gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sevgi Denildiginde.

13 Ekim 2010, 21.34
A- A+
Hımmmm ne yazsam diye düşünüyorum.
Sevgiden bahsetmek istiyorum yazımda.
Sevgiden bahsetmek denildiginde bazi insanlarin aklina gelen ilk aşk oluyor halbuki o kadar çok sevgi türü varki.

Kücüktüm aklım okadar cok ermiyordu ama kendimi bilecek yaşdaydım işde 13 veya 14 insan bazi akrabalarini daha cok sever.Ben babaannemi cok severdim o yaşda sevgi nedir belki bilmiyordum ama yinede anlatilmaz birseydi o duygu.Köyde kaliyorlardı Babaannem Büyükbabam bayramlarda bütün akrabalar toplanırdı o evde ogulları torunları tanıdıkları vs.

Senlenirdi ev birbirimizi görürdük uzakda olanlar bile gelirdi eglenceli güzel vakit gecirilirdi hasretler giderilir özlemler giderilirdi.Tek bayramda görüşmüyorduk tabiiki uzakda olanlarla haberleşilirdi ama hep birlikte olmanın anlamı gercekden bir aile olmanın anlamı daha bir farklıydı.

Babaannem hastaydi tedavisi yoktu konusamıyordu ama onun gözlerinin icine bakdıgım zamanda mutlulugu hissedebiliyordum.Hani derler ya yukardaki gibi yer yüzündede melekler vardir.Benım BabaAnnem de yer yüzünde yaşayan bir melekti.
Vakit her zamankı gibi ilerliyordu acıma bilmeyen vakit sevdiklerini koparan vakit.

Bir kış gunuydu normal baslanılmısdı gune öglen oldugunda köyden gelen acı haber daglamısdı bizi.Cok Sevdigim BabaAnnem vefat etmişdi. :(
İnsanlar cok sevdiginin degerini ancak kaybettiginde daha iyi anlıyor.
Ama yinede vakıt gecıyordu suanda BabaAnnemi kaybedeli on sene oluyor ama ben onu hic unutmadım her zamankı gibi cocuksu sevgımle sevdım seviyorum.
Gecen bayramdan  bahsetcem en yakın bayram olarak biz ve cogu akrabamiz köye gitmedi
bir sene oldu tasınmısdık memleketten.Gitmedik cünkü gelecek her bayram gecmişdeki gibi bayram olmuyor artık.Önumuzde Kurban bayramı var belki o zamanda gidemiycez eskilerden bayramın bir tadı olurdu simdi ise ben o tadı alamıyorum.

Bayram degince benım aklıma ilk birliktelik beraberlik gelirdi.Şimdi ise cogu insanın konusmalarına kulak verıyorum akıllarına ilk gelen tatilin uzunlugu oluyor.
Yinede herseye ragmen vakit geciyor geciyor geciyor.

Kimileri bu blogu okudugunda gecmısı hatırlayacak kımısıne tohaf gelecekdır.
Bu benim BabaAnnem bu benim Bayramım.
Bu benım sevgim.

YORUMLAR

14 Ekim 2010, 00.33

Sevgili göker. Mektubuma başlamadan önce.. derdik değilmi eskiden? Kapıya bakardık postacı mektup getirecekmi diye. (Şimdilerde faturadan başka bişi getirmiyolar ya neyse ) Eskiden bayram deyince annelerin babaların elini öpmeye giderdik.uzaklık ne kadar olursa olsun farketmez. Bayramların tadı bir başkaydı.Şimdi bir mesaj at yetiyo.Sonra ver elini antalya, kemer . Bayram tatili bundan ibaret oldu günümüzde.Bayramımızın adı bile değişti. Ne tuhaf dimi? Ramazan bayramımızın adı şeker bayramı oldu. :(. Büyüklerimiz bizi pencereden gözlerlerdi.Samimiyetimle söylüyorum Annem hala pencereye bakıyo.:(.Keşke her hafta gidebilsem.Doya doya sarılabilsem. Anne desem ben geldim.Ver o mubarek elini öpiyim desem. :(. Şükürki  hala Anam babam sağ. Allah daha uzun ömürler versin. Bayramda el öpemeyecek kimseler yokmu? illaki vardır. Annesi babası ahirete göç etmiş arkadaşlar illaki vardır aramızda.Sizde bu bayramda giidin kabirlerine.Deyinki: Annne Baba ben geldim :(. Uzat elini öpiyim.Bayramın mubarek olsun.deyin. Ağlamaklımı oldum ne :(. Neyse bu kadar hüzün yeter. Bayramları bayram gibi yaşamanız dileğiyle.. Esen kalın.

14 Ekim 2010, 01.27
paylasımınızdan dolayı tşk.ederim sevme ve sevilme güzeldir
14 Ekim 2010, 01.37
        Sevgili Mrdelly,Bayramla babaanneni özdeşleştirmiş, babaannen öldükten on sene sonrada artık bayramlardan eski hazzı alamadığını söylemişsin.Jeton yenimi düştü?Anladığım kadarıyla Büyükbaban hala sağ ve köyde yaşıyor, onun varlığı ve karizması hasta ve konuşamayan babaannenden   daha az olsa gerekki artık akrabalarınızla bayramlarda köyünüzde toplanamıyorsunuz Yazık! Neyse Babaannesi ölenin Büyükbabasınıda biz öldürüyoruz BONUSSS.Tavsiyem, Bayramlarda akrabalarınızla toplanıp gidebildiğiniz kadar çok yaşlılar Yurduna gidin ve el öpün, hem sevap kazanırsınız hem de kimsesiz yaşlıları sevindirirsiniz.Bayramları tatil olarak gören biz eşeklerde manevi dünyamızın sonsuz boşluklarında kaybolalım, tutmayın bizi...   
14 Ekim 2010, 02.52
bencede artık günümüzde böyle
14 Ekim 2010, 10.32

Ölen bir sevdiğimizin geride kalan yakınlarını aramama gibi huyumuz var bazan. şu da var ki,emek verierek çok sevilen,seven kişiler unutulmuyor.Babanne emek vermiş, büyükbaba izlemiştir sadece Bu da  benim ilave edeceğim bir gözlemim.Sadece sevmek yetmiyor yani ,EMEK verilmişse,işte o zaman asla unutulmuyor.Emeksiz sevgi en yakınımızada olsa unutulmaya mahkumdur.Sık sık sevdiğini söylemek yetmiyor,fedakarlıkla ,emekle beslenen sevgi asla unutulmaz.Ana sevgisinin baba sevgisine kıyasla bir adım öne çıkmasının sebebide,yaradılıştan ve ananın fedakarlığıdır.Kısaca özetlersek;

 SEVGİ = FEDAKARLIK YAPMAK ve  EMEK VERMEKTİR.

emek verip fedakarlık eden ise UNUTMAZ VE UNUTULMAZ..unutulursada bunun adı NANKÖRLÜK olur.

14 Ekim 2010, 12.01
Evet bir kıymetin değeri kaybedildiğinde anlaşılıyor ancak...:(
14 Ekim 2010, 13.40
KONSU ADA ARKADAŞIM.MRDELLY NİN YAZMIŞ OLDUĞU YAZIYI BÜYÜK BİR ZEVKLE OKUDUM.BAZI OLAYLARDAN BAHSETMİŞ ESKİDEN OLUP ŞUANDA KAYBOLAN.FAKAT SENİN TUTUMUN BENCE HİÇ HOŞ DEĞİL.YOK ON SENE OLMUŞ YOK JETON YENİMİ DÜŞMÜŞ GİBİ LAFLAR HİÇ HOŞ DEĞİL BU YAZI İÇİN.YUKARDAKİ YAZIDAN ÇIKARDIĞIN YAZDIĞIN YORUMSA ÇOK YAZIK SENİN ADINA...

14 Ekim 2010, 14.05
kısmen katılıp kısmen katılmasam da bu yazılanlar mümkündür...
14 Ekim 2010, 14.37
Ellerine sağlık o kadar güzel bir paylaşım ki okurken gözlerim doldu..Ben de gectiğimiz ocak ayında dedemi kaybettim .. Bir tanecik dedem gözlerimin önünde vefat etti.. Ama allahıma bin şükür iyi bir şekilde öldü.. Uykum var dedi halamın omuzuna koydu başını ve o an zaman durdu sanki.. işte o an son nefesini verdi.. Amcamın son sözü hala kulağımda 'iyi uykular babacım' dedi.. hala içim parça parça oluyor.. :'(Ramazan öyle böyle geçti istanbulda.. dedem bizi bir arada tutan bağdı.. Vefat ettiğinden bu yana memlekete gitmedim.. Gittiğimde nasıl olurum hiç bilmiyorum.. Paylaşımın için sağolasın sayende dedemi hatırladım.. Rabbim kabir azabını kolaylaştırsın.. tüm ölmüşlerimize ve babaannene de gani gani rahmet versin . aminn..  
14 Ekim 2010, 15.43
niye önceki bayramlarda köye gitmişmiydin?sadece geçen bayrammı gitmedin....
14 Ekim 2010, 23.29
Göker Der ki:

Selamun Aleykum

Yorumlarınız icin ayrı ayrı tsk ederim.

Bahsettigim yazımda sadace yaşiyan anlar benim demek isdediklerimi hislerimi.

Her bayram olmasada gittim köye ama Babaannemin oldugu zaman ki gibi olmuyor tabiki.

BüyükBabam evlendi bundan söz etmemisdim gerek duymadim derinligine inmek isdemedim sizce yeni gelen tutabilirmiki tabıki hayır.

Anlatmak isdedigim bir seyde alie büyüklerinden birisinin varlıgı bile insanları toplamaya yetıyor.

Ama yapcak birsey yok takdiri ilahi Allah'dandır.

Vefat  eden tüm müslüman insanların mekanı cennet olsun Allah dan Rahmet diliyorum.

Şimdilik saglıcakla kalin.




15 Ekim 2010, 02.29
öyle güzel anlatmışsın ki sevgini...içimde sizle aynı acıyı hissettim sanki.öncelikle başınız sağolsun.gözlerinizle anlaştığınız birini kaybetmek çok acı...çünki gözlerin anlaştığı yerde diller susar...acını yürekten paylaşıyorum.sevginin değerini bilen kaç kişi kaldık bilmiyorum,ama siz yine de umudunuz kaybetneyin.sevginizi büyüklüğüyle de gurur duyun bence...gönlünde, sevgiye yer olandan zengini yoktur arkadaşım.tüm bayarmların çocuk neşesiyle geçsin inşallah...sevgiyle kal.paylaşımın için de çok tşkler...
15 Ekim 2010, 18.10
bu arada ona da rahmet diliyorum....
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın