gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

gerçek dostlar

25 Kasım 2010, 10.46
A- A+
arkadaşlar dostluk arkadaşlık inanın çok özel ve güzel şeyler ama gerçek dost bulmak veya gerçek dostlarınızı anlamak çok zordur.İyi gününde herkez dostun kötü gününde eğer yanında ise bence gerçek dost odur.Geçenlerde eşim sezaryan ile doğum yaptı iki gece annem harap oldu ve inanırmısınız bir refakatçı bulamadık eşimin yengesinin[abisinin eşi çok yakınlardı]bahanesi başım ağrıyor oldu ablasının bahanesi yarın misafir gelecek oldu benim ablamın 3 yaşındaki çocuğu bırakmadı herkeze koşan halalar oralı olmadı inanın dondum kaldım allahtan umut kesilmez lafı yine doğru çıktı hiç bir teklif bile etmeye aklmıza gelmeyen ablamın kaynanası dedi ben kalırım içime birden bir serinlik geldi bundan sonra içimden dedimki bu benim gerçek akrabam ve dostum zor günümde bizi yanlız bırakmadığı için TEŞEKKÜRLER arkadaşlar

YORUMLAR

26 Kasım 2010, 10.14
okuyan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim benim için çok önemli
26 Kasım 2010, 12.08
slm  yazınızı okuyunca yazmadan edemedim. Okadar doğruki yazdıklarınız günümüzde insanın el dediği yabancı kendi can akrabasından daha yakın olabiliyo, buda şunu gösteriyoki çıkarsız karşılıksız sevmek anlamak bu işte.E ğer bi menfaat ilişkin yoksa yardımlaşmayı unutur hale geldik. Akrabadan hayır cevabı alınca ne kadar üzülüyosanız elden yakınlık görünce bi okadar şaşırıp seviniyosunuz "sılayı rahim yapınız onda hayır vardır" dien bi peygamberin ümmeti olarak ne kadar acı.....
26 Kasım 2010, 12.52
Rabbim kadir kıymet bilen insanlarla karşılaştırsın cümlemizi
26 Kasım 2010, 15.03
 Yeni bebeğinizin hayırlı evlat olmasını, Sağlık ve huzurla büyümesini temenni ederim..Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşır demiş Mevlana..Dost olmak zor zanaat..
  Bizler gerçek dostlarımızı en zor zamanlarda tanırız..Bu bizi bazan hayal kırıklığına , bazende mutluluklara götürür..Dostunuzu uzaklarda değil yanıbaşınızda arayınız..SAYGILARIMLA..

                                                 .....DOST.....
 
Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile Seni Sevmeli...

Sarılacak biri olmadığın zamanlarda bile Sana Sarılmalı...

Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile Sana Dayanmalı...
Dost dediğin; fanatik olmalı;
Bütün dünya seni üzdüğünde Sana moral vermeli.
Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli,
Ve ağladığında, seninle ağlamalı...

Ama hepsinden daha çok;
Dost matematiksel olmali;
Sevinci çarpmalı...
Üzüntüyü bölmeli...
Geçmişi çıkarmalı...
Yarını toplamalıi...
Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı...
Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı...
İşi bitince seni bir tarafa atmamalı...

HZ. Mevlana
26 Kasım 2010, 15.11
Bizde bir söz vardır. 'derviş dervişe sıra ile biner' 'Düşmez kalkmaz bir Allah' 'bugün bana ise yarın sana' diye. bu tür atasözlelerini o akrabalar hiç duymamışlar mı ? Yoksa herşeyleri yerinde diye alçak dağları kendilerimi haşa yarattıklarını sanıyorlar. Bu da sana tecrübe olmuş arkadaşım. herşey herşeye bir sebebtir. Böylece gerçek dostunu öğrenmiş oldun. takma kafana. Ablanın kaynanasının duasını almaya bak. saygılar.
26 Kasım 2010, 17.41
ewt gercek dost bulmak zordur. senelerdir dost sandiklarimizda var benim basimdan gectigi gibi sanal alem icin dost sandigim kisinini beni sattigi gibi .onun icin dostunuz az ama öz olsun diyorum.
26 Kasım 2010, 18.35

mekili06

öncelikle gözünüz aydi Allah anali babali büyütmek nasip etsin,uzun ömürler dilerim,dostluk konusuna gelince evet gercek dostu bulmak inaninki cok zor,buldum saniyorsunuz ama bi bakiyorsunuzki degilmis,bi dost olmali zorda oldugunda ilk o gelsin aklina bileyimki ne olursa olsun bana yardim etmek icin kosarak gelsin hic teredüt etmeden düsünmeden, ve beni  hatalarimla dogrularimla kabul etmeli,öyle bi dost olmali,siz bulmussunuz dilerim herkes öyle bi dost bulur.

26 Kasım 2010, 21.58
Dost güzel seydir.. Tabi Gercegini bulursan.. Para gibidir aynı.. Dostun Saglamsa veya paran varsa sırtın yere gelmez asla.. :/
27 Kasım 2010, 02.45
   Bir an yazınızı okurken kara mizah yaptığınızı düşünmek istedim.Belirtilen bahaneler gerçekten şaka gibi.Özellikle ablası ve abisinin vefasızlığı karşısında dehşete düştüm; hadi abisinin karısı dış kapının dış mandalı, ya abisine ne demeli eşine hesap soramadı mı o kadar yakındınız şimdi bu baş ağrısı ne dalga mı geçiyosun sen diye, sürükleyerek getiremedi mi yanınıza.Ablası da madem misafirlerine bu kadar düşkün beraberinde getirseydi hastaneye töbe töbee

   Ne demişler gün olur devran döner onlarında size işi düşer.Belki iki eksi bir artı etmez ama vereceğiniz karşılıkla size şu yaptıkları hareketiin ne kadar incitici olduğunu anlarlar. Şahsen düşmanım bile olsa böyle bir durumda yardım isteğine sırtımı çeviremezdim. Üstelik bir yeğen sahibi oluyorlar; seve seve sorumluluk almaları, eşinizin üstüne titremeleri gerekirken bu kadar absurd hareket ettiklerine inanamıyorum.

   Konuyla ilgili sadece iki kişinin hastane ziyaretine gitmek kadar sınırlı bir tecrübeyle bile dünyaya bir bebek getirmenin ne kadar duygusal bir atmosfer yarattığını bilebiliyorum. İki kişide yakınım olmamasına rağmen, bebekle annenin olduğu odaya girer girmez kendimi tutmaya çalıştığım halde şaşkınlık içerisinde birkaç damla gözyaşıma hakim olamamıştım.Bence siz bu anların tadını çıkarmaya bakın.

ve unutmadan özellikle ailesine hayırlı bir evlat yetiştirmeniz dileğiyle...
27 Kasım 2010, 03.48
Ümitsiz yasamak dogru olmazdi,hayat herseye ragmen devam ediyor ümidinizi hicbir zaman tüketmeyin...En büyük armaganiniz yarinlarinizin ümidi bebeginizi Allah anali babali sevdikleri ile büyütmeyi nasip etsin insallah...

Dost bulmak kadar, dost kalmakta zordur  unutmayalim ;)
27 Kasım 2010, 11.18
Canım kardeşim   neden siz karınıza refakatçı olarak kalmadınız  en yakını eşidir insanın bence söylediğinizde çok haklısınız ama   sizin   eşinizin yanında kalmanız doğru olan buydu bende yazamadan gecemedim okuyunca olması gereken eşinizin yanında  sizin bulunması gerekiyor..
28 Kasım 2010, 03.01
  • SoN_SuZ_LuK_   sizi can- i gönülden kutluyorum, Hz Mevlananin siiri cok harika.Eliniz yüreginiz dert görmesin... 

    Saygilar...
29 Mart 2011, 14.51
herkeze yorumları için teşekkürler
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın