gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kahve Aşkı

20 Eylül 2010, 13.12
A- A+

Ne güzel bir atasözüdür; "bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır". Bize gerekenler bir adet cezve, bir çay kaşığı kahve, bir fincan su, bir tatlı kaşığı şeker. Cezveyi yuvaya benzetirim hep, içine berraklık kazandıran su konulur, sonra biraz hayatın gerçekleri acı olan kahve, daha sonra ise ne yaşarsak yaşayalım içine bir tutam şeker, tat katmak için. Bir fincan kahvenin hatırıyla gelen o eşsiz, bitmeyen dostluklar ve aşklar başlar.

Bilemezdim bir fincan kahveyle hayatımın aşkını bulacağımı. Konserler için şehirden şehire geziyordum. Ekim ayı, günlerden pazar. Yine bir konsere yetişme telaşındayım. Uçakla değil de tur aracıyla gitmeyi tercih ettim bu sefer. O da ne! Araç yolda bozuldu, tamirci geldi, fakat tamiratın iki saat süreceğini belirtti. Hava soğuk, bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyor. İndim arabadan, etrafıma bakındım biraz, yürümeye başladım sonra. Yağmur altında yürümenin tadına doyulmaz. Bir anda biri çıktı karşıma, elinde şemsiyeyle beni yağmurdan korumaya çalıştı. "Bayan çok ıslanmışsınız buyurun size cafemde bi kahve ısmarlayayım" dedi. Yağmurda yürümek güzel tabii de üşümüştüm biraz, kabul ettim. Kendi elleriyle bir fincan kahve yaptı bana. İçerken seyretti beni, mahcup halimi. Sohbet etmeye başladık; hayatımdan, konserlerimden bahsettim ona. Zaman nasıl geçti anlamadım bile, araç tamir edilmiş ve gitme vakti gelmişti artık. Ancak nedense hiç gidesim yoktu. İçimde belli belirsiz bir kıpırtı vardı. Fakat ayrılmak zorundaydım.

Konserime yetiştim, sahneye çıktım seyircilere bakındım. Aman Tanrım! O da ordaydı, tam karşımda! Yüreğimden ılık bi esinti geçti. O anki mutluluğumu anlatamam. Konser bittiğinde yanına gittim, misafir odasına davet ettim ve bir fincan kahve ısmarladım. Epey sohbetin ardından anladık ki biz asla birbirimizden kopamayız. Hayatımın aşkını bulmuştum. Sevdiğim, canım bir tanemi.

Ve sevdiğimle ortak meyvemize de kavuştuk. Minicik elleriyle süt kokan bebeğimize. Hayatımıza yeni bir anlam, yeni bir heyecan kazandırdı. Mutluluğumuza mutluluk ekledik. Ve yeni bir mutluluk daha kapıda; az kaldı, bir bebeğimiz daha geliyor. Kızıma hep babasıyla bir fincan kahvenin hatırını ve yaşadıklarımızı anlatırız hikaye gibi. Ve biz hala ilk günkü gibi, birer fincan sıcacık kahvemizi alıp, yaşadığımız günlerimizi anarız.

Neşe Aslan

YORUMLAR

20 Eylül 2010, 22.45
kim yav bu neşe aslan:)))
20 Eylül 2010, 22.57
kahve diyip gecmicen güzel yazmısn eline saglık :)
20 Eylül 2010, 23.00


Çok doğru, bir fincan kahve sevdiklerinizle paylaşınca değerli bir zaman olur ve mutluluğun tadına varırsınız...


Teşekkürler çok güzel bir paylaşım.....

20 Eylül 2010, 23.34

bazıları buna inanmıyacak lar ama ben inanıyorum içimden gelerek . yazacak ta hiç bişey yok ben ce . tek kelimeyle SÜPER. mutluluğunuz ebedi , yavrularınız da analı babalı  büyüyüp vatana millete dinine dinayeti nr anasına babasına vel hasıl tüm insanlığa hayırlı birer evlat olsun diye temenni ederim .  paylaşım için de yürekten teşekkürler . 

20 Eylül 2010, 23.36
slm  ne güzel anlatmışsın bir fincan kahvenin  insan yaşamına  kattığı tadı. allah mutluluğunuzu daim etsin. bende kalkayımbir fincan kahve yapayım şimdi:)))
20 Eylül 2010, 23.59
bir fincan kahve tadında nice güzel senelere. allah bozmasın
21 Eylül 2010, 07.27
hayatın güzel süprizimi yoksa kader birliğimi bilemiyorum ama yollar kesismiş ama kahve bahanesi olmuş ömür boyu sadakat içinde mutluluklar!
21 Eylül 2010, 09.27
SÜPER BİR YAZI TEŞEKÜRLER :)
21 Eylül 2010, 14.45
Emeğinize ve yüreğinize sağlık.
21 Eylül 2010, 16.01
KAHVE YEMENDEN GELİR AMA EN GÜZEL ANKARADA İÇİLİR.:D
21 Eylül 2010, 16.31
saçma her askı duymusumdur bu çok saçma
21 Eylül 2010, 18.04
Tüm yorumlar için teşekkür ederim. Fakat şunu bilmenizi isterim ki yazdığım hikayeler tamamen hayal ürünüdür, benim hayatımla uzaktan yakından ilgisi yok yani :)
21 Eylül 2010, 18.19
''gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane..'' kahve'nin  hayatımızda birçok şeye vesile olduğu herkez tarafından bilinen ve kabul edilen birşeydir.. bir fincan kahve ile başlayan dostluklar, akadaşlıklar yada büyük aşklar, zaman zaman hikayeleşip insanların gıpta ile okudukları yzaılara dönüşebilirler... hayatın gerçeklerini kahve ile çokta ustaca  betimlemişsiniz.. kutlarım sizi.. kahvenizin kıvamı, köpüğü ve sıcaklığı her daim tavında olması dileğiyle.. bir ömür boyu Ailenizle başarılar dolu mutluluklarla kucaklaşmanız ümit ederim.. Sevgilerimle Webmaster_ID
21 Eylül 2010, 19.37
bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardırr
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın