gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

KARALAMA

04 Şubat 2011, 18.20
A- A+

Ölenin arkasından hiçbir detay bilmeden ,öğrenme zahmetine girmeden cevap verme hakkı olmadan atıp tutanlarıdır aşağıdaki hikaye..

bir leylek, kendine yuva yapmak için yer arıyormuş. epey bir bakındıktan sonra pek ünlü bir alimin evinin bacasına yapmış yuvasını, hem de bir şeyler öğrenirim diyerek. bunu gören alim, ‘vay sen benim bacama nasıl yuva yaparsın’ diyerek, büyük bir hiddetle, taş ve sopayla saldırmış leyleğe. leylek zar zor canını kurtarmış ama kaçarken isabet eden taşlarla bir bacağını kırmış. leylek adalete inanırmış. mahkemeye vermiş alimi. ve kazanmış davayı. kadı, alimin de bir bacağının kırılmasına karar vermiş. leylek itiraz etmiş hemen, ‘aman kadı efendi, lütfen ayağını kırmayın, kavuğunu alın yeter’ deyince, kadı sormuş, ‘neden?’ leylek cevap vermiş, ‘kavuğunu alın ki, başkaları da zalimi alim sanıp kırılmasın   saygılarımla..

YORUMLAR

05 Şubat 2011, 04.01
Çok güzel yazmışsınız yüreğinize sağlık.ne kadar kötü değil mi...?ölmüş biri ve cevap veremiyorr..doğrumu yanlış mı bilinmez...bence doğru bile olsa susmak en güzeliydi..
05 Şubat 2011, 05.50
Yani işte.. ilim varsa eğer gönüllerde ve kafalardadır zaten, kavukta değil. Ama millet kavuğa bakıyor işte. Ondan sonra da ölenin bile ardından, hiç birşey de bilip bilmeden atıp tutuyor insanlar... günah mı değil mi, haklı bir gerekçe var mı yok mu, kim hatalı, kim hatasız, asıl sebep ne, asıl suçlu kim, hiç düşünmeden ve bilmeden anında yargılamaya hazır insanlar. Leylek bile bu insan hallerini bilmiş, kavuğu alın demiş. Kavuğu alın ki insanlar sürekli "zannedip" durmasın.
05 Şubat 2011, 11.09
Dün sabah okuduğum bir köşe yazısından sonra ben de aynen sizin gibi düşündüm. O gece ve sabahında neler yaşandığını asla bilemeyiz, bilmediğimiz içerikleri kendi düşüncelerimizle harmanlayıp bunları insanlara empoze etmenin kime ne faydası var? Acaba diyorum ölen kişi bu köşe yazarının kızı olsaydı aynı şeyleri yazabilecekmiydi? Herkesin evladı var, kimin başına nerde ne gelebileceği, ölümün onu, bizi nerde bulacağı belli değil. Ölene Allah merhamet etsin.
05 Şubat 2011, 11.48

''aldığımız nefesi veremeden ,ecel beni yakalayabilir ''    gerçeğini hiç unutmadan  konuşur ve yaşarsak  ne güzel olur du.eskilerin diliyle gıybet  ,yani günah alma dediğimiz şey en büyük günahlardan ve ayıplardandır aslında.üstelik kendini savunamıyacak bir ölünün ardından konuşmak   insana yakışan davranış olamaz.Mevlana'nın sözüyle  noktayı koymak istiyorum.zira konu derin ,oldukça derin ve vahim 

'' insanları ancak kendiniz kadar bilirsiniz.''demiş ..büyük alimden ne büyük bir anlam ....nur içinde yatsın..

sevgili kelebek, hikaye pek güzel amma , ordaki  alimin, gerçek alim olmadığı  ortada..alim olmak en başta mütevaziliği gerektirir değil mi?

ancak son günlerin şoke eden ölümü üzerine yazdığınızı tahmin ettiğim yazıda ,sizinle aynı fikri paylaşıyorum ve umarım insanlar bir gün '' günah almanın , iftira atmanın en büyük günah olduğunu bilerek insanca yaşamayı öğrenirler diyorum..

güzel yüreğinize sağlık,sevgiler..

05 Şubat 2011, 12.41

Hayatttan hınçlarını almaya çalışan ezik ve kalitesiz insanların davranış biçimi bu olsa gerek. . .  Yoksa ölenin arkasından değil hiç bir detay bilmeden konuşmak, en ince detaya kadar bilgi sahibi olsa bile susmak 'iyi bilirdim' demek var bizim özümüzde. Ölenin geride bıraktıkları bu saygıyı fazlasıyla hak ediyor olmalı. . .

Teşekkürler.

05 Şubat 2011, 13.25

eskiden sanatçılar ölünce değer kazanırlardı şimdi o da olmuyo öldükten sonra bile laf söylenebiliyor nasıl duyarsız bi toplum olduk biz bu hale nasıl geldik bilemiyorum o her şeyden önce bir anneydi bunadamı saygı duyulmuyor söylenecek çok şey var ama bazen susmak çok şey anlatıyo zaten kelebek yüreğine sağlık

 

 

05 Şubat 2011, 14.23

Belki de O Yazarın Dedikleri Doğru Çıkar.

Henüz Olayın Perde Arkası Bilinmiyor.

Ama Ne Olursa Olsun ; Defne Joy Artık Yok..

Olmayan Birinin Ardından Konusmanın Manası da Yok...

Sevgiler.

05 Şubat 2011, 14.28
Ölenlerin ardından konuşulmaz haklısınız. Söz güzel paylaşım güzelde; bir çok ölen var hangisini kastettiniz onuda yazmanız gerekmiyormu? Ölünün arkasından konuşulmazsa siz neden konuşuyorsunuz. Kim Allah'tan daha iyisini bilebilir ki? Zaten ölende hesabını vereceğine göre konuşmak yersiz. Yapılan olsa olsa tartışma yada fikir beyanı olabilir onunda bir anlamı yok ölen zaten ölmüş...
05 Şubat 2011, 15.19
bendece hikaye qüzel ama olayla uzak yakın alakası yok ve  bu sebeple hikayeden yola çıkarak yorumda bulunmucam..sıradan vatandaşların ölümleri haber olmuyor ve haytları irdelenmiyor sadece ölüm biçimi garip yada ilginçse haber değeri taşıyor herneyse..bütün yorumların mantığından yola çıkarak şu sonuçmu çıkıyor,hayattayken ne yaparsanız yapın ahlaki değerler,aile bütünlüğü ws hiçe sayılarak diledğiniz gibi yaşayın nasılsa birgün öldüğünüzde merhumu iyi bilirdik dileğiyle arkandan konuşulacak bişeyn olmaz!!!bu mantıkla tarihi kişilklerden başlar dünya varolalıberi ölmüş  bütün şahsiyetlern hayatlarıyla alakalı hiç konuşmamak gerekir..hiçbirniz samimi değilsiniz buraya yazdıklarınızla reelde ailenizle veya arkadaşlarınzla bu ve benzer konulrda olayla alakalı yorumlarınız böylesine ewliya tarzı değildir.elbette konuşulacak varsa ahlaki bi durum varsa etik olmayan bir durum konuşulacak,medyatikse kişi bütn haber kanallarında 24 saat veriliyorsa konuşulcak..elbette varsa hesabı yada cevabı  soracak olana zaten verecek qittiği yerde..içimden qeçiripte dışımdan ewli çocuklu bir bayann sabah a kadar yeni tanıştığı bir erkkle sarmaş dolaş(kamera qörüntüleri var)ne işi vardı demek etik değilse ben etik değilim arkadaşlar ewliyada değilim..saqlıcakla...
05 Şubat 2011, 16.45
güzel bir yazı olmuş tebrik ederim
ama neden bu ülkede dirimiz değilde ölümüz para ediyor
ayrıca ben Türk örf ve adetini bozucu yaşam tarzına karşıyım biz bozulmayabiliriz ama bizden sonraki nesil bozulabilir
05 Şubat 2011, 19.10

hepinizin eline sağlık çok doğru şeyler yazmışınız

 

05 Şubat 2011, 19.20
ölünün arkasından konuşulmaz diye bişey olamaz.herkes hakkında her durumda konuşulur.ama vicdan denen de birşey var.gerek yok.ayrıca kimsenin kimseyi yargılamak haddine değil.herkes önce bi kendi evinin önünü süpürsün.bu kadar uzatılması da mide bulandırıcı.hergün bir sürü insan ölüyor.methiyeler de düzmenin gereği yok.sıktı.
05 Şubat 2011, 19.39
bu leylek efendiyle ölenin arkasından konuşma mesleesini ben şahsen çözemedim.Hele ki bu bizim eli sopalı alim ile leyleğin mahkemelik olması  hikayeden çok benzetme gibi geliyor...Kemal Sunal'ın filmlerini izlemeyen yoktur aramızda. filmlerinin yarısından çoğunda ya alimleri ya şeyhleri yada imamları sahtekar olarak tanıtmıştır neden acaba.... Bu insanlar hep kötüde sahtekarda bu öğretmenler,müdürler, dekanlar, rektörler melekmi? Neden bir filmde bunlara yapmamış bu da bir ölü ama gelde böyle ölünün arkasından konuşma..                             
05 Şubat 2011, 22.21
Hıncal Uluç'un dediği şu. eşinizin sabah ölüm haberi geliyor. nerde ölmüş dün gece tanıştığı bir adamın evinde. adamın dedikleride iki kadeh bişeyler içtik benim evime gittik.

çocuğun var evlisin ne işin var orada?

18 aylık bebeğin var gece barda ne işin var yeni tanıştığın birinin evinde ne işin var?


05 Şubat 2011, 23.04

Neredeyse''Rabbim cümlemize böyle güzel ölümler nasib eylesin''diyecek bu millet..

 

06 Şubat 2011, 00.10

azranaz ne dedin bacım sen :) gündemi takip etmiyosun anlaşılan..Dfene Joy için yazılmıştır..Hıncal Uluç'un aşağılayıcı yazısına hitaben..

sevgiler..

06 Şubat 2011, 01.31
Hikayen çok güzel ve günümüzde anlamı daha fazla önem kazanıyor .Bazı olaylarda iki gözün gördüğüne bile inanmayacaksın .Gördüklerin yaşananı yansıtmayabilir.Ve en acısı bu sözleri yazan aynı olayı paylaşan yeğeni için tek laf söylemiyor.....Dönüp kendi yaşantısına bakmıyor:
06 Şubat 2011, 01.48
azranaz123 yorumun için tşk ederim... aynı duygu ve düşünceyi paylaşdıgımı söylemek isterim...
06 Şubat 2011, 05.13
Selam kelebek arkadasim hikayeniz gercekden cok güzel ama konuyla alakasiz. konu baska sekilde olusaydi anlamak isteyenler icin cok anlam tasiyor yanliz bu zamanlarda olumsuz tepki verenleri yani anlamak istemeyenleride hesaba kalmaniz gerek.büyüklerimizin zamaninda sevgi,saygi,ahlak denilen birsey varmis malesef öyle bir devirde yasiyoruzki birakin alim i zalim i yeri geldiginde en yakinlarimizdan bile sevkat sadakat destek göremiyoruz hepimizin basina ne zaman ne gelecegi ve nelerle karsilasacamiz belli mi" ÖLÜMLÜ DÜNYA " kime kalmiski bizlere kalsin.hangi birimiz birakin ölenleri hayatda olan insalarin bile ardindan atip tutup giybet yapmiyoruz bulundugunuz ortamda olmayan biri icin yorum yapmak bile giybetdir ben yapmiyorum deyen kendini kandirmaya calisir nefsimiz bu kadar zayif. bu dünya gelip gecici heveslerle dolu önemli olan ne biliyormusunuz hic kendinize sordunuzmu bu gün Allah icin ne yaptim " EBEDi DÜNYA " ya hazirligimiz tam mi  Allah cümlemizle birlikte hakkimizda herseyin hayirlisini nasip etsin insallah.Hayirli geceler Allah'a Emanet olun
06 Şubat 2011, 09.14
NE ölüye ne diriye SAYGI kalmamış  önyargı ile atıp tutmak kolay olan rahmetli bence fenalaşıp yardım istemiş olamazmı  nasılki HINCAL kendini gündeme getirmek istercesine böle acımasız yazabliyorsa yeğenide bu ölümden kendine pay cıkarıp ünlü olmak istemezmi ARTIK GÜNÜMÜZDE bu kadar basite inmişken ünlü olmak....Öleni  bu yazılanlarala tekrar tekrar öldürmek bu......
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın