gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

HAYATIN ANLAMI

16 Kasım 2011, 17.34
A- A+

Hayatın anlamını kavramak için dünyayı dolaşmaya çıkan bir genç, gezdiği ülkelerden birinde ünlü bir bilgeyi ziyarete gitmişti. Gezgin genç, bilgenin yaşadığı evde, tüm duvarların kitaplarla kaplı olduğunu gördü... Fakat evi dikkatle gözden geçirdikten sonra, yerde bir kilim, duvar dibinde yatak olarak kullanılan bir sedir, ortada ise bir masa ve sandalyeden başka evde hiçbir eşyanın olmadığını gördü ve merakla sordu: "Neden hiç eşyanız yok?" dedi. "Koltuklarınız, kanepeleriniz, büfeleriniz... Onlar nerede?" Bilge, bu soruya karşılık olarak kendi bir soru sordu gezgin gence; "Senin de yalnızca, sırtında taşıdığın küçük bir çantan var, yavrum" dedi. "Peki, senin eşyaların nerede?" Gezgin genç, kendini savunurcasına yanıtladı bu soruyu: "Ama görüyorsunuz.... Ben yolcuyum.""Ben de öyle, yavrum" dedi... Ünlü bilge, hak verircesine güldü: "Ben de öyle.”

Hikâyeden çıkartılan dersler:

-YOLCU OLDUĞUNU BİLEN HER DAİM MÜTEVAZIDİR.
-GURURA, KİBİRE KAPILMAZ.
-KENDİNİ DİĞER İNSANLARDAN ÜSTÜN GÖRMEZ.
-KALB KIRMAZ.
-ÇALIP ÇIRPMAZ.
-SAHİP OLDUKLARINA BUNLAR BENİMDİR DEMEZ.
-SADECE BELLİ BİR SÜRE İÇİN YANIMDADIR EMANETTİR DER.
-ZAMANI GELİNCE EMANETLERİ BIRAKIR KABİR KAPISINA İKİ METRE KEFENLE GİDER

..ALINTIDIR...

YORUMLAR

16 Kasım 2011, 20.30
Çok güzel bir alıntı. Ana fikri ise ayrı güzel. Hepimiz yolcuyuz evet ama hala yapacaklarımızdan da vazgeçmiyoruz
Paylaşım için teşekkürler.Elinize sağlık.

Sağlık ve Mutlulukla Kalın...
















16 Kasım 2011, 23.53

Mütevazilik konusu ile ilgili olarak,rahmetli anacığım da,olgun başak eğik durur derdi.Yolcu olduğumuzu düşünüyorsak,paylaşmalıyız.Amaaaaaaa ,medyayı çağırarak değikl,bir elin verdiğini ,diğer elin görmiyeceği şekilde.Sevgiyle kalın.

 

18 Kasım 2011, 10.19
hepimizi bekleyen son aynı ewt hepimiz birer yolcuyuz ama hayatın içinde o kdr kaybolmuşuz ki, okuyup hak versek te ne yazık ki tekrar aynı yaşantımıza devam ediyoruz sanki hayatımız hiç bitmeyecek gibi bencilce yaşamaya,kalp kırmaya,büyüklük taslamaya... keşke hepimiz her sabah bu yazıyı okusakta güne farklı başlasak, belki bişeyler değişir hayatımızda, çevremizde..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın