gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Davulcu ......

23 Ağustos 2011, 09.10
A- A+

          Bu konudada blog yazılırmı demeyin yıllardır bu durumdan çok rahatsızım. Her ramazan aynı şey. Ramazan ayı başlar geceleri mahallelerde davulcular dolaşmaya başlar ve benim için uykusuz gecelerde başlar.Dışardan bakınca çok güzel bir gelenek gibi görünüyor başkada kimsede yoktur heralde ama içinde yaşayınca hiçde öyle gelmiyor. Düşünüyorum eskiden gece insanların uyanabileceği birşey yokmuş davulla kaldırılıyorlarmış çokda iyi ediyorlarmış artık telefonlar,çalar saatler hatta televizyonlar bile istediğiniz saatte sizi uyandırabiliyor. Benim çocukluğumda davulcular böyle değildi :) gece uyandırmak için sadece davula tokmakla var güçleriyle vurup geçmezlerdi maniler şarkılar söylerlerdi her kapıda başka mani ben çocuk halimle bile o manileri dinlemeye bayılırdım.Şimdi ise davulcu gelsede gitse biran önce bende uyusam diye dört gözle bekliyorum.Eğer davulcudan önce uyursam davul sesine mutlaka uyanıyor ve sabaha kadarda uyuyamıyorum.Banamı rastlıyor yoksa bütün davulcularmı aynı bilmiyorum bir evin yanından dörtkezde geçilmezki kardeşim aman sakın bir davulcuyla gece tartışmaya kalkmayın bütün ramazan boyunca sizin kapınızdan başka bir yerde davul çalmaz( ben denedim oldu )Yalnız olmadığımı biliyorum benim gibi düşünen birileri mutlaka var biryerlerde.

           Bu davulculuktan rant elde edenlerde var tabiki ay başlamadan hangi mahallede hangi davulcu görev alıcak ihaleye açılıyor en yüksek miktarı kim verirse mahalle ona kalıyor.( Yanılıyor olabilirim) Tabi birde ay ortasında  ve bayramda toplanan paralar var geceleri insanları sahura kaldırdıkları için bedelini istiyorlar. Benimde kapıma gelip para istedikleri zaman deli oluyorum 1 ay boyunca beni uykusuz bıraktıkları için onlara para vermemi bekliyorlar bana kalsa hepsiyle kavga edicem ama allahtan eşim imdadıma yetişiyor davulcuya parasını verip yolluyor :))

              Bu blogu aslında çok çekinerek yazdım Ramazanda davulcuya karşı çıkıyorum diye kimbilir nasıl tepkiler alıcağım belkide blog yayınlanmıyacak bile Yalnış anlaşılmasın ben sadece bu devirde gece yarısı insanların uyandırılması için hala davul kullanılıp hastaların küçük çocukların ve benim gibi huysuz kişilerin rahatsız edilmesine karşıyım.   

YORUMLAR

24 Ağustos 2011, 12.13
       Bazen mahalle baskısı yüzünden insan aklına gelenleri tam kaleme alamıyor dimi:).Bu konuda bakıldığında,sanki biraz tehlikeliymiş gibi gözüksede aynen yazdığın gibi düşünüyorum bende,fakat ''bu bir gelenektir,geleneklerimize sahip çıkmalıyız'' diyen olursada bu fikre de saygım var.Aslında en can alıcı nokta,hastalar ve çocuklar konusu.Ve birçok kişinin bu konudan rahatsız olduğunu fakat dillendirmekten çekindiği de bir gerçek...
24 Ağustos 2011, 15.55
Cok onemlı yerınde bir blog olmus oncelıkle .  Evet çaldığına dair boş boş vurmak yerine maniler felan olsa daha çelici kılar . Buda bi gelenek buda bi gerçek tahammül sınırlarını zorlamak lazım :) Gerci beni etkilemiyor  ama yinede düşüncelerimi dile getireyim dedim
25 Ağustos 2011, 03.58
Hay Allah nasılda çekine çekine blog yazmışsınız ve yorumlayan Trapper da nasıl çekinerek yorumlamış:) Aynen sizin dediğiniz gibi, bu bir gelenek, dini vecibe değil..Tamam geleneklerimize sahip çıkalım ama ben de yıllardır bu davul konusunda sizin gibi düşünür oldum. Çünkü ben hiç bir zaman davul sesiyle sahura kalkmadım. Ya telefonumun saati ya da bizzat oturup bekledim (beklerken de bolca yenildim burda). Açıkçası gereksiz bir gelenek diye düşünüyorum. Beni onlar uyandırmadıkları halde vereceğim üç-beş kuruşa da acır oldum ve inanın vermiyorum artık.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın