gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

PUAN HIRSI ve AÇGÖZLÜLÜK.....

09 Kasım 2011, 12.30
A- A+

PUAN HIRSI VE AÇ GÖZLÜLÜK…..

Bu iki kelime çoğu zaman bir arada olur bir kişide. Bir kişi çok hırslı ise aynı zamanda açgözlüdür. Aza tamah edemez çok hırslı olduğu için, oyunda yenilince ummadık yöntemlere başvurur. Cinayete kadar gittiği vardır. Hırs aslında yeterince olduğunda iyi bir şeydir. Belirli hedeflere ulaşmanı sağlayabilir. Ama gereğinden fazlaysa bu kişinin kendisine ve çevresindekilere zarar verir. Saf duygularını köreltir. Seni bir canavara dönüştürebilir keza aç gözlülükte. Hırsı ne güzelde açıklamış Voltaire "Hırs bir sandalın yelkenini şişiren bir rüzgara benzer; fazlası gemiyi batırır, azı da gemiyi olduğu yerde bırakır.." ne kadar doğru bir söz. Evet hırsı dengelemek gerekiyor. Bu söylenildiği gibi kolay bir şey olmasa gerek. İnsanoğlu kendi yolunu bir şekilde çizmelidir, çizerde. Bu yolda belirli tehlikeli kavşaklar, viyadükler, dağ yamaçları vardır. Buraları geçmek oldukça zor olduğu için kendimizi çok sıkarız, kasarız. Bir azami değerimiz vardır. En azından bu azami değerin altına düşmemeyi isteriz. Düştüğümüzde bir daha çıkamayız çoğu zaman. Çünkü öfkeleniriz, öfkeyle kalkan daima zararla oturur sonuçta. Ama öfkemizi kontrol edebilirsek hırsımızı dengeleyebiliriz. Öfke her kişinin içinde saklanır. İnsan onu çıkarmamak için çok uğraşır. Ama çıktığında her şeyi altüst edebilir. Bir insanın hayatı kötü gidiyor diyelim bir türlü düzlüğe çıkamamış bir araç olarak betimleyelim. Bu insan doğal olarak strese girecektir. Streste öfkeyi getirecektir ister istemez. Ama buna meylli olmamak gerekiyor. Eğer insan olaylara pozitif yaklaşabilirse yakalamayacağı hedef yoktur. İmkansız yoktur işte o zaman. Tıpkı Nicola Tesla gibi Edison’a rağmen alternatif akımı bütün uğraşlarıyla bulup tarihe geçmiştir. Hırstan biraz bahsettim sıra geldi aç gözlülüğe.

 Bu negatif düşünce hep bana mantığıyla örtüşür. Kişi ihtiyacından fazlasını ister. Kendini aza veya normale layık göremez. Kendini bir idol olarak görür aynada. Her şeyin en iyisi, en kalitelisi, en sıradışısı, en güzelini ister. Bu düşünce hırsla doğru orantılıdır. Kişi ya böyle alıştırılmıştır bunlardan vazgeçemez. Ya da hiç bir zaman bu puanları görmemiştir. Görmediği için gördüğü zaman daha da fazlasını ister. Çünkü bu kriterler hoşuna gitmiştir. Güzel obje bir takı bir saat bir telefon. Bunlardan ya bir kaç tane daha olmasını ister. Ya da daha üst modellerini ister. Aç gözlülük hırs kadar kolay yenilemez. Hırs yenilince yenilebilir ancak. Hırs yenilince insan biraz daha kanaatkar olur, huzura erer. Bu duygular insanı kötü düşüncelere iter insan pozitif düşünür ama negatif düşünceler yüzünden çelişir. Her şeyde bir olumsuzluk arar. Çevresindekileri aşırı derecede rahatsız eder, yargılar, suçlar.

Bunlar bir insanı çürüten nedenlerdir. Çözümleri gayet basittir, ama uygulamak zordur. Çünkü irade gerekmektedir.

klasik kumar sahnelerinden biridir.Buğulu sigara dumanının ardında göz altları çökmüş, kravatanını iyice gevşeten ve sık sık boynunu, başını oğuşturan takım elbisesinin ceketi koltuğa asılı çökmüş bir insan profili düşünün.Her kaybedişinde kendini geriye doğru atıp koltuğa yaslanan , artık bitti diye kalkacağı yerde cebinden sürekli birşeyler çıkaran, arabasının anahtarını koyan, o da yetmeyince kısa bir müsaade alıp mekanın müdürü ile görüşüp kredi açtıran en sonunda hep kaybeden hep kaybeden insanlar profilidir.Kaybettin hırslanma,kalk..HIRS FELAKETTİR..

YORUMLAR

10 Kasım 2011, 06.30
Hırs ve açgözlülük ile ilgili söylenebilecek hemen  hemen her sözü söylemişsiniz .Oldukça faydalı bir yazı yazdığınızı düşünüyorum ve yazmaya devam edin diyorum.
10 Kasım 2011, 07.05
Bilinçaltına verilen emirlerin 21 gün sonra kabul edildiğini düşünerek Bir daha ki yazınızın 21 günde irade nasıl terbiye edilir başlıklı olmasını umuyorum.Hırs ve açgözlülüğü bana göre iyi tanımlamışsınız çözüm önerilerinizi de bekliyorum.Bir çözüm önerisi benden gelsin uygulamak çok kolay yapacağımız tek şey gün içerisinde belli zaman dilimlerinde derin soluklar alıp vermek hayata pozitif bakmanızı hoşgörülü yaratıcı olmanızı sağlar.Bir kaç gün yapıp olmuyor diye bırakmamak şartıyla tabi.
11 Kasım 2011, 14.52
Ne kadar güzel bir konuya değinmişsiniz ! Ben bu konuda bir blog yazmayı düşünüyordum...
Birde puana göre oyuncu seçen ezikler var :S  Sanki tüm gün oyun oynamaya vaktimiz varmış gibi birde renge göre oynuyorlar çok sinirlendim bugün !!!!
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın