gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Anahtar Kelimeler: Alıntı, Çalıntı, Alınteri. Konu: Blog

24 Aralık 2011, 01.35
A- A+

Unutuldum, unutuldum 
Kurutulmuş güller gibi 
Yosun tutmuş bloglara
Yazılmış yazılar gibi 

Yorum bitmez blog bitmez 
Bu kavga hiç bitmez 
Ne kavgam bitti ne yorumlarım
Blog geçer, gönül geçmez

Her blog bir vurgun değmeyin kelimelerime 
Benden selam söyleyin bütün bana gıcık olanlara

Smileylerim dökülür her mevsim 
Sonra yeniden açar 
Ümidimin boynu bükülür 
Sonra deniz taşar bin defa taşar 

Her blog bir vurgun değmeyin yaşlarıma 
Benden selam söyleyin bütün bana gıcık olanlara

Şiirsel giriş yapmak istedim. Hatta O ses Türkiye’de ki Murat Boz gibi söyleyecek olursam, “Çok sevgili, Sezen Aksu’nun şarkısını, mundar ettim”.

Günlerdir aylardır hatta belki yıllardır bekliyoruz bloglarda kavgalar bitsin diye ama hepimiz sinsi sinsi bir yandan da izliyoruz bu kavgaları. Aynen National Geographic seyrettiğimizi söyleyip de, reytinglerde, magazin programlarının birinci  sırada çıkması gibi, bloglarda devamlı kavgalardan sıkıldığımızı söyleyip, yorum yapmadan da geri duramıyoruz. Kavgaların içerisinde sanki ben de varmışım gibi yazıyorum ama yokum, yanlış anlaşılmasın. Sadece genelleme yapıyorum.

Daha önce bin defa yazıldı blog nedir, nasıl yazılır hangileri yayınlanır vs diye. Kendinize özel bir blogunuz varsa, isterseniz “bugün tuvalette çok zor anlar geçirdim” diyerek, sadece çıkarttığınız  sesleri okuyucularınızla paylaşabilir ve bu kısa ya da uzun :) aksiyonunuz için bir sürü yorum alabilirsiniz.

Şimdi hayal ettim de, oldukça eğlenceli yorumlar gelebilir böyle bir blog olsa:) 

Örneğin bu içerikteki bir blogu, genel oplardan biri yazarsa, altında şöyle yorumlar olabilir; 
- Opum, ne kadar da güzel yapıyormuşsunuz, imrendim.
- İnsanın içinden gelenleri bu şekilde aktarması çok güzel. Mutlaka bir senfoni tadında olmuştur.
- (Hafif cılız bir sesle) Bence çok iğrenç olmuş. Siz böyle yaparsanız üyeler kimbilir neler yapar.
- Oha oplar da mı yapıyormuş? Çok güldüm ahaa haa haa. Siz hep yapın opum, pardon siz hep yazın.
- Ya ben fıstık alamıyorum, siz neden bahsediyorsunuz?
- Beni geçen gün bilmem ne salonundan attılar, siz burda neyin derdindesiniz.
- Okurken karnıma ağrılar girdi. Zannettim ki gülmekten, meğerse, midemi bozmuşum. Bu yorumu da tuvaletten yapıyorum.

Eğer böyle bir blogu yazan, salon sahiplerinden biriyse veya devamlı blog yazanlardansa, gelecek yorumlar da muhtemelen şöyle olurdu;
- Dostum harika yapmışsın. Zaten güzel turnuvalardan ve dağıttığın ödüllerden belliydi.
- İşte bu salon sahipleri hep böyle. İlk başta turnuvalarıyla övünürlerdi, şimdi bu iğrençlikleriyle övünüyorlar.
- Yuh diyorum ya. Burada bu kişi resmen beni b.ka benzetmiş, benden bahsetmiş.
- Bu blog resmen alıntı çünkü aynı şekilde aynı sesleri ben de geçen gün çıkarttım. Bence kişi alıntı yapıyorsa bile, en azından kendi yorumunu katmalı. Sonuçta biz kimseye, alıntı blog yazmasın demiyoruz.
- Ben bu blogu kınıyorum ve nasıl onaylanmış anlamıyorum. Kişi burada bana .ok demiş ve beni tasvir etmiş. Ama olsun, ben yine de eleştirilerimden vazgeçmeyeceğim.
- Adam bırakıyorum demiş ama bıraktığı blog değil bence içindeki. Öylesine boşluğa bırakmış.
- Arkadaşlar, ben eleştireye açık değilim demedim ki ama siz yorum yaparken hakaret ediyorsunuz, böhüüüü (blog sahibi) diyerek, tek tek herkese laf yetiştirilir.

Neyse suyunu çıkartmayalım yorumların, tadında bırakalım :)

Gamyun’da hangi bloglar onaylanır?
Kişi tarafından yazılmış, başka yerde yayınlanmamış tüm bloglar yayınlanır. Ama tabi bazen belli bir konu için ard arda aynı içerikte o kadar çok blog oluyor ki onaylanmıyor. Örneğin deprem oldu, bir anda tüm bloglar deprem ve deprem bölgesine yardımla ilgili bloglar oluyor. Veya terörle ilgili bir olay yaşanıyor ve şehitlerle ilgili bloglar yağıyor. Bu durumda, aradan bir kaç tanesini seçmek durumunda kalıyoruz.

Aslında istiyoruz ki hiç alıntı blog olmasın ama ısrarla geliyor. Bundaki tavrımız da şu. Blogu arama motorunda araştırıyoruz. Eğer çok fazla sonuç çıkıyorsa, direk reddediyoruz, aynı yazı çöplüğüne, bir de gamyun eklenmesin diye. Eğer az sonuç çıkıyorsa, altına “Alıntıdır” notu ekleyip yayınlıyoruz.

Bunun dışında, gamyun yetkililerine iletmesi gereken problemini blog olarak yazanları onaylamıyoruz.

Bir kaç cümlelik blogları onaylamıyoruz.

Yoğun şekilde siyaset, din, futbol konularını içeren ve tartışma çıkaracak blogları onaylamıyoruz.

Peki ne istiyoruz? Herkesin kendine ait, kendi ürettiği içerik olsun, biz de bu blog alıntı mı değil mi diye uğraşalım istemiyoruz.  Eğer alıntıysa da, üye blogun sonuna alıntı olduğu belirten ufak bir not yazsın, hatta kısaca, kendi fikrini de, bir kaç cümleyle paylaşsın ki, blogun anlamı olsun istiyoruz.

Yapılmasını istemediğimiz ise, blog kendine ait olmamasına rağmen, bunu hiç belirtmeyen, hatta üzerine de, “Ellerine sağlık çok güzel yazmışsın” diyen kankalarına cevaben, “Sağol kanqa, βende zaten βeğenirsiniz diye yazmıştım” diyerek sahiplenmeleri.

Böyle işte.

(BU DA ALINTIDIR)









Yediniz mi yoksa? Ne alıntısı yav, bildiğin alınteri bu blog. Damla, damla ter akıttım bu blog için ben. Alıntı diyenin alnını karışlarım :)

YORUMLAR

24 Aralık 2011, 01.55
bende alıntı blog sevmiyorum hatta kendim yazıyorum ama aşırı derecede eleştiri alıyorum . sorun nerde hata nerde yapıyorum çözemedim..
24 Aralık 2011, 02.01
bence bu blog ( A.Ç.A ) Alıntı,Çalıntı,Alınteri :)))
24 Aralık 2011, 02.19
kendin pişir kendin ye yorum yok :)
24 Aralık 2011, 02.25
gmsnn bende bunları çıkıp bir genel opun yazmasını istiyordum ( tuvalet kısmını değil tabi alıntı bölümünü kastediyorum)dualarım kabul oldu ne diyim.Bu arada anlatım akıcı olmuş elinize sağlık.Artık itiraz edenlere meşe odunuyla siz cevap verirsiniz.
24 Aralık 2011, 03.19
Raitinglerde şike olasılığı vakasını, nasıl  atladığınıza şaştım:))) Bu durumda  magazin seyretmediğini söyleyenler doğru söylüyor olabilirler.Mesela:ben...
24 Aralık 2011, 05.01
Evde ekmek yok sen gittin elit aldın senarist olmak istiyordun hayalin vardı geç kaldığını düşünsen de hala olabilirim diye umudun da var.Yazmak çizmek yönetmek gibi hayallerimiz varsa aldığımız her eleştiriye şükretmeliyiz hatta aşırıya kaçan eleştirilere daha da şükretmeliyiz.Eleştiriliyorum bu nedenle yazmıyorum dersen hata etmiş olursun.Kolay ulaşabileceğin eleştirilmeden ulaşabileceğin bir hayalin yok ki zoru seçiyorsak zorluklarına da katlanabilmeliyiz.Yolumuza çıkan ilk engelde pes edip geri çekiliyorsak hayallerimizi çöpe atabiliriz çünkü artık ulaşmamız için sadece mucize gerekir.Piyasaya çıkan onlarca yazardan daha iyi yazan buna rağmen kendini yeterli görmediği için teklifleri geri çeviren daha zamanı var deyip yeraltı edebiyatında kalmayı tercih eden bir dolu insan var oldum tamam demiyorlar kendilerini önce kendileri eleştiriyorlar başkalarından gelen eleştirileri de ellerinin tersi ile itmeden önce oturup dinliyorlar.Ben kendimden örnek vereyim yıllarca sanat yönetmenlerinin eleştirilerine hakaretlerine maruz kaldım çok sonra neden öyle davrandıklarını anladım bu işi gerçekten istiyor muyum ona bakmak istediler emin oldular bildiklerini bazen gizlemek isteseler de öğrettiler ve sonra gereken her yardımı artık hak ettiğimi düşünerek sundular eleştirileri bitti mi hayır sağ olsunlar hala devam ediyorlar. Yazmak çizmek yönetmek kolay değil arkadaşım.bilgin olsun diye yazdım.
24 Aralık 2011, 07.46

*şizo mode on- Hakkı Devrim stayla*

Efendim imla kurallarına dikkat edilmiş tıpkı bir T.D.K Profesörü tarafından yazılmış bir blog, Şair burada Türkçe'mizi koruyalım, korumayanları uyaralım derken aynı zamanda sanat için sanat değil halk için sanat budur dedirtmiş. *şizo mode off* 

Sanat demişken, sanat için soyunmak geldi aklıma, halk için soyunmak da olabilir aslında ama yeri ve zamanı değil. Düşündüm de hoş olabilir sanki. Yorumlara geçelim mi?

- Opum zaten göbeksiz erkek, balkonsuz eve benzer

- Opum yh@ b@yılıy0ruMM phen $anaaa T4Nı$aLım mıa yha LutFeeaanNn? xD

- Justin Bieber kim? he kim? Hem liseli o daha zaaa xD diye gülüyodur. O'nu yakışıklı bulanlar henüz gmsnn'yi görmemişler.

- Olumlu yorumlara bakıyorum da hepsinin eliti var silverı var ne ayak opum? Yoksaaa?

- Opum başka caps var mı? Tam kavrayamadım da olayı...

- Şey pardon, sizinle daha önce tanışmış mıydık? 

- Ayol o değil de ayakkabı numarası kaç acaba? Bazı istatistiki bilgilerimi değerlendirmem lazım da ehehehehe 


Ayrıca şahsi fikrimi beyan etmek lüzumu olursa (Bülent Ersoy stayla) arz-ı fermanınızın vahşet-ül dehşet güzellikte olduğunu bildirir hasbıhalinizin daim olmasını yüce mevlamdan niyaz ederim. Dinimiz yarebbi amin. 

Bu arada oplar yazınca güzel oluo da üyelerin uzun bloglarını sevmiiiim(tüm yüksek yetkili genel oplara selam ederim buradan). Neyse çok yazdım bu yorum onaylanırsa benimdir, onaylanmazsa hiç benim olmamıştır.

24 Aralık 2011, 08.18
Son zamanlarda  ben mi gülmeye bu kadar meyilliyim yoksa harika, komik bloglar mı yayınlanıyor. Yemin ederim gülmekten yanaklarım acıdı:D
Aslında genel opların yazdığı bloglara, oooo opum harikasın, hmmmm süpersinnn demeyi sevmiyorum ama bu blog gerçekten beni çok güldürdü, çok eğlendirdi. Sabahın bu saatinde acayip güldüm:D Sağ olun Gmsnn:)
24 Aralık 2011, 08.32
felsefeden dönem ödevi almıştım.öğretmenimiz ödeve ek olarak son söz yazmamızı istedi.bir çeşit kompozisyon yazmamızı istedi.araştırdım fikir sahibi oldum ve yazdım.toplamda yanlış hatırlamıyorsam eğer 3,5 sayfa tuttu.herkes tek 1 sayfayı dolduramazken ben 3,5 sayfayı götürmeye çekindim.sadece giriş ve sonuç bölümüyle beraber teslim etti.öğretmenim kızdı bana.benden daha iyi şeyler beklediğini söyledi.dersler zaten yoğun ne yapıcam ben dedim ve sonunda tamamını yazdım götürdüm.öğretmenimi her gördüğüm yerde kaçıyordum tekrar kızar geri verir diye.sonra bir gün derste okudu dönem ödevinden kaç puan aldığımızı.sıra bana geldi ben düşük puan beklerken teşekkür etti bana 95 aldığımı söyledi.5 puanı kaynaktan kestiğini,örnek olarak aldığını derste anlatacağını söyledi.benim sözlerimden yararlanıcaktı.dünyalar benim olmuştu sanki.bu sözler şımartmadı beni aksine kendime güvenim geldi.şimdi daha iyi anlıyorum opları.söz veriyorum bundan sonra daha dikkatli olucam YAZARKENNN...
24 Aralık 2011, 09.14

   Yine sabah sabah neşem yerine geldi (yağ yakmak için demiyorum kesinlikle) çünkü aşırı derecede gaz sorunum var duygularımı dile getirmişsiniz sağolun :))


Blog konusuna gelecek olursak kimi zaman kendim yazıyorum kimi zaman alıntı yapıyorum.Alıntı yapmamın sebebi şu sizinde dediğiniz gibi o yazının bir yerlerde fazlaca gecmemiş olması, arama motorundada fazla rastlanır bir yazı olmaması. Ayrıca yazının benim açımda çok güzel bir yazı olması ve bu yazıyı okuyamayanlar için paylaşmak istememdir.


Bu kavga nyedir hala nlamış değilim sanki sanırsınız çok bilinen bir gazetedeki yazarla yine çok bilinen bir gazetedeki köşe yazarlarının atışması. Nerde... Amatörce yazılan yazılarımız yayınlanıyor işte. İnsanlarla iyi yada kötü paylaşımda bulunuyoruz.Ee millet bunu yoruma açık tutuyorsa illa bi yerlerden bana laf soksunlar amacıyla acık tutmuyor o yazının içeriği hakkında görüş ve düşünceler için açık tutuyor. Ee bizim okuyucularda bin yıllık eleştirmenlere taş çıkartıyor. Yok senın edebiyat hocan kimdi,yok şurda yanlış yazmışsın,öyle değil şöyle olsa vs. uzatmak mümkün.Bırakın yorumlarınız temiz olsun, blog yazanlarıda kötü yorumlarla küstürmeyin,iğneleyici yorumlarla karşılaşıpta blog yazmayı bırakan çok kişi var. Atışmak nereye kadar sürecek...Bendende bu kadar...

24 Aralık 2011, 10.37
  Şarkının sözlerine bayıldımmm::) hiç durmayın şiir şarkı sözü yazmaya başlayınn...Çok keyifli bir yazıydı ellerinize sağlıkkk
24 Aralık 2011, 10.49

 Ben de bir şarkıyla giriş yapayım :) Tamamını söyleyemicem sabah sabah detoneyim, ama sonlarını aklımdan değiştirdim  , lakin , fakat ve amma velakin yazmıcam , hayal gücünüz çalışsın biraz :)

Sen bizim mahalleye geldin geleliiiii ...

 Sevgili gmsnn op um ;

- Ne güzel dile getirmişsiniz söylemek istediklerimizi ( Yağcı yorumcu)

- Bu ne abicim ya , biz yazsak yayınlamazlar , şeye batırmışlar blogu , sahip çıkın , uyanın blogcular ( Hep karşı , hep karşı yorumcu )

- Op um valla eline sağlık , harbi blog budur ! ( Gelecek vaat eden yorumcu)

- Bu kesin alma-çalma bi yazı , yoksa bizim siteden böyle yazacak kişi nerdeeee ( şüpheci yorumcu )

- Ben bu tarz kavgalar oldugunda etkilenip yazmaktan soğuyorum , biri çıksa , havaya iki el ateş açsa da dur dese bu gidişe . Yok şiddet yanlısı olduğumdan değil , olmadığımdan istiyorum bunu , vallahi ... ( BuBen)

     Derken , kendi uslubuyla gmsnn op umuz devreye girmiş. Blog budur diyerek. Siz o şakaya nasıl güldünüz bilemiyorum ama , ben o kısımda , uyuyan kedimin , '' noluyor bu kadına '' bakışıyla kendime geldim. O kısmı  alıntı yapmayayım  , şöyle diyeyim; Ben küçükken Reagan ' ın , bir de Ecevit ' in şey yapmadığını sanırdım:)))) cidden ( küçükken dedim , iyi okuyun ! )

Not; Yorumum alıntı değildir , arama motorlarına sokulmaya ...

24 Aralık 2011, 11.11
Yaf, arasıra başka bir nickle düz vatandaş gibi blog yazda keyiflenelim..olmamı??
24 Aralık 2011, 11.30

Anlatım akıcı olmuş eline sağlık..

                                        alıntıdır:))

ben alıntı yapacağım zaman da alınteri akıtıyorum gmsnn opum. alınteri akıtmdan hırsızlık yapmak o kadar kolay bişimi?:))

24 Aralık 2011, 11.51
Bloğu kurtaran adam :)
24 Aralık 2011, 12.54

    Oynadığım oyunlarda  beni taşlayan oyuncu  '' wc- süre ''   deyip, 2 dakika bile geçmeden  tekrar oyuna dönerse attığı taşları almıyorum.Elini yıkamadan geldiğini düşündüğüm için:)

    Senin  paylaşımında sifon  bile  çekilmemiş.O yüzden çok Kokulu bir paylaşım olmuş. Ama  Derya BAYKAL' ın  el   becerisi ile değiştirilerek,    Seda SAYAN'  ın  kulanabileceği   kokulu öpücük haline getirilmiş  bir  paylaşım olduğundan  tadına bakmaktan ziyade koklamayı tercih ettim:)) çıkardığım sonuç:

   İRONİ..  MİZAH ..İZAH  :))

           emeğine sağlık..

24 Aralık 2011, 14.47
"Opum opum opum "  puan alıyorum bilmenizi istedm belki merak etmişsinizdir :P :D:D:D
24 Aralık 2011, 15.11
(Bir)'i Biri Birilerine blog yazar olmuş,yorum giymiş , üstüne,sonra kızar olmuş....

Sayın Sevgili GMSNN opumuzun  yazmış oldyğu blog ve vermiş olduğu örneklemeler tam yerinde hatta çok yerinde duble bi tesbit...

Şincik blog yazanlar ve namıdeğer eleştirmenler;

Birileri blog yazıyor, güzel anlatım,güzel yazım,fikirlerini beyan ediyorlar yada düşüncelerini yazıyorlar ama iyi ama kötü..

Eleştirmenlerde blog'u     ( değil )de kişiyi eleştiriyolar ben sizin blog'ta yazdığınız gibi   (değilim) manasında yorum ekliyorlar sonrada hemen arkasından başka bi blog  sonra aşık atışmasına dönüşüyor ''aşıkssan vur saza şöförsen bas gaza''  ''yollar gidişime kızlar duruşuma hasta''

                                             bu bi eleştiri değildir düşünce fikridir...

aslında bu güzel blog'u şöyle bi karşılama yapmam lazımdı

                                 GMSNN geliyor
                                 çalsın davullar inlesin bloglar
                                 alemin kralına feda olsun bütün yorumlar
                                 haydi bastır başkan
                                 blogçular baksın hayran hayran
                                 GAMYUN için güzel bloglar yazmaya devam .....NOKTA


                                                                                               



24 Aralık 2011, 15.44
Bu blog un komik tarafina ve mizahi yaklasimina bakmadan once, verilen mesaja bakmak gerek.Sanki icinde kendimize dair bir sey gormuyormuscasina farkli yaklasmak, bu blogun onemimni yitirmesini saglayacagi gibi, "banane ben ustume alinmiyorum" imaji olusturma cabasi icerisine girildigini de gosterir.Algilama yetenegimizi zorlamamiza gerek yok; "biri, blog yaziyor, digeri yorumlarinda abartiyor, kiskaniyor ve ya blog yazan topluyor 3-5 arkadasini ve kan govdeyi goturuyor. Ederim bu muhabbetin icine ve ettim!" bu ve buna benzer mesajlar var bu bloguın icerisinde.Bunu gormezlikten gelip, "aaaa cok matah Op'um, sak sak sak cok guzel yazmissin eline saglik" demek icin, blog yazmayan ve yorumlarimizda abartmayan biri olmamiz gerekir!Alinti blog yapan ve onlari sanki kendi yazmis gibi yayinlamak isteyen kisilere ise diyecek hic bir seyim yok..
Simdi...Merak ettigim; anlamam gerekeni dogru anlamismiyim?


24 Aralık 2011, 16.28
pla pla kek pla pla pla kek pla : d
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın