gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Asil amac .

07 Ocak 2012, 16.58
A- A+
     
     Hayat boyunca hep iki secim arasinda kalmisizdir. Belki cok nadir uc ve dorduncu secenegide ekleyen olmustur listesine . Genele bakarsak hep iki secenek vardir ve bunlar hep " yapmak ve yapmamak " zorunda kaldiklarimizdan olusur. Her zaman yapmak istediklerimiz aslinda olmasi gereken demek degildir. Bazen secimlerimiz en basinda istediklerimiz olarak gorunsede hepsinde sonuc es deger olmuyor maalesef . 
     Ve unutmamak gerek ki yapilan her secim bir digerinden vazgecmek demektir , geri donup secimi degistirme sansinin bitmesi demektir.. Herkes bazi tercihlerle bugun ki konumundadir ,belki de bunun icin cok seyden vazgecilmistir .Kimi bundan pisman olur kimi iyi ki der..Bazen devreye keskeler ve acabalar girer ,iste bu ikili ciddi anlamda insani yer bitirir.
      Ortak bir nokta var sanirim her secimde ,oda mutlu olabilmek .Cocuklugumuzda ailelerimiz ile baslariz secimlerimize , once onlar okullarimizi secerler sonra biz o okuldaki arkadaslarimiz,sonra o hep sorulan sorunun cevabini "buyuyunce ne olacaksin ? " yani meslegimizi ,zamanla hayatimizdaki insanlari seceriz .Aslinda o nokta basliyor sanirim keskeler ve acabalar )) 
     Hayatimizda ki insanlari secmek ne kadar titiz davranirsak davranalim yada ne kadar dikkat edersek edelim , ince eleyip sIk dokuyalim gerekirse, yine de hicbir sekilde insanin elinde olmuyor.     Ama keske yerine iyi ki demenin bazi yollari olsa gerek .Mesela ,secimlerimizi yapmadan once bir durup mutlu olabilecek miyim diye dusunebiliriz once. Asil secim amacimiz hepimizi icin , mutlu olmak .Fakat hayatin zorluguna ve yogunluguna oyle kapiliyoruz ki bazen asil amaclarimizi bir kenara itiyoruz )) 

Her zaman secimleriniz ne olursa olsun ,sonucunda mutlu olmaniz dilegimle ..

YORUMLAR

07 Ocak 2012, 19.50
Bazen de sabirsiz oldugumuz zamanlarda tukeniyoruz, oysa beklemesini bilsek ne guzel olacak hersey...Kimi zaman da karsimizdaki insan hakkinda olmadik seyler dusunur, kendi kendimize onun adina kararlar verip onu cildirtiriz, her sey oyle gorundugu gibi aninda gelismez, sabretmek lazim..
08 Ocak 2012, 00.19
Murphy kanunlarında var mı bilemedim ama,
iki seçenek arasında kaldıysanız mutlaka kötü seçeneği seçersiniz
08 Ocak 2012, 00.37
Yalnızken daha az seviyorum kendimi..Şekersizken sevmediğim gibi çayı kahveyi..Bazen yalnızlık sarıyor beni, bedenimi, hislerimi..
Sanırım bu ara pek sevemiyorum ben kendimi..Üzülüyor kalbim, döküyor kelimeleri..Bir bebeğin doğumu gibi sancılı belki amaYaşananların bedeli..
Sabredip şükretmek lazım arkadaş.
08 Ocak 2012, 07.13

        Seçimlerimizi yaşıyoruz,seçemediklerimiz ise paralel evren kavramını oluşturuyor ve işin kötüsü her seçimin bir bedeli oluyor,o bedeli ödemekle yükümlüyüz,kaçma şansımız yok,seçimlerimizi biz belirliyoruz belki şartlar doğrultusunda ya da zorunda bırakılıyoruz,hani bir test sorusunu cevaplamak gibi görünüyor sanki,işaretlediğin an kazanıp kaybettiğine emin olamazsın ya...Bu sene içerisinde benzer bir konuyu bende ele almıştım.Kendi yazımın son paragrafından alıntı yapıp sizede düşünceyi uyandıran bir yazı yazdığınız için teşekkür ediyorum.

       O halde hayat yaptığımız seçimlerin toplamı,o seçimler karşısında ödediğimiz bedeller ise hayat karşısında verdiğimiz mücadelenin sonucu.Kazanmak ya da kaybetmek,uzun vadede kazanan varmı bilinmez,bilinen birşey varsa,ÇOKTAN SEÇMELİ HAYAT insiyatifimizde gibi gözüksede ödenen bedeller hiçte öyle değil.......

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın