gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kazanırken kaybettiklerimiz..

03 Eylül 2010, 15.09
A- A+


     Tüm dünyevi zevkleri tadarak, sürekli tüketerek, daha fazla para kazanma derdine, daha çok alma ihtiyacına tutunarak, oradan oraya sürüklenen insanoğlu, bunların önemsiz olduğunu ancak gerçek aşkı yakaladığında öğreniyor. Ancak işin üzücü tarafı, daha doğrusu beni üzen tarafı, öylesine kaptırıyorki insan kendini şu çarkın dönüşüne, sonunda kalbi kör oluyor. Fark edemiyor gerçek sevgi gelse bile insan kaybettiği, bir kalemde silip attığı şeylerin değerini saçına aklar düşmeye başladığında anlıyor. Ancak kayıp büyük  vakitte çok geçtir artık.


    Yaşamak için bir sürü ihtiyacı karşılamak zorundayız, biliyorum. Barınmak, yemek, içmek, uyumak, giyinmek zorundayız. Bunları çöpe atalım, yollarda divane dolaşalım demiyorum ki! Benim anlatmaya çalıştığım, daha çoğunu isteyen hırsımızın duramayışı yüzünden kaybettiklerimiz.


     Daha fazla para kazanıp, daha büyük bir ev alacağız, bir üst model arabaya bineceğiz, en şık ve lüks yerlerde yemek yiyerek, en kaliteli ve pahalı kıyafetleri satın alacağız. Peki, sonra ne olacak?

    Sonra son model arabamıza atlayıp, muhteşem evimize gideceğiz. İpek pijamalarımızla gireceğiz kocaman saten çarşaflı yatağımıza, yanımızdaki yastıkta yatan kimse olmayacak, eğer tüm bunlara sahip olma derdinden ertelemişsek aşkı. Yahut orada yatan sizin aşık olduğunuz kişi olmayacak.
    Orta yolunu bulmak lazım hayatın. Sonu yok ki tüketmenin, fazlasına sahip olma isteğinin, hırsın ve satın aldıklarımızın. Para aşkı satın almaz. Ne kadar zengin olursak olalım, gerçekten bizi biz olduğumuz için seven, uğrumuzda can verecek, kavgada sırt sırta dövüşecek bir yol arkadaşı satın almamıza yetmeyecektir elimizdeki para.
     Eğer unuttuysanız, kalbinize sevgiyi hatırlatın. Aşkı arayın, inanın ve sahip çıkın.  Çünkü aşk, sıkışmış vakitlerde yaşanmaya gelmiyor.

 

    

 

 

 

YORUMLAR

04 Eylül 2010, 06.32

''Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır. Acaba ilahi aşk mı peşinde koşmalıyım,mecazi mi, yoksa dünyevi,semavi ya da cismani mi diye sorma! Ayrımlar ayrımları doğurur.AŞK'ın ise hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur.

Başlı başına bir dünyadır aşk.Ya tam ortasındadır.merkezinde ya da dışındasındır, hasretinde.''

04 Eylül 2010, 08.32
Bu güzel duygulara ben de şunu eklemek isterim.ünlü şarkıcı Bob Marley 36 yaşında ölmeden önce, baş ucunda bekleyen oğlu Ziggi'ye son söz olarak şunu söylüyor:"Para hayatı satın alamaz oğlum."...evet doyumsuzluk ve aşırı hırs insanların hayatı kaçırmalarına neden oluyor...hem de bir de hiç sahip olamayacakları bu güzel yaşamı...teşekkürler...eline ve yüreğine sağlık...
04 Eylül 2010, 12.39
AŞK YAŞANMIŞLIKTIR İYİYDE GÜZELDE ACIDA ÖZLEMDE VE KISACA HERŞEYDE... ONA SAHİP ÇIKALIM VE ELİNİ  BIRAKMAALIM HİÇ....
04 Eylül 2010, 13.06

Birden kazanma çabası içindeyken kaybettiklerim geldi aklıma. Bende de kayıp büyük Demokrat telafiside çok zor valla

Bari bundan sonra aklımı başıma toplayım:)))))

Çok güzel ifade etmişsin eline sağlık...

04 Eylül 2010, 13.44
paylasımınız için tşk.ederim
04 Eylül 2010, 16.35
aşkı hayatınızın ortasına oturtmuşsunuz ama aşk olmadanda hayat pekala sevdiğiniz insanlarla güzel olabiliyor ;)
04 Eylül 2010, 20.54
"Kimi Hindu, kimi Yamyam, kimi bilmem ne bela... Hani tauna da zuldür bu rezil istila... Ah o yirminci asır yok mu, o mahluk-i asil, Ne kadar gözdesi mevcut ise hakkiyle sefil,....."
05 Eylül 2010, 01.23

 arkadaşım şu an şoktayım!!!toplumda benim gibi düşünen  birini okudum.işte hayat bu kadar  güzel anlatılır.ALLAH insanları para hırsıyla sınav ediyor.bir düşünürün dedigi  gibi  PARA SAHİBİ OLMAK İÇİN SAGLIGIMIZI VE GENÇLİGİMİZİ KAYBEDİYORUZ.SAGLIGIMIZI KAZANMAK İÇİN PARA ÖDÜYORUZ,PEKİ YA GENÇLİGİMİZİ NEYLE SATIN ALACAGIZ.

05 Eylül 2010, 01.41
hayat bu insandan insana değişiyor ne satın alınıp alınmıyacağı. ama elbette sonuca bakacak olursak ne kadar güzel olsada/gözüksede beyinde zamanında yer yapmış/yaşanmış bir sahtelik olucak sonuçta. neyse blogunuz güzeldi tşkler..
05 Eylül 2010, 02.48
Dilinize saglik ben boyle bir hayattan yeni ciktim. Bunu kise benim gibi anlayamaz 
18 Kasım 2010, 14.00
hani iftar vaktine yakın susarya insan.yoklugun o denli yakıyor beni,söyle nezaman okunur burda ezan..bir yudum su gibi özledim seniiiiiiiiii.........sevmeyi sevebilmeyi çok sevıyorum
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın