gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

BAŞARI..!

25 Temmuz 2011, 23.05
A- A+

Başarısızlıklarınızdan asla utanmayın.eğer böyle olsaydı muhtemelen dünyada yaşayan 7 milyar insan inanın utanç içerisinde yaşıyor olası gerekirdi..
Utanılması gereken eğer bişey olsaydı. bu amaçsız ve hiç birşeyi başarmayı denemeden bir hedef uğruna çalışmadan yaşamak olurdu.
Büyük amaçlar için azimle çalışıp hayatında seni heyecanlandıracak başarmak isteyeceğin bir hedefin olmasını tercih etmelisin.
Yapabileceğin en büyük hata hata yapmaktan korkmak tır.kendini yetersiz hissedip tereddüt ederken bir başkası hata yapmakta ve bu sayede kendini geliştirmekle meşguldür.

thomas Edison tarihde en fazla başarısızlığa uğrayan ve aynı zamanda en büyük mucitti . ampulü icat etme aşamasında 10.000 in üzerinde başarısızlığı vardı . o günün önde gelen gazeteleri edisonun zamanını boşuna harcadığını ve yapmaya çalışdığı şeyin imkansız olduğunu yazıyordu .
5.000 deneyden sonra genç bir gazeteci  Edisonun yanına gelip . efendim 5.000 defa başarısız oldunuz.başka başarısızlıkları göze alacakmısınız ? diye sorar .
Edisonun cevabı ise Ben başarısız olmadım sadece ampulün nasıl çalışmayacağının  5.000 yolunu buldum. nasıl çalışacağına da 5.000 adım yaklaştım'olur.. (ALINTIDIR)

Sorun bence aslında fazla hata yapmamız değil  yeterince hata yapmamamızdır..
Asıl saygıya değer olan başarmak için hata da yapsak  onu yılmadan,usanmadan çevremizdekilerin eleştirilerine de maaruz kalsak başarıyı yakalamak için çaba sarf etmektir . SAYGILAR..

YORUMLAR

26 Temmuz 2011, 21.18
ilk paragrafa bişey diyemem ama, alıntı yaptığınız yazıda edison un aynı zamanda başkalarının fikirlerini çalmada da en başarılı insan olduğu yazıyormuydu merak ettim...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın