gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sen erkeksin !

23 Aralık 2011, 18.52
A- A+

Simdi bu blogu okuyan erkeklerin bircogundan aslaaaaaaaa ! cevabi gelicektir.
Olabilir de diyenler olucak ,tabi bakis acilarina gore degerlendiricekler..
Bana gore erkekler ev isi yapabilir evet neden olmasin.Demiyorum ki erkek ev isi yapmazsa olmaz.Ama olsada fena olmaz :D
Aslinda bircok erkekde benim gibi dusunur ama soyle bir sorun var ki insanlar bunu kompleks haline getiriyor ve bu dusuncelerininde etkisinde yasiyorlar.Hicbir erkek ev isi yapiyor diye kilibik olmaz tam tersi kendini asmis olgun insan niteligi kazanir.Tabi bunda sadece erkek tarafini suclamamak gerekir.Nedeni ise ailelerin erkek cocuklarini yetistirirken bazi aliskanliklari kazandirmamis olmasidir.
Mesela evde yemek hazirlanirken erkek cocuk yardima yoneldiginde "sen otur annecim sen erkeksin" tavrini yansitip buna alistirmis olmalari soz konusudur.Daha sonrasinda ne olur o cocuk evlendigi zaman kurdugu yuvada da hareketlerini bu sekilde yonlendirmektedir.
Tabi ki bir bayan elinin katki sagladigi yemek cok farklidir ama hayat musterekse erkekte yeri gelince bunu yapmalidir.

Bu aliskanlik haline getirilmeye baslanabilir aslinda.Nasil mi ?
Yemek bitti erkek isik hiziyla yedi yemegi ve masadan kalkiyor o an devreye girip giderken tencereyide gotursene demek onun ilk adimi atmasini saglar bile :D:D
Kacinilmaz birseyde vardir ki bir erkege balkonu yikamasini soylersiniz ve sizin butun evi temizlik surenizle o balkonu es deger zamanda yikar.Bazilari  dusunmesin ki demek istiyorum erkek kalkip utuyu yapacak ,yemegi yapacak,temizligi yapacak ohh kadin uzatsin ayaklarini izlesin.
Tutupta onlari mr. muscle adami yapmanin geregide yok ..
Yani erkeklerin ev islerini kısmen de olsa yapmalari cokta yadirganmamasi gereken bir durum.Herkes yapabilir bunu..Tamam bayanlarin temizlik gibi konulardaki becerileri apayridir ama en azindan yemek yapmak konusunda biraz cabalayabilirler ya da her yemek bittiginde tabagi uzatip `bir tabak daha verin` yerine kalkip kendi koyabilir yemegini.
Bunlari erkeklerin yapmasiz, bayanlarin ona karsi saygisizligi demek degildir.

 

Ha bu arada mangali erkek yapar . ( smile Resmi )

YORUMLAR

23 Aralık 2011, 20.43
erkek haklıdır ne yapsa yeridir yane))))
23 Aralık 2011, 20.49
Okuyan otuz kişi kimseden çıt çıkmamış...  hanımefendiler kabullenmişler beylerde at gözlüklerini takmışlar nede yakışmış!
23 Aralık 2011, 20.49
Valla kuzum seninde dediğin gibi eğitim ailede başlar , ve erkekler bir odundur "ağaçta yaşken eğilir " smile Resmi :)))))
23 Aralık 2011, 20.56
Yağmurrrrrr sitenin prensesi kardeşim  içimden geleni israrla söylemeye beni davet etsende söylemicem .onun için başına erkekler kadar taşı düşmesini nasip etmemesini diliyorum  yaradanın  sen biliyomusun ABİNİN neler çektiyini çamaşır bulaşık ütülerden & balkonu bol suyla yıkamaktan getirden götürden zamanı olupta balkondan şöyle bi manzarayı seyredebilsem diyye can attığını . 
23 Aralık 2011, 21.05

EV işi yapınca nasıl kendini aşmış olgun insan olunuyo ki :)

Neyse sanırım siz bu olayı cok dolu olarak yazdınız :)

Ama erkek erkektir ev işi yapmaz yapamaz doğaya ters zaten

o yüzdendir ki ev işleri EV HANIMLARINA aittir

saygılarımla mykan

 

23 Aralık 2011, 21.38
güzel paylaşım mesela ben ewde ew işlerine elimi sürmem ama arada esince yaparsam annemden iyi yapıyorum diyebilrm.
23 Aralık 2011, 21.47
İLK ÖNCE 1.TEZİNİ ÇÜRÜTEYİM BENİM KIZ KARDEŞİM YOK BANA KİMSE SEN OTUR ERKEKSİN DEMEDİ..İKİNCİSİ ALLAH İNSANLARI YARATIRKEN BELLİ GÖREVLERİ VERİP YARATMIŞTIR NASILKİ BİR ERKEK ÇOCUK YAPAMAZ İŞTE ÖYLE.KADININ ASLIN DA BULUNMASI YER YUVASDIR ALEMİ YARATAN BÖYLE YARATMIŞTIR ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDEKİ EN ÖNEMLİ FAKTÖR ANNEDİR BAŞKALARININ ELİNDE BÜYÜMEMELİDİR ONLAR.
     YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR DERLER VE BU BİR ÖRNEK TEMSİL EDER AMA ÇAĞIMIZ TOPLUMLARI AYNEN SİZİN SÖYLEMLERİNİZDEKİ GİBİ KADINDA ÇALIŞMALI EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜ OLMALI ERKEKDE EVDE KADINA YARDIM ETMELİ DEMEKTE..ASLINDA BU KONUYU EŞİTLİK KONUSUNU BU ŞEKİLDE DEĞİLDE BİRAZ DAHA FARKLI AÇIDAN DEĞERLENDİRMEK GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    EŞİTLİK DENİNCE KADININDA ÇALIŞMASI,ERKEKĞİN EVDE YEMEK YAPMASI MI OLMALI?
23 Aralık 2011, 21.54
Yazını  okudum. çok  güzel bir  konuya değindiğin  için  sana  çok  teşekkür ederim. Ben ilk okul 4.sınıfa da iken okul kütüphanesinde < BASTIRILMIŞ KIZLARIMIZ_ KIŞKIRTILMIŞ ERKEKLERİMİZ > adlı kitap dikkatimi  çekti okumuştum:) Bir   babanın  çocuklarını nasıl sevdiğini yazıyordu. Baba   oğluna <<ASLAN OĞLUM  BENİM,  ERKEK  OĞLUM  BENİM>> kızını ise << annesinin  bir tanesi, annesinin  güzel  kızı>> bu çocuklarını seven  baba  ana dolunun  bağrında ekmeğini  topraktan kazanan  bir  babanın çocuklarına sevgi  sözleri. Bu  babanın erkek  çocuğunu  Aslana  benzetmesi  elbette erkek  çocuğuna  ne  kadar önem  verdiği  anlaşılıyor.    Bende  ana doluda yaşayan babanın erkek  oğluyum..14 yaşında baba  ve anneden  ayrı yaşayan biriyim. Ben  gazete ve tv. de  yayınlanan yemek tariflerinden yemek yapmasını öğrendim. şuan belki 10  çeşit  yemek  yapmasını biliyorum. Evimi   kendim temizliyorum.  çünkü  evde  yaşayan benim ki  temiz  tutmalıyım..    Asıl  anlatmak  istediğim,  ben  kadın  ve  erkek eşitliğinden yanayım. Acaba 21.  yüz yılda, hala  kadın  ve erkek eşitliğinden  yana  olmayan  erkek  yada  kadınlarımız  var  mı? tşkr  yağmur..
23 Aralık 2011, 22.21
Öğrencilik hayatım boyunca yapmadığım şey kalmadı.En sevmediğim şeyde balkonu yıkayıp çamaşır asmaktı.Bayanlar için romantik görülse de erkekler için bir o kadar yerin dibine sokucu.Herkes her işi yapar.Hayat müşterektir,fakat ataerkil toplum olduğumuz unutulmamalı.
23 Aralık 2011, 22.27
gereksiz blog bence :D....
23 Aralık 2011, 22.29
Erkek Adam Bu Dediklerinin Hiçbirini Yapmaz.. Yaparsa ''Erkek'' Sayılmaz :)
23 Aralık 2011, 22.36
"Ha bu arada mangali erkek yapar." Bu cümlede son derecede haklı olabilirsin :P
23 Aralık 2011, 23.14
Kesinlık katılıyorum bunu erkeklıkle alaksı bıle bu bence ergınlıktır madem es ise madem hayat arkadası ise bence bunu seve seve yapması gerekır kı öyle olması bireylerınde ve ailenın kendıne özgüvenının kazardırmasına yardım olur...


   Mangalı tabiki erkekler yapamaz yawmırr...:Dd
23 Aralık 2011, 23.16
YAGMURCUM BIZ BAYANLAR NASIL CALISA BILIYORSAK ERKEKLERDE BIZLERE YARDIMCI COK RAHAT OLABILIR SENIN YAZDIKLARIN SADECENE TURK ERKEKLERI ICIN GECERLI CANIM YABANCILARDA BOYLE BIR SEY YOK ERHEKLER EVDE BUTUN ISLERI YAPIYOR VE GORUNTUDE BU COK NORMAL HAYAT HERKEZ ICIN ESIT CUNKU BENCE HERKEZ KENDINI DUSUNI YAPMALI KADININ USTUNE YUK BINMEMELI EZILMEMELI KADIN ELINE SAGLIK CANIM  COK GUZEL BIR KONUYA DEYINMISIN
23 Aralık 2011, 23.31
ASLAAAAAAAAAAAAAAAA:))smile Resmi44
23 Aralık 2011, 23.37
hayat müşteerektir  =)
23 Aralık 2011, 23.45
Güzel bir blog olmuş emeğine sağlık öncelikle.. Güzel bir konuya deyinmişsin yagmur.. 

Ama !.... Bence herkez işini bilmeLi..eRkegin evinde bir bayan yoksa tabiki işini kendi yapmalı Mesela..'' yemek yapmak , evi temizlemek , ütüsünüsü yapmak '' gibi  

Ama ! ... Bence hayat müşterek ve '' bayan erkek '' eşit olsada evde bir bayan varken temizlik yapmak ve yemek yapmak erkeğe düşmemeli ... Blogda güzel bir yere değinmişsin ilerleyen günlerde  '' SEN KADINSIN '' başlıklı bir blog daha hoş olabilir ;)
24 Aralık 2011, 00.22

kusura bakmayın bi fıkrayla bi yanıt vermek istiyorun bu  bloga üstad nf kısakürekten

İKİ KADIN OTURUYOMUŞ Bİ YERDE VE HİÇ KONUŞMUYOLARMIŞ.

Saygılar bizden:)

24 Aralık 2011, 00.26
KATILIYORUM  mykan ... =)  EV işi yapınca nasıl kendini aşmış olgun insan olunuyo ki :)

Neyse sanırım siz bu olayı cok dolu olarak yazdınız :)

Ama erkek erkektir ev işi yapmaz yapamaz doğaya ters zaten

o yüzdendir ki ev işleri EV HANIMLARINA aittir

saygılarımla mykan ...  =) Alıntıdır.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın