gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Eski 45'likler

04 Mart 2011, 08.04
A- A+
Geçen sıradışı birşey yapayım dedim Can Dündar belgeseli izliyordum. Yüz yılın aşkları kısmına gelmiştim ki orda bayadır duyduğum ama ne iş yaptığını bilmediğim bir isme denk geldim. Melih Kibar dı bu isim. Onun hayatı yaptıkları Çiğdem Talu ile yaşadıkları yazdıkları şarkılar derken kendimi biranda tarihin o eskimeyen taş plaklarında buldum.
Ne kadar güzel şarkılarmış 1970-1985 arası taş plak şarkılar... Nil burak,Rana Alagöz,Seyyal Taner,Erol Evgin,Mavi Kelebekler... Daha niceleri. Montajsız doğal seslerini dinledikçe şuanki teknolojik seslere o kadar çok güldüm ki :)
Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır. Bizim gençliğimizin öle efsanevi şarkıları olmadı. Yada benim yok. Ama annem ilk duyduğunda şarkıları bizim gençliğimizin şarkıları bunlar nerden buldun dedi. Onu eskinin tatlılığında görmek çok güzeldi.
Sizin var mı böyle şarkılarınız 50-60 a gelince sizi güzelleştirecek ?

YORUMLAR

04 Mart 2011, 10.44

       Dipsiz bir kuyu gibi karardı dünya
       Sensiz hayat nedir ki boş bir virane
       Meyhaneler yetmiyor bu gece bana
       Ben sana vuruldum deli divane

   Yazıyı okuyunca Erol EVGİN'in Deli Divane şarkısı geldi aklıma.Vakti zamanında Çiğdem Talu söz yazarmış,Melih Kibar beste ve düzenlemeyi yaparmış,Erol Evgin'de o duru sesiyle seslendirirmiş şarkıları.Ve söylediğiniz üzere dinlenen müzik yormazmış insanı.Issız ADAM filminde bu konuya dikkat çekilmişti özellikle.Ama haksızlık ta etmemek lazım,her dönem, o döneme ait unutulmaz eserler bir sonraki döneme miras olarak kalacaktır...

04 Mart 2011, 10.44
Waoww Etkileyici. Haklısın =)
04 Mart 2011, 11.10
Bu dönemdeki şarkıların çoğunun ses kalabalığı olduğu kanaatındayım. Zaten birçok popçu ve rock söylenlerde hep eski şarkıları remix yaparak söylüyorlar. Eski şarkıların herbir notasında duygu var, sitem var, hüzün var, aşk var.. Sizinde dediğiniz gibi Issız Adam filminde plaktan gelen ses muhteşemdi, duru , eklentisiz , oynanmamış, yorum bence bu.
04 Mart 2011, 12.07
yatılı okulda  yayın odası nöbetçsii olduğum günlerde , tüm okula ve bahçesine ,hatta okula yakın olan heryere   dinlettiğim şarkıların başında sandy posey'in  in your green eyes vardı hala dinlemekten bıkmadığım parçadır..ne me qute pas 'da diğer favorimdi..hey gidi günler hey...(((
04 Mart 2011, 12.10

eski şarkılar deyince aklıma hep o şarkı geliyor:

mazi kalbimde bir yaradır

bahtım saçlarımdan karadır

beni zaman zaman ağlatan

hep o hazin hatıradır....

o yıllarda yaşamadık fakat o şarkıların her notasında ayrı bir güzellik var.ben de nostalji seven biri olarak sahip olduklarımızın kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

                                         saygılarımla...

04 Mart 2011, 19.16

"Geçen sıradışı birşey yapayım dedim Can Dündar belgeseli izliyordum"

Belgesel izlememk sıradışı birşey olmamalı bence.Yazı güzel fakat belirttiğim kısmı hatayla yazdığına eminim yada hatayla yazmış olmanı dilerim...

04 Mart 2011, 19.40

 Sevgili froust, hepimize unuttuğumuz değerleri hatırlattığınız için teşekkür ederim.Yanlız küçük bir katkıda bulunmak istiyorum 70 ler ve 80 lerde artık taş plaklar yoktu.Eski 45 likler adını bilmediğim mikamsı bir maddeden yapılmıştı.Yani taş plak devirleri sizin anneannenizin dönemine denk gelir sanıyorum:)     Eskilerden sevdiğim bir şarkıyı hatırlatarak bitirmek istiyorum.Nükhet Duru'dan dinleyin lütfen.

Seneler sürer her günüm,

Yalnız gitmekten yorgunum,

Zannetme sana dargınım,

Ben gene sana vurgunum..

04 Mart 2011, 20.45
olmaz mı ... oynama şıkıdım şıkıdım dermişim.:))
05 Mart 2011, 01.01
TRAPPER_4EVER üstadım melih kibar beste yaparmış çiğdem talu söz yazarmış :) büyük bir aşk ya bence can dündar ın 100 yılın aşkları belgeselini izlemelisin :) adnan menderes ve melih kibar genişçe yer bulmuş. ağlamamak içten değildi :)
05 Mart 2011, 03.57
bir müzisyen olarak o eskil 45 liklerin adını bulmak pekde mümkün değil arık
05 Mart 2011, 04.37

 

bende eski sarkilari cok severek dinliyorum   simdiki sarkilara bakiyorum nekadar bos ve anlamsiz 

HERSEY BITMISTIR ARTIK -rana alagöz

nesrin sipahi -kiskanirim

berkant-samanyolu  vs.vs..  paylasimin icin tesekkürler

05 Mart 2011, 10.03
rana alagöz - aşkın gözü kör mü
erol evgin - fırtına
semiramis pekkan - bana yalan söylediler
benim favorilerim de bunlar

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın