gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Yetenek sizsiniz Türkiye

09 Ekim 2011, 21.25
A- A+

Bu akşam saçma diziler arasında zap yaparken denk geldim yarışmaya. bir iki dakika izledikten sonra kafama ilginç bir ayrıntı takıldı. yıllardır dünyayı şehir şehir gezip program yapmış olan acun, sokaklarda bol bol rastlanabilecek türden bir olay olan testereyle müzik yapma olayını icra eden elemana şaşırıp kaldı. yahu arkadaş, o kadar sene acun arazi diye program yaptı, şehirlerin en turistik meydanlarında, sokaklarında gezdi, bir kere bile mi görmedi sokakta testereyle müzik yapan adamlardan? kusura bakmasın ama böyle bir yarışmayı düzenlemek için gereken yeteneğe sahip değildir. ben kendisine hayır diyorum. hülya avşar olmasa testereci çocuk elenecekti yarışmadan. gerçi bu yarışmayı kazansa ne olur ki? 3.'sü düzenleniyor yanılmıyorsam, hani nerede diğer yarışmalarda derece yapan  yetenekler?.
2011 in türkiye'sinde halen erdal inönü, süleyman demirel ve hatta ayı yogi taklidi yapanların yarıştığı yarışmadır. yetenek sizseniz ben neyim acaba:))
Amerika ve ingiltere versiyonlarını izledikten sonra, türkiyedekini izleyince insanın üzerine gayri ihtiyari bir hüzün çöken ismiyle uyumlu yarışmaadır keşke 'yetenek sende türkiye' diye çevrilseydi, daha bir güzel olurdu sanki.onun dışında da dün akşamki programda tarçın isimli köpeğe bakarken gülmekten yorgun düştüm.
boyacı hüso karakteri de gayet samimi ve renkliydi.
jüride de sergen pek olmamış gibi, neden bir Sabri sarıoglu değil :
asıl yetenek asgari ücretle ev kirasını ödeyip, 2 çocuğunu okutmaya çalışan babadır. asıl yetenek hafta aşırı benzine mazota zam yapılmasına rağmen zor şartlar altında ailesini geçindirmeye çalışan sofördür. asıl yetenek devletin öngördüğü %0.00... bilmem kaçlık zammın karşısında ezilip büzülen emeklemekten vazgeçmiş artık sürünen bi hale gelmiş bu ülkeye zamanında çok katkıları bulunmuş emekli  amcalarım ve teyzelerimdir. asıl yetenek türkiyedeki bu kötü hayat şartlarına ve geçim sıkıntılarına rağmen türkiyede yaşamaya çalışan ve bunu başarabilen insanlarındıasıl yetenek sizlersiniz. teşekkürler türkiye...

YORUMLAR

10 Ekim 2011, 15.19
        Testereyle müzik yapan insan çok diye Acun'nun görmemesine kızıyorsun.Hülya Avşar farketmeseydi az daha elenecekti diyorsun.Eğer bahsettiğin gibi zaten çoksa o tür müzik yapan kişiler,elenmesi normal olurdu.Son pragrafa gelince yurdumun insanları böyle boş programları izlemeye devam ederse ,daha çok yetenek sahibi olup kısıtlı imkanlarla yaşayacaktır.         Ben pek izlemiyorum, diğer detaylar hakkında fikir belirtemicem.Bu blok için şunu diye bilirim "Hayır" :)

10 Ekim 2011, 15.27
ne kadar güzel dile getirmişiniz ağzınıza sağlık
10 Ekim 2011, 16.45
Bu yazı ve düşünceleriniz için 3 evet benden! ve elemeleri geçen kardeşlerimiz, abilerimiz, amcalarımız, ve bilimum yetenekli arkadaşlarımızı; Bu Türkiye şartlarında bilmem neresiyle senfonik sesler çıkararak YAŞAM denen şeyin altından başarıyla çıkan herkesi can-ı gönülden kutluyorum...
Acun ayda 2 araba değiştirmeye devam ededursun, asıl yetenek'siz'ler orada oturup yetenek seçmeye çalışan şahıslardır...
10 Ekim 2011, 16.47
Saçma dizilerden kaçmışsınız, saçma bir yarışmayı zaplamışsınız ve ekran karşısında bayılarak izlemişsiniz,onu da bura da bayılarak anlatmaşsınız:))Hiç izleme gereksinimi duymadığım bir yarışma, tamamen zaman kaybı diye düşünüyorum...
10 Ekim 2011, 16.50
ASIL YETEK SIZSINIZ !!! nedenmi ? hic kendine sordunmu ben napiyorum burada karizmama bak ya kimse yetisebilirmi bana diye hic dusundunmu ? peki burdaki tek kisilik eglence ile kendine faydan ne kadar peki yaa acun ordaki testere ile birseyler yapmakta olan kisiyi defalarca izlemis olsa dahi ekran basindaki insanlari da kendini de biraz olsa eglendirmekmi yetenek yoksa 160 kisilik salon u yonetmemi unutma oyun sohbet ve eglence dunyasi burasi acun da bi nevi eglence programi yapiyo hanginizinki daha karli is hanginiz ekstra bi kac kisye is imkani sunuyonuz emekli dedin ya yetenekli olan baba dedin ya yetenekli olan ya sen ne kadar yeteneklisin sacma dedigin dizileri her aksam ortalama 5 er milyon kisi izlerken sen burda daha yeteneklisin kesin!! o sacmadiye andigin diziler de  bi zamanlar iscisi oldugu tv kanalini satin alacak kadar ( televole ile baslayip yaptigi programlar sayesinde show tv den alacagi miktar kanal i satin almaya yetecek kadar bi miktar bunu haberlerde dinledim )birden fazla kisi ve kisilere is imkani sunan hatta o yetenekli dedigin babalara maas veren o maasla araclara binen o araclardan kazandiklari ile ev gecindiren soforler yetenekli ama onlara is imkani sunan acun yeteneksiz demi ? Kisaca kotu de olsa zincirin bi halkasini olusturan ve defalarca da izlese aaaa demek zorunda unutma hayat zincirleme devam ediyo zoraki aaaa larimiz herzaman varsmile Resmi
10 Ekim 2011, 17.11
Sizi  canı gönülden tebrik  ediyorum arkadaşım  .. Günümüzün Türkiyesinde herşey talkit   edilebiliyor da   edilemeyen tek  şey  emekli dul yetimlerimizin  yaşam şartları  hııı bir de gazilerimizin  verdiği hayat mücadelesidir .. Ç ok  derin ve anlamlı bir konu   dile getirmişsiniz  !! Keşke sesinizi duyan birileri olsaydı ....Tok açın halinden anlarmı ?
10 Ekim 2011, 17.23
asil yetenek bunlari izleyebilmektir... :) 

son yazdigin YETENEKLER türkiyede milyonlarca oldugu icin, yetenekten sayilmiyor :) aslinda gülüncek bir durum yok ama artik herseye gülüyoz :) aradiklari olaganüstü yetenegi olanlar. Böylece mesela Türkiye gibi bir ülkede ayda 1 milyon TL kazanipta acliktan ölebiliyorsan, yetenek sen olursun... mesela! 

Sahsen bu programi toplam (tüm izlediklerimi toplarsak) BELKI bir kere izlemisimdir. Ama gercek anlamda "Ahanda yetenek bu!" dedirtecek bir vatandasa raslamadim... :)  
10 Ekim 2011, 18.19
harika yazmışsınız...tebrikler.. ah o bizdeki yeteneği bi görseler ..ahh bi görseler...bu kadar duyarsızz bu kadar rahat uyurlarmıki geceleri yataklarında...konuşanıda biliyorsunuz naptıklarını neyse fazla uzatmayalalım.
10 Ekim 2011, 18.58
vallahi geçim konusunda düzgün yorum olmuş.
10 Ekim 2011, 19.02
acun da sorun yok   bence ; yetenek vardı da acun mu cıkarmadı , adam yetenek arıyor varsa yetenek cıkın görelim bizde , bu arada görüşlerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum . kolaycılığa kaçmışsınız sanırım.
10 Ekim 2011, 19.04
Agzınıza saglık arkadaşım bu düşünceye sahip olan bireyler çogaldıkça bu memleket ileri gidecektir size katılmamak elde degil kutlarım sizi.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın