gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Güzel Söz Söylemek..

03 Ekim 2011, 10.47
A- A+

Merhaba;

Konuşmanın insanın karekterini ortaya koyan en önemli özelliklerden biri olduğu şüphesizdir.Konuşmak insanlara has bir özellik olup bu özellikle karşınızdaki kişinin ne ruh yapısı içinde olduğu,karerkterinin ne tür bir karekter olduğu ayrıca aile terbiyesi örf ve ananelere ne kadar saygılı olduğuda anlaşılabilir.

Bir atasözü derki '''İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan ise gözdür ama insanı insan yapan ağzından çıkan güzel sözdür'''

Sabah kalkınca önce eşimize çocuğumuza anne ve babamıza ''Günaydın nasılsın iyimisin bir derdin sıkıntın varmı ve günün güzel olsun'' diyerek söze başlasak bunun devamında kapıcımızdan tutunda işyerindeki arkadaşlarımzıa kadar herkese hal hatır sorarak onlar güzel sözlerle konuşsak bütün iyi dilerklerimiz sunsak bu dünya daha neşeli ve dolu dolu olmazmı?Biz bu şekilde güne başlayıp güler yüzlü ve güzel sözlerle elbetteki karşımızdakininde günü güzel başlayıp en azından moralli olarak o günü tamamlamasına sebep olmazmı?

İşin birde diğer yönüne bakalım yine sabah kalktığımızda eşimize ailemize kaba ve kötü sözlerle tabiri caizse krıcı ve incitici sözler başlarsak ayrıca bu sözlerimiz gün boyu devam ettiririsek bundan kim en çok zararı görür?

Ayrıca hayatımıza bazı sihirli sözcükler vardır.Bu sihirli sözcükleri kullanmaktan çekinmeyelim sık sık kullanırsak hayatımız daha yolunda ve mutlu olacağına inananalrdan biriyim. Peki nedir bu sihirli sözcükler; örnek verecek olursak kahvaltı masasındasınız sabah eşinize yada çocuğunuza ''şu şekeri ver'' yerine ''şekeri uzatırmısın LÜTFEN'' dense veyahut işyerinde '' şu evrağı getir'' yerine '' RİCA ETSEM şu evrağı getiririmisin''  diye hitab edilse daha iyi olmazmı?

Unutmayalımki bu zamanda yaşamak gerçekten zor ve bu zor yaşam sanatını icra edebilmek için insanların biribirlerine daha kibar rencide etmeden ve bir o kadar sevgi saygı çerçevesinde kibar diklle konuşması bu zor hayatı kolaylaştırmazmı?

Herşey gönlünüzce olsun

Bir ömür sevdiklerinizle beraber sağlık sıhhat ve huzur dolu bir yaşam temennisiyle....

A.e.o.

 

YORUMLAR

03 Ekim 2011, 19.08

Güzel paylaşım  ellerinize sağlık.

Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkartır demiş atalarımız.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın