gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Çinliler Neden Çubukla Yemek Yerler?

29 Ağustos 2011, 02.12
A- A+
Bilgi, bölüşüldükçe artan hazinedir.Bhartrihari.
 Herkese merhabalar biliyorum yan itahmin ediyorum biçoğunuz buda nerden çıktı dicek hani başka merak edicek bişymi bulamadı? yada yazıcak ? diyebilir:).. Hayır yazıcak çokşey var.. Evet:) başka bişeyİ şu an şu dakıkada merak etmiyorum şimdilik:D Az önce izlediğim bi filmde amerikalI bi kızın bi çin yemeğini çubuklarla yemekte nasıl zorlandığını gördüm sonunda başardı ve yemeğini yedi tabi neyse konu odeğil :) peki çinliler neden çatal bıçak yerine çubuklarla yemek yerler? hemen araştırdım (aslında çok araştırdım sayılmaz bulmak çok basit oldu ). ve öğrendiğim bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Bununla ilgili iki hikaye var hangisi doğru bilmiyorum... Merak edenlere :)

 Eski zamanlarda Çin’de hızlı artan nüfus nedeniyle yiyecek sıkıntısı yaşanıyordu. İnsanlar yiyeceklerini küçük parçalara ayırarak yiyorlardı. Yemek yerkende ayakta duruyor ve bir elleriyle tabağı diğer elleriylede çubukları tutuyorlardı. Bir zamanlar bambudan yapılan Kuai Zi adı verilen yemek çubukları daha sonra ağaçların az olması nedeniyle kemik veya fildişinden yapılıyordu. Çin kültüründe önemli bir yeri olan Kuai Zi yeni evlenen çiftlere kırmızı kurdela ile bağlanış Kuai Zi ile beraber birde yemek kasesi hazırlanır.

Başka bir görüşe göre de;

Vakti zamanında Çin imparatorlarından biri halkın ayaklanmasından korktuğundan eritilip silah olarak tekrar kullanılabilecek metal olan her şeyin toplanmasını emretmiş. Ellerindeki bıçak kaşık ve benzeri şeyleri vermek zorunda kalan Çinliler ne yapsınlar çaresiz bambu kamışlarından yapılmış ince çubuklarla yemek yemeye alışmışlar.

YORUMLAR

31 Ağustos 2011, 16.46

Celeb işin gücün yok çinlilerin yemek kültürüne mi el attın. Sen gelde okeyde dersini vereyim, boş ver adamlar neyle yemek yerse yesinler :)

Ben ama seni okeyde yenmesini çok iyi bilirim bunu da bi araştır google'da neden okeyde senin ve Kıwılcımın sensei si olmuşum :P

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın