gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

PAYLAŞASIM GELDİİİ...

25 Aralık 2010, 07.53
A- A+

Hep söylüyorum aslında Japonlar bizlerden zeki değil... sadece zekalarını gerekli şeylere, hayatımızı kolaylaştıracak aletler, robotlar gibi buluşlara kullanıyorlar  ama yurdum insanı zekasını yine buluşlara kullanıyor da bu buluşlar öyle alet edevat gibi şeyler olmuyor.. her işin en kolay yolunu hangi daleverayla, hangi üçkağıtla yada hangi senaryoyla yaparıza çalıştırıyorlar maalesef..

Hadi icatlardan vazgeçtik bizi bir hayli aşıyor diyelim ve şu meşhur buluşlarada kılıf bulmaya çalışalım ..Tamam iş hayatı zor milletin ağız kokusunu çekiyorlar  asgari maaş için..kiraydı , okul masrafıydı, mutfak bütçesiydi, kılık kıyafetti derken mecbur oluyorlar diyelim iş hayatında bu tür dümenlere..Yerinde kalmak için emekliliği görebilmek için işyerinde rekabetti ayak kaydırmaydı yapıyorlar diyelim hak verelim..

Hadi evli olsun insanımız ..evde huzuru, dirliği, düzeni sağlamak için mecbur  yine üçkağıda başvuruyor diyelim   nede olsa kaynana dırdırı, hanım dırdırı, çocuk şikayeti ödenemeyen faturalar,  bitmeyen istekler, 2 kadeh içmenin hoşgörülmesi için türlü bahanelere de  hak verelimmm..

Hadi öğrenci olsun insanımız okul hayatı zoooorr.. kız tavlamak , bara takılmak, modayı  takip etmek, marka cafelerde boy göstermek.. e doğal olarak dersleri asmak asınca yine üçkağıda başvurmak..''hoca hepimize taktı bütün sınıfa 0  verdi, çalıştığım yerden çıkmadı lanet sorular..baba valla sabahlara kadar uyumadımmm (kısmen doğru uyumadı ama dersde çalışmadı:)) hadi gençtir kanı delidir diyelim bunada hak verelimmm..

Ya arkadaşlar ya sanal???? Burda birbirinizden alıp veremediğiniz nedir?Neden bu kadar hırslısınız? neden bu kadar gerginsiniz..Neden bu kadar küfüre, karşınızdakileri suçlamaya, birilerini yasaklatmaya heveslisiniz ?..Birbirinizle konuşurken bile yarın bu konuşma işime yarar diye kayıt  almak nasıl bir içten pazarlık örneğidir? İyiyken özellerde hertürlü küfürlü şekilde konuşurken en ufak tartışmanızda paaat yollayıp yasaklatmak..Günlerce süren sohbetinizi anlık sinirle yok etmek.Haftalarca bırakın özeli genellerde aşkımmm, canımmm hayatımın anlamı derken ayrılınca bir anda o yazdığınız genellerde yine ama bu sefer yerin dibine sokmak, özel konuşmalarınızı kayıt alıp mail mail dağıtmak bu nasıl bir düşüncenin hangi zihniyetin ürünüdür?..

Sonuçta hepiniz buraya yukarda yazdığım sıkıntılardan bir parça olsun kendinizi aklamak için, bir parça olsun gülmek, dinlenmek o tip sorunlardan kısmende olsa uzaklaşmak için girmiyormusunuz?? Peki o kavga ettiklerinizinde aynı sebeple geldiğini hiç düşünüyormusunuz?..

Sanmıyorum çünkü bir kere olsun kavga ederken kendinizi karşınızdakinin yerine koysanız biz yöneticilere ihtiyacınız olmazdı..Belki çok güzel dostluklar kurabilirdiniz..Ve EN ÖNEMLİSİ pc nizi kapatırken yüzünüzde nete gelirken yaşadığınız sıkıntıların izleri yerine tatlı bir tebessümle bir parça olsun mutlu olmuş,  dinlenmiş olarak çıkabilirdiniz..

Neden denemiyorsunuz???

 Not:İstisnalar tabiki var ama o kadar az ki...

(Düşüncelerimi paylaşmak istedim..amacım kesinlikle kimseyi kırmak değil  sadece hani belki unutulduğu için hatırlatmak iyi gelir dedim...:))

                                Hoşkalın...

YORUMLAR

25 Aralık 2010, 08.26

sıcak sıcak  tazecik cıkmış bir paylaşıma yorum yapmak istedim :)) cok guzel bir konuya temas etmişniz Cebren her harfinede katılıyorum tşkller:)

25 Aralık 2010, 09.20
          Sık sık yazın. Güzel yazı olmuş...Okumaya deger....Hayatımızın kıza öz anlatımı belki tskr paylasım icin..smile Resmi
25 Aralık 2010, 09.25
Konu çok güzel anlatım eksiksiz .. ellerin dert görmesin...
25 Aralık 2010, 09.38

       İnsanlar hayatları boyunca önemsenmek,ilgi görmek istemişlerdir.Şebnem FERAH'ın bir şarkısında vardı ''bir hikayede önemli insan olmak'' yani başrol oynamak.Kendi bilgi birikimleriyle gerçek hayatta başrolü ve önemi yakalamayan insanlar için bu ortam bulunmaz bir nimet oluyor aslında,hani demişsinya neden kavgalar,küfrler vs,kabul etmek gerekki bazı insanlar o önemli insan olmayı bu şekilde gerçekleştiriyorlar kendilerine göre ve yazıkki kavgayla beslenip,olumsuzluklarla tekrar doğuyorlar.

      Bu saydığım sebepler birazda bencilliği içinde barındırdığından senin dediğin ''Peki o kavga ettiklerinizinde aynı sebeple geldiğini hiç düşünüyormusunuz?'' cümlesi onlar için çok önemli olmuyor.Yani kurmak istedikleri dünya kendi eksenleri etrafında dönmesi gerektiği için karşı tarafın nasıl bir ruh hali içinde bulunduğu direk gözardı edilebiliyor.Çok felsefik yorum yaptım kendim bile sıkıldım:).Dikkate alınması gereken bir konuya parmak basmışsın umarım sadece okunmakla kalmaz ve bazen aynaya objektif bakmak gerektiği kulaklara küpe olur...

 

 

25 Aralık 2010, 09.46
Bu yazıyı ben yazsam aynısı olurdu diye içimden geçirdim...Paylaşasınız hep gelsin..'Arası bozulan arkadaşların birbirine çamur atma yarışı' yapılsa burada, birinci kim seçemeyiz...Hele dediginiz gibi biriyle konusurken ' ben bu yazıyı print almalıyım ,gör sen !! ' diyerek yakın arkadaşını dinleyen adam ya da kadın (bence ikisi de adam değil ya ! ) nerede yaşar, ne yer ne içer, şekli şemali nasıldır hayalimde bile canlandıramıyorum...Tamam bu arkadas çok iyi bir insan diye yakın hissettigim çok kişiyi mesafe koyarak ya da kozama girerek uzaga koydum....Sırf bu nedenlerden...Yani baskalarını kötülemelerinden....Gönül koydugum, karşı çıktıgım da oldu arada ama içimden alkışladıgım zeka ürünü tavırlarınız çok fazla...Gülümseyerek geldigimz yerden gülümseyerek çıkmamızı saglamaya yardım eder bu yazı dilerim..Ve de çok isterim....
25 Aralık 2010, 10.23

bi sürü şey yazdım, sonra sildimm.. çünkü sizin yazınıza fazla ekleyecek bişey bulamadımm.. düşünüp zahmet edip yazdığınız için teşekkürler...

" İnsan olmanın anlamını bilip, O na göre yaşamak herşeyin çözümü sanırımm.."

25 Aralık 2010, 14.22

Aslında az denmeyecek süredir internetteyim, hala insanların ne yapmak istediklerini anlayamıyorum. Tam bir çözümsüzlük ve muamma halindeler... İnsanların sanalda böyle davranmalarına bir kaç sebep olabilir;

İnternete girerkenki amaçları, ruh dinginlikleri veya bulanıklıkları, ne bekledikleri, ne vermek istedikleri vs. sıralayabiliriz. En önemlisi kendi öz benliğine saygısıdır. Eğer varsa kişinin kendine bir nebze saygısı mutlaka verecektir tüm insanlara aynı saygıyı. İnsanlara sevgisi ve yaklaşımı bu doğrultuda dökülecektir. Bazen gerçekten sinirleri harap eden durumlar yaşanabiliyor ve tabiki o sinirle fevri davranılıyor. İnsanlar samimi olarak internette kalamıyor. Karşıdaki insanı gerçek olarak düşünmüyor herhangi bir bilgisayar oyununda guest olarak bakıyorlar sanırım. Akıllarına ne gelirse söylemeyi, ne gelirse o şekilde davranmayı kendilerine borç biliyorlar... Umursamıyorlar ne kadar çirkinleştiklerini veya ne kadar karşıdakini üzdüklerini. Tüm sorun belkide hatayı kabullenememek ve iki tarafında özür dilemeyi becerememesidir.

Kapalı özellerden bile olmayan yazilar yazilmiş gibi sahteciliklerin yapildiği durumlarıda gördügüm için özeller beni ürkütür. Puan koruman olsaydi kaybetmezdin uyarısını görünce bile ürküyorum ))) Özellerdeki konuşmaları deşifre etme kısmını pek anlamıyorum. Sanırım ortaklık bozulunca tüm mektupların sokağa atilması yöntemini kullanıyolar ((( Bence buna verilecek hiç bir ad veya tanım yok...  Güzel paylaşım için teşekkürler.

 

25 Aralık 2010, 15.04
Gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Becerebilsem bende yazmak ve bir nebze böyle konularda tüm net alemini aydınlatmak isterdim.Ellerine sağlık!
25 Aralık 2010, 16.54
Çok güzel bir paylaşım olmuş... ellerin dert görmesin... önemli olduğu kadar da  içerisinde anlam yüklü bir  paylaşım olmuş...!
25 Aralık 2010, 18.35
Saygılı insan bulmak çok zor,saygısız ise dolu,şayet gerçek hayatta da bu kişiler böyle ise gerçekten çok yazık onlar adına üzüldüm...
25 Aralık 2010, 20.15

Son paragrafa atfen ;

hep derim ben neden bu kadar sinirliyiz? Nedir bu asabiyet? neden,kime,nasıl kızssak bilemiyoruz? Çarşıda işte evde ne bleyim hep bi şekilde gerginiz neden???

25 Aralık 2010, 23.45
aslında karın ağrısından ölüyorum şu an:) e tombalaya girdim ağrım geçer diye yok oynuyamadım bu seferde başıma ağrı girdi sinirden :))derken bloğu gördüm ne yalan söyliyim hoşuma gitti ara ara siteye geldikçe  senin yazıları görüyorum bir iki kelam etmeden gitmek olmaz dimi :) laf ebesi olmak zahmetli iş :) sanal alemde insanların birbirine sadece kumpas kurmak küfretmek olduğu ve olmadığı her şey olmak kısacası sanal olmak yıpratıcı bi iş bazıları derki sanalda ne herkes pcsinin başında nefes alan yemek yiyen düşünen insanlarız evet öyle bunu bende bu şekilde savundum bir süre ne zamanki doğaya döndüm o zamanki anladım asıl sorun stres atmaya gelirken aslında kişinin kendine önce hayallerle sonra hayallerınde ötesınde çirkinleşerek yoksun bir dünya kurduğu  rezil dialoglara tabi tutulduğu altta kalmamak için kişininde var gücüyle kelimeye küfre dahil olduğu garip bi bağımlılık ben internette çoklu iletişimin olduğu herhangi bir siteye takılıpta saatler boyunca kin hırs öfke aşk her ne yaşanıyorsa artık bir kenara park edip ne yaptığını sorguluyor olmasını isterdim bir çok şeyin  bomboş olduğunu emınımki görüp kaşlarını çatarak baktığı ekrana daha ciddiyetsiz ve gülümseyerek bakabileceğine emınım :)
26 Aralık 2010, 00.36
bir konu bu kadar güzel anlatılır teşekkürler paylaşımınız için..
26 Aralık 2010, 01.00
HERKESE SELAM. Yani cebren hanim siz hicmi kimseye kizmadiniz sinirlenmediniz veya ufakta olsa gerizekali demediniz su sanal alemde, arkadasim zaman geliyor evde bile tartisiyoruz esimizle veya cocuklarla kaldiki hakaret vari konusan kimseye kizmayalim veya kötü söz söylemeyelim öylemi, olacak ismi bu Allah askina.En az 6, 7 defa yasaklandim bu nickimle kötü sözlerimden dolayi kötü is yapmis olabilirim ama o an bu sekil davranmak gerekiyor demekki, biraz benim gibi düsünenlerede hak verin yani, degilmi.
26 Aralık 2010, 02.37
KONU GÜZEL, ANLATIM GÜZEL?

BEN O INSANLARA MALESEF HAYATINDA BIRAZ FAZLA HAYVANCIL DIYORUM COK ÖZÜRDILEYEREK.

YANI YANLIS ANLASILMASIN BENI ANLAMAK ISTEYEN HERKES EMINIM NE DEMEK ISTEDIGIMI ANLAYACAKTIR.

 YARATAN BIZI FARKLI VE ÖZEL KILMIS? HIC BIR SEYIN KENDINI IFADE EDEBILECEGI BIR KONUSMA ÖZELIGI VE TABI DÜSÜNE BILECEGI BIR BEYIN VERMIS.

BIZ INSAN OGLU (istisnalar disinda) BU ÖZELIKLERIMIZI FAZLASIYLA TASARUFLU KULANIYORUZ

INSAN ÖRNEGI: ATESE KÖRÜKLE GITMEMEK
                           AGZI BAZUP SEVIYESINI DÜSÜRMEMEK
                           DÖVMEMEK  VE  SABIR YINE SABIR vs.

VEDE BIR HAYVAN ÖRNEGI. VERECEK OLURSAM ODA

                         KARSISINDAKINE GÜCÜNÜ GÖSTERTMEK ICIN
                         YÜKSEK SES CIKATIR GEREKIRSE SALDIRIR!

                                       YANI KISACASI

                                      G Ü C S S Ü Z Ü    E Z E R
                                   

                                 TABI SECIM YINE INSANCIKLARIN
                                    INSAN OLANLARA LAFIM YOK!


her birimiz kendimizi konturol altina almak isin mücadele edelim lütfen!


++ sözü sok uzatigimi biliyorum ama bu konuda bir destan yazilir++

                                         TESEKÜRLER !!!
           


                       
                        
                    
                          
26 Aralık 2010, 04.07
ama çalışanı emekçiyide düşünmek lazım mecbur dümen yapılıyor bazen
26 Aralık 2010, 06.29
okumak önemli değilde bide okuduktan sonra anlayabilseler daha güzel olucak ama nerdeeeee işimize geldiğimiz gibi anlıyoruz bazen herşeyi paylaşım için tşklr elinize sağlık.
26 Aralık 2010, 10.01

Unuttuklarımızı yeniden hatırlattığınız için güzel gönlünüze sağlık..

Her şey bizde başlıyor.. Bir gülümseme onca şeyi değiştirecek.. İlk tebessüm kendiniz için olsun.. Ayna başında. Sıcacık.. Güzel bir gülümseme.. Sonra vücudunuzda bir rahatlama olcak.. Korkmayın mutluluk ısırmazzzz.. Ardından ailenizin ya da arkadaşlarınızın gülüşüyle karşılaşacaksınız.. Bir bilseniz neler değişecek bir gülüşle..

Yaa bıraktığımız her saniye.. Kendi zamanımız.. Kendi dünümüz.. Neden hala karamsarız.. En güzel yerinden.. Şu andan başlayalımmm .. Hep birlikteee gülümseyelim öncee.. haddi amaaaa :) Her şey bizle başlıyorrrrrr..

26 Aralık 2010, 11.29
Güzel bir yazı olmuş. Umarım ders çıkaranlar olmuştur.
26 Aralık 2010, 16.23
ANLIYANA ÇOK GÜZEL CEBREN OPUM BİR TANESİNİZ.....
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın