gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Yıllar sonra gelen içi boş bir şişe!

21 Ekim 2010, 20.16
A- A+

 Geçen günlerde bir salonda oyun oynarken AlterRnatifsiZsin arkadaşımız genelde herkese bir soru yöneltti. 

 "Bir şişenin içine not bırakıp denize attıktan sonra, yıllar sonra o şişeyi beklemenin mantığı nedir ve o şişeyi bulunca şişede içindeki işe yaramazsa o sevincin sebebi nedir?"

 Her şey de mantık aranmaz diye başlamak istiyorum öncelikle. Hani hislerimiz duygularımız vardır, mesela korktuğumuzda kalp atışlarımızın hızlanması gibi...

 Beklentilerimiz çoğu zaman fazladır aslında, bazen beklentilerimiz karşılanmasa bile yetinmeyi biliriz. Bazen ise isyan ederiz. Peki bu şişe olayı nedir, yıllarca bu şişeyi beklediğimize göre gerçekten değer verdiğimiz bir kişiden gelecektir ki şişenin içinde ne olduğuna önem bile vermeyiz. Önemli olan geldiği yerdir, gönderen kişidir aslında.

 İçinde belki bir not, belki küçük bir işaret vardır, belkide bomboştur, ama yıllarca beklemişizdir gönderen kişiden boşta olsa bir şey gelmesi heyecanlandırmıştır bizi, geldiği andaki sevinç şişenin içinde bir şey olup olmaması değildir aslında, beklentilerinin boşa çıkmaması o şişenin eninde sonunda ele ulaşmış olmasıdır.

 Beklemekten sıkılmayın bazen geç oluşan olaylarda bile bir hayır olduğunu düşünün, böyle olması gerekiyormuş. Er ya da geç olacaksa olacaktır elbet. Hayatınız boyunca umudunuz solmasın, sevinciniz bitmesin, beklentileriniz iyi ya da kötü/er ya da geç gerçekleşsin. Unutmayın ki! çaresizlik her şeyden daha kötüdür. Yeterki ulaşsın elimize beklediklerimiz.

 Sağlıcakla ve mutlu kalmanız dileğiyle ^^

YORUMLAR

22 Ekim 2010, 11.12
tamam belki yetinmeyi bilmeliyiz ama biz yıllarca o şişeyi içinde birşeylerle hayal edip o şekilde beklemedik mi?
22 Ekim 2010, 11.48
birşeyler karalayıp denize atabilirim bu mantıklı ama birde geri dönüp yazdığımın bana glmesi ne derece mantıklı bilmiyorum ben bunun umutla falan alakalı olduğunu düşünmüyorum
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın