gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ÇALIŞMAYAN KADIN GİBİ OLMAYA ÇALIŞAN KADININ BUNALIMI!

21 Nisan 2011, 11.30
A- A+

Bir alışveriş dönüşü eve vardığımda,apartmanın önünde oynaşan iki kocaman köpek gördüm..

Nasılda oynaşıyorlardı..

Akşamın alaca karanlığında, elim kolu dolu olduğu halde yüzümde gülümsemeyle beş dakika durup izledim ikisini de..Oynaşırken beyaz olanı, siyah olan köpeği ısırıyordu..Canı acıması gerekiyordu normalde.. zira ciddi ısırıyordu ama diğeri  belli etmiyordu canının yandığını ..acıtma hissi ve karşılığında  umursamazlık hissinin analizinden,  beyaz olanın dişi, siyah olanın erkek olduğunu anladım..

Köpekler ! karı koca gibi yaşıyorlardı !! ne yani  bizdeki mi hayvanlık güdüsüydü yoksa insan yanında yaşamaya alışmış köpeklerin ki insanlık güdüsümüydü ayrımsayamadım!

Eve girer girmez ilk işim;

Uzun süredir köpek almak üzere kızlarımla fikir birliği yapıp ,baskı yaptığımız babamızın tarafına geçmek olacaktı..

Kızlarım, muhtemelen bu siyasi kaypaklığın dünya siyaset literatüründe alışılmış bir tavır olmanın ayrımına varamayıp kızacaklardı bana ..

Buna karşılık, benim onlara çoğu dişinin erkeklerini acıtma isteğini ve bunun tepkisi (yada tepkisizliği demeliyim) olarak çoğu  erkeğin umursamama hallerine birde hayvanlarda tanık olma gereksizliğini anlatmaya muhtemelen gücüm de olmayacaktı..

Hoş bu kadar uzun cümleleri zaten anlayabilen insan evladını da ayrıca alnından öpmek lazım gerekecekti..

 Bu kadar saçmaladığıma ve sokak köpeklerinden yola çıkıp komple teorileri üretebildiğime göre elde bulunan veriler ve hep uyuma isteğimi de birleştirirsek gene periyodik ciddi bunalımlarımdan birine girmek üzereydim..

Şu hep dinleme konumundan sonra herkese  ahkam kestiğim psikolojik analizlerimden birini yapıp, kendi iç dünyamı masaya yatırma sırası gelmişti..

Ama oda ne!!

 Bu sefer masada kalma ihtimali söz konusu idi !!

Çocukluğa inmek de  kurtuluş olmayacak ,İzmir fuarında her seferinde büyük bir coşkuyla aldırdığım renkli,tuhaf kokulu balonlar kısmında bu sefer kalakalacaktım..

 

İmkan ı yok bu bunalımı atlatmalıydım, aksi takdirde başıma dert olan bunalımın en büyük sebebi sorumluluk duygularımı estetik operasyonla aldırtmak durumunda kalabilirdim-ki

Bu, zaman zamanda olsa yaşamaktan hoşnut olduğum duygusallığımın da (operasyonun yat etkileri sebebiyle ) yok olma riski demekti..Oysa ben onları seviyordum..

Üstelik  erkeklerin başları ağrıdığında basitçe aldıkları asprin yerine kadınların tercih ettikleri anti depresyon haplarını da  bunalımıma  alet etmek istemiyordum..

Derhal apartmanın dış kapısından hışımla geri döndüm ve kıskandırırcasına hala oynayan iki köpeğe haşin bir

-Hoşşştttt

çekip gözden uzaklaşmalarını seyrettikten sonra az önce girdiğimi düşündüğüm bunalımdan hiç haberim yokmuş gibi yüzümde eblek bir gülümseme ile

Zile bastım J

Oh be yaşamak güzeldi..

Etrafa çok bakmak da sakıncalı....

Hayatta bazen bunalım yaşayıp da, umursamıyormuş gibi yapabilenlerden olduğum için

Kendimi bir kere daha sevdim..

Sevgiyle,

YORUMLAR

21 Nisan 2011, 16.53
ne kadar önemli bir yüzey temizleyici kullanmanız gerekmiş bu börtü böcek üzerine gösterime sunduğunuz belgeselde.keşke benimde derdini yapabileceğim böyle mülteci sorunlarım olsaydı.neyse sizin sayenizde samsunun eski fuar günlerini hatırladım.sanatçılar gelirdi konserler verilirdi.izmir fuarıyla yarışırdı fuarımız.çocukluk günleri güzeldi.şimdi başka güzel günlerdeyiz galiba.
21 Nisan 2011, 16.56
çok güzeldi emeğinize sağlık
21 Nisan 2011, 18.10
güsel paylasım elne saglık :)
21 Nisan 2011, 18.25

 Ah be KELEBEK  !!  Ne bunalımı bu ?   Acilen alışverişe  çık..Kuaföre  git ..  saçının rengini değiştir ..:))  Kadınlar  bu tür değişiklikten  ve   alışveriş   hırsını  tatmin ettikten sonra  bunalımı  atlatıyolar ..  Tecrübelerim bunu söylüyor :))))  

   Benim  bunalım belirtilerim;  yolda   tabelalardaki telefon numaralarına  ve araba  plakalarındaki rakamlara dikkat etmek... PER  yapıyorlarmı yapmıyorlarmı?   plakanın sonunu  679  görsem .. sinir oluyom   arada 8 yok diye :)))

21 Nisan 2011, 20.28
güzel bir yazı begendim ama cok cabuk depresyona girermisiniz hep böle :)):)
21 Nisan 2011, 22.44
ehh nasılsa birgün yüzleşeceksin kendinle ve çevrenle bence biran önce olması daha mantıklı
21 Nisan 2011, 23.45

:)))) az bucuk ponyannaciligimiz olmasa cok zor olurdu hayat

ellerinize yureginize saglik...

22 Nisan 2011, 01.22
blog diye okuduk ama... neyse yorum yapmıcam:)
22 Nisan 2011, 03.52

Hmmm...E e e evettt...doğruu... tabiki de:-)))

Kelebek hanım şaka bir yana da.Birçok bloğunuzu okudum.Çok güzel bloglarınız var.Ama kırılmayın lütfen bir şey itiraf etmek istiyorum.Bu bloğunuz biraz karmaşık olmuş.Sanıyorum ki bana bazı arkadaşlar hayıflanacak özelliklede sizi iyi tanıyanlar.Ama şunu unutmasınlar ben bloğunuzu eleştiriyorum:-))

  Bloğunuzun iyi yanı yokmu? Tabiki var...Misal konu harika.Ama anlatım karmaşık ve dağınık.Sanki derme çatma paragraflarla alelacele yazılmışcasına.Yada ben yanılıyor olabilirim.Bilemiyorum.Düşüncelerimi paylaşmak istedim.Saygılarımla.

 

22 Nisan 2011, 07.16
Çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık.. Aslında söylenicek bir çok şey var ama yinede umursamamak lazım diye düşünüyorum ;)
22 Nisan 2011, 14.32
:)  :)   :)   :)  :)  :)
22 Nisan 2011, 14.48
helal olsun valla.güsel paylasım ellerine saglık
22 Nisan 2011, 15.40
Bilgisayarı her açtığımda yazılarını okuyorum 35kelebek.Bazen yorum bırakmadan geçiyorum, gazete okur gibi. Buna emin olabilirsin.;-)
23 Nisan 2011, 03.29
konu çok güzeldi, tbrk ederim. bir de memleketime ve çocukluguma gittim sayenizde, ahhh nerde o çocuklugumun fuarlari.....
23 Nisan 2011, 17.04

emeğine sağlık kelebek kardeşim güzel yazıydı.fakat ben hala ısrar ediyorum nerde kaldı bizim cebren röportajı :))

                                saygılarımla...

24 Nisan 2011, 00.58
KENDİ HALLERİNDE OLAN ZARARSIZ KÖPEKLERE HOŞTTMMMU DEDİNİZ.KUTLUYORUM SİZİ NE DİYİM.
27 Ağustos 2011, 21.48
KENDİ HALLERİNDE OLAN ZARARSIZ KÖPEKLERE HOŞTTMMMU DEDİNİZ?
ve bunu gelip burada yazdınız .
çok hoşuma gitti ve koptum resmen nediyim.

belgeselci olmayıp amatörce  hayvanları gözlemleyen bir ben değilmişim.Ah yarabbim ne büyük bir saadet
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın