gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Vay Efendim Benim Üyeliğim Nasıl Çalınır?

13 Aralık 2010, 12.20
A- A+

Hayır efendim, sizin üyeliğiniz çalınmıyor, siz paşa paşa elinizle teslim ediyorsunuz nicklerinizi, hırsızlara, kandırıkçılara.

Şöyle ki; biri geliyor diyor ki; “Panpa bana şifreni verir misin? 1-2 saatliğine oyun oynıcam be ortim, hadi”. Siz daha panpa ne, nerden ortim oluyorsun filan diye düşünmeden, şifrenizi yazıyorsunuz ya, konuştuğunuz kişiye. Hah, işte o sırada artık her şeyinizle teslim olmuş oluyorsunuz, artık gamyun nickinize elveda diyebilirsiniz.

O dakikadan itibaren, artık hesabınızdaki fıstıklar mı gider, arkadaş listenizdeki diğer arkadaşlarınızdan şifre mi talep edilir bilmiyorum ama bunun müsebbibi sizsiniz, bilesiniz.

Şifre çalındıktan, daha doğrusu, çalma demeyelim, siz şifrenizi kendi isteğinizle, paşa paşa, isteyen amcaoğlumdu, kaynımın halasının oğluydu, batakta ortağımdı filan diye kendinizi avutarak verdikten sonra, o kişi gidiyor, hemen arkadaş listenize musallat oluyor. Ve onlara da aynı işlemi uyguluyor.

Sonra bakıyor ki hesapta fıstık var, o fıstığı, şifresini aldığı hesaptan, yine şifresini aldığı başka bir hesaba aktarıp, fıstıkları dolaştırıyor. Artık elinizde, ne hesabınız var, ne de fıstıklarınız. Bir de bu kişi, sahte bir facebook hesabı açıp, oradan da, sizin üyeliğinizi, sahte facebook hesabıyla eşleştiyor, oluyor size kaymaklı ekmek kadayıfı. Ondan sonra siz istediğiniz kadar şifrenizi değiştirin, adam facebook’tan otomatik olarak oyunlara giriş yapıyor.

Bu facebook durumunu engellemek için, “Üye Bilgileriniz” sayfasında (aşağıdaki ekran görüntüsünde örneğini görebilirsiniz), Hesap Güvenliği başlığı altına yeni bir bölüm ekledik. Orada, facebook ile eşleşmiş üyeliğiniz görüntülenir. Profil başlığının altındaki “12380328409823” benzeri profil id’ye tıklarsanız, facebook’da hangi üyelikle eşleştiğini görebilir ve eğer bu profil size ait değilse, “Sil” butonuna basarak, üyelik eşleştirmesini iptal edebilirsiniz.

Ayrıca artık, facebook üzerinden, gamyun üyeliğinizi eşleştirmek istediğinizde, daha önceden uygulamada olan ama iptal ettiğimiz, “Güvenlik Kodu” uygulamasını tekrardan aktif hale getirdilk. Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, artık facebook’da güvenlik kodu girmeden, üyelik eşleştiremeyeceksiniz. Ama hatırlatmakta fayda var, eğer daha önceden üyelik eşleştirilmesi yapıldıysa, tekrardan güvenlik kodu istemiyoruz. Onun için, şu an facebook profilinizle gamyun üyeliğinizi eşleştirdiğiniz için size tekrardan güvenlik kodunu sormayacaktır.

Tüm bunları neden yapıyoruz? Sizin iyi niyetle, çok düşünmeden kendi isteğinizle vermiş olduğunuz şifre, başınıza iş açıyor. İş açtığıyla kalmıyor, üyeliğiniz bizim tafamızından en az 1 ay yasaklanıyor. Biz istiyoruz ki siz yasaklanmayın, biz de yasaklamak zorunda kalmayalım.

Onun için bunlarla karşı karşıya kalmamak için, hiçbir şekilde, hiç kimseye, şifrenizi vermeyin. Güvenliğinizi aktif hale getirin, başınızı yastığa huzurla koyup uyuyun.

Eğer hala, şifresini başkasıyla paylaşan veya paylaşmak isteyen varsa, rüyasına makyajsız Bülent Ersoy girsin. Hadi bakalım! Şimdi siz düşünün.

Not: Bu yüzden "Üyelik Bilgileriniz" sayfanızda bulunan, "Üyelik Eşlemeleri" altındaki facebook eşlemesini ille de kaldırmak zorunda değilsiniz. Oradaki link'e tıklayıp bakın, eğer açılan profil sayfası sizin facebook profiliniz değilse, asıl problem o. Eğer sizinse problem yok dmektir. Yoksa, ne olur olmaz diye, facebook eşleşmelerinizi iptal etmenize gerek yok.

YORUMLAR

06 Aralık 2010, 12.51
Bülent Ersoy duymasın valla parçalar seniii::::)))))))
06 Aralık 2010, 13.09
EVET OPUM ÇOK HAKLISINIZ AYNI ŞEY BENİM BAŞIMA GELDİ AMA SALON KİRALIDIĞIM HALDE YASAKLANDIM BİR AY BİZ İYİ NİYETİMİZLE BURDAYIZ BURDA DA O İNSANLARIN DOLANDIRICILARIN OLDUĞUNU DÜŞÜNEMİYORUZ HERKESİ KENDİMİZ GİBİ ZANNEDİYORUZ AMA KÖTÜ İNSANIN HER YERDE OLDUĞUNU ÖĞRENDİK BENİM 42.000 FISTIĞIM ÇALINDI BEN FISTIĞI DÜŞÜNMÜYORUM AMA SALONUMU  AÇALI DAHA BİR HAFTA OLDU O KADAR HEVESLE AÇTIĞIM SALONUMA GİREMİYORUM BİLE O DOLANDIRICI ADI LEVENTANK OLAN HIRSIZ ALLAHINDAN BULSUN
06 Aralık 2010, 14.23

ahhhh canım gmsnn, yerden göğe doğru yazmışsınız,hemde mizahi uslupla..Bayıldım ,hala  yüzümü toplayamıyorum gülümsemekten..hem veriyorlar hem de sonra ağlıyorlar, aynen doğru..Hatta   daha fazlası var, mesela ben ::)))

6-yıl önce falan ; öyle elit üyelik şimdiki gibi ucuz değildi.Herkes kolayca alamazdı ,bir avuç insanda vardı  .Eliti olanlarında , adeta  gecekondu semtine, 4x4 le girmiş muamelesi görüldüğü yıllardı yani.. .Kızımın anneler günü hediyesi aldığı iki elit üyelikten birini  ,istemediği halde nerdeyse zorla çok sevdiğim bir kardeşime vermiştim.. Güvenimi sarsmadı aldığı gibi iade etti..Ama tam tersi olup,  ben de sızlananlardan olabilirdim.Bu kadar tedbir önerilerinizden sonra ,hala mağdurum  diyen varsa;''kendi düşen ağlamaz demek laızm''..

Önerileriniz için çok teşekkür ederiz.

06 Aralık 2010, 14.43
Adam haklı beyler...Verdim şukunu panpa.
06 Aralık 2010, 14.46
@1 adam haklı beyler, uyanık olmakta fayda var. 
06 Aralık 2010, 15.08
gmsnn arkadaşım  şifresini verenlere sözüm yokta  ben sitede oyunumu oynar çıkarım kimse ile  sohbette etmem  ama ne varki  devamlı şifre  hatırlatma maili alıyorum  istanbul ve  manisa ip adresli bilgisayarlardan birileri  bu nicki  çalmak için devamlı bi uğraştalar bunllara ne yapcaz.
06 Aralık 2010, 15.26
@gmsnn,
nacizane önerim, bu şekilde nick kaptıran üyelere nicklerini geri verirseniz, bu nickler salonlardayken çok kurnaz manasına gelen bir işaretle dolaşsınlarda millet akıllı görsün. :D
06 Aralık 2010, 15.58
uyarıların için teşekkür ederim
06 Aralık 2010, 16.43
sifremi verebileceğim kimse olamaz, son kısım benide huylandırdığı için sildim. Facedeki hesabımla gamyundakini eşleştirmiştim. Gamyun da kişisel bilgilerde ekranın altında uyarıyı görünce her ihtimale karşı eşleştirmeyi sildim. Zaten konu ile ilgili soruda yazmıştım, yanıtına bakacağım hemen... Paylaşım için teşekkürler... Güvenliğe çok önem veririm, terkettiğim sitede gözümün önünde salondaki ve hatta aynı masadaki arkadaşımın şifresi çözülüp başka salona girilmişti o günden beri daha dikkat etmeye çalışıyorum. Güvenlik açıklarını kötü amaçla kullananlar mevcut ((( Kendisi verip çalındı diyenleri bu gruba dahil bile etmiyorum :)
06 Aralık 2010, 16.49
panpa ne demek yaw?  anlayamadım cokta onemli dgl
06 Aralık 2010, 17.18
bilgilendirici bi yazı tşk ederim bu arada bende panpa nedir anlamadım kanka olmasın;)
06 Aralık 2010, 18.49
Panpa demek insanın kendine yakışanı giymesi demektir. Ya ne olacağıdı?
06 Aralık 2010, 20.35
BU GİBİ BİLGİLERİ VERMEYE DEVAM ETMENİZ DİLEĞİ İLE ÇOK ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLERR..
07 Aralık 2010, 00.26
Hmm...bende diyorum neden hic benim nickimi calmiyorlar...artik ögrendim nasil caldiracagimi ^^ tesekkürler
*gidip bende panpa'yi bulayim hemen
07 Aralık 2010, 04.00
süper olmuş bu yeni uygulama :)
07 Aralık 2010, 12.42
GüzeL Ve Hoş Bir YeniLik
07 Aralık 2010, 16.00
Bir online rpg oyun sitesinde yıllardır adminlik yapıyordum ve orada da benzer sorunlar var.Hesap çalınmasının (daha doğrusu gmsnn nin dediği gibi hesaplar çalınmıyor kendi elleri ile teslim ediliyor) ana nedeni çok basit şifreler kullanılması (123456q, qwerty , 123qwe vb. ya da doğum tarihini şifre olarak kullanma/ üye adı ile aynı şifre kullanma) diğer nedeni de şifrenin başkasına verilmesi. Şifre koyarken mutlaka basit şifrelerden uzak durun, şifrenizi kimseye vermeyin. 
Ayrıca oyuna kayıt olduğunuz e-maili mutlaka gizli tutun. Msn adresiniz ile aynı e-mail ile oyunlara kayıt olmayın.
07 Aralık 2010, 18.56
kesınlıkle mukemmel bır yenılık
07 Aralık 2010, 19.53
verdiğiniz bilgiler için tskler..
07 Aralık 2010, 19.57
uyarılarınız için teşekkürler ancak bu blogları okuyan kaç kişi var ki keşke bu uyarıları salonlarda yada üst batta yapsanız daha çok kişi bilgilenir iyi niyetli arkadaşlar suistimal edilmesin
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın