gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

X SALONUNDAN ATILMIŞ BEN ÜZERİNE...

18 Temmuz 2011, 13.43
A- A+
(şikayet yazısı değildir)

Ben Bilge ,Bilgegünes...

Geçen günlerden birinde x salonundan genel sohbette kendime sorduğum (iyi niyetli) bir soru neticesinde atıldım.7-8 yıllık internet kullanıcılığım esnasında ilk kez yaşadığım bir olaydır. etkilendim. bana yabancı olan garip bir duyguyu ilk kez yaşıyordum. ilk anlardaki bu beklenmedik atılma karşısındaki şoke olma durumum sonrasında haksızlığa uğramış küçük emrah moduna, sonrasında ise ivan drago ile karşılaşmaya hazırlanan rocky balboa moduna dönüşmüştü. kendi kendime "-acı yok acı yok" diyordum ("-edriyınnnnnnnn!" diye bağırmak istediğimi de söylemeden geçemeyeceğimm).
     evet bütün bunları düşündüm ya da hisettim.çünkü haksızlığa uğramıştım. engellenmiştim. eğer engellenmişseniz, haklı olsanız da haksız olsanız da haklı olduğunuzu düşünürsünüz. birşeyler yapmalıydım. beni atan kişiye haddini bildirme isteğiyle kıvranıyordum. fakat bunu yapamamanın verdiği çaresizlik turnuvalara giremeyecek olmanın çaresizliğiyle birleşip beynimin tüm hücrelerine işlemişti.  bu kıvranmalarım neticesinde başka nikle girip ucuzlaşmaları aklımdan geçirmedim değil.öfkeliydim. ben bir insanım zayıf yönlerim var. 3. bir nik alabilirdim. velhasıl yapmadım tabi ki, zayıflıklarım ve öfkemle  beraber mantığımı tam olarak kaybetmemiştim ve  bu gibi gereksiz eylemler için gerekli olan enerji tembel bünyemde bulunmuyordu. 2. nikle neden girmedim? evet 2. bir nikim var. bir facebokgamyun kullanıcısı olarak kullanamadığım özellikler vardı ve ben facebooktan şifresiz giriyordum.bilmediğim şifrem nedeniyle yeni bir üyelik almıştım.daha sonra bu üyeliği hayırsever kişiliğimle ortak kullanıma açmış sonrasında işe şifresini unutmuştum. evet tembel olduğum kadar unutkanım da.sözün özü, yapmam gerekenleri 1. nikimle yapmalıydım.fakat engelliydi.
      kafamda gelişen kısır döngü yerini empatiye zaman zaman ise bilimsel çıkarım yapanların anlayışlı düşüncelerine bırakmıştı. çeşitli benzetmeler de yapmıyor değildim. beni atan x kişisini tarihsel karakterlere benzetiyordum. kendisine gestapo diyesim vardı. führer diyesim vardı. dedim mi? demedim. sadece düşündüm. ben bir insanım ve zayıf yönlerim var.
       x kişisinin gereksiz güç gösterisi yaptığını düşünüyordum, elinde yetki bulunan ve bunu hazmedememiş bir çok insan gibi.kafamda ki pankartlarda "kontrolsüz güç güç değildir", " gereksiz güç kullanımına son"  sloganları çığlık atıyordu.
       bu minvalde ilerlerken sakinleştiğimi farkettim  (atılmamdan yaklaşık yarım saat sonra).evet sakindim ve garip bir haz duyuyordum. birden garip bir özgürlük duygusu sardı bünyemi. atılmıştım ,engellenmiştim fakat herşeyi yapabileceğimi hissediyordum.ve internet kullanıcılığım esnasında ki zaman dilimi bir film şeridi gibi geçiyordu gözümün önünden.atılma endişesiyle söyleyemediğim şeylerin pişmanlığını yaşıyordum. burda, geçmişte söylemek isteyip söyleyemediklerim  ucuzluk olarak algılanabilir. hayır. öyle değil işte.karşı çıkışlar bile  aklın mantığın izinden gitmelidir.
       gel zaman git zaman (atılmamda 1 saat sonraki zaman dilimi) düşünceler birbirini kovalar iken, mutlu olduğumu farkettim.atılmak okadar da kötü birşey değildi, hazmedebilen ve düşünebilen bir kişi için.hatta monoton hayatıma farklı bir renk katmıştı.eğleniyordum. bunun için gestapoya bütün o dar bakış açısına rağmen teşekkür edesim bile vardı. ettim mi? etmedim. ben bir insanım,zayıf yönlerim ve gururum var.
     sabah olmuştu siteye girdim 1 haftalık engel olduğunu bile bile salona girişe tıkladım heyecanlıydım kullanıcı ayarları yükleniyoru hiç bukadar gergin beklememiştim.ve salona girmiştim. engelimi kaldırmışlardı. kim kaldırdı bilmiyorum.
     diyeceğim odur ki;
         atıldım hatta engellendim
         pişman değilim
         yine olsa yine yapardım
     bütün bu saçmalığı neden yazdım pek emin olmamakla beraber ben bir insanım ve saçmalıklarım var.

YORUMLAR

19 Temmuz 2011, 01.03
Bazı olayları çok mu abartıyoruz:(
19 Temmuz 2011, 01.28
Balzac gibisin.Bir saniyelik olayı öyle güzel ve ayrıntılı anlatır ki hayret etmemek mümkün değil.
Montaigne gibisin; harika bir deneme olmuş...

19 Temmuz 2011, 03.56
Tövbe Estağfirullah yazıcam beni de atıcaklar diye korkuyorum :)))))))
19 Temmuz 2011, 04.07
sen bir insansın ve saçmalamışsın.süpeeeeeer :DD
19 Temmuz 2011, 04.12
hakikaten o son kısma katılıyorum ya ben bir insanım saçmalıklarım vara :)  yazıyı başından sonuna okudum ya bende kendime o sözü diyorum inan:D
19 Temmuz 2011, 04.48
Evet saçma bir yazi ve bende bu satte bu yazıyı okuyarak saçmaladım))anafikri çıkaramadım ayrıca. Atıldığınızamı? sevindiniz ceza almanızamı? banınızın  açılmasınamı ? Sağlıcaklakalın.. hatalarımızla sevaplarımızla insanız...
19 Temmuz 2011, 06.25
Bravo bu güne kadar bir çok blog okudum...çoğuna yorum yapmamışımdır...yazının sonunda saçmaladığını söylemişsin ama bence değil...Uzun zamandır bu kadar keyifli bir blog okuduğumu hatırlamıyorum...çok içten ve samimiyetle yazılmış...tbr ediyorum seni okurken çok eğlendim ...sevgiyle kal..:)
19 Temmuz 2011, 08.11
Abartılı bir yazı bence. Hiç kimse haksız yere atılmaktan 1 saat veya daha uzun bir sürede haz duymaz... Sonuçta eğlence sitesi. buraya atılmaya sorun yaşama gelmiyor kimse (sorun çıkaranlar hariç) Ayrıca x şahsına demedim dediğin herşeyide demişsin :))) 
19 Temmuz 2011, 08.33
YARIM SAAT SONRA SAKİNLEŞMİŞSİNİZ NE GÜZEL KENDİNİZİ ŞANSLI SAYMALISINIZN BEN 3 GÜN OLUYOR HALA SAKİNLEŞEMEDİM SALONDAN ATILMIŞIM BUNU BAŞKA SALONDA ÖĞRENİYORUM HEMDE ATILMA SEBEBİM SALONDAN ÜYE ÇALMAKMIŞ HEMDE ARKADAŞIMI TURNUVAYA ÇAĞIRDIĞIM İÇİN BU DAMGAYI YEMİŞİM SONRA BANA PARDON DENİLDİ YALNIŞ ANLAŞILMA OLMUŞ KENDİMİ FERHAN ŞENSOY GİBİ HİSSETTİM HALA BENİ YALNIŞLIKLA ATAN OP SALONDAYKEN O SALONA GİRMİYORUM ASLINA BAKARSANIZ PEK ÖZEL SALONLARA GİRMİYORUM BÖLESİ DAHA İYİ :)
19 Temmuz 2011, 08.36
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 :)
19 Temmuz 2011, 09.22
mikemmel bi yazı ya, ellerinize sağlık :))) çok güldürdünüz beni (edriyinnnnnnnnnnnn)
19 Temmuz 2011, 09.34

Evet...

Ayni duygulari bende yasadim.Seni cok iyi anliyorum.

Kimse kendini haksiz görmez ama gercekten haksizliga ugradim.

Kendimi bile savunamadim.Atilma sebebini bile ögrenemedim.

Bu durumda insanin neler hissetigini arkadasimiz güzel ifade etmis.

Oyun sirasinda diger oyuncu benim bilerek diger oyuncuyu destekledigimi

ima etti.önce cevap vermedim ama bunu 3-4 defa hakarete varan sözlerle

tekrarlayinca sadece fazla "dangirdama" yani bos konusma kelimesini kullandim

10-15 saniyede atildim.Hemen atan OP un nicine baktim

Tekrar girip "nicin atildigimi sorabilirmiyim" dememle banlandim ve yasak yedim.

Diyecegim sudur ki bu yargisiz infazlari önlemenin yada haksiz yere atilmanin

savunmasi bile yapilamadan uzaklistirmalarin GAMYUN tarafindan bir ek bölümle

dinlenmesi ve arastirilmasini,görevini yanlis kullananlarinda uyarilmasini diliyorum.

Ben halen kendimi mutlu hissetmiyorum

Saygilar...

19 Temmuz 2011, 09.55
sen bır ınsansın dostum...))))
19 Temmuz 2011, 11.01
Güçlünün, güçsüzü ezmesi; hayatın her alanında olduğu gibi, bu tür oyun sitelerinde de mevcut ne yazık ki... Ben, bu oyun sitesine ilk üye olduğum zamanlar epey zorluk çektim... Aslında hala çekiyorum...King oyununu üniversite yıllarımdan beri çok severim ve fırsat buldukça oynamaya çalışırım... Önceleri puanımız olmadığından, puanı çok olanlar tarafından horlandım, aşağılandım, oyuna alınmadım, oyundan atıldım vb... Yahu kardeşim, olayın aslını bilmeden beni niye küçük görüyorsun... Belki ben, senin yaşın kadar king oynadım... Belki de bu oyunu senden daha iyi oynuyorum. Bana bir şans ve biraz zaman tanısan ne olur?... Genelde tercih edilen " kanlı king", yüzde atmışı hatta yetmişi şansa dayalı bir oyundur... Şansın yaver gidip, biraz puan topladıysan ne olmuş yani?...
Puanı ne olursa olsun, herkese eşit saygı gösterilmesinden yanayım...
Neticede, zaman geçirmek ve keyif almak için oynamalı ve kaybedenle dalga geçmemeliyiz...
Herkese saygılar ve bol şanslar...
19 Temmuz 2011, 11.38
Sen hep saçmalama bence gayet güzel saçmalamışssın :)ilk atıldğımdaki hislerimi tarif etmişssn bişey diyimi hala masadn dahi atılmaya çok bozuluyorum .. saygı burdada söz konusu kendimi aşşalanmış gibi hissediorum masadan atılınca :((
19 Temmuz 2011, 11.55
evet arkadasimin salona bir soru sordugunu gördüm birde baktim atildi,aynen bende neden dedim bende atildim.cevabina gelince onlara soru sorulmasmis.üzüldüm inananin
19 Temmuz 2011, 12.14
"   ve internet kullaniciligim  esnasinda ki zaman dilimi  bir film seridi gibi geciyordu gözümün önünden "  :P:p  berbattt güzellll :))))
19 Temmuz 2011, 12.15
Bir Yerde Küçük İnsanlarin Büyük gölgeleri OLuşuyorsa ORada Güneş Batıyor Demektir ...Der bi Çin Atasözü:)
19 Temmuz 2011, 13.18

 Duygular  güzel,  ama  biraz  karışık  ifade  edilmiş..yok aslında  duygular  karışık..  ifadenin  günahı  yok..  Bir kaç soru işareti kaldı  bende yazınızı okuyunca ;

 ..sebebsiz   yasak yediniz?. bu  yasağı  genel opun vermesi mümkün değil...özel salondan mı atldınız ?..ki muhtemelen  öyle..

   hırslarıyla - hislerinden  ortaya karışık menü sunan, sonra  kıskançlık  krizine  girip , ortaya sunduğu menüyü kendi yiyen... yediğinide sindiremeyen koltuk  sevdalıları bir çok özel salonda var.

   Özel salonda geldiyse  başınıza bu olay;  boşuna krize ve boşuna  havalara girmişsiniz..çünkü    yediğiniz  yasak  sadece  girdiğiniz veya sebebsiz atıldığınız salonla  sınırlı... ama  ısrarla aynı salonu takıntı  haline getirdiiyseniz;   yukardaki sebebsizlik te vardır  bir sebeb diye düşünürüm..:)

   emeğinize   sağlık..tarzınızı  beğendiğimi tekrar ifade etmek isterim..

19 Temmuz 2011, 13.44

bu siteyi çaliştıranları merak ediyorum

bir pişti oyununda bir oyuncuya 3 bacak gelme ihtimali nedir

özellikle son elde karşıya 3 bacak bir tutar kagıt verilmesi tesadüf olabilirmi

ben defalarca denedim kazandıgın sayı ile3 kaybettigin sayı farkı devamlı 63  te sabit tutuyorlar

buda seni  devamlı oynattırıyorlar

bilenle

bilmeyenin hiç farkı yok

birde para verip elit üye olursan devamlı yeniyorsun

dünyada yok böyle bir istatistik yasası

ben 4 yıl boyunca istatistik okudum 3 bacağın bir kişie gelme ihtimali milyarda bir

ama burada para verene yüzde yüz

kimi kandırıyorsunuz

gidin bir istatistik kitabı alan öğrenin

ben bu siteyi başbakanlık bimere şikayet edecegim kapanmasını talep edecegim

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın