gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

SEVGİ VE YAŞ

23 Mart 2011, 03.55
A- A+
Belki bu yazımı sizler de okuduğunuzda bana kızacak ya da hak vereceksiniz ki,umarım hak verenler çoğunluklu olur.
İlk önce demem şu dur ki,sevgi ne yaşa ne de yaşanıldığı ortama bağlıdır.Belki basit ve kalıplaşmıs söz olarak hafızalara kazınmış ama,gerçekden yaşayanlar tarafından hissedilerek söylenen bu kelime topluluğu,incelendiğinde gerçekten bütün hakları üzerine toplayan bir deyim haline gelir.
Bu hissi yaşayanlardan biri de benim.Bunu paylaşmak istedim.
Benim bu yaşadığıma ben önce duygusal karmaşa,daha sonra ise adını katamadığım bir his olarak kendi sırlarım arasına sakladım.)))
Demem o ki; sevgi,aşk (artık adına siz ne diyorsanız..?) insanın yaşına bakmıyor.Bir insan kendisinden büyük bir insanla bir arkadaşlık kuruyor ve dış etken olan çevresindeki,yanında ki,hele de ki ailesinde ki insanlar topluluğundan oluşan bir duvarla karşılasıyor.
Şimdi buraya o dış etkenlerin neler söylediklerini yazarsak,nelere karşı geldiğini yazarsak,ne zaman ne de satırlar buna destek çıkar..)) çünkü o kadar saçma ve gereksiz sözler ve geleceğemize dair konusmalar olur ki inanamazsınız...

Benim demem o ki; Ben bu ilişki sırasında hatalar yaptım.haTalarımın sebebi bunu ilk defa yasıyor olmamdı.Hatama gelirseK : Yasımdan büyük birini sevmek değil...Sevdiğim insanı kabul etmeyen çevreme karşı,ilk zamanlar sevdiğimi onlara karşı gerektiği kadar koruyamamakdı.Çünkü bu tür ilişki ne benim nede çevremdekilerin aklından bile gecemezdi.Ama dediğim gibi dış etkenlerin büyülü sözlerinden ve sert tepkilerinden,tahmin edeceğiniz gibi sevgi selini yaşadığım insandan aldığım destek ve duygularımın bir heves değil kuvvetli bir bağ olduğunu anlayarak gerekli yerlere,gerekli cevaplar ve hareketlerle ilişki mi kurtardım....BAZI ÖNEMLİ DEĞERLERİMİ YİTİRSEMDE......
Sözlerimi şöyle noktalamak istiyorum..: insanın sevdiği kim olursa olsun,sadece kendi duygularının seni yanıltmadığını bil ve çevrendeki insanların sözlerine kulak asma.bunu geç ve zor da olsa ben başardım.

(ŞİMDİ ÇOK MUTLUYUZ...)

YORUMLAR

23 Mart 2011, 11.01
sana mutluluklar dilerim paaylaştığın içinde tşkr ederim arkadaşım
23 Mart 2011, 12.01
Mutlu olmanıza çok sevindim.Allah daim etsin inşallah...
paylaşımınız için tşkler.
23 Mart 2011, 12.02

Eğer mutluysan gerçekten karşındaki insanın ne yaşı nede fiziği umrunda bile olmuyo.sevgi öyle bişeyki bütün engelleri aşıyor.eğer sevgiyi sevmeyi tatamadıysan yaş kaçolursa olsun onun eksikliğini hissedebiliyorsun.

Mutlu olduğunu yazmışsın ne güzel,mutluluk öyle kalıplaşamıyor şartlandırılamıyor ölçülere oturtulamıyor gerçekten seviyorsan hiç bişeyin önemi kalmıyor.

23 Mart 2011, 12.58

dur bak sana aslında trajikomik olan bir örnek vereyim. Herkes komik görsede trajikomik :)

Bir kız arkadaşım facebook da Ajdar' ın videosunu paylaşmış ve "bu adama hastayım yaa" diye yorum yapmış.

Babasının da facebooku var. Babasıda altına yorum yapmış "Kızım başka hasta olacak insan mı bulamadın ya"

He bunu niye anlattığıma gelince, bilmiyorum ya konuyla ilgisi yok, nerdeyim ben? sahi siz kimsiniz?

Aynı kız arkadaşım geçen gece 1e doğru başka bir video paylaşmış. Bende samimi arkadaşımdır "yat zıbarlen illa bağırtacan mı babanı facebookta :))" diye yorum yaptım :))

Ama bundan size ne? :)))

Sonuç: Yarın bu blog gündemdeki yerini korumayacak ve hayatının akışına biz eleştirilerde bulunamıycaz. Ama sen hala hayatını yaşamaya devam ediceksin :)

23 Mart 2011, 14.32

                Sevdim  sevgi seline KAPILDIM Sevdiğim insandan  CEYLAN GÖZLÜMDEN aldığım destek ve duygularımın bir heves değil kuvvetli bir bağ olduğunu Anladım. asla özümden taviz vermedim tek sorun karşımdaki ceylan GÖZLÜME kendimi ifade  edemedim.

                    derim Ey Ceylan Gözlüm Sevgim Hatırırna .

 

23 Mart 2011, 15.04
ask engel tanimiyor... sizin adiniza sevindim...
23 Mart 2011, 16.48
Öncelikle sözlerime baslarken ''Allah mutlulugunuzu daim etsin.'' demek istiyorum. Evet aslinda bu yas konusu özellikle bizim toplumumuzda pek hos karsilanilan durum degil. Oysa zamanindada ''Akil Yasta degil, Bastadir.'' demisler idi. Insanoglu hayatini diger insanlarla kiyaslar ve ona göre hal ve hareketlerine, yer yön verir. Haa,Ne kadar dogru olduguna gelirsek; hiçte doğru degil.. Insanlar kendi istekleri dogrultusunda hareket etmektense cogunluga uymayi tercih ederler,buna da sürü piskolojisi diyoruz :)
Söyle dersek; Birinin senden  5 6(örn) sene fazla yasamis olmasi neden bu kadar sorun oluyor?Eminim ki buna pek cevap verecek kisi cikmayacaktir..
Bazi insanlar kendi dogasi itibariyle, yasitlariyla pek anlasamaz bu ask, sevgi tarzi konularda.. Ee nede olsa;Olgunluk dedigimiz tabir, kimlikteki numaralardan ibaret degil..  


 
23 Mart 2011, 17.48

Bu gün katılmadığım ikinci yazı... Arada kuşak farkı oluşturacak kadar mesafede yaş eğilimini mantıklı bulmuyorum. Olgun insan kendi yaşıtları ile uygun sosyalizasyonu tamamladıktan sonra farklı yaş grupları ile sosyal bağlar kurabilir. Aşk kolay oldun gitti. Sosyal hayata geçirmekte kurulacak bağlantıları ve insanların kaçınılmaz gerçekleri bir araya gelince zor. Biri 50 diğeir 20 yaşındaki iki bireyin aşkı sadece sevgi olarak kalacaksa belki sorun olmaz. Evlilik gibi kurumsallaştırıldığında bir çoğunun dede olduğu veya nine olduğu yaşlarda evlat sahibi olur ve insan ömrünün ortalama sürecinde o çocuğu tek başına bırakıp gitmeyi göze alırsınız.. Sizin tercihleriniz nedeni ile kaçınılmaz bir annesizlik veya babasızlık yaşatmakmı aşk? Bencillikten öte olmayan bir durum.

İnsanlar heveslerinin kurbanı olurken gerçekleri göz ardı etmemeli. Kendinden küçük biri ile aşk yaşayıp onu çocuk gibi avutmakmı, kıskançlık zincirinde mahpus etmekmi, önceki hataları bunda yapmayacağım diye her şeye evet demek sonra sonuçlarına katlanmakmı? Kendinden büyük biri ile aşk yaşayıp onun tecrübeleri karşısında çaylakca davranıp sürekli onun ekseninde kalmakmı? Ben doğru bulmuyorum. Yinede yürütebiliyorsanız iyi yolculuklar...

23 Mart 2011, 19.17
mutlulugunuz daim olsun....
23 Mart 2011, 19.18
sonuçta başarmış olmanız güzel.kazanan sizsiniz.Sevginiz daim olsun.
23 Mart 2011, 19.19

Belki bu yazımı sizler de okuduğunuzda bana kızacak ya da hak vereceksiniz ki,umarım hak verenler çoğunluklu olur.


Şu alçakgönüllüğü, samimiyeti, katıksız kalbi görüp de size kızmak mümkün mü!

Sevgi aynen böyle birşey işte. Bahaneler arkasına saklanıp, sevmiştim ama... demek değil. Bilakis insan sevdiği için herşeye göğüs germesini biliyor. Bu hatırlatma için tşkler.

 Kolu, bacağı dahi kırılsa yine de ayağa kalkıp, seviyoruuum huleeen diyen herkese mutluluklar ;))

 

23 Mart 2011, 20.57
Bir İnsanın Sevdiği , yani ,, O '' aklına geldiğinde , hele hele yanına geldiğinde kalp atışlarının hızlandığını hissediyorsa  ,, O '' tüm varlığıyla kişiliğiyle sana hayat bakışını değiştirebiliyorsa ve kafanda soru işareti diye birşey bırakmıyorsa , işte bu masum bir Sevgiyle başlamış ve Aşka doğru süratle yol alan bir ilişkidir bence. Bunun Yaşı , Mevsimi ve zaman kavramıda yoktur. Aksini idda edenler , hayatlarında ya hiç Sevmemişlerdir yada Aşık olmamışlardır. Tüm Mutluluklar ve Güzellikler Sevenlerin ve Sevilenlerin olması Dileğiyle.     syglr.@tommesut. 
23 Mart 2011, 22.57
yüreğinin götürdüğü yere kadar git ve sev.. adınıza sevindim..  iki şeyin yaşı ve zamanı  olmaz. 1- sevginin (aşkın)  2- öğrenmenin ... mutluluklar dilerim  
23 Mart 2011, 23.00
sevgi çok yüce bişey.ruh ikizini bulmak her kula nasip olmaz.sizin adınıza bende mutlu oldum .bu sölediklerim sizin dışında sadece düz mantıkla ele alırsak .çok aşık olduk deyip 2 gün sonra mahkeme salonlarına koşturanlar..Evlilikte biraz sevgi ,biraz mantık olmalı bence..3,5 yaş farketmez o kadar  ama daha büyük yaşlarda problem çıkabilir.kadın yaş ilerledik  sıra kendini çirkin hissedip mutsuz olabilirr,..erkek içinde aynı geçerli yaş ilerledikçe salya sümük olabilir .en azından aynı  yaşta oldumu dengim dersin .hani davulda dengi dengine derler  yaaa
23 Mart 2011, 23.43
evet aşk engel tanımıyor mutluluklar dilerim canım  en güzelini yapmışsın ben yapamadım   bunu ve 18 yılım  harap gecti
24 Mart 2011, 09.18
ewet haklısınız aşkın yaşı vede yeri zamanı olmaz :))
24 Mart 2011, 10.12

bende beyaz pramitin yazısına katılıyorum    sırf kendi adımıza bencil olmayalım diyorum sevgilerle

 

25 Mart 2011, 15.31
Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için tşk ederim.yalnız beyaz pramit ve ona katılan arkadaşıma sözüm var.Bakın eğer sevgi yi yürütmenin yas ile alakası olsaydı,peygamber efendimiz(S.a.v.) efendimizin yaşam tarzına bir baksın derim.kesinlikle söylediğin şu lafa da katılmıyorum beyaz pramit....İnsan o yasda cocuk yapıp da onu erkenden bırakıp bu hayattan göç etmek onları bu dünya da yalnız bırakmak değidir.Son olarak ; heveslerimizin kurbanı olmamalıyız demişsiniz.aslında yazımı tam okumamıssın. Bu sevginin heves olmadığını anladıkdan sonra ilişkimizin devamı oldu diye belirttim.
HERKEZE YORUMLARI İÇİN TŞKLER.....
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın