gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR

12 Şubat 2011, 12.19
A- A+

       Hani bir söz vardır "Bir Türk dünyaya bedeldir" diye.  Gördüğüm olaylar bu sözün günümüzde de geçerliliğini koruyup korumadığı konusunda tereddüte düşmeme neden oluyor.
       Yaşadığım sürece gördüğüm şu ki, biz yere düşmüş bir ekmek parçası görsek üstüne asla basmaz, dürtüklemez onu alıp öperek bir kenara koyarız. Ekmek nimettir büyüklerimiz böyle öğretmiştir ve doğru bir öğretidir.
       Anacak, bu hassasiyeti insanlara, hayvanlara, doğaya karşı göstermediğimizi düşünüyorum.
       Neden? sorusu geliyor değilmi aklınıza.
       İki gün önce sabah işe giderken yolun kenarında bir kalabalık gördüm ve durdum. Yerde yatan biri vardı. Orta yaşlı bir adam kaldırımdaki buzlanma nedeniyle düşmüş hareketsiz bir şekilde yatıyor. Adamın başındaki meraklı kalabalık ne onu bir araca bindirip hastaneye götürmeyi ne de ambulans çağırmayı akıl etmişti sadece bakıyorlardı. Neyse birkaç kişinin yardımıyla adamı aracıma koyduk ama bu arada arkamdaki araçlar sürekli korna çalıp kıyamet koparıyorlar. Anlıyacağınız yardım etmek bir yana bir sürü hakaret işittim arkadaki araç sürücülerinden.
       Arkadaşlar ekmeğe saygı gösterme konusunda mutabakata varan halkım, insana karşı neden duyarsız.
          Ekmek nimettir kabul, peki insan nimet değilmi?
       Korkarım "Bir Türk dünyaya bedeldir" deyimi atalarımızla birlikte tarihte kalmış.:((
      

YORUMLAR

15 Şubat 2011, 13.01
Anne babalar hoyratlaşır, öğretmenler eğitmek yerine sadece öğretmek derdine ve kazanç peşine düşerler, toplumu oluşturan gençlik ne kaba sığacağını gördüğünüz gibi bilemez. Ne verildi ki ne bekleniyor gençlikten ? Türk olmayı ne kadar öğrettik??? Biz bunun peşindemiyiz? Eleştirmeden önce ektiğimizi biçeceğimizi bilmemiz gerekmiyormuydu? Liseli gençlere çağdaşları diye ahlaki değerlerin zerresini içermeyen toplumsal mesaj vermeyen dizilere sevk etmedikmi? Aman sıkmayalım zaten yeterince sınavlar şunlar bunlar var diye disiplini ve önemlisi ahlaki terbiyeyi bırakmadıkmı? Bunlara benzer çok örnek var. Bence gençler yine iyi dayanıyorlar bunca saçmalığa... Paylaşım için teşekkürler.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın