gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

motora tutkunluk

07 Nisan 2011, 08.40
A- A+
Haziran ayının başları ve ben 125 CG tipi uag 5 vitesli motor alıyorum.Hani aldığım ana kadar hiç vitesli motor kullanmamıştım ki zaten ehliyet de yok..:)
Yaptığım bir yanlışı sizlerle paylaşmak istedim..:) Ama ne yanlış....ahhhh ahhhhh.şimdi olsa gidermiyim..:))
motoru alıyorum ve aradan 1 ay gecmeden ben motora hakim oluyor ve hemen hemen herşeyini öğrenir durumuna geliyorum.(Etrafımda motorperest çok olduğundan..)Ne ettilerse motoru kimseye göstermeden bakıma almadan sürmeye başlamışdım....Yaptığım ilk yanlış motoru bakıma katmıyorum.Bu halde birde denize gitme kararı almayalım mı..:)))
Gecenin 2 si ben ve kardeşim(kendisi baya bir motor delisi..) karar aldık ve adana dan cıktık silifke sahiline.hemde ne kask ne ehlyet ne de plaka..))).belki burda bana kötü örnek oluyosun diyecekler ama,gerçekten insanın boşluğuna denk geldiği anlar her şeyi görmezden gelip yapacağını yapıyor.
Her neyse biz yola cıktık. İlk 1 saat her şey yolunda.daha sonra mersini bayağı bir gectik ve gördüğüm en son yazı ''AYAS SAHİLİNE HOŞ GELDİNİZ''..Bundan sonra olan oldu ve yokuş aşağı inerken birden vites kolu yerinden cıkmasın mı (vidası gevsemiş).tam da  yokuş inerken olurmu beeaaa.
Vites kolu düştü düşmesine de motor 5.ci vites de...)))hadi gelde o yokuşu tekrar 5.vitesde çık motorla.Çıkmayı bırak bazı kimseler (çoğunluk diyelim hatta %80..) 5.vitesde kaldıramazlar motoru.Her neyse uzak olduğu için bizim kardeş de abi çıkacaz mecbur dedi.Ben de nasiiiiiill dedim ve 5.vitesdemi dedim..Atla sen demesin mi..)))
neyse bulduk bulduk.allah dan yol 2 yönlu ve orta kısımdaki alana düşmüş.Bulduk vites kolunu taktık ama sağlıklı olmadı ve 4.vitesde ara ara rolantı olmak üzere (zaten yolllar ayas dan sonra hıza izin vermıyor) vardık silifke girişine.
Burda ki eğlenceli günümüzün ardından eve dönmek üzere yola çıktık ki...Belalılar yolda pusuda..)))Trafik polisleri arka arkaya dizilmiş.Ama ne şansdır ki kaza olmus ve onunla ilgileniyorlardı.(kaza için üzüldük ama elden ne gelir.)
Öyle böyle derken adana ya varmak üzere iken benzinde otobanda bitmesin mi..))))Allah'ım sanki kabuss..)))Ellem ettik gullem ettik sonunda adana ya vardıkk...Bunu sizinle paylaştım.Çok hatalı işler yaptığımı da biliyorum.Ama sonuçta hatalar bazı hayırlı işlerlere nail olur derler...Bu sayede bende ehliyet aldım.Daha bir çok şey...Neyse arkadaşlar bu geçen olay ne kadar zevkli ve yorucu olsada Gerçekden PİŞMANIM...

YORUMLAR

08 Nisan 2011, 13.12
sansizlik dolu bi serüven dehset verici bi aksiyon :) güzel bi hatira paylasimiydi tskler...
08 Nisan 2011, 18.27
Bir ah da ben çekeyim. 2009 yılında motorbisikletle kaza yaptım.  kask yok ( 2 gün öncesinde kask takmadığım için ceza aldım. )  , alkol var gecenin köründe virajı alamyınca refüjden karşı şeride geçtim. sonuçmu kafa tasında kırılma ameliyat olmalar. şanslıyım belkide yaşıyorum şimdi . ama o günden sonra o kazanın belirtileri hala devam ediyor maddi ve manevi olarak. ve şimdi 2 yıl geçmesine rağmen yeni bir ameliyat olabilmek için ankarada otel odasında sürünüyorum.



08 Nisan 2011, 18.32
son pişmanlık fayda etmez kardeş
08 Nisan 2011, 21.22
VAlla ne yalan söyliyeyim okurken bile yüregim agzıma geldi.bence ALLAH KORUMUŞ sizi.bu ara kask varmıydıki.şu erkeklerin motor düşkünlügünü hiç anlamış deilim....
09 Nisan 2011, 05.32
Yorumlar için tşkler ama mekili06 arkadasım çok şükür ne sakatlık ne de başka bir şey oldu.Son pişmanlık derken ben herhangi bir kazayada uğramadım ve uğrattırmadım.Ama olabilir di de.O yüzden pişmanlığım sadece kendimedir.Fayda etse ne olcak etmese.Aslında dediğim bir şey var o da faydalı olduğu belli olmustur...''Bu olay sayesinde ehliyet aldım.'' 
08 Haziran 2011, 08.08
Harika ya geçen yaz Arkadaşımın Motoruyla Manavgata gidişimiz geldi aklıma:)) Yarım saatte bi durarak Kavurucu havada Aklımızı Kaybetmiştik demekki :D
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın