gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

YANLIŞLIKLA YERE OKEY ATMAK

04 Ocak 2012, 18.17
A- A+

Çok yakın bir  zaman önce bankoda oyun  oynuyordum.masada  çok  sevdiğim  bir arkadaşımda  vardı. Kolumun üzerinde olan kişi yanlışlıkla  yere okey attı. Ben de  atılan  okeyi aldım.değerli arkadaşım beni azarladı.neden  okeyi aldın diye ve devam etti yanlışlıkla atılan okeyi alan  kişi ile bir daha oyun  oynamam dedi.  Bende  onu  kırmamak  için elim  bitik ama bitmedim.

Söylemek  istediğim  şu..ben  yanlışlıkla  yere  atılan  okeyi alırım  arkadaşım..atmasın banane,dikkatlı oynasın atmasın.peki o  okeyi yanlışlıkla  yere  atmasaydı başka bir  taş atmıcakmıydı bana?tabiki  atacaktı.  Beklide atacak  olduğu  o  taşa bitecektim. Benim  bitmeme engel  olmuş oluyor yere  yanlışlıkla  okey  atmakla….siz olsaydınız  ne yapardınız......       ASI_KES27  hayal  gemisinin  kaptanı:)))

YORUMLAR

06 Ocak 2012, 13.25

Mevsim yine böyle Kış , olay M.Ö Geçen Yıl   :)))  ,  aylardan da Aralık işte , bankoda bir masa . Tesaduf bu ya , ben de banko oynuyorum , masada da sevdigim arkadaslarımdan birisi  de var . Tamam , kabul ediyorum, en sevdigim şey tanıdıklarımı , hatta sevdiklerimi yenmek ve bööö yapmak sonunda :) . Ama tek bir gerçek var , oyunlarla ilgili kural ;


 Oyun , kuralına göre oynanacak . Ölümüne taslasın beni , açamamamdan o da zevk alsın , sinirimden öleyim son ele kadar , tipik oğlak burcuyum , son ana kadar oyun benim olabilir disiplinimdeyim smile Resmi , ve şükür yarabbicim son el okey atarım , nay nana nayy :)  ( Yenemiceksem de , çökesin gamyun duam var , bakıma anında girer site , kalbim kalbim mis gibi tertemiz :)))  ) Olmadı mı , aman yaa , bir tebrik  edersin , o kadar :))))


      Şimdi gelelim asıl konuya ;


Her yerde bazı kurallar vardır  uyulması gereken . Bunlar yazılı kurallardır ve oraya ait olmazsa olmaz esaslardır onlar . Bir de yazılı olmayan kurallar vardır . Bilinir , uygulanırsa asıl kurallar halt etmiş , mükemmel yapanlar onlardır işte bir yeri . Etik kurallar denir adına . Buna birileri uyar , birileri uymaz , ama ben dikkat ederim . Mesela yere atılan bir okeyi hayatta almam , '' aa , dalgınsınız ok attınız ...'' diye uyarır , taşımı çekerim . Bu , bana zaaflardan faydalanmak gelir . Ki  zaaflardan faydalanmayı hiç sevmem .  O sırada telefonla konusuyor , birine cevap veriyor olabilir , bir sürü şey olabilir , daldı attı işte!!! Utanırım almaya hem de . Tanımadıgım bir kişi alırsa okeyi bir şey demem alana da , ama tanıdıksa hele , '' inanmıyorum aldın ha , okeyi aldın he ! '' derim . '' Aldım evet , ama kızarsan açmam '' derse o tanıdık kişi , işte buna kızarım ve  açmamasının bir önemi olmadıgını ve açması gerektigini söylerim . Ben de evet o kişiyle bir daha oynamak istemem . Bazıları alır okeyi , evet , atmasaymış . Bazıları almaz . Alan puan kazanır , almayan ...


   Ben mesela , bir de , oyunu tek başına zaten alıyorken , son el okey atanlara  kızarım . Gereksiz gösteri şansla yapılmaz diye ... Sadece bunu yapanları ve okeyi alıp el açanları tebrik etmem yani . Ha, eleştirilince açmış açmamış hiç önemi de yoktur zaten , amaç eli açmaksa ve okey alınmışsa neden açmasın ki ? Yanlış değil belki ama , dedigim gibi işte , etik değil . Bu bana önemli geliyor , herkes farklı düşünebilir  değil mi ama ?


                                                                       Güzel masalarda güzel oyunlar herkese ...

06 Ocak 2012, 14.41
Ataya, son paragrafa ben de imzamı atıyorum ve diğerlerine de elbette:)
06 Ocak 2012, 16.00
Bu senin 2. blog yazın sanırsam olacak olacak sana güveniyorum ha gayret.Yeniyorsam açgözlülük yapıp okeyi almıyorum yeniliyorsam yanlışlıkla atılan okeyin şansım olduğunu düşünüp alıyorum.Başkalarının şanssızlıkları bizim şansımızdır ve o başkaları şanssızlık anları için kimseyi suçlamasın ne tür bir şanssızlığa uğramışlarsa bilsinler ki nedeni sadece kendileridir.Tabi bilerek oyun verdiğimde oluyor ya da çok öndeysem masadaki 3 kişiyi de yenecek durumdaysam yine açgözlülük yapmıyor başka biri daha kazansın diye bekliyorum.
07 Ocak 2012, 14.25

siyah orkide eğer  yeniyorsam açgözlülük yapıp okeyi almam demişsin. bu dediğine bende  katılıyorum. ayrıca blog yazarlığı kim  ben  kim:))....ben ancak muhalefet  yaparım:))  bu konuda bana güvendiğin  içinde teşekkürler.


                                                                                                                             ASI_KES27  hayal gemisinin kaptanı :)

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın