gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

GEREKSİZ BYPASS...

21 Kasım 2010, 16.38
A- A+

BUNDAN 7 AY KADAR ÖNCE ANNEMİ SOĞUK ALDI AĞRISI VAR DİYE DOKTORA GÖTÜRDÜM.MUAYENE SONRASI NABIZ ATIŞININ 180 OLDUĞU SÖYLENEREK HEMEN YATIRILMASI GEREKTİĞİ SÖYLENDİ.MEĞERSE ANNEM KRİZ GEÇİRME AŞAMASINDAYMIŞ . 2-3 GÜN İÇERİSİNDE RİTM DÜZENE GİRDİ.ANJİYO YAPILMASI GEREKLİ DEDİLER.YAPILDI İKİ DAMAR TIKALI ANJİYODA AÇAMADIK BYPASS OLMASI GEREKLİ DEDİLER.O ANDA İNSANIN DÜŞÜNDÜĞÜ TEK ŞEY BİR AN ÖNCE RAHATSIZLIKTAN KURTULMAK.KABUL ETTİK KENDİSİ DE OLMAK İSTEDİ.DOKTOR YAŞI GEREĞİ ÇOK RİSKLİ %20 ŞANSI VAR DEDİ.ANNEMİN YANINDAYKEN DOKTORUN SÖZLERİ HEP KULAKLARIMDA ÇINLIYOR GÖZLERİM DOLUYORDU.AĞLAMA NOKTASINA GELDİĞİMDE KENDİMİ DIŞARI ATIYOR AĞLIYORDUM.GÖZLERİMİN KIZARIKLIĞI GEÇİNCE TEKRAR YANINA GELİYORDUM.HERŞEY NORMALDEİ MORALİ YERİNDEYDİ.TAKİ AMELİYAT İÇİN ALMAYA GELENE KADAR.O ANDA AĞLAMAYA BAŞLADI BEN ZATEN DOLUYUM DAHA FAZLA ENGEL OLMADAIM BENDE BAŞLADIM.AMELİYAT SÜRESİNCE HASTANENİN ETRAFINI KAÇ KEZ DÖNDÜM BİLMİYORUM GÖZYAŞLARIM SEL OLUP AKIYOR VE DUA EDİYORDUM.DAHA FAZLA DAYANAMADIM NELER OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İÇİN İÇERİ GİRDİM.AMELİYAT BİTMİŞTİ.DR TEK DAMARI DEĞİŞTİREBİLDİK DİĞERİ TEHLİKELİYDİ YAPMADIK AMA SORUN DEĞİL DEDİ.AMELİYATTAN BİRKAÇ GÜN SONRA RİTM YİNE YÜKSELMEYE BAŞLADI VERİLEN İLAÇLARIN HADDİ HESABI YOKTU.NORMALE DÖNÜYOR BİRKAÇGÜN SONRA YİNE .NEYSEKİ SONUNDA TABURCU OLDUK.1 AY KADAR NORMALDİ HERŞEY.SONRASINDA RİTM YÜKSELMELERİ BAŞLADI .TEKRAR HASTANE KAH SERVİSTE KAH YOĞUN BAKIMDA BIRAKTILAR.TEKRAR TABURCU OLDUK.1 HAFTA SONRA YİNE HASTANEDEYİZ.BU KEZ TAM 3 HAFTA KALDIK.RİTM 300 LERE ÇIKMIŞTI.BEN ANNEMİ ARTIK KAYBEDİYORUZ DİYE DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM.YİNE NORMALE DÖNDÜ.KARDİYOLOGLA KONUŞMAYA GİTTİM.BİZ HAFTADA BİR BURAYAMI GELECEĞİZ BUNUN ÇARESİ YOK MU DİYE DİYE BAŞININ ETİNİ YEDİM.VAR ÇARESİ AMA HASTANIZ İÇİN ÖNERMİYORUM ÇOK RİSKLİ MASADA KALABİLİR YAPACAK BİRŞEY YOK GİTTİĞİ YERE KADAR GİDECEK HER AN HERŞEYE HAZIRLIKLI OLUN.

TABURCU OLACAĞI GÜN O GÜN TESADÜFEN TANIŞTIĞIM BİR DR A OLAYLARI ANLATTIM.BANA BİR ARKADAŞINI TAVSİYE ETTİ ADIMA RANDEVU ALDI.APARTOPAR TABURCU OLDUĞUMUZ HASTANEDEN BİR BAŞKASINA GİTTİM.DR MUAYENE ETTİ ELDEKİ VERİLERE BAKTI.NE DEDİ BİLİYOR MUSUNUZ H A S T A N I Z  B O ŞU N A BY PASS OLMUŞ.O AN NE HALDE OLDUĞUMU DÜŞÜNÜN.BİRDEN ATEŞ BASTI BAYILACAK GİBİ OLDUM.DR HEMEN HASTANIZI YATIRALIM YARIN BALONLU STENTLE AÇILMAYAN DAMARI AÇAÇAĞIM DEDİ.BEN EMİN MİSİNİZ BANA BU DAMARIN RİSK TAŞIDIĞINI BU NEDENLEDE DEĞİŞTİRMEDİKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİ.DR BEN BUNU AÇARIM DEDİ.ERTESİ GÜN İŞLEM GERÇEKLEŞTİ.FAKAT HALA RİTM BOZUKLUĞU DEVAM EDİYORDU.KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN YOĞUN BAKIMDA 3 HAFTA KALDI.İLAÇLARIN DOZUNDAN HAFIZA KAYBINA UĞRADI.KİLO KAYBETTİ.BU BENİM ANNEMMİYDİ.SONUNDA RİTM DÜZENE GİRDİ.

HER AN RİTM BOZULABİLİR BUNU GARANTİ ALTINA ALMAK İÇİN PİL TAKILMALIYDI.PİLİN KENDİ HASTANELERİNDE ÜCRETE TABİ OLDUĞUNU BELİRTEREK BİR ÜN.HASTANESİNE YÖNLENDİRDİ.BU KEZDE 3.HASTANEYE GİTTİK.10 GÜN İÇİNDE PİLİMİZ TAKILDI TABURCU OLDUK.ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR Kİ ŞİMDİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU KENDİNİ TOPARLADI.

3 AYRI HASTANE 3 AYRI DOKTOR.BİRİSİ SIRF PARA İÇİN AMELİYAT EDİYOR.BİRİSİ DOKTORLUĞUN HAKKINI VERİYOR.

SİZ SİZ OLUN BİRGÜN AMELİYAT OLMALISINIZ DENİLİRSE EN AZ 3 DOKTORA DAHA DANIŞIN SONRA KARAR VERİN.

BENİM AĞZIM YANDI SİZLERİN YANMASIN.

BEN ANNEMİ UÇURUMUN KIYISINDAN DÜŞECEĞİ SIRADA ALDIM.

 

YORUMLAR

21 Kasım 2010, 20.45
slm öncelikle annenize çok geçmiş olsun... tek doktora inanmama konusuna kesinlikle katılıyorum.. aynı olay benim kayın validemin başındanda geçti..şans eseri ameliyattan korktuğu için olmamıştı ,  daha sonra başkabir dr den öğrendikki gerçektende baypaass  ,a gerek yokmuş, oysaki ben ve eşim razıydık amaliyata,fakat kayın validemin korkusu onu kurtardı,, şu an sağlığıda gayet iyi , maşallah. 2,3 dr gitmeden kesinlikle karar verilmemeli bencede.. bütün doktorlar aynı demiyorum ama  şuan para için   gereksiz ameliyat  yapan doktorlar çoğaldı,mesleklerine saygısızlık ediyorlar.. dürüst doktorlarımızdan bu düşüncelerim için özürdiliyorumm ..
21 Kasım 2010, 21.27
Kuzenim bir devlet hastanesinde Biyomedikal teknikeri. İşi gereği hastanenin tüm bölümlerine girip çıkabiliyor. Onun söylediği bir söz var bu aralar.

- Abi, bu hastanenin aciline düşeceğine git intihar et. Daha temiz !!!

Hastanenin mevcut personeli aynı şehirden ve aynı cemaatten büyük çoğunlukla. İlk maaşını zorla bağış olarak almalar. Neler neler. Hem meslekin yüz karaları var hem kul hakkı bilmeyen müslümanlar var artık. Kötü, bozuk olan her yerde vardır ama bugünkü kadar yandaşlık kültürünün yerleştiği bir dönem olduğunu sanmıyorum.
21 Kasım 2010, 21.50

haklıın kardeşim.Malesef ülkede insanlar işini iyi yapmıyor.İyi yapan birisini bulmak ise şans.İşimiz allaha kalıyor.

 

21 Kasım 2010, 22.07
Öncelikle çok geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bir koroner arter hastası olduğum için yazmak istedim. Kalbimde iç içe geçmiş iki stendim bulunuyor. Annenizin boş yere bypass olduğunu düşünmüyorum ben. Bypass ile değiştirdikleri damar anjio ile açılabilseydi eminim doktorlar  ilk etapta balon yöntemiyle stend yerleştirirlerdi. Doktorlar da insan sonuçta ve üniversite hastanesinde anjio yapılırken ana damarımı tahrip ettiler ve bunu kendileri de kabul etti. Daha sonra özel bir hastaneye gittim ve bacağımdaki ağrıların sebebinin damar yapısının bozukluğundan kaynaklandığı anlatıldı bana. Doktorum bacağa giden damara bypass yapılması gerektiğini söyledi. Bu ameliyat kalp ameliyatından da zor bir durumdu. Daha sonra hocası olan başka bir doktora danıştı ve bacağa giden damara da stend takılabileceğini öğrendi. Bir gün sonra da bu stendi yerleştirdiler. Burada anlatmak istediğim, doktor hem bilgisini hem de pratik zekasını kullanmalı. Onların da bizler gibi bir insan olduğunu düşünerek hareket etmeliyiz. Sonuçta bu bizim hayatımız ve kendi önlemlerimizi kendimiz almak zorundayız. Bir de hepimizin bir gün bir sonu olduğunu düşünürsek ve bu sonu hazırlayan bir nedene ihtiyaç varsa eğer,  bu neden bir doktor da olabilir diye düşünüyorum ben. Yine de doktorlarımıza güvenin diyor, geçmiş olsun dileklerimi yineliyorum...  
21 Kasım 2010, 22.17
İyice ağlama duvarına döndü burasıda geçmiş olsun..
21 Kasım 2010, 22.18
Cok Geçmiş olsun Allah şifasını versin. Herkez yaptığı işi iyiisni yapmalı ve birde vicdan sorgulaması yapmalı.
21 Kasım 2010, 22.21
şansa yaşıyoruz.heryere tıp fakültesi yapılır,eğitim kalitesi bu kadar düşerse hiçbirşey bilmeden doktor olanlar da olur elbet.adalet sistemimizin de hali malum. doktor hatalarıyla ölen binlerce insan var.ama karşılığında ceza alan bir tane doktor yok,malesef.çoğu, hastayı insandan bile saymıyor.ki bunu anne ve babası doktor olan birisi olarak söylüyorum.geçmiş olsun.
21 Kasım 2010, 22.47

   ILK ONCE GECMIS OLSUN ACIL SIFALAR ALLAH BIRDAHA AYNISINI YASATMAMASI DILEGIYLE..!

21 Kasım 2010, 23.05
sen bence bir de avukatla görüş..
21 Kasım 2010, 23.05
size büyük geçmiş olsun gercekten çok kötü bir olay
21 Kasım 2010, 23.09
çok geçmiş olsun. gerçekten üzüntü duyarak okuduğum ibret verici bir olay. atlattığınıza sevindim. annenize nice uzun ömürler. sağlıcakla kalın
21 Kasım 2010, 23.11
GERCEKTEN COK UZULDUM HERKESIN BASINA GELEBILIR BOYLE SEYLER BUGUN SIZE YARIN BIZE.INSAN KENDISINE HIC UGRAMICAKMIS GIBI BOYLE SEYLER AMA HER AN HERSEY OLABILIYO...COK GECMIS OLSUN ALLAH SIFA WERSIN
21 Kasım 2010, 23.16

bu hikayeyi okuduğumda nedense hiç şaşırmadım. benim abime 14 yıl boyunca romatizma dendi ve 14 yıl romatizma ilacını kesintisiz kullandırdılar. oysa abimin böbreklerinde imiş sorun tedavi olunca ağrılarıda bitti. buna benzer o kadar çok olay yaşadıkki artık hasta olunca bir kaç doktora gidiyorum. yada hastalığı hiç üstüme almıyorum.:DD

 

21 Kasım 2010, 23.18
Geçmiş olsun Allah bir daha böyle tatsızlıklar yaşatmasın.
21 Kasım 2010, 23.29
CANIM ÇOK GEÇMİŞLER OLSUN.ALLAH ANNENİZE UZUN ÖMÜRLER VERSİN...
21 Kasım 2010, 23.35
size ve annenize büyük geçmiş olsun bu son olur inşallah
21 Kasım 2010, 23.43

Sağlık eskiden insanlara yardımı amaçlayan ve çalışanlarının çoğunun insanlık namına çalıştığı bir sektördü... Uzun yıllar içinde olduğum bu sektör artık darphane,  insanlar müşteri, özel muayenehaneler dükkan (kendileri öyle diyor ), hastanedede paralı bakılıyor ancak orda insanlar mecburen bakılacak kitle olarak görülüyor, 50 den sonra hasta fişi kesilmiyor vs. vs. hepimiz az çok içindeyiz. Ben sektörün içinde büyüdüm sayılır ama hala kendimi muayene ettiremiyorum ))) farklı teşhisler, farklı tedaviler her zaman vardır. Tıpta her hekimin benimsediği bir idol veya çok kabul gören tedavi yöndemi vardır. Üstelik aynı amaçla kullanılan binlerce ilaç ve dozları var, heralde en son onlara tanıtılan ilaçları kullanıyolar. TEK BİR MALZEME YOK DİYE 30 GÜN HASTANEDE KEYİFLERİNİ BEKLEDİM. Her defasında ameliyathanenin kapısında saatlerce ağladım, bilmediğim şarkıları o anlarda defalarca içimden söyledim, binlerce kez dua ettim annem o güzel gözleri ile bi kere daha bana baksın diye, her seferde düzelecek dediler diye onca eziyet ettik sonu gelmezmiş bilemedik … BİTTİ. En makul düşünen insan bile isyan ediyor o zamanlarda kedimi bilinçsiz tedavi ile at sanarak tedavi eden veteriner içinde aynı şeyi düşünüyorum. "Rabbim dert verip derman aratmasın derdimiz oluncada iyilerle denk getirsin"paylaşımın için teşekkürler...

21 Kasım 2010, 23.44

 

Öncelikle, annenize ve size geçmiş olsun diyorum.Günlerdir değerlerimizi kaybettiğimizi söylüyoruz,yaşanan en somut örneklerden birisi de bu demekki.Nerede kaldı Hipokrat yeminleri? Bir de başka arkadaşımız görsün de ,öyle karar verelim demesi çok mu zor? Ülkemizdeki insan yaşamı neden bu kadar  değersiz?Sağlam elmaların içinde her zaman çürükleri çıkacaktır ama bizler  de bunları isimleri ile teşhir etmeyi başarabilirsek,belki o zaman biraz daha dikkatli olacaklardır.

21 Kasım 2010, 23.44
çokgeçmiş olsun kardesim. annenize sağlıklı uzun ömürler dilerim
21 Kasım 2010, 23.59
türkiye gerçekleri

geçmiş olsun , şifalar
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın