gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Hayata nasıl bakarsınız?

13 Ekim 2010, 15.40
A- A+
 Bir çoğumuz şikayetçiyizdir aslında, bir türlü memnun olmayız yaşantımızdan. Neden diye soruyorum bazen kendime, bu kadar mı karamsar olduk hayata karşı?

 Elimizde var olan nimetlerden vazgeçip neden hep daha fazlasını istedik şu hayattan, ne kazandıracak ki bize? Herşeyin başı sağlık cümlesini unutup başka şeyler arar olmuşuz!

 Hayata gülerek bakmak ne demek sizce? Bana sorarsanız tüm olumsuzluklara rağmen elimdeki nimetlerin farkına varıp onları değerlendirmek derim. Her şerde bir hayır vardır hesabı. Bugün yaşadığımız bir olumsuzluk, yarın karşımıza muhteşem sonuçlar doğurabilir. O nedenledir ki her olumsuzlukta hayata küsüp pes etmektense, gülerek yarın gelecek olan mükemmelikleri karşılamalıyız.

 Şikayeti bırakın, dün dünde kaldı, bugün zaman durmadan ilerliyor, yarın iyi yada kötü gelecek. Ama siz yinede yüzünüzden o masum gülümsemeyi eksik etmeyin ( :) ) Hayat güzel, yaşamak güzel, kaybettiklerinizin peşinden ağlamaktansa, elinizdeki kıymetli olan her şeyin değerini bilin ki onlarda yok olup gitmesin!

 Haydi şimdi yaslanın arkanıza, bir keyifle gelin agrasifliğinizi dış kapının önündeki çöp kutusuna atıp gamyun.net yazdığınız şu adresle etrafınızdakilere gülücükler saçarak "haydi oyun oynayalım" diyin :)

 Ee hadi daha bekliyorsunuz? (:

YORUMLAR

13 Ekim 2010, 18.00
hayata hıc bı zaman kotu tarafından bakmam o kadar pozitifimdirki bunu hayatın her alanında farkettırmeyı sevıyorum.bence herkesın yasam gayesı ve mutluyluk anlayısı bu sekılde olmalı.cunkı sorunlara kafa yormak onu duzeltmek anlamına gelmıyo sadece kendı hayatımızı sııcı hale getırıyo.saygılarımla...
13 Ekim 2010, 18.10
       Teori ve pratik her zaman birbirlerine düsman kardesler olmustur.Hani birseyin dogrusunu bilirizde,uygulamaya gecirirken sıkıntılar yasarız.Yazdıklarınızın hepsi dogru,eminimki insanlar vay be ne güzel diye kafada sallıyordur.Ama hayat kargasası,insanların yeterince rahat olmaması Pollyanna'yı bile bazen somurtkan biri haline getirebiliyor.Gülmek icin,mutlu olmak icin sebepler aramak kadar güzel olan birsey yok fakat realite bazen insanların yapmak istediklerini yapamamasına sebep oluyor.Yazınızda gecen bir yere cok katıldım bu arada.Hep daha fazlasını istiyoruz,doymayan,bencilce düsünen,dünyanın sadece etrafımızda döndügüne inanan bireyler olarak devam etiriyoruz hayatı.
13 Ekim 2010, 18.47
bence hayatı karamsar olacağımız şekle getirenler utansınlar.....
13 Ekim 2010, 22.43
paylaşımınız için tşk.ederim hayat herşeye ragmen güzel ve en guzel şekilde yasamak lazım
14 Ekim 2010, 02.53
herşeye rağmen yinede yaşamak güzeldir..
14 Ekim 2010, 08.35
kuşbakışı bakıyorum hayata genellikle, manzaralı oluyo :))) konuyla ilgili açık bir cevap dimi :))) yaşam doluyumdur şahsen :)
14 Ekim 2010, 09.12

GÜZEL HOŞ YAZMIŞSIN KARDEŞİM BU DİLEKLERE KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL AMA YÜZÜMÜZDEKİ TEBESSÜMÜ KARUMAK ZOR GERÇEKTEN. DÜŞÜNÜN MAAŞI ALMIŞSIN BORÇLARININ BİR KISMINI ÖDEMİŞSİN CEBİNDE KURUŞ KALMAMIŞ, HADİ YÜZÜNDE TEBESSÜM OLSUN BAKALIM NASIL OLACAKSA.
KARAMSAR OLMAMAK GEREK TABİKİ BİR ÇIKIŞ YOLU VARDIR MUTLAKA.
TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN.

14 Ekim 2010, 09.14
Kramsarlık evet iyi birşey değil...ama kimse bilerek karamsar olmuyor.Hayat kişileri olaylar karşısında karamsarlığa itiyor....Ama ben sorumsuz olmayı çok ama çok isterim...
14 Ekim 2010, 11.06
SU KISA OMRUNUZDE AYKKABINIZ OLMADIGI ICIN UZULMEYIN AYAKLARINIZ OLDUGU ICIN SEVININ..
14 Ekim 2010, 12.00
Evet katılıyorum tabiki hayat herşeye rağmen güzel ve yaşamaya değer elbette..!
14 Ekim 2010, 13.37
Ben çevremde yakınan  insanlara hep şunu derim huzurun var mı? Huzun varsa bir lokma ekmek gırtlagından gecerken mutlusundur.Vucudunda bir yer bile ağrısa kafan huzurlu ise o ağrıyı unutursun.Hayatı güzel yapan kötü yapan bizleriz pozitif bakmak çok önemli.Huzur bozmadan yaşamın bize sunduklarını vakurla kabullenip ne yapabilirim demeliyiz.Hayat yaşamaya deger.
14 Ekim 2010, 14.55

Güneşi kaçırdım diye gözyaşı dökenler yıldızları da göremezler..

Unutuyoruz; sahip olduklarımıza şükretmenin ne anlama geldiğini..

Unutuyoruz; Şükrettikçe nimetimizin bereketleneceğini..

Sanki son moda şey gibi ASIK suratlı olmuşuz..

Olumluda düşünemiyoruz.. Önce kalbimizi sonra gözlerimizi yummuşuz..

Gülümsemek dünyanın en güzel şeyi.. Şu an gülümseyebiliyorsak bunun kıymetini bilmeliyiz.. Çünkü şu an bunun kıymetini bilmeyen onca insan var ki.. Haddii önce kendine bir gülücük yolla.. ŞİMDİİİ TAM ZAMANI.. :) gülücükler yanağınızdan eksik olmasın..

15 Ekim 2010, 05.00
YORGUN DEMOKRAT senn derdnden olsa keske her insanda.. zor evet parasız kalmak ama en kötüsü çaresiz kalmak.. sevdgn birinin gözlerin önnde eryp gtmesine seyrci kalmak ... emn ol bu en zorlarndan bri. keşke tek derdimiz yiyecegmz yemeği düşünmek olsa ya da ne blym bi soğan bi ekmek doysk ama saglıklı  mutlu olsak ..  para çalışılarak elde edilir zaten bi işim var mı diyosun ekstra bi iş daha yaparsn ama saglık Allah'ın izni olmadgı sürece milyarlar döksende gelmyo bunu yasaynlar anlar ancak..
15 Ekim 2010, 11.00
JONDEV YERDEN GÖĞE KADAR HAKLISIN KARDEŞİM İTİRAZIM YOK YAZDIKLARINA. HANİ AYBAŞI GELDİYA BEN O ANKİ RUH HALİMLE YAZDIM O YORUMU, AMA KARAMSAR OLMAMAK GEREKTİĞİNİDE İFADE ETTİM.
RABBİM KİMSENİN SAĞLIĞINI BOZMASIN İNŞALLAH.
16 Ekim 2010, 00.17
Allah herkesi farklı şekilde sınava tabi tutuyor yorgundemokrat sende haklısın bi öğünü yerken diger öğün ne yiycem dye düşünmek de zor tabiki aama şu bi gerçek 10 kişiden aşağıysa ekonomik durumumuz 100 kişiden yukarı... buna da şükür kardeş yiyecek bir lokma ekmek bulamayanlar  var. Allah hiç kmseye kaldramycagı yük vermez omzundaki yüklerin hafiflemesi dileğiyle...
12 Kasım 2010, 06.25
yasamak herseyden güseldir ne olursa olsun..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın