gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

YANSIMA

30 Eylül 2011, 16.43
A- A+
Geçtiğimiz haftalarda Gamyun ve Gamyun'un olumlu yansılamaları hakkında bir blog konu olmuştu. Bende kendimce, bana yansıyan tarafını dile getirmeye çalışarak gmsnn opum'a mesaj atmıştım. Aynı zamanda düşüncelerine çok önem verdiğim arkadaşım Trapper 4ever arkadaşım ile de paylaşmıştım. Bana "neden bunu blog olarak paylaşmıyorsun?" diye sormuştu. Açıkçası bu aklıma gelmemişti. Teşekkürler Arkadaşım.  İşte Gamyun ve bana yansıyışı.
Sevgili Arkadaşım Nergis, İyi ki hayatım dasın. Onca kirlenmişlik arasında, seninle paylaştığım güzellikler için şükrediyorum.

Gamyun Tesadüfleri Sever.

Yine bir öğlen vakti samimiyetimi yeni budaklandırdığım arkadaşım Nergis ile birlikteyim. Gayet hoş sohbet, sigaramız eşliğinde kahvemizi yudumluyoruz. Gündelik, çok olağan konular gündemimizde. Sıkıcılığa varan sohbetimizi renklendiren bir konuya giriş yaptığımızda, aslında hayatın düşünülen kadar katı ve kuralcı olmadığını öğrendim. 

Nergis gün içerisinde pişti oynadığını söylediğinde, “acaba nerede oynuyor” diye düşündüm. Sordum. “Sanal bir oyun sitesinde” diye yanıt verdi. O an’a kadar GAMYUN olabileceğini düşünmemiştim. “Bende piştiyi severim ve sürekli girdiğim bir oyun sitesinde oynuyorum” dedim. Gülüştük. Her ikimizde oyun sitesinin ismini telaffuz etmemiştik. Sanırım bir çekingenlik oluşmuştu ikimizde de. Bir anda “bak sana göstereyim” diyerek bir çıkış yaptım. İşte o andan sonra hayatımızda çok büyük değişim oldu. Yaklaşık 2 senedir tanıştığım, çok sık olmasa da haftanın belirli günlerinde görüştüğüm, evi 30 metre ötemde olan kişi, çoooook büyük denilen sanal dünyada aslında zaten tanıdığımoyun arkadaşım olan kişiymiş. Öğrendiğimiz de büyük şaşkınlıkla birlikte, çokta sevindiğimiz, nadir başa gelebilecek bir olayla karşı karşıyaydık. Bu olay üzerinden 2 sene geçti. Paylaşımlarımızda çok daha rahatız. Birbirimize karşı gerçekte ve sanalda çok dürüstüz. 

Uzun süreli İnternet kullanıcısı olarak sanal dünya hakkında rahat olamıyordum. Ailemde, arkadaşlarımda ve genel çevrem de ön yargı oluşur endişesi taşıyordum. Bu yaşadığım hoş olay bana aslında sanalı dile getirmekten çekinilmemesi gerektiğini öğretti. Alış-veriş yapmak, çalışmak kadar olağan olabileceğini ve en önemlisi de konuşmaktan korkmanın saçma olduğunu öğretti. Toplumda ki “sanalda olan kötüdür”, “orada neler dönüyor bilmezsiniz” düşüncelerini yıkmak adına bir paylaşımdır benim yazım. Artık herkes ile rahatlıkla sanal dünyamı ve keyifli anlarımı paylaşıyorum. Çekinmiyorum. Endişe etmiyorum. Korkmuyorum. Öğrendim ki aslında ben herkesim, herkes de ben. 


Aslında birçok kişinin yaşantısında var olan, hatta ve hatta yaşantısının merkezinde yerini alan sanal dünyanın o kişilerce dile getirilemiyor olması büyük bir ikilemmiş. Birçok kişiden birisi olarak bu ikilemden kurtuldum. Ben bunu GAMYUN’ a borçluyum. Kalbimden, tüm samimiyetimle TEŞEKKÜRLER. Mutluyum.

YORUMLAR

01 Ekim 2011, 00.53
Çağın getirdiği bütün güzellikleri kullanıyorum, telefon , net, asansör --:)) ama çooooookkkkkkkk uzaktasınn 30 metre :D sanırsam teleferik kurmalıyız . Seni seviyorum güzel dostum iyi ki hayatıma girdin.
01 Ekim 2011, 00.53
       gmsnn'nin geçenlerde kaleme aldığı konu.Herkes bazen düşünür ya ve kendi kendine söylenir ''ben neyi paylaşabilirim'' diye işte aslında bulunduğumuz ortamı nasıl keşfettiğimizi paylaşmak hem eğlenceli ve yazan kişi içinde bir nevi zamanda yolculuk...Bazen tatlı tesadüfler sürüklüyor,bazen çaresizlik,bazen yalnızlık fakat ortak nokta kesişim kümemiz olan GAMYUN oluyor.Genelde İzem'in de söylediği gibi takıldığımız internet ortamını sosyal yaşantımızda ki insanlarla paylaşmak istemiyoruz,çekiniyoruz ya da burası bizim için kuytu bir gizlenme köşesi oluyor,saklanmak için kullanıyoruz.Çevremizin önyargılı olduğunu düşünüyoruz ama o önyargılar bizim beynimizde.gmsnn' e böyle bir yolu açıp fikir verdiği için İzem' e de sürükleyici anlatımı için teşekkürler...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın