gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

KASTET AŞIKLARI…

28 Ekim 2011, 19.06
A- A+
Bir kaç arkadaştan kastet oyunu hakkında bir şeyler söylemesini rica ettim. Yanıtlar şöyle:
cml_solenza -  Ben en çok KASTET in taktik oyunu ve zevkli olmasını seviyorum. Zeka gelişiminde de etkisi var.
CoMe_0N_THeN - Tek cümleyle ifade edilmesi mümkün olmayan, şansı zekanın gölgesinde bırakan bir oyun bana göre. Hayata uyarlayabileceğin bir oyun. Ustalık konusu Pi sayısı gibidir, sonu yok. Geliştirdikçe gelişir ve değiştirdikçe değiştirtirsin. Kastettin oyuncu kitlesinin az oluşu ile ilgili şunu söyleyebilirim – Oyunun bu denli ön planda tutulduğu (her yönlü) kişisel becerinin, sürekli değişimin var olduğu ve iyi oyuncunun oynayış biçimi ile tanındığı başka bir oyun yok. Kitlenin az oluşunun sebebi mücadele edebilen, hazırcı olmayan kesimin tercihi olmasıdır. Kastet oynamak bir farklılıktır.
Teksincan - Kastet, bir satranç oyunu gibidir. Hız ve hareket olarak yetenek gerektiren zevkli bir oyundur…
Tolga_Elif- Usta oyuncuların bireysel becerileri ile kazandığı fazla bilgisi olmayanların ise şans oyunu olarak tabir ettiği herkesin oynayamayacağı bir tür zeka oyunudur.
Ikon- Kastet Oyunu: bir cümle ile yazılamayacak kadar kompleks bir oyundur..
Suzyq- El becerisi, zeka, adrenalin, konsantrasyonun pik yaptığı bir mutasyondur. Ayrıca sıra size gelene kadar kahve yapılabilen tek oyun :)
Sema45_- Ben kasteti baktığında görebilme, hızlı düşünme ve hızlı uygulama olarak görüyorum.
Wildfreedom- Kastet vazgeçilmez bir eğlencedir… Beni neşelendiren, eğlendiren,  oyun ile ilgili aramda güçlü bir bağ kurduğum ve çok sevdiğim bir oyundur.
Tekefsane- Gerçek bir beyin jimnastiği..
Qwerty- Kastet benim için her sabah işyerime geldiğimde pc yi açar açmaz ilk açtığım ve eve giderken en son vedalaştığım oyundur…
Kastet_Lowe- Kastet oyunu beyin jimnastiği olan, her insanın vazgeçemeyeceği zevkli, eğlenceli, bağlanacağınız en güzel oyundur…
Hejar-  Kastet; adından da anlaşılacağı üzere kasteder gibi taktiklerle oynanan en zevkli, en stresli, en eğlenceli oyundur.
SormaNeHaldeyim-  Kastet= gecemi gündüzümü çalan bir oyun benim için
Freedom_Fighter-  Kastetin hastayız Dedee! :)
Cicicic- Kastet sadece bir oyun değil oyuncunun içinde büyüyen bir aşktır…
ArBeDeA- Kastet oynayan Alzheimer’ a yakalanmaz :)
Heartless___- Kastet yaz sıcağında buz gibi meşrubat içersin ya işte öyle bir şey:)
...   Bir kaç kişiye sorarak bu cevapları aldım. Aslında birçok arkadaşımızın kastet hakkında söyleyecekleri vardır. Belki bir sonraki blogta ya da yorumlarda fikirlerini söyleyenler olur.
Gamyun ve kastet ile tanışmam aynı zamanda oldu. Kastet olmasaydı gamyun benim için vasat bir oyun sitesi olarak kalırdı. Gerçek hayatta kasteti süre baskısı olmadığı için bu kadar zevkli oynayamazsınız. Kelime oyunlarını saymazsak tüm oyunları hatta fazlasını oynamışlığım vardır. Şimdi hiç birini oynamak istemiyorum. Varsa yoksa KASTET. Peki nedir Kasteti farklı kılan?
CoMe_0N_THeN’in dediği gibi oyunda herkesin bir tarzı olur. Çoğu kişi farkında olmadan kendinden bir parçayı yansıtır. Farklı bir nicki ile gelse bile oynayışından tanırsın.
Üst seviye bir oyun olan kastet; Basitlikten uzaktır, deneyim ve becerinin yanında hızlı düşünebilme yetisi gerektirir. Strateji belirlemeden rastgele oynanmaz.  Şans faktörü yok denecek kadar azdır. Ustalık çok oynamakla ölçülmez. Oyun istatistiği önemlidir.
Kastette ihtiras ve aşk vardır. Odaklanmak şarttır. Gün içinde yaşanılan stresi unutturur. İlgilenen üyeler basitliği sevmeyen kişilerdir. Yenmek ya da iyi bir seviyeye gelmek kişinin, en temel ihtiyaçlarından olan “bir işe yaradığı ve zekası ile var olduğu” hissini fazlasıyla yaşatır.
Süre nedeniyle iletişim daha çabuk gelişir. Son taşın çekilmesi oyunun cilvesidir. Yenilirken kaçan oyuncu fazladır. Her nedense gamyun yetkileri tarafından “Bot” konusunun çözülmemesinin nedeni sanırım yardımlaşmanın önemini bize anlatmak için :)
Kastet ile ilgili daha çok şey söylenebilir ama okurken sıkılırsınız. Bana özgü tanım şudur:
DİĞER OYUNLARA GÖRE ZİHNİN EN ÖZGÜRCE SERGİLENDİĞİ TEK OYUNDUR. KASTET ÖZGÜRLÜKTÜR.

YORUMLAR

29 Ekim 2011, 10.38
Simdi salona girip bi bakim desem birsey anlamayacagim... Oyun izliim desem, masadan atilicam... Oyuna takiliim desem gene tekmelenicem :) YOKSA YANLIZ OYNANAN BIR OYUNMU?? bilmiyorumki :) 

Herzaman oynadigim oyunda bile masada görmek istemeyenler var beni :) kastete nasil geleyim bi tadina bakmak icin :) 


29 Ekim 2011, 11.52
Bana göre kastet  "BAŞKASI  AÇSIN BEN İŞLEYEYİM"  mantığı ile bencil oyuncuların oynadığı stres yaratan bir oyun. 
Bu nedenle oyuncusu az sanırım.  
29 Ekim 2011, 16.58
emeğine sağlık Net abim ancak bu kadar güzel tarif edilebilirdi kastet başarılı bir çalışma olmuş bloglarının devamını bekliyoruz :)
29 Ekim 2011, 17.20
Kastet benim için sanal duygusuzlardan kaçış yeriydi..Öylesine kafa oyalamak için oturdum ilk  oyunuma ne yaptıklarını anlamadım bile..sonra bu yeni niki aldım basladım.değişik geldi taslarla oynamak..bir baktım sanaldan yedigim kazıkları duygusuz ruhsuz vicdansız nikleri unuttum kastette.Sadece nasıl daha dikkatli olurum kırmızıları yenerim başladı..Sardı beni şans ihtimali cok zayıf..tamamen dikkate ve hıza baglı..Gamyunun oyun sitesi oldugunu kasttette anladım ben..evet bi tutku oldu..sansa  yer yok ceza yok oyununu dikkatli oynarsan kaybetmezsin..Tıpkı hayat gibi taşı yanlış yere koyarsan ve gec kalırrsan devam edemiyorsun o zaman ceza yiyorsun...Denemeye  deger ama tutulup kalacagınızı hesaplayarak gelin:))
29 Ekim 2011, 17.52
 KASTET oyunu bilinmediği için az üye var, çok kişiyle konuştum oyunun adını bile ilk defa duyan var,ben 2 yıl oldu kastetle tanışalı resmen aşık oldum oyuna nickimden de anlarsınız zaten:)) ilk önce barbarında dediği gibi, pek bişey anlamadım ama deevam edince, oyunu öğrenince tutkunu oldum,hiç bıkmadan saatlerce zevk alarak oynadığım tek oyun !çok yemek yaktım bu oyun yüzünden :(( ama ama aşığım oyuna yaaaaaaaaa:))))).
29 Ekim 2011, 19.02
KASTET bencede oyunların kralı..akıl,zeka,bütünü algılama,detayları görebilme oyunu..çok doğru bir tespit satranç gibi  strateji oyunu..bilmeyenlerin yorumlarına , bilmedikleri için  cevap vermeye gerek yok..kıvrak zeka gerektiren bir oyun. sanalda süre sorunu olduğu için çok oynamıyorum..ama arkadaşlarımla yeterince oynuyoruz zaten.. KASTET  ÜSTÜNE OYUN TANIMAM...BENDE BİR KASTET AŞIĞIYIM..EVET...KASTET TAM  BİR  ÖZGÜRLÜKTÜR..
30 Ekim 2011, 03.48
az önce bir kastet salonuna girdim... tüm cesaretimi topladim ve bir masaya daldim... rahatsiz etmiim diyede sesimi cikartmadim... 

bilin noldu??? 

tabiiki masadan atildim :) ya tavla olsa, anlayacagim: iki sevgiliyi rahatsiz edebiliyorumdur. Ama masada 4 kisi :) sessizce gelmisim izliyorum. Tuhaf bulduysan bi slm ver kimsin ne istiyon diye bi sor... 

Böyle durumlara kirildigim icin kendime cok kiziyorum ama elimde degil... 

Bir kac kafadar bulursam su kocaaaa sitede denemeklik atariz kendimizi bi su meshur kastetinize :) 




30 Ekim 2011, 08.47
barbar beni bul kastette aynı masamda seni konuk edeym :) beni izle ve sana öğretim ne dersin ha :) 
30 Ekim 2011, 12.14
bende seviyorumm bu oyunu ya ilk tanıştığımm günden beri zevkle oynuyorumm şansınn daha az becerinin daha fazla kullanıldığına inandığımm bu oyunda bide taşları gerii toplamasam
30 Ekim 2011, 12.35
๒คг๒คг Kastete girip en az 90 saniyelik bir masa açıp deneme yanılma yöntemiyle ögrenebilirsin oyunu . yada şöyle söyleyim süresi 90 sn ve üzeri olan hiçbir masadan atmazlar seni, muhabbette kusurun olmuyor ise .  
Oyun için 101 in gelişmiş daha özgürce olanı diyebiliriz , oyunu anlama konusunda pek sıkıntı çekmezsin fakat ögrenme geliştirme konusunda zaman a ihtiyacın olacak . . .

Ayrıca bu oyunun aynısından bir başka yerde bulamazsınız , sadece gamyun da var bu oyun .
isminin pek önemli olmadıgı bir sitede daha kastet gördüm , fakat oradaki kastetin  şu yukardaki tanımlamaların hiçbiriyle alakası yok ...
Yani  kastet oyunu tüm oyunlar arasında eşsizliginin haricinde gamyun kastet olarakta tek  ve  benzersizdir  . . .
30 Ekim 2011, 13.38
inat olsun diye tekrar denedim... 

OP arkadaslar sagolsunlar, yardimci oldular ve oyuna ilk adimlarimi atmami sagladilar smile Resmi 

gercekten cok zevkli bir oyun... 101 i kalici olarak aldatmami saglayacakmi bilmiyorum ama oynamaya deger smile Resmi

yedigim fircalari anlatmiicam smile Resmi smile Resmi 
30 Ekim 2011, 13.55
Emegine ve ellerine sağlık NET.Gerçekten de kastet ancak bu kadar güzel ifade edilebilir:)Ben başka bi nickle 101 den kastet e geldim,bi arkadaşımı kırmayarak,tmm bi bakım dedim.101 de hayli yüksek bi puanım olmasına ragmen ve kastette de dvm lı yenilmeme rağmenn burdan kopamadım.Kopmadım demiyorum resmen kopamadım.Pc yi açtıgım anda kendimi kastette buluyordum:))  hayatımda hiç sigara çmedim,içenlere de istedikleri halde nedne bırakamıyolar diye şaşar kalırdım.Ama kastet bunun cevabını bana verdi.Hergün tmm bu gün 101 e gidicem diyorumm ama bi bakmışım kii hoopp kastetteyimm:)) İzah tarzı yok.Kastet oynarken herşeyden ,her sesten uzak kalınan yer..Bir arkadaşın da dediği gibi gerçekten yemeklerin yakıldıgıı,çok sevilen dizilerin izlenmedigi bi yer:))kısacası KASTET ruhun özgür kaldıgı bi yer.
Bir de şunu eklemeden geçemeyecegim ;çok oyun siitesi gördüm gamyun en kalitelisi,gamyun da çok oyunlara girdim.Ama kastet oyuncularındaki nezaket ve kaliteyi  diger oyuncularda göremedim.Kastet oyuncusu az.Tabiki az olur:))kaliteli oyuncu olmak sanalda pek zordur da:))
Barbar arkadşaım kastet tutkusu salonlarına gel ltfn. izlemeye ya da oyuna.Hiç farketmez.Atılmayacagından emin olabilirsin:)
sevgiyle ve kastetle kalınn:))
30 Ekim 2011, 17.17
barbar sana sesleniyorum,nasılki gerçek hayatta aksi huysuz insanlar varsa,elbetteki sanal hayatta da olucaktır,kırılıcak brşeyde yok nete giriyorsan böyle durumlara alışkın olman lazım ,sen gel beni bul bu sitenin en harika oyununu ben öğretirim sana,,kimse mahrum kalsın istemem ,ama sonra bana kızmak yok: çünki bu oyun tüm zamanını alıcakk:)))
31 Ekim 2011, 00.23
gerçekten güzel olmuş blog.emegine saglık üstad...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın