüşünü anlamaktır. Başkalarına kendimize  davranılmasını istediğin gibi davran kuralı, anlayışın bir örneğidir. Bu, kişisel ilişkilerimizi güçlendirmeye yarayan çok kuvvetli bir insan huyudur. Aslında  bakarsanız anlayış, başkalarının görüşünü kabul etmemiz gerektiği demek değildir. Sadece onu anlamaya çalışmaya hazır olduğumuz demektir. Herkesin, bizlere  uymayan, kendileri için geçerli olan kendi deneyimleri olduğunu kabul etmedikçe, bunu yapamayız. Kimsenin evreni  bizim gibi görmesini bekleyemeyiz. Gerçek anlayış, ancak kendi dışımıza çıkabildiğimiz ve nesnelerin öteki insanlara nasıl göründüğünü anlamaya çalıştığımız zaman gelecektir.

       Pek çok kere ilk görüşte kolaylıkla umursanmayacak ve unutulacak insanlara rastlamışızdır. Bu da bizlere  olumsuz önyargılarımızın  çoğu zaman ne kadar yanlış olabileceğini öğretmiştir. Anlayış bir huy haline dönünce, artık o anın tutkusunun esiri değilizdir ve sevme yeteneğimiz sınırsıza ulaşacaktır.

Aslına bakarsanız, Sevmek için o kadar fırsatımız olmasına karşın dünyada o kadar az sevgi vardır ki. İnsanlar yalnız ağlamakta, yalnız ölmekteler. Çocuklara kötü muamele edilmekte, yaşlılar son günlerini sevecenlik ve sevgiden uzak geçirmektedirler.Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim doğa ve hayvan sevgisi de başka bir dürtü olarak kabul ediyorum. Sevgi gösterisine bu kadar çok ihtiyaç olan bu evrende, yaşamımızdaki insanlara sadece sıcak bir kucaklama yada uzatılan bir elden daha karmaşık olmayan bir hareketle yardım edecek büyük bir gücümüz olduğunu, anlamak çok önemlidir. O halde sevgi aşkımızı her nesle için sonsuz kullanmak ona olan aşkımızı tereddütsüzce söylemek, sıcacık kucaklaşma  yüreğinizdeki tüm ateşi onun la  paylaşmak ,küçük buselerle sevgi çiçeklerini sunmak,yaşam tarzımızdaki antre alin nekadar yükseldiğini kendimize olan güvenin sonsuz olduğunu, ve pozitif bir enerjiyle güne başladığımızı görebiliriz.Sevgimizi  her fırsatta dile getirmek bizi  daha bir güçlü ve  heyecanlı sevecen ve mutlu olarak bize  yansıma olarak dönecektir.

Bunun için hayatın  akışını tüm sevgi gözlerimizle bakmak ,o heyecanı yaşamak arzulamak, sorunlarla ve düş kırıklarıyla nasıl başa çıktığımızı ve ayakta kaldığımızı   görebiliriz. Şu kuralları  unutmamak lazım Sevgi herkese,Saygı Kendimize ve başkalarına,Sorumluluk ise Tüm hareketlerimiz  için, Aşk ise özel insana ,bu arada  mutluluk ve sevgi kelebekleri yüreğinizde  olması , gökyüzündeki ay ve yıldızlar kadar parlak, güneş kadar sıcacık  olması  dileğiyle sevgilerim.

YORUMLAR

06 Temmuz 2010, 22.33
çok güzel bir yazı eline saglık

06 Temmuz 2010, 22.55
çok hoş ama bir okadarda çok istekler bunların hepsi bir insanda olmaz olsa zaten mükkemmel olurdu
06 Temmuz 2010, 23.20
azı çok anlamlı bir yazı olmuş.ellerinize ve yüreğinize sağlık
07 Temmuz 2010, 02.46

taktir ediyorum sizi gerçekten çok güzel bir konuya deginmişsiniz yazınızı büyük bir açlıkla okudum ve bendede bunlara benzer açıklıklar oldugunu eksiklikler oldugunu hatırladım bazen o kadar bencil oluyoruz ki karşımızdakine hiç hak isteme fırsatı hatta söz söyleme fırsatı bile bırakmadan davranıyoruz ve ön yargı zaten tm bi baş belası zaman kötü kimseye güvenmeyin diye beynimize o kadar yerleştirilmişki herkese şüpheyle bakmaktan slm vermeye bile tebessüm etmeye bile korkar olmuşuz

umarım herşey düzelir ................

07 Temmuz 2010, 03.09

kalemine tsk ederim

 

08 Temmuz 2010, 09.51
çok güzel  dilekler ..amaaaa..keşke uygulayabilsekkk..
08 Temmuz 2010, 14.51
güzel olmuş.teşekkürler. anlayışın ne denli önemli olduğu güzel işlenmiş.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın