gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Salondan atılmanın dayanılmaz hafifliği

11 Aralık 2011, 23.09
A- A+

Herkese merhaba,

Bu ilk blog yazım ve cebren opum yayınlanmasına müsaade ederse eğer (tabii şu an bunu okuyabiliyorsanız müsaade etmiş demektir) bir sorunumu paylaşacağım.

Ben tam 10 yıllık bir internet kullanıcısıyım ve internet ortamında nickinizin düşüncelerinizi, hayat görüşünüzü yansıtabilmeniz açısından bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de 3 yıldır düzenli bağlantığım gamyunda, belki reddedilir diye biraz da çekinerek Şekil A'da gördüğünüz "satanistim" nickiyle yeni bir hesap aldım. Sağolsun, üye kabulü yapan bir opumuz da ifade özgürlüğüne önem veren bir arkadaşımız olacak ki üyeliğimi onayladı.

Fakat sorunum da tam bu noktada başladı. Nickimden dolayı bazı ihale salonlarından sürekli atılıyorum. Kendimi ifade etmek için diğer nickimle bağlandığımda ise -sonuncusu 5 dakika önce olmak üzere- neden atıldığımı sorduğum anda atılıyorum.

Sözün özü arkadaşlar, "mümin, bozkurt, hewal, fbli" gibi nicklerle hiçbir sorun yaşanmazken, nickim site kurallarına aykırı olmamasına rağmen, kaba bir şekilde "nickini düzelt de gel" diye atılmayı bence hak etmiyorum...

-----------------------------------------------------------------------------

CEBRENDEN not:  Site yöneticileri tarafından onaylanmış nicklerin ayrıca üye onayından yada özel salon sahibi yada özel salon oplarından onay alması gerekmiyor.Bilginize

Adam satanistim dedi diye satanist mi oluyor? yada brad_pitt alan brad pitt mi oluyor :)))

                                   cebren

 


 

YORUMLAR

12 Aralık 2011, 07.26
insan beğenmediği hiç bişiyi kendine ifade amaçlı kullanmaz bu nickte onu ifade eder...
12 Aralık 2011, 07.29
Cebren e bilgi; Nickler kişilik yansıtır, satanist yapınca atıldım diyor. Adam satanist olduğunu açık açık söylemiş.


Nick sahibine; Hoşgörü adı altında şeytana tapıyorsun diye aman ne güzel hadi kardeşim hg mi denmeli? Sen kendini yansıtıyorsan, beğenmeyen de tepki koyar. Bunu da normal gör.
12 Aralık 2011, 07.36
benim de daha evvel kabul edilen kanli_testere nickim vardı daha sonra site kurallarına uygun değil diye değiştiremiyorum çifte standart  uyguluyorsunuz
12 Aralık 2011, 08.19
Ben oldum olası peynirin bütün çeşitlerini çok severim, özellikle de kaşar peynirini. Bir ara eski_kasar yaptım nickimi ama yöneticiler kabul etmedi. Oysa ki bunda ne vardı. Taze_kasar yapsaydım kabul edilecekmiydi. Bazı nicklere nasıl onay verilmiş anlamıyorum. Ama sizin nickte atılmayı gerektirecek bişey göremedim ben.
12 Aralık 2011, 08.32
NICKINIZ  BENIMDE  dikkatimi  cekti  ifade  ozgurlugu  taraftari  biri  olarak  sirf  nickiniz  hosuma  gitmedi  diye  oyuna  davetinize  katilmak  istemedim   pisikolojik  bir  duygu  belki  ama  dedimya  ifade  ozgurlugunu   savunan  biriyim  ama  sizinle  oynamak  icimden  gelmedi  binlerce  oyuncudan  sizinle  oynayacak  birileri  vardir  mutlaka  sizde  baskasinin  masasina katilmaktansa  kendiniz  oyun  kurar  nickinizi  dislamayan  larla  oynarsiniz  olur  biter  saygilar
12 Aralık 2011, 08.34
satanistim hatırlıyorum bizim salonumuzda da birkaç üyeyle böyle bir münakaşaya girmiştiniz. Böyle olayların olması kesinlikle üzücü. Giderek çağdaşlaşıyoruz bilimselleşiyoruz diye kendimizi avutuyoruz aslında. Gerçekten yazık ne diyeyim..Dipnot: Marlboro :D:D
12 Aralık 2011, 08.52
Sende doğru yola gel kadeşim. burası yanlış yolda gidenlerin yeri değil:)))  inanasım gelmiyor satanist niki aldın diye seni salondan attıklarına:)) bu niki almakla satanistmi  olunuyor.hadi diyelim satanistsin banane,ona ne,kime ne...ben satanistte olurum inançsız biride olurum. benim bileceğim bir şey....
12 Aralık 2011, 08.55
Gamyun tarafından onaydan geçmiş rumuzlardan 2 tanesini buraya yazmak isterdim ama şimdilik yazmayım.
12 Aralık 2011, 09.18
Çok haklısın... Bazı beyinlerin değişmesi gerekiyor gerçekten ayrıca (kendi fikrim) operatör arkadaşlar keşke bir oylama ile seçilebilseler.Her salon sahibi her arkadaşını operatör olarak atamasa keşke vs vs vs... Daha çok şey varda neyse !
12 Aralık 2011, 09.21
alacak başka nik bulamadınmı KINIYORUM.
12 Aralık 2011, 09.39

şimdi arkadaş iyi güzelde,

bu yazıyı okuyanların yazıdan ne çıkarması bekleniyor?..

''evet sanalda olsa, bahsedilen salonlarda mahalle baskısı, kabullenememe, hazmedememe vs gibi sorunu olan kişiler var,halbuki ne gerek var, arkadaşımız gayette iyi niyet çerçevesinde öylesine beğenmiş bir nik almış,  ne var bunda '',

demenin hafifliği içinde olmaktan ne çıkar, mı denmek isteniyor?

oyun masasında oyun arkadaşlarının,nikine bakıp bakıp,...''kedi kesiyormusun''?... sorusuna muhatap olmak istemediğini iddia edebilirmisin..?

memleketimin nikine kıtlıkmı geldi.?..

yesofcourse, (evet tabiiki) geldi diyorsanız sözüm meclisten dışarı.....siz içeri....

12 Aralık 2011, 10.11
   Benim  nikimde  dnz_gzms   salondan değilde  masadan çok  atıldım.
12 Aralık 2011, 10.41
Herkes istediği niki almakta özgürdür(admin onayladığı sürece) buraya kadar tamam.Ama böyle bir nik almanın amacını anlayabilmiş değilim.Dikkat çekmek? tepki ölçmek? kışkırtmak?Blog yazma konusu bulmak mı yoksa? Burada amaç önemli.Yoksa bana ne müslüman mısın hıristiyan mısın satanist misin. Burada amaç önemli, sizin amacınızında doğru olduğunu düşünmüyorum yani satanistliğinizi(gerçekse) bu kadar göze sokmanızı.Müslüman mahallesinde salyangoz pazarlamaya benziyor bu tepkilere şaşırmanız bile komik.Böyle tepkiler almayacağınızı düşündüyseniz zaten size söyleyecek sözüm yok...( varda  yazarsam yorum yayınlanmaz)
12 Aralık 2011, 10.47
Türk  milleti olarak, "Bizi 70 milyon izliyor" klişesinden ve "Burası %99'u müslüman bir ülke" klişesinden bir türlü kurtulamadık.

Sırf buradaki tepki yorumlarından ve o salonun opunun davranışı yüzünden biz siyasi simge olan nicklere izin vermiyor, dinin, siyasetin gamyun'a girmesini istemiyoruz.

Öncelikle olması gerekeni söyleyeyim. Bu nickin bizim tarafımızdan onaylanmaması gerekiyordu. Çünkü bu tarz, dini tartışmalar çıkartacak olaylardan özellikle kaçınıyoruz. Ki bu nickle ilgili enteresan olan, nick geçmişiyle ilgil bilgi bulunmaması. Açıkcası ben biraz tırstım, işin içinde doğa üstü güçler olabileceğine dair :)

Gelelim sırf bu nicki var diye salona alınmamasına, atılmasına hatta yasaklanmasına. Biz ne zaman böyle bir hak verdik salonlara da kullanmaya başladılar? Hiç kimse, dini inancına, siyasi görüşüne, tuttuğu takıma, yaşadığı şehre göre hareket edip, sen müslüman değilsin seni salondan atıyorum, sen şu partilisin seni istemiyorum, sen çemişgezeksporlusun senden hoşlanmıyorum, sen şuralısın ben oralıları hiç sevmem diyerek, bizim kendisine verdiğimiz yetkiyi kötüye kullanıp, bu şekilde davranamaz. Buradaki en günahsız olan, bu nicki almak istemiş ve site yönetimi tarafından bir şekilde onaylanmış ve çok bilmiş salon yönetici tarafından, üzerine vazife olmayan şekilde atılan üyenin kendisidir.

Biz site olarak, bu tarz ayrımcılığa mahal vermeyecek şekilde, olabildiğince dikkat ederek hareket ediyor zaman zaman gözden kaçırıyoruz. Ancak bu demek değil ki, kraldan fazla kralcıların, bizim yerimize işlem yapmaya kalkmasına hoşgörü ile yaklaşalım.

İsteyen istediğine inanır, istediğine tapar. Sen Allaha inanırsın, öbürü şeytana tapar, diğeri pamuk şekere. Bunun için insanları yargılayamazsınız.

Not: Bu bloga yapılan, dini hassasiyetleri tavan yaptıracak bazı yorumlar tarafımdan reddedilmiştir ve reddedilecektir.
12 Aralık 2011, 10.48
nicke göre haksızlıklar yapılmamalı bence. daha kötü nicklerde var. sizinki gene  iyi.
12 Aralık 2011, 10.54

selammm......

Sanalda insanlar  nıckleri  ile  özleşiyorsa  sanallaşmış  kalpler  art niyetli  düşünmemek  lazım. kaldıki  satanistim  nıckiniz  nıck kurallarına  aykıri olsa  bunu  ilk  site  yönetimine takılması lazimdı' ki  nıckin onaylanmış olduğunu göz önüne  getirmek  lazım.. bence  salondan  atılmaniz  sadece  nickten  dolayı  değildir.

kısacasi demem oki  burda nickler  sadece  sanal  bir  kimliktir, mesela  ben  nıckmi  çok  sevdiğim  köpeğimin  ismi qobra nıck  seçtim   kendime.  kobra  bir  yılandır    afedersınız  ben  bir  yılanmı  oluyorum  şimdi :)) 

 ayrıca  ben  de salon  sahıbıyım   ama  hiç  bir  zaman  nick lere göre  muamele  etmiyorum  üyelere  bunun için  kimse  atılmaz  bence  başka  sebepler  vardır... yinede  paylaştığın  için teşekkürler  kedisiz  günler kedilerden  uzak  dur  kardesım :) 

12 Aralık 2011, 11.30
Salondan atılmanın dayanılmaz hafifliği ....Başlik Güzelmişşş::DD:D......vatandaşın iki gıdımlık neşesini bari internette kaçırmayın :-) ..Birakın ne olmak istiosa Olsunn...+ SAtanistlik Dinsizz Demek ..İlkkezmi Dinsiz Görüosunuz:D
12 Aralık 2011, 11.35

 güzel yoorumlar gelmiş. Ama bişey eksik.

@ℂ⋆QӨBЯΛ❤55 dostumuza ek olarak

ssizin nikinizde art niyet(yada kötü nick) olsa site kabul etmez etmez de özel salonda buna sinir olan salon sahipleri vardır(mutlaka da olacaktır önüne geçemessiniz) bunu unutmayın yada sizin o salonda yaptığınız bir olay vardır yoksa bize ne salonumda satanist olmuş kedi kesen olmuş bana ne GAMYUN onaylamış.ben neden atayım salondan seni?

Birde ne gerek var alın doğru düzgün bir nick bakın işinize TÜRKİYE'mize Halkımıza ters olan nicklerle işiniz ne ?(sakın düşünce özgürlüğü vs vs demeyin)

saygılarımla mykan

12 Aralık 2011, 11.39
vallahi direk nik onayı aklıma geldi ... bazı niklerin nasıl onay aldığı konusu biçok insanın dikkatini çekmiştir... site kuarralarını okuyup mükemmmel diyerek üye olduğumuz sitede  kimse kmsin nikini küfür hakeret aşağılayocı nik kulanamaz diye bir madde olduğu halde direk niklere ağza alınmayacak küfürlerle atıfta bulunulan niklere bile şahit olduk mesala nik x  diyelim direk ananı....x    babam x si..... diye  10 larca nik salonlara girmiştir bu nikler onay nasıl aldıysa sizin nik onay almış gayet normal.... ancak burda şunu belirteyim uygunsuz nikler eskiden onaysızdı ancak bunu kötü amaçlı kulananlar olunca yanılmıyorsam şu an silver üyeler eskiden sn yelik nik alır onaylanmadan girerlerdi  yanılmıyorsam şu an anlık alınan niklerde onaylanıyorki.. son 2 yıla yakındır  niklere rastlamıyoruz.... hatalar  iyi niyeti suistimaler  yaşana yaşana tedbir alınıyor  arkadaşlar nike onay verenleri deilde o niki alanları kınamak gerekiyo.. onay merci olanlar sanırımmmm ne kadar iyi niyetli olsa biz üyeler bunu en güzl şekilde suistimal ediyoruz....
12 Aralık 2011, 12.01

Bu konunun bloğa taşınması kaçınılmazdı ve sonunda oldu. Ben de küfür içerikli bir çok rumuz gördüm. Hatta evdeki pc de printli şuan iş yerinde olduğum için yazamıyorum. Genel Oplara göndermek üzere print almıştım. Sanıyorum site yönetimin gözünden kaçan rumuzlar olsa gerek bunlar. Sanatist rumuzlu arkadaşı SALONDAN ATMAK YERİNE, rumuzu print alıp genel op.lara göndererek, uygun olup olmadığı anlaşılabilirdi diye düşünüyorum. Ayrıca alınan rumuzlar sanal bir kimlik değildir bence. Daha önce de bu konuda fikrimi söylemiştim. İsimlerle insanların kişiliklerinin doğru orantılı olduğunu düşünürüm. Rumuzlarda böyle. Bu arkadaş gerçekten sanatist olabilir buda bizi bağlamaz, site yönetinin gözünden kaçtıysada onlara ileterek bu tür sorunlar çözülebilir. Mesela Haydar Dümen vardı..( Burda yazmaktan utanıyorum ama birde h...s...r vardı tüm salon hayretle nasıl onay almış demekten kendimizi alamamıştık). Bu rumuz salona geldiğinde baya bir dalga konusu olmuştu ve kimse oynamak istememişti bu kişi ile. Bu da bizim tercihimizdir, ister oynar ister oynamayız böyle rumuzlu arkadaşlarla.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın