gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

CELSE

15 Ocak 2012, 16.04
A- A+

                                                                                                                                                                                                      MERHABA                        Blog yazmayı düşünmemiştim hiç     eminim  birçok hatam olacak imladan tutun da  ifadelere kadar .Öğrenmeye açık biriyim ancak şu an yapacağım hataları  önemsemiyorum.   Belkide gerekli donanıma sahip değilim, yada kelimelere sihirli dokunuşlar yapamıyorum oysa onlar zihnimde uçuşuyor ah bi sıraya girebilseler ... belki o zaman güzel bi blog yazabilirdim..  Düşüncelerimi kelimelerin insafına bırakamıyorum ya da  bazı yorumların acımasızlığından çekiniyorum..  Aslında az önce okuduğum bloğa yorum yazmak istedim ve son anda farkettim ki blog yazanı gelen yorumlardan sonra  yoruma kapatmış.    İki Gözümsün                     son okuduğum blok yazsıydı ve bence samimi bi anlatım dı. Belkide pek çok bireyin değişik ortamlarda yaşayıp ta bunu paylaşmaya çekindiği bi itiraf gibi..   dokunulmayası bi yara gibi... alınası bi ders gibi...Tabiki yorum yapılacak  yapılmalı da , hatalar söylenecek kırıcı olunmadan ,  üye hakkında gereksiz araştırmalar yapılmadan bunlar benim düşüncelerim .  Neden küstürüyoruz neden pişman ediyoruz...? Tepkim genel anlamdaydı sadece bir blog için değildi .  Yorumlarımız yapıcı oluyormu ,  hatayı  gösterebiliyor mu gerektiğinde çözüm sunabiliyor mu ?

Gamyun da bulunmanın amacı kişiye göre değişken olabilir. Kalabalık içinde yalnızlığından sıyrılmak istercesine buraya sığınmış olabiliyorken , günün yorgunluğunu gidermek , stres atmak, arkadaş  edinmek yada  kazanmanın gururunu yaşamak istercesine burada bulunuyor olabiliriz.   Sadece maskelerimiz olmasın ....

Yargılamaya hakkımız olmadığını düşünüyorum  ve bazı yorumları okuduğumda yoruluyorum bu  CELSELERDEN !                                                                             

YORUMLAR

15 Ocak 2012, 19.38

Selam. Burada kimsenin kimseyi yargılamaya ne hakkı nede haddi vardır. Sözlerinizde haklısınız. Ama bahsettiğiniz bloğu bende okudum.  Hatta yorumda yazdım. Size acımasız gelebilir yorumlarımız,  sizde bizi yargılayamazsınız bunun için.
Gelelim söz konusu bloğa; yazan arkadaş sizde bunu anlamış olmalısınız ki sohbet etmekten, konuşmaktan yana değil (bu durum onu rahatsız ediyormuş), çünkü kafasında farklı şeyler var bana göre. O halde sohbet etmeden oyun oynayabileceği birçok site var. Girip rahatlıkla oyununu oynar, kimseyle muhatap olmadan çıkar. Benimde yeri geldi rahatsızlık duyduğum birçok olay oldu burada, ama bu benim "selam" vermeme, gülüp eğlenmeme, oynadığım bir kişiyle ikinci kez oynamama engel olmadı. Tabiki beğenmediğimiz, hoşlanmadığımız, insanlar, tipler olabilir, onlardan uzak durmak tamamen kendi elimizde.
Başka bir konu ise; sanal ortamlarda her çeşit insanla karşılaşmak mümkün takdir edersinizki. O bloğu yazan arkadaş, çok okunan bir bölüme "ben eşimden ayrıldım" gibi bir cümle yazabiliyorsa çekinmeden kendi içine bir çelişki yaşıyor bence. Bu cümleden sonra emin olun ki rahatsız edilme oranı daha da artacaktır. (Yanlış anlaşılmasın eşinden boşanmasını eleştirmiyorum asla, bu ortamlarda eğer kendini ve seviyesini korumak istiyorsa koca bloğa bunu yazması garip geldi bana). Çünkü bu konuyu açık sayan, bundan faydalanmak isteyen birçok kötü niyetli insan varken. Birde rumuzuna bakın arkadaşın avşar güzeli! Eeee merak ettiren bir rumuz. Birçok erkek arkadaş "bakalım bakalım gerçekten güzel mi?" diyerek özeline gidecektir.
Sayenizde daha ağır yorumlar yapmak zorunda kaldım. Kusura bakmayın bunlar da benim düşüncelerim ağır da olsa. 
15 Ocak 2012, 20.09

       Ne kadar güzel demişsiniz ''bence samimi bir anlatımdı'' diye,demek ki farklı bakış açıları aynı yazıyı farklı yorumlamamızı beraberinde getiriyor ve yine çok güzel bir noktaya daha dikkat çekip ''sadece maskelerimiz olmasın'' demişsiniz,kişi okuduğu bir yazının içeriğiyle ilgili aksi yönde bir fikir ortaya koymak isterse sırf sizin değiminizle CELSE'ler den yorulanlar için maske takıp ''aa evet haklısınız,çok güzel yazmışsınız,çok içtensiniz'' mi demeli yoksa maskesiz bir bakış açısıyla konuya yaklaşıp hür iradesini mi ortaya koymalı?.Bu sorunun cevabı aslında yazınızda gizli,sizde maskesiz gezmekten yanasınız kanımca.Fakat, özellikle altını çiziyorum yazının içeriğiyle ilgili yapılan herhangi bir yorumu yazı sahibi kaldıramayağını düşünüyorsa bence paylaşımını yoruma kapatmalı.Bir yazının ortalama 300 kişiye ulaştığını düşünürsek bu 300 kişinin de aynı bakış açısında olmasını beklemek ütopik bir beklenti olmaktan öteye gidemez.

       Bir ekleme daha yapmak  istiyorum,bazı bayan arkadaşlar ''benim özelim hep kapalı'' söylemini kullanıp bunun bir seviye göstergesi,asalet göstergesi olduğunu düşünüp özeli açık olmanın sanki ayıp birşey olduğu algısını yaratıyorlar.Bakın bu çok tehlikeli bir durum.Özelin açık olması,olmaması,masada sohbet edilmesi,edilmemesi bunların hepsi kişisel tercihtir ve ötekileştirilmesi gereken bir durum asla değildir.Kendini bilen insan özeli kapalı da olsa açıkta olsa kendine yakışan şekilde davranır.Devamlı ''ben özelimi hep kaparım'' söyleminde bulunan kişinin kesinlikle özgüven sorunu vardır.

15 Ocak 2012, 22.42

Merhaba...Bende blogları her zaman okurum.Doğrsunu isterseniz, ben hep okurum.Okuduğum, duyduğum, şahit olduğum hiç kimseyi ya da hiç bir olayı KINAMAM..! "Kul, kınadığını yaşamadan ölmezmiş ! " sözüne inanarak !Blogu yazarken eleştirilere açmıştım ama gelecek eleştirilerin bu şekilde olacağını düşünmemiştim inanın.Eleştirilerden çekinmediğim için yoruma açık bırakmıştım.Yaşadıklarımı tüm çıplaklığı ile ve hiç bir detayı atlamadan yazsaydım o zaman yazdığım yazı bir kompozisyon olmazdı ki.Beni samimiyetsizlikle suçlayanlar çoğunlukta.Belki ben hata yaptım yazımı yazarken,Yanlış ya da eksik ifadeler kullandım belki..O yüzden anlaşılamadım, bilemiyorum.En ağır eleştiren arkadaşa blogumu neden gerçek nickimle yazmadığımı ve bloguma maddeler halinde yaptığı yorumlara maddeler halinde cevap yazdım.Ben de yorum kısmında yapabilirdim bu açıklamayı...! Ancak buna gerek olmadığını düşündüm...Ve, sizin yazınızı okuduğumda blog yazımı okuyan 800 küsur kişiden bir kaç kişininde olsa beni anlayabilmiş olması mutlu etti beni....Son olarak yazmaktan çekinmeyin lütfenn  !! Yazmakta eleştirilse bile yapılan eleştiriler acımasız :)) olsa bile..Yine de güzel...Saygılar, Allah'a emanet olunuz.

15 Ocak 2012, 23.10
güzel yazmışsınız o da haklı siz da haklısnız  bende haklıyım :) , oyuna girersin selam verirsin alan olmaz , baska oyunda selam vermezsin bu sefer vay senmisin selam vermiyen , ilk zamanlar bende ne yapacağımı şaşırmıştım , sonra amaaan bana ne ya dedim keyfim isterse selam veriyorum istersem vermiyorum , canım isterse aynı kişilerle 10 sefer oynuyorum , canım istemezse yenip yada yenilip kacıyorum  oyunda sohbeti kapalı olan oyuna girmem yanlışlıkla girdiysem oyun bitince  hemen cıkarım netice de oyuncu sohbeti açık olsun canım adam yemiyoruz ya :)) ( ha bazan bende kantarın topuzunu kacırıp istenmeyen davranışlarda bulunuyorum ne yapayım bizde insanız ,  kırdığım üzdüğüm herkesten özür dilerim pişman olurum gene yaparım gene özür dilerim )
15 Ocak 2012, 23.35
ÖYLE SANIYORUM Kİ BU CELSELERDE GERÇEKTEN ÇOK ACIMASIZCA YORUM YAPANLAR , SİZİN BLOĞUNUZA YORUM YAPAMAMIŞLAR....SANIYORUM...
15 Ocak 2012, 23.41

   Yorum  yapmak;  özellikle eleştiride bulunmak  yargılamakmıdır sizce? Evet   bazı   fütursuzca  yapılan eleştirilere  bende karşıyım.  Ama    virüs içeren  paylaşımların verdiği mesajlara  '' danger'' plakası olmak  ayrı  bir sorumluluktur:)   Bahse konu olan paylaşımdan bahsetmiyorum ben , yanlış anlaşılmasın.Genel olarak  söylüyorum.

 Umarım  sizi yormam !!   Ama;

     Binlerde   yorum yapıldı, blog yazıldı,   eleştiride bulunanlara ithafen .Hepsinde de  eleştirmenler  taşlandı.Bir blog hatırlamıyorum ki;  '' eleştiriler    paylaşımlara kalite  katıyor,    blogun  terazi oluyorlar''   konusu işleyen..

  '' Kimin  arabasına binersek onun türküsünü söylemekmidir? ''  fikir beyan etmek.!!     '' Süper olmuş, harikasın, muhteşemsin''  diyerek yapılan yorumların  içi ne kadar doludur ?  Nasıl bir  egoyu okşarlar bilmiyorum ama;  şahsıma da yapılsa o  tür yorumları,  sahipsiz yorumlar olarak görüyorum.:)

  Don Kişot değilim.. Ama  her paylaşıma alkış tutacak kadar fikirsizde değilim :)

     Emeğine  Sağlık.  Her  zaman yaz. Eminim  zihninde  uçuşan  kelimelerden  güzel fikirler veya  hikayeler çıkacaktır.Ve emin ol ;  ''  harikasın, süpersin'' lerden ziyade;  yapıcı eleştirilerle  değerli olduğunu hissedeceksin. 

   Herkes eleştirenleri hedef  alırsa biz  aç  kalırız  :))

   Sağlıcakla  kalın ... ben yordum  sizi  ama,  masaj tadında  yorumlarda  gelecektir elbet :))

16 Ocak 2012, 00.11
O yazıya bende yorum yapmak istedim ama yapamadım.İstedim ki insanları söylediklerinden dolayı bu kadar sorgulamayalım diyeyim.İstedim ki üzülenin yanında olalım.Sonuçta bunlar yaşanmış ve bu insan kendini  teselli etmiş;bunu da bizimle paylaşıyor . Bazen sadece dinlemek ve aştığı sorunlardan dolayı sevindiğinizi söylemek yeterli değil midir?
16 Ocak 2012, 00.18
Çok haklısınız, Ben de sizin gibi düşünüyorum ... Herkes herşeyi bilmek zorunda değil, tabi ki öğrenmek faydalı olsa da, acımasız eleştiriler yapmak insanlık dışıdır. Hatta ayıptır.
16 Ocak 2012, 00.38
Ama herkesin aynı fikre sahip olması tuhaf olmaz mıydı.Dost acı söylermiş.
Bize uyuşmayan her düşünceyi eleştiri değilde, öneri kabul etmeliyiz.
16 Ocak 2012, 03.51
bende yazmak istemistim kapaliydi.1.109  gundur uyeyim  gamyuna.  ve bunca zaman boyunca uc  kendini bilmezle denk geldim .onlarin  hesabini durmek gene bizim elimizde sisteme yollamak opa iletmek ki ben cevabimi verdim. ne engelledim, ne yasak koydum, saolsunlar her ne kadar   sapikta olsalar en azindan bisefer denediler:D ozelim herzaman aciktir ve  ayni kisilerle defalarca oynar sohpet eder eyleniriz bazilari arkadasliga dostluga donusur saygi cercevesinde bazilari sadece slm lasip oyun oynamak keyfine. gamyuna baglanmamin en buyuk sebebide budur hatta radyoyu msn ni acmayi bile unutturdu bana,   oyunlar olsun bloglar olsun sistemin guvenligi olsun, burdaki  uyelerin gercekten cok seviyeli oldugunu dusunuyorumki diyer sitelere birdefa girdim aldim boyumun olcusunu adim atar atmas pirena gibiler burda oyle birsey yok  dedgim gibi bunca gunde uc kurt cikmis onunda caresi kolay oplarimiz saolsun sissteme yollamak gibi bi sansimizda var. kisi kendinden bilir isi derler, dogruda derler herkes kendi gibi sanir karsisindakinide, bazen durust, bazen yalanci, bazen kurnaz, bazen tilki, bazen masum  herkes kendine benzetip pay cikarir hepimiz farkliyiz. bes parmagin besi bir degil o yuzden daha fazla dikat ve ozveri gostermeliyiz arkadas secimlerimizde neyse cok yazdim kesiyorum:)) tskler bu firsati verdigin icin
16 Ocak 2012, 04.21
Biraz çifte standartlı değil mi iki blogda?

Mevzu bahis blog, özel pencereler ve seviye konusunu eleştri süzgecinden geçirmişken hatta ağır eleştiri süzgecinden ...

Bu blogda eleştiri yorumlarını ve yorumcularını eleştirmiş, yargılıyorlar diye.

Ben yapayım sen yapma durumu gördüm resmen.

Özel bir durum olduğundan diğer blogu okuduğum halde yorum yapmak istemedim. Ama ne yalan söyliyeyim ben de en az diğer arkadaşlar kadar samimiyetsiz buldum yazılanları.Üç nokta bolluğu, italik ve bold karakterlerin bir arada kullanılması da okunasılığını azaltmış yazının. Ama sade ve akıcı bi dil sözkonusu. Kısa cümleler insanı yormuyor. Neden bunu böyle yaptınız şöyle yapsaydınız gibi içeriksel  bir  olaya hiç girmiyorum. Zaten de buna açık olmadığınızı gördüm. Ama bu tarz yorumlar yargılamaktan ziyade tavsiye niteliklidir bence. Aksi halde kimsenin kimseyi yargılama hakkı zaten yok.
 
Blog yazıyorsanız herşeye açık olmalısınız. Kendinizi en kötü yorumlara hazırladığınızda hiç de rahatsız olmuyorsunuz yorumlardan. En kötü ne yazabilir ki bir yorumcu: "Blogunuz berbat." Beğenmek zorunda mı? Değil. E daha ne?

Kişiliğinize saldırılmadıkça, yaptıklarınızın ve düşündüklerinizin eleştirilmesi sizden bir şey eksiltmez hatta size artı bir şeyler katar. Siz de anlayışınız ölçüsünde özgüveninizi göstermiş olursunuz.

Ya da blogu yoruma kaparsınız  biz de söyliyeceklerimizin içimizde patlaması sonucu kıvrım kıvrım kıvranırız. Bu sizin hakkınızdır ama ben bunun çok acımasızca  olduğunu düşünüyorum. İnsanların yazma hakkını elinden almak benzeri bir şey. E tabi demokrasilerde çareler tükenmez. Bakın yeni blog açıp devam ettirilebiliyor da konu.


16 Ocak 2012, 04.52
Beni şöyle eleştirdiler bana kötü dediler beni küstürdüler ne bu yaaaa çocukmuyuz kardeşim.Hem yoruma açacaksın hem de herkesin seninle aynı fikirde olmasını bekleyecek sadece olumlu eleştiriler isteyeceksin.Burası çocuk parkımı.Eleştirilmek istemiyorsan yazını yoruma kaparsın.Hem bir kerede ön yargısız olmayı denesek de olumlu olumsuz herkesin eleştirisine kulak versek ne olur.Belki gözden kaçırdığınız düşünmeyi akıl edemediğiniz faydalanabileceğiniz şeyler yazıyordur o olumsuz dediğiniz  yorumlarda.Yok ama herşeyin en doğrusunu biz bilir biz görürüz bizden başka büyük yok bizden başkasının fikri önemli değil diyorsanız o zaman yazıyı yoruma neden açıyorsunuz.Sizin bu bloğu yazmaktaki amacınızı anlayabilmiş değilim düşüncelerinizi o arkadaşa mesaj atarak da iletebilirdiniz.Kendisi madem rahatsız olmuş yazısını kapamış siz neden onun bu isteğine saygı göstermediniz de kapanmasını istediği bir konuyu bu bloğu yazarak uzattınız.Savunma yapacaksa önce yazının sahibi yapar bu bir görgü kuralıdır.Yazının sahibi savunma yapmak istemeyerek konuyu kapamış.Eleştirilerden rahatsız olanlar bundan sonra sadece benimle aynı fikirde olanlar yorum yazsın diye not düşsün.Nedir bu blog yorumlarına olan tepki.Herkes yetişkin herkes medeni ama nedense iki cümlelik eleştiriyi kaldıramayanlar var.İyi o zaman blogları okumayalım yorumda yapmayalım yazanda kimin için yazıyosa yazsın.Nasıl olsa herşeyin en iyisini en mükemmelini yazan bilir okuyup yorumlamamıza gerek yok o zaman.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın