gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

HUZUR VE KEYİF

29 Ekim 2011, 20.29
A- A+

HUZUR... Bu kelime size neyi anlatıyor ilk duyduğunuzda? Kaygısız bir hayat mı yoksa herşeye kafayı takmadan yaşamak mı sizce hangisi?

Kaç kişi HUZURlu yaşıyor bu hayatta? Hayat ne kadar kötü ve acımasız değilmi? Bazen herşey çok güzel ve sen çok mutlusun. Kimse benim HUZURUMU bozamaz diyorsun. Ama gel gör ki biri mutlaka HUZURUNU bozuyor. Belki de Biri değil bir olay HUZURUNU  bozmuştur.

Günlük hayatın nasıl?Dur ben cevaplıyayım. Sabah saatin alarmı çalıyor:'Hadi kalk işler seni bekliyor.' Oysa sen sıcacık yatağında uyumak istiyorsun. Ama neye fayda bu isteğin. Kalktın yüzünü yıkıyorsun. O da ne? Gözlerinin altı şiş. Bir bu eksikti.Kıyafetleri hemen giyindin. Evet işe gidiyorsun. İşe gittin masana oturdun daha kahvaltı bile yapmadan. Müdürün geliyor 'o dosya bittimi? Bilmem kim gelecek sen ilgilenirmisin? şu saate toplantı koydum dedi ve gitti. Daha kahve bile içmedim.:((((Kahveni yarım yamalak içiyorsun. Koştur koştur toplantıya girdin. Oradan çıktın birkaç telefon görüşmesi. Öğle tatili oldu bile. Yemekleri ağzına tıktın. Evet gene masana döndün.bilgisayarını açıpişinle ilgili birilerinden cevapları geldimi diye bakarken. Telefon 'Yasemin Hanım, fabrikada kaza olmuş'diye telefon geldi. Bu da nerden çıktı ya. Koş Koş oraya git rapor tut falan derken. akşam oldu bile. Arabana bindin oda ne Trafik tıkalı. Tam oldu valla :))))Eve geldim saat tam 8 oldu. Daha yemek yiyeceğim. Arkadaşım telefon ediyor. 'gel arkadaşlarla toplandık diye. Nasıl gideyim kafam kazan gibi oldu.

İşte kısacası bu nasıl HUZURLU bir hayat.

BU YAZIYI  HUZURUN HAYATIMIZDA ÇOK AZ OLDUĞUNU VURGULAMAK AMACIYLA YAZDIM. Herkese Huzurlu bir hayat dilerim.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

30 Ekim 2011, 13.39
       Bazen sorgularız hayatımızı ve konuşuruz kendimizle,her günün bir önceki günün aynısını olduğunu düşünürüz ve bu rahatsız eder bizi.Tekrar edenler diyaloglar,karşı masadaki insanın aynı sırıtması,en iyi arkadaşının aynı panik halleri,akşam eve dönerken seni küfre sevk eden trafik.Aynı günden birçok kez yaşayarak yaşlanmak koyar çoğu zaman.Fakat aynı günün içinde farklı zamanları yaratıp o günü farklı kılmak ta yine bizim elimizde.Hayata bakışımızla ilgili bir durum,zaman zaman ''memur zihniyeti'' adı verdiğimiz,sanki yaşamak zorundaymışız gibi herşeyin rutine bağlanması durumunu içimizdeki mizah olgusu farklı bir hale getirebilir.İşte mizah ile farklılaştırdığımız tekdüze hayat bizi huzura yaklaştırabilir.Kısaca gözlerin altının şiş olması,kahvenin yarım yamalak içilmesi,öğle yemeğinde ağzına tıkılan yemeklerin mizahi bir tarafı vardır,bu durum komedisinden üzerimize düşeni alıp huzur-keyif ikilemesini yakalayabiliriz...
30 Ekim 2011, 17.15
bence bu anlattığın hayat mücadelesiii bu mücadeleyi severek ayakta dik durabilmek için vermek en güzelii ne mutlukii böyle bir işe sahipsin. bu mücadeleyi verip 8 de eve geldiğinde sevdiklerinle bir sofraya oturmak onlarla günün münazarasını yapmak. ortak bişeyler paylaşmak belki bir oyun tv sinama her neysee  ve sevdiğinin omzunda uyumak bir sonrakii hayat mücadelesine hazırlanmak işte HUZUR bu dırdırsız vırvırsız SAĞLIKLI mutlu yıllar.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın