gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sanal da Yeni Bir Yasam Bicimine Ne Dersiniz?

25 Aralık 2011, 01.01
A- A+

Gecmisi yillara sarkan özlü bir deyim var: "Geri zekali insanlar kisilerle; orta zekali insanlar olaylarla; Zeki insanlar görüslerle ilgilenir." Cok mu geri zekaliyiz ki kisilerle ugrasiyoruz, kisileri takip ediyoruz. onlari takip etmek icin degisik nickler kullaniyoruz. Farkli nicklerle yapilan takibatlar olumlu neticelenince pozitif bir akintiya, negatif sonuclaninca olumsuz bir akintiya giriyoruz? Bu bir nevi görücü usulünün sanal dünya da devam etmesi degil mi?

Insan sanal da da gercek yasam da da ayni seyleri savunmali ve ayni sekilde yasamali. Sanali farkli, reali farkli insan yalancidir. Her insan yalan söylebilir, bunu bir noktaya kadar kabul edilebilir de sayabiliriz. Ama yalanciligi savunmak asla kabul edilemez.

Sanal alemde yeni bir yasam icin, kisiler birbiriyle ugrasmamali, daha cok fikir düzeyinde sohbet etmeli(fikri varsa tabi). Farkli nickler kullanmamali, gercek yasam da oldugu gibi sanal da da söylediklerine karsi sorumlulk duymali.

Bu sitede bunu basarabilecek kac kisi var merak ediyorum?         NOT: NE KADAR GERCEKÇİYİZ ARKADAŞLAR SANALDA FARKLI REAL DE FARKLIMIYIZ BUYURUN YORUM SİZDEN TŞK EDİYORUM ŞİMDİDEN ALLAHA EMANET 

YORUMLAR

25 Aralık 2011, 11.13
Ben ayrıntı sorulara yalan söylüyorum.Sıkı bir yalancıyım:)Sanal lafına da uyuz oluyorum.Adı üzerinde zihinde tasarlanan bir yer ne kadar gerçek olabilir.6.sınıfta sanal bebeğim vardı.İlgilenmedin mi üzülürdü,dersini çalıştırmadın mı sınıfta kalırdı,acıkınca ağlardı,yiyince tuvalete çıkardı.Öyle gereksiz bir aletti.İnternet ortamında karşımda ki insanları sanal bebeğe benzetiyorum.Herkesle ilgilenmek zorunda kalıyosun.
Tek sizin için demiyorum.Reel TDK'nin sözlüklerinde geçen yabancı kökenli bir kelimedir.Real ise ingiizcedir.Sadece bir harf oynuyor ve yazması daha basit.
25 Aralık 2011, 12.40
Dürüstlük denilen şey, çok pahalı bir mülktür....Ucuz insanlarda bulunmaz...   BALZAC
25 Aralık 2011, 15.29
bu yazının altına bende imzamı atıyorum. size katılmadığın tek konu, insanların yalan söyleyebileceği.ben bunu kabul etmiyorum.
25 Aralık 2011, 18.20
sensiz asla size yorum yazmıştım ama baktım ki yorum blogdan daha uzun olmuş saygısızlık olmasın diye sildim.Belki bir ara blog olarak yazarım.Beynimdeki gri hücrelerin bu denli çalışmasına sebep olan yazınız için teşekkürler.
25 Aralık 2011, 20.38
gemekki herkes sanal olmuş yazınızı doğruluycak birkişi bile çıkmamış çok haklısınız

25 Aralık 2011, 21.31
iyide sanki sizin bu nikinizden başka nikiniz yokmuş gibi konuşuyorsunuz sizde dahi burdaki oyuncuların yüzde seksenine yakınının yan nikleri var onun için boş yorumlar yapmayın
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın