gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Mine Çiçeği

08 Ağustos 2011, 02.27
A- A+
       Hakim yetmişlerine merdiven dayadıkları halde boşanmak için başvurmuş çifte sormuş :
      " - Bunca yıldan sonra niçin ayrılmak istiyorsunuz ? " Yaşlı kadın cevaplamış:
      " Hakim bey bir ay öncesine kadar aklımda böle bir şey yoktu . Eşim bana Mine Çiçeği getirdi , ben de çiçekleri çok severim . Çiçek çok sulanması gereken bir çiçekmiş ve kocam düzenli aralıklarla sulanmadığında öleceğini söyledi . Ben kemik rahatsızlıkları olan bir insanım . Geceleri uykumdan kalkıp çiçeği sulamam gerektiği halde , bir gün fark ettim ki kocam bir kez olsun benim ağrıma rağmen gece kalkıp da çiçeği sulamadı . Bunun üzerine ben de  Bunun üzerine ben de bu kadar düşüncesiz bir insanla yaşamamam gerektiğine karar verdim . "
      Hakim kadına hak vermiş ama adettendir diye bir de adama sormuş:
      " - Senin söyleyecek bir şeyin var mı ? "
      Yaşlı adam cevaplamış :
      " Eşimin anlattığı her şey doğru , tek bir şey dışında . Mine çiçeği çok sulandığında ölür . Karımın kemik rahatsızlığı var ve iyileşmesi için düzenli egzersiz yapması gerekir ama eşim bunu yapmadığı için ben bu yalanı buldum ." Çiçeği ölmesin diye her gece kalkmak zorunda kaldı . O her uyanığında ben de uyanık olurdum , işini bitirip uyuduğunda gidip çiçeğin suyunu boşaltır , peçetelerle toprağını kuruturdum . Sonra da yatağa gelip bana hayatı bahşeden , canımdan çok sevdiğim eşimi alnından öperdim . . "

YORUMLAR

08 Ağustos 2011, 12.10
İŞTE GERÇEK SEVGİ...BU MÜBAREK RAMAZAN AYINDA İNSANLARIN İNSAN DUYGULARININ BU KADAR HASSAS OLDUĞU GÜNLERDE YAZIN BENİ ÇOK ETKİLEDİ.YÜREĞİNE SAĞLIK PAYLAŞIMIN İÇİN TŞK...
08 Ağustos 2011, 12.18
kardeşimmmmmm süperrrr tek kelimeyle müthişş ... böyle sevgiler hala varmı bilmiyorum ..böyle aşklar sevgiler varsa hala dilerim sanada  banada denk gelir :))) burdakı teyze eşinin ona olan aşkından emin deilmiş .. işte bazan en büyük hatalarımız bunlar oluyo belkide .. gercekten bizi sevenleri göremiyoruzzz .... BİZEDE BÖYLE SEVENLER NASİP OLUR İNSAŞALLAH  KARDEŞİM :)))        dip not___ ben seni cok seviorum can kardeşim :)))))
08 Ağustos 2011, 14.21
Vermeyince MABUD neylesin mahmut hesabı.. sen geber.. akşama kadar sev, sabaha kadar ağla, sonraları ağlayamaz ol.Artık içine aksınn yaş-ki artık yaş de,ğil kan oluyo belli müddet sonra-.elinden geleni yap;  ama bir türlü ayağından geleni(bırakıp gitmek gibi) yapama. O  kalbini, benliğini, bedenini saran, adına  sevmek denen illet canına okusun; hayatını karartsın.. HAKİM BEYYYY!!! BENİ DUYUYOSANN AMCAYA MÜEBBET VER....vERMEZSEN GENE AYNISINI YAPACAK BE..gene cok sevecek!!! gene kendini yok sayıp fedakarlık yapacak!!!..  Bir değil yüz kerede dünyay gelse aynısını yapacak...yapmaya mecbur...SÖZ vermis cünkü...hastalıkta sağlıkta diye...
08 Ağustos 2011, 14.55
söylenicek kelime bulamadım..gerçekten cok cok güzel.yazı için tşkler
08 Ağustos 2011, 15.48
çok beğendimm, elinize, yüreğinize sağlık... ama bu kadar derin sevgiler yok artık ya da benim düşüncem.  çok etkileyici ama ...
08 Ağustos 2011, 16.26
Güzel hikaye evet okumuştum bir yerde, hatırlattıgınız için teşekkürler
08 Ağustos 2011, 17.00
valla süperya.şmdi bukadar düşünceli insanlar kadar azaldıki hayatta.
08 Ağustos 2011, 19.44
helallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll..............baska söze gerek yok.
08 Ağustos 2011, 20.51
yüregine sağlık. allah herkese nasip etsin. süperdi. imrendim:)

08 Ağustos 2011, 22.26
sakine34 süper  ellerine ve yüreğine sağlık çok güzel okuyumca çok duygulandım gözlerim doldu işte gerçek sevgi bu  tekra ellerine sağşık sevgiler slmlar.
09 Ağustos 2011, 00.11
hikaye gercektende cok güzel,daha öncede biryerde okudum herzamanda bikmadan okurum.Bu hikayede evlilikte sevginin  önemli oldugu kadar sorumlulugunda okadar önemli oldugunu anlatiyor,kocanin bir gece bile cicegi sulamamasi kadinda sorumluluk görevlerini yerine getirmeyen bir koca hissini verip bosanmaya bile gidebildi.Demekki bu hikayeden cok seyler cikartabiliriz.Bizsevmesinide sorumluluklarinida bilenlerden olalim tabikide saygiyida unutmayalim:))))))))))
09 Ağustos 2011, 00.52
Çok güzell tşkler...KARMATE  senin yorumunuda bayıldım.. gene yapacak gene yapacak.. ÇOKKK GÜZELLL...
09 Ağustos 2011, 01.20
harika.. emeğinize sağlık.. çok duygulandım.. Rabbim herkesin gönlüne göre en hayırlısını versin.. görmediğimiz tüm sevgileri görmek dileğiyle..
09 Ağustos 2011, 02.42

Böyle sevgilerin var olduğuna innanıyorum..Yeterki karşınızdaki farkına varsın:( ellerinize sağlık çok güzel bir paylaşım tşk.ler

09 Ağustos 2011, 02.58
Güzel Paylaşım ama Hikayenin kahramanın adı Mine Çiçegi değil Sedef ÇİÇEĞİ..
HİKAYENİN GERÇEK İSMİNE SEDEF ÇİÇEĞİ OLMALIYDI SADECE HİKAYEDEKİ ÇİÇEĞİN ADI DEĞİŞTİRİLMİŞ..
Dip not: Ben okadar kendi yazdıgım yazıyı yayınlatamadım ama böyle bir hikayenin sadece adının değiştirelerek yayınlanması ayrıcada garibime gitti.. :):)
09 Ağustos 2011, 03.24
Her seven böyle sevseydi keşke... bazen bundan 30-40 yıl önce yaşasaydım keşke diyorum..
09 Ağustos 2011, 03.41
arkadaşlar öncelikle 2 dakikanızı ayırıp okuduğunuz için hepinize çok TEŞEKKÜR EDİYORUM .. ve devam etmek istiyorum .. Şimdilerde böyle aşkları bulmak çok zor diyebilir . . Her türlü insanla tanışma fırsatım oldu bu gamyunda . . Evli olup eşini aldatan çocuklarını aldatanlarla tanıştım .. Onları gördükçe aşkdan sevgiden iyice soğudum . Neyse ki ben böyle birisi olmayacağım . Yüce Allah'ım umarım herkesin gönlüne göre verir ve tüm yüreği güzel kardeşlerim , abilerim , ablalarım mutlu olurlar .. Tabiki de hak edenler ,, onlar zaten haklarını bi şekilde alırlar .. Saygılarımla Esen kalın 
09 Ağustos 2011, 05.14
Neredeyse ağlıyordum , mükemmel ötesi :)
13 Ağustos 2011, 04.47
Superdı can sen iyi ki varsın.Aneni elinden öpüyom senin gibi bi insan yetiştirdi için
26 Eylül 2016, 01.45
BANA BU KITABIN ISMINI COK ACIL VERIRMISINIZ LUTFEN
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın