gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ATAYA'DAN POSTA VAR :) - KANATSIZ UÇ(s)AK

03 Ocak 2012, 18.51
A- A+
Uçaktan gamyuna  , havadan hosting …  Beklenirse dönüşümde , beklenmezse Kelebek  aracılığıyla  bloga yollanacak . Bu durumda Kelebek ‘e  huzurunuzda teşekkür edilecek . Teşekkür  ederim. (rica ederim,ne demek ,zevkti:) ( On gün boyunca , orada yaptığım hiçbir şeyi yapmama kararı aldım ve yapmayacağım  da  . Oyunları o kadar değil ama  Gamyun Blogu şimdiden özledim) (ohoooo okeyde ne turnuvalar var kaçırıyorsun bacım!)

Durum Raporu ;

Ben eğleniyorum ,  ama millet duman oldu şimdiden . Önümüzde yedi  saatlik bir uçuş süresi  daha var , sonumuz hayır olsun. En güzelini ben yapmışım , giymişim eşofmanlarımı  , ayağımda spor ayakkabılarım , yiyorum , içiyorum . Birazdan gerçekten  içeceğim bir şeyler ,  uyurum hiç olmazsa,  bazılarını görmem, duymam …  Bu  ‘’ görmem ‘’ dediklerimin içinde hem  durumlar var,  hem de kişiler.  Hangisinden bahsedeyim ?  Mmm  , önce kişiler , peki .

   Anlatacağım kişilerin fiziksel tanımlamasını sona bırakmalıyım , baştan anlatırsam ‘’ Onlar da Allah kulu ‘’ diyecek bazılarınız . Ben de öyleyim , ben de , allala…

Ben on line check-in  yaptığımdan , kontuardaki  sinirli kıza pencere kenarı  şirinliği yapmak zorunda değildim , misler gibi geçip oturacağım yerime ( dilerim ki uçak değiştirmezler de , kendi seçtiğim yere oturabilirim ) ama tombak ailesi, (sorsaydın -ya siz kaç kişi bindiniz uçağa ?? diye :))şurası olsun  , yok yok , burası  olsun diye uğraştığından mı , yoksa ailece mi  asabiler  anlamadım,   hep bir mesele  bir  mesele etraflarında…Uçağa bindik , ama  herkes öyle yavaş hareket ediyor ki  arkadan gelenleri düşünmüyor kimse. Bu çok görülmemiş bir şey de değil hem . Kadının biri önümüzde,  el bagajını bir koyuyor , bir alıyor aşağı  , kararsız .Onu koy , bunu al , yok o lazım , bu kalsın , offff  … Ve bizim Tombak ailesindeki  koca  ( kocası sanıyorum ) patladı sonunda . ‘’ Ablacım , bi gir yerine de biz geçelim ,(siz yerleşseniz zaten uçağın bi tarafı havaya kalkacak ağırlıktan !) yerleştirirsin  sonra ‘’ Eyvah eyvah , en korktuğum şey , kavga başlayacak !! Ohh, neyse, abla sağduyu sahibi , özür dileyerek  geri çekilme hamlesiyle  savuşturdu olayı . Benim o kadından beklediğim cevap aslında ‘’ Nerden ablan oluyorum’’ lu bir şeydi . (abla 'da aile özlemi var bence :))

   Benim uçaklardaki en favori yerim ‘ Acil Çıkış’  yerleridir. Yok öyle daralınca kaçarım, uçak durunca acilen çıkarım diye değil  , bacaklarım sıkışacak gibi geliyor normal koltuklarda oturunca . Hem lank diye yatırıyorlar bazen öndekiler  , yiyecek içecek  off,  işkence  gibi … Bunlar da sol tarafta aynı konumdalar( Emergency Exit)  . Şükür Yarabbim ki yan yana değiliz , ben onlara kafayı daha şeyde taktım , yerde  yerde .  Allah’ım  dedim , bunlar iki kişi görünüyor ama , masraftan kaçmak için öyle görünüyorlar, bunlar aslında altı kişi yaa , çocuklarının  ikisini karısı , ikisini de kocası yutmuş sanki , gidince çıkaracaklar bölüm bölüm (X-Ray de çıkar ) inşallah  Şişmanlık da Allah vergisi demeyin , bunlar katma değer vergisini   % 85 üzerinden kesmiş gibiler , ciddiyim. (haha matruşkaların kulakları çınlasın! )Belli ki Amerika ‘ da yaşıyor bunlar , hani  Cola ve su bardakları bile sürahi gibi ya , mideleri genişlemiş , bana neyse . Bana mı ne , tabii bana şey , ya benim yanımda otursalardı ? Hemen arıza çıkarırdım  vallahi ! Derdim bir şey , bulurdum!  Panik derdim,  atak geldi derdim ,  emergency  door  yaptı bunu  derdim ,değiştirin yerimi  derdim … Bulurdum işte bir şey …(durdurun ben inicem de !)

Ohh , yan taraftalar , yaşasın , kurtuldum . Oturdum  yerime , pencere tarafta olmanın avantajını kullanıyorum .  Sürekli bir şeyler geliyor , gidiyor, ben de alıyorum yiyorum , içiyorum , mis gibi bir seyahat.  Asayiş berkemal  yani .  Dizüstüm dizimin üstünde(ı-pad zamanın gelmiş bacım senin ) , anneme bırakacağım resimleri bir araya topluyorum , hepsini  belleğe alıp sevindiririm anneciğimi  diyorum . Arada da gözüm yana kaymıyor değil , sanki bir  kıpırtı var , kımıltı diye bir kelime varsa eğer , aslında kımıltı bu . Bir rahatsız halleri var adamın. Karısına ( karısı olduğunu ben varsayıyorum ) da mırıl mırıl bir şeyler söylüyor gibi . Fırtına öncesi sessizlikmiş… Bir bağırdı kiii.  Sesi  o  cüsseye yakışmıyordu gerçi , incecikti  ama , herkes , hepimiz baktık . Burayı uzatmanın anlamı yok . Olay şöyle; 

Karısı  pencere kenarında,  kocası da  normal olarak ortada oturunca ,tabii ki üçüncü tekil şahıs beyefendi  de koridor taraftaki komşusu oluyor . E,  bu duble  arkadaşlardan birisi zaten ortada olunca bir savaş çıkacaktı :)))

Gizliden gizliye sürmüş mücadeleleri , bize belli etmemişler ,  sözlerinden anlıyorum.

  • Bir saattir  dikkat ediyorum kolunu kaldırmıyorsun oradan , ben de koymak ister miyim gibi bir düşüncen yok di mi  birader !

  • -Kardeşim ne diyorsun sen , kolumu nereye koyucam , tabii ki buraya ! Neden kaldırayım ki hem !

  • Senin orası  dimi , biz kolumuzu askıya alıp gelseydik keşke !!

Offff , offff , offf.  O  diğerine , diğeri ona …

Hostes geldi. Nazikçe,  bir yardımı olup olamayacağını soruyor  , (hehe arkadaşı kargo kısmına alın deseymiş bence :)) köütüyüm ,kötüüüü)canım yaa , denmiyor tabii , sen onların arasına otur uçak  inene kadar, ancak öyle  susar  onlar  :))

Neyse kızcağız işinin ehli , hafif de otoriter haliye , özetledi kuralı ;

‘’ Pencere ve koridor tarafta oturan  yolcularımızın kollarını koyacakları bir  kol  var , ortadaki kol , ortadaki yolcumuzun öncelikli kullanımındadır. ‘’  diyerek ( ki bu normalde bilinen bir kuraldır ) . Cılız bir ses duyuldu gerçi zavallı adamcağızdan ( üçüncü tekil şahıstan )  ‘’ Ortadaki tek bir yolcu gibi değil ki ‘’ şeklinde  .  Ben de hak verdim . Ama,  bu hakkı , pencereden dışarı bakarak gülümseme şeklinde verdiğimden , onlar almadı.(Ah ,ahhh blog konusu olacaklarını bilseler replikleri böyle olurmuydu acaba ?)

   Hostesten hafif alkollü bir  içecek getirmesini istedim . Unutarak uyanmalıyım .

     

  Bu yolculuk bile ,  bunca tantanaya rağmen bana iyi geldi aslında . Ve işte LAX e indik  ,  yaşasın …

Mmmm laaaaa laa laaa lara lara laralaaay.

Mmmmm llaaaa mm lalala para lara laralalaay lom

(detone oluyosun,basınçtan sanırım !!)

 

Herkes geçmişi öder

Bir yol ayrımında

Başlamak istersen yeni  bir hayata

Gölgeni  yedek bırak  ardında

 

Hayat  tekrarları  sever

Yeniden  başlamayı

Kuşlar  dalları  sever

Kanatlarsa  uçmayı 

(Bilmeyen bulsun , dinlesin , dinlensin … )

                                                          Ataya        

 

 

(yorumlarımı, yazının içine koyu harflerle yazmanın lüksünü yaşadım,süpermiş yaaaaa :) Öncelikle belirteyim, elçiye zeval olmaz  ! Olumsuz yorumlar içinden sıyrılma stratejisi ,hani "yemek güzel olursa benim, kötü olursa ATAYA 'nın " hesabı :P  Ayrıca dön artık bacım özledik:)) sevgiler..35KELEBEK                                  

    

YORUMLAR

04 Ocak 2012, 11.25
Çok güzel olmuş gerçekten elinize sağlık.

Bu arada kelebek ı-pad nedir:) ipad in Osmanlıcası mı:)
04 Ocak 2012, 12.19
Eglenceli:) Okurken hic sIkIlmadigim bir yazi daha, elinize saglik
04 Ocak 2012, 13.13
Aşk tesadüfleri severrrrrrrrr :)) (Birde İncir Reçeli'ni çok beğenirim iki film denk gibi gibi :))
Daha önceki gün  size baktım Ataya salonda mısınız diye ne zaman dönüyorsunuz özledik :)))
Keyifle okudum yazınız çok güzel ,sesiniz capcanlı geliyor  :)))
04 Ocak 2012, 13.48
Ya harbiden çok süper yaaaaaaaa  oku oku okuuuuuuuuu bitirmek istemiyor insan ama şöyle bir fikrim var bilmiyorum sizin aklınıza geldimi NEDEN ATAYA VE SİZ 35KELEBEK DÜET BİR BLOG YAZMIYORSUNUZ YADA YAZMAYI DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ YAZARSANIZ GERÇEKTEN ÇOK SÜPER OLUR ŞURDA 2 -3 ŞEY YAZMIŞSINIZ O BİLE SÜPER KATKIDA BULUNMUŞ ELİNİZE KLAVYENİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK.... BÖYLE BİR BLOG YAZARSANIZ ADIMI YAZMAYI UNUTMAYIN LTF smile Resmi
04 Ocak 2012, 15.07
Ah Özledim hemde çok özledim, ezberledim beklemeyi
Yollar benim umudumdur, yolları kapatmayın kar taneleri

Alıntımı yok yaaa içimden şarkı söylüyordum Nilüfer'den:)) 

İki güzel insan bir araya gelir de, (her ne kadar şuan birbirinden çok uzak mesafelerde olsalarda konum olarak, belliki yürekler bir) böyle güzel bir paylaşım çıkmaz mı? Evet özledim Ataya'nın güzel yazılarını. 35 Kelebek elllerine sağlık. Az da olsa giderdik özlemimizi sayende. Getiren, götüren sağ olsun. İyi ki varsınız.
04 Ocak 2012, 17.25
Kelebek, sana birsey diyecegim ama bunu Ataya'nin bilmemesi gerekir. Şoyle ki; biliyorsun son 5-10 gundur bloglar epey hareketlendi. Cok guzel yazilar yaziliyor ve hepsi orjinal, el emegi,goz nuru. Peki dikkat ettinmi, bu yazilar ne zaman cogalmaya basladi?

Evet dogru tahmin, Ataya mamisinin yanina gitmek icin ben gidiyorum dediginden beri, bloglar guzellesti, alintilar azaldi. Yani sorun adlinda uyelerimizde degil galiba Ataya'daymis :))

Ki şöyle bir komplo teorisi de gelistirdim. Sanirim bloglarda atisip, ortaligi hareketlendiren kisileri gaza getiren ve ayrica alinti yazilari devamli ekleyen kisileri organize eden ve boylece DERİN GAMYUN olusumunun 1 numarasi Ataya. Bu islerin arkasinda hep Amerika vardir bilirsin ki. Peki Ataya nerede su an? Bildin Amerika'da. Bence her sey ortada.

Son olarak, Ataya gittikten sonra, Ne zamandir farkli uygulamalar yapmayan Gamyun'un, birden Turnuva bolumunu aktif etmesi de, manidar. Bence sozun bittigi yerdeyiz!!! Her sey orta da!

O zaman ne diyoruz?
GO HOME ATAYA! GO HOME!

Not: genel olarak bloglari takip edenlerin zekasindan suphem yok. Ancak arada beni tereddut ettirenler var. Onlara diyorum ki; "Bu blog yorumu tamamen mizah icerir. Gercek dusunceler ve verilerle alakasi yoktur!" . Sonra sinir sahibi yapmayin beni, islak mese odunumu cikarttirmayin :)

Bitti...
04 Ocak 2012, 17.34

mmmmmmmm iki  çeşit  yemek. ikiside  birbirinden  güzelmiş:)) sinemada, özellikle  türk sinemasında iki  ünlü aktör  aynı filmde  bir araya  gelmesi  uzak bir  ihtimal..gamyun  blog yazarlarında böyle  bir düşünce yok.iki   ünlü   blog  yazarımızı aynı  konu  içinde  görmek mühteşem.  kutlarım  sizi ....:))  

                                           ben  hayal  gemisinin  kaptanı  ASI_KES27  :))

05 Ocak 2012, 01.40
İşte düet budur. Birkaç düet örneği gördüm bloglarda ama bu bambaşka olmuş Adeta Celine Dion-Barbra Streisand ın Tell Him'inin tadında olmuş. Aslında Ataya söylemiş Kelebek vokal  yapmış onu da süper yapmış.



06 Ocak 2012, 11.18

Kelebek ciim , tesekkur ederim bir kez daha , ne güzel eklemeler yapmışsın yazıma . Dosyayı açamadıgın şeklindeki açıklamandan sonra , yayına gelince yollarım derken , döndügümde bi baktım ki burada :)))

Duet filan denmiş ve sanırım bu fikir güzel gelmiş arkadaşlara , duet ne kelime ki , ben bi ORGANIZE (!) edeyim şu işi sahi , KORO şeklinde bir çoklu blog yapayım . Orkestra şefimi bi bulayım önce durun bi siz :)))) Sevgiler hepinize ... Ataya .

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın