gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ahh insanlar ahh

25 Mart 2011, 19.57
A- A+
Ya arkadaşlar,ne kadar kızarsanız kızın ama,bu laf herkese olduğu gibi bana da dokanacak ama yazmadan da duramayacağım.
İnsanoğlunun gelmiş geçmiş, en ukala ve saçma dönemini yaşadığı düşünüyor ve bunun gerçekten bizlere zarar verdiğini görüyorum.
Neden mi..?Gerçekten bizim doğrularımız dediğimiz fazla bir şey kalmamıs ve tek taraflı çıkarlılık haline gelmiş bu hayat yolculuğunda herkes,bir şeyler biliyor gibisinden hareket ediyor...
Bunları yazmak yersiz olur  kanısındayım.Çünki az çok aklı eren herkes neyin ne olduğunun farkında.Hani kızmamak elde değil.belki bu satırları yazarken kızgın bir halde olabilirim ama,gerçekten şuan ki dönem yerine,geçmiş çağlarda sadece insanlığın olduğu ama teknolojinin ilerlemediği bir dönemde olmayı tercih ederdim...
Teknoloji demişken şuan ki durumu ayrı tutalım.Belki kendimizi en çok rahat hissettiğimiz bir yerlerden biriside bulunduğumuz bu ağ ailesi.Ama ne olursa olsun lafımın arkasındayım.
Düşündüğünüz sıra bana hak verecek ve bazı değerlerin teknoloji ilerledikçe kaybedildiğini göreceksiniz..
SAYGILARIMLA... 

YORUMLAR

25 Mart 2011, 21.24
bunu yazan kesinlikle bir erkek olmalı.çünkü bir bayanın eskiye dönmek isteyeceğini hiç sanmıyorum,tekrar elde çamaşır yıkamak,kömür sobası ile uğraşmak,yıkanmak için su ısıtmak,istemediği halde babasının zoru ile evlendirilmek,evdekilerin baskısı ile camdan dışarı bile bakamayan bayanların bunu isteyeceklerini hiç sanmıyorum,tam tersine ben daha fazla teknoloji istiyorum,uçan arabaların bir an önce hazır olmasını istiyorum,ışınlanma teknolojisini bekliyorum kii 1 günde venediği gezip akşam eve dönebileyim,hayatımızı kolaylaştıran teknolojiyi seviyorum,interneti de çok seviyorum,keşke daha evvel tanışabilmiş olsaydımda diyorum..bu da benim fikrim işte .
26 Mart 2011, 01.45
Hay aklınla bin yaşayasın ! fıgaan ..kesinlikle size katılıyorum,eskiye dönmekmi Allah korusun..teknoloji bence bayanlara daha çok iyi geldi.en azından ev işi sorun olmuyorr..keşke imkan olsada Evliya çelebi gibi kısa yoldan gezebilsek.ışınlamayla:)))
26 Mart 2011, 02.05

figaaaan :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Allahım o ne yorumdur öyle ya hahahahah :)))) bak gerçekleri söyleyipte güldürebilen, gerçekler acıdır hipotezini çürüten müthiş bir bakış açısı olmuş.

serseriyoldaş, buralardasın son zamanlarda bakıyorumda :) hep içini döküyorsun hep anlatacakların var hep doluyorsun. Neyse bakalım yolun açık olsun :) bi önceki blogta (ÖTEKİ) tükendim,  inan daha fazla dil dökemiyorum.

ama bir umut var demekki burda sana yorum yapanlarda sana haklısın diyecekler ne de olsa. Ama sende "onlar öyle olmayanlar demek ki" demez misin belki de? :)

26 Mart 2011, 03.29
figannnnn çok yaşaaaa :)))))))))))))))))))))))))
26 Mart 2011, 04.53
bence doğru tespit katışlıyorum haklısın doğru söylüyorsun
26 Mart 2011, 07.09
Ne güzel cahildik; Televizyon yoktu. Gazete de her zaman olmazdı. Öyle güzel cahildik ki, keyfimiz bozulmazdı hiç! Dışarıda kar... Ama kuzine içten içe öyle yanıyor ki. Kuzinenin üzerinde demir maşa... Maşanın üzerinde de ekmek dilimleri. Aydınlık bir kış sabahı ve kızarmış ekmek kokusu... Sucuk lükstü. Yumurta lezzetli. Ekmek her zaman ekmek gibi... Bir kez olsun kümesten yumurta almamış, bir kez olsun o kızarmış ekmeğin kokusunu duymamış ve fakat alışveriş merkezlerinin restoran katlarında boğucu bir gürültü ve havasızlık içinde hamburger keyfine fit olmuş çocuklar ve gençler için ben ne kadar yaşlıyım... Dışarıda kar... İçeride kanaat... İçeride huzur... Televizyon yoktu. Gazete de her zaman olmazdı. Öyle güzel cahildik ki, keyfimiz bozulmazdı hiç! Portakal kabuklarını sobanın üzerine dizer, kokusuna râm olurduk. Kestane közlemek büsbütün bir gecenin akıllara seza mutluluğuydu. Sonra illa ki, büyüklerin anlattığı hikâyeler, hatıralar... Birçoğu arızalı ve tedaviye muhtaç beyinlerden çıkma dizilerin ve filmlerin açtığı hasarlar yerine, geniş ve besleyici bir masal dünyası... Lezzet bir tarafa, kokuya da hasret kalacağımız kimin aklına gelirdi? Ekmeklerimiz el değerek üretilirdi, sağlıklıydı, lezzetliydi ve mis gibi kokardı. Çay da kokardı... Domates de... Bütün bu nefasete, küçücük bir bakkal dükkânının zenginliği yetiyordu. Dışarıda kar... İçeride huzur... Zam endişesi, doğal gazın kesilme korkusu, yolda kalma telaşı, rejim tehlikesi... Kimin umurunda... Ne güzel cahildik. Mutluluğun resmini çiziyorduk..
26 Mart 2011, 11.11
eskiye dönmek mi? asla...siz erkekler  elbette dönmek istersiniz..ama artık çok geç::)))))
26 Mart 2011, 11.32
Eskiden suçu dünyaya atardık. Şimdide yeni moda teknoloji. Kızmadım sadece anlamadım. Allahım sen aklıma mukayet ol.
26 Mart 2011, 12.22
Çaycıların yerini kahve makinaları alalı çok oldu, ilk insan gücünün makinalara teslim edildiği gün ruhlarımızıda teslim ettik sanıyorum ))) Size katılıyorum. İnsanlar değerlerini değiştirdiler... Paylaşım için teşekkürler.
26 Mart 2011, 13.10
Teknoloji insanların kişiliğini  değiştirmez içlerindeki sevgiyi ve saygıyı almaz.Bu dert yandığınız şeyler önce anne babanın sonrada kişinin kendini yeterince yetiştirememiş olmasından kaynaklınıyor bence.Teknoloji öcü değildir kötü hiç değildir.
26 Mart 2011, 15.27
jera [26.03.11, 11:32 Cumartesi]Eskiden suçu dünyaya atardık. Şimdide yeni moda teknoloji. Kızmadım sadece anlamadım. Allahım sen aklıma mukayet ol.

 
Şu mantığa  göre "Uyuşturu da serbest satılsın,Sen içme veya P.rno kanallar serbest olsun". O zaman RTÜKe ne gerek var?Yasalara kanunlara ne gerek var?Teknoloji ye gelince,kafalarını çalıştırdılar teknolojiyi yakaladılar.O kadar lüks ve bedava kaynak eşekte de olsa teknolojiyi bulur.Türkiye de Kadın özgürlüğü kısıtlımıdır veya özgür değiller mi?Bazı kesimler de şöyle;onu okula göndermeyerek,kafese kapatarak(ev)e,kara çarşaflara bürüyerek vs,vs...O zaman ahlaklı ve namuslu oluyorlar.Onların yaşam veya hayat felsefelerine göre..






26 Mart 2011, 17.21
Teknolojieye kafa tutuyorsanız, şu anda bu yorumu teknoloji vasıtasıyla alıyorsunuz. İnsanların yozlaşmasına kafa tutuyorsanız, bunu sadece teknolojiye bağlamak hata. Her ikisine birden kafa tutuyorsanız, izole bir hayat deneyebilirsiniz.
26 Mart 2011, 17.51

figannnnnnnnnnnnn süpersin:))))))))))

bende ev içinde tüm işlerimi  görecek hatta oyun oynarken kahve getircek robot istiyorum.lütfen en kısa zaman da icat edilsin:)))))))

26 Mart 2011, 20.13
DAHA önceden bahsettigim gibi,teknoloji olama ma  zorluklarını annelerimiz çekmişler.Yeni nesil çocuklarıda bizim için bu şekil düşünücekler.maddi durumu iyi olan olmayan herkez te şimdi internet var hemen hemen.eve bir ödev verilse kitaplardan araştırarak degilde google amcadan ,bir parmak hereketi sayesinde imkanları olacagını ve bu durum ,çocukları tembel ,doyumsuz ve mutsuz  bireyler olarak topluma sunuyoruz.çünkü rahatlık olarak onlara sunulacak birileri var elbet.önceden bir oyuncakla bile mutlu olan çocuklardan ,daha sonraki uçan arabaları olupta mutsuz olan çocuklar görürsek şaşırmayalım.tabiki öncede sade güzel ve doyumlu hayat vardı,bunu inkar etmemek gerekir.ama artı ve eksileriyle işte bizim teknolojimizz.
26 Mart 2011, 23.56
Neden her konunu sonu erkeklere bağlanıyor bu kadar mı erkeklerle sorununuz var hayret
27 Mart 2011, 01.00
ya arkadaslar yorumlar için tşk ederim.
bazı arkadaşlar farklı bakmıs bu yazıma.bazılarına ise çoook güldüm,özellikle figanaaaaaaaaaaaaaaa :))))))))))
27 Mart 2011, 01.59
teknoloji insanlığın başını yiyecekkkk.
27 Mart 2011, 05.03
bu yazıyı yazan arkadaşıma teşekkur ediyorum smile Resmi ..teknoloji iyi bir sey tabiki ona lafım yok .figaaaann sana soruyorum komur yakmak camasır yıkamak vs vs bunlarımı yapalım diyorsun.. hala öle yapan insanlar var. teknolojı ilerlemişken onlarda ilerlese yaa teknolojıyı nasıl savunuyorsan onlarıda savunsana..size hayat tozpembe teknolıjıyide takip ediyorsunuz ohh ne ala kahve istiyor biride ..eger öle bir robot cıkarsa onu almaya paranvar demek neden temizlikci tutmuyorsun bir fakirin gunluk yevmiyesi cıkmıs olur smile Resmi
27 Mart 2011, 16.53
yazınıza katılıyorum tekloji olmasaydı hayat daha güzel geçerdi.figaan arkadaşın yazısına bakarsak vay kadınların haline nelerde istiyolarmış kadınlar teklojiyle tanışmış ama çocuklarını bir kenara atmış durumdalar tekloji sayesinde hiçbir şeyin farkında degiliz cevremizdeki insanlardan haberdar dunyadan haberdar olmuşuz kimi bayanlar çocukların ellerine oyuncak tutuşturup teklojiyle ilgilenir olmuş düşünün bakalım yıllar sonra çocuklarımızın gelecegi nasıl olacak acaba
27 Mart 2011, 17.53

Blogta güzel..Yorumlarda...

Ama en güzeli Figan arkadaşımızın yorumu.Hemde ben bir bayan olmadığım halde yorumun çok beğendim ve kendisini haklı buluyorum.

Birçoğumuzun annesinin geçmişlerine dair anlatabilecekleri romantik anıları yok.Bir sorsak bin ah işitiyoruz sanki...

Hep ezilmişliklerinden,çektikleri zahmetlerden,hayatın kendilerini ne kadar yorduklarından bahsederler ve haklılar da.Tüm bunlara rağmen herşeyi bizler için yaptıklanı ve asla pişmanlık duymadıklarını da eklerler...Samimiler de.

Blogu yazan arkadaşım kesinlikle haklısın.Teknoloji getirdikleri yanısıra bir çok değerlerimizi de alıp götürdü bizlerden.Lakin her şeyin farklı farklı görünen yüzü var.Bu nedenle blogu olusturan ve tüm yorum yazan arkadaşlarıma emekleri ve paylaşımları için teşekkür ederim.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın