gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

GENETİK AKIL !

10 Şubat 2012, 16.32
A- A+

Bir tencereye konup ta,  kıvamında pişirilse  süper olacak yeminle...

Tamam azmedersin çok okursun, çok gezersin, bolca da dinlersin ama akıl bu sonradan hacmi ne kadar artabilir ki;

Balık-makarna yiyen kızım, yoğurt istedi.

" Ama balıkla yoğurt olmaz ki !  "  diyerek itiraz ettim.

"  İyi de ben yoğurdu makarnanın üzerine koyucam "  dedi !!

" Hııı balıkların haberi olmıycak yan i"  dedim!

Bizden demek ki bu kadar çocuk olabiliyor ama gelecek için en azından tavsiyelerim var onlara....

Demem o ki;  IQ denen meret sonradan olmuyo biraz doğuştan su basması temel şart.

Bekarlara sesleniyorum;  ailesinde akademik kariyeri, doktor, mühendis, öğretim görevlisi,

başarısı tescillenmiş insan vs yoksa uzak durun.

Doğacak çocuklarınızı düşünün !

Hazır alt yapı zeka varken, pratik zekası var mı ona da bakın.  Yerinde mizah  ve kolay hayat için şart.

yağcı dıyeceklere inat bişeyi merak ediyorum; Gmsnn en kısa zamanda soy ağacını ve evlendırecek cocugun varmı öğrenmek istiyorum.

düğünü fıstıkla yada yeni bir yaratıcı kampanya yaratıp sponsorla yapma ama !!

 

Sevgiyle...

 

YORUMLAR

11 Şubat 2012, 04.36
Avrupa ve Abd'de birisinin ilk okul veya orta okul mezunu olması çok önemli değil.Çünkü,oralarda eğitim hayatnında olmayan insanlara,kitap okumalarını kimse yasaklamıyor.Herkes statüsü ne olursa olsun eline bir kitap alıp okumayı yadırgamıyor ve bundan gocunmuyor.Aynı zamanda da çevrede bireyi sıkmıyor rahat bırakıyor.Güzel ülkemde ise;o insan isterse ayda bir külliyat devirsin,fırsat buldukça bir yerlerde örnek davranışlar sergilesin,bunların hiç bir anlamı kalmıyor,Çünkü karşı tarafın gösterdiği bu hoşgörüsüzlüğü bireyin kendisi sağlamaktadır.İnsanın kendisine güven duyması,bunu etrafa göstermesi çoğu kez bir şow olarak algılanır.Malesef elinde mürekkepten ve kesilmiş odundan türemiş boyalı bir kağıttan yoksun olanlar,Türk Standartları Enstitüsü'nden patent alamıyor.İşte dışarıda durum biraz diyemiyorum çok farklı.Orada bir balıkçı,benim diyen akademisyenle %80 teoride,%65 civarı da pratikte sohbet edebiliyor.Keza:Kadına yönelik şiddetin,küçüklere yönelik tacizin,vergi ödememeye yönelik davranışların,haksız kazanç sağlama yollarının müdavimleri arasında bu saydığınız meslek grupları hiçte azınlıkta kalmıyorlar.Bekarlara tavsiyem;adayların öncelikle anne ve babasını sonrada tüm çevresini araştırma yoluyla bilgi sahibi olmalarıdır.Olay IQ meselesi olursa şunu demeliyim o zaman.Aslında sadece şu aşağıdaki cümleyide yazabilirdim yorum için.Ama ben üniversitedir lisanstır doktoradır,bütün bunlardan geçmediğim için ancak lise 1'e kadar okuyup öğrendiklerimi yazabildim ki;gün ışığını erken görenler beni tanıyıp daha iyi aydınlatsın istedim.

Benim belleğimde değil ama,sanırım etrafta dolaşan 8.5 milyar insanın en aklıllı insan olarak belleğine kazınmış Albert Einstein'ın arkadaşını öldüren bir katil  ve sürekli başkalarının projelerini çalan bir hırsız olduğunu biliyor muyuz acaba.Bunları biliyor muydunuz diyerek bilerek başlamadım çünkü kendimden çok eminim liste uzayacaktı.

Bir kişinin,bize gelecek adına vaat ettiği mutluluktan emin olmak istiyorsak eğer onun Tanrı ile ilşkisine bakmakta bir referans olacaktır.Çünkü hiç bir zaman iyi bir kuldan kötü bir anne kötü bir baba çıkmamıştır.Ama kişiliğini oluşturması için inanç paradigmalarının % 1'ini bile kalbine koyamanların,çalışmakta oldukları sektörlerde üstlerine karşı dışa vuramadıkları haklarını,evlerinde aile bireylerine bir baskı olarak kullandıklarını biliyoruz.Karşımızdaki insanın gönül sayfasında her daim beğeniyle etrafına izlettiği kendisinin bir Kemal SUNAL filmi var mı ona bakmalı.
11 Şubat 2012, 11.47
Pek anlayamadım ama zeka sonradan artan bir şeydir.İyi olanaklarla daha hızlı gelişir.

11 Şubat 2012, 22.54

IQ deneyimlerle artan bir şeydir bence. Bu sebeple herkesin bir şansı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca aileden çok anneye bakılmalı çünkü son araştırmalar çocuğun zekasını anneden aldığını gösterir nitelikte.

11 Şubat 2012, 23.10
Galiba genetik akılı özveri ve çalışmayala karıştırdık. Normal zekalı bir bireyde bu özellikler varsa istediği ve ilgilendiği her mesleği yapabilir diye düşünüyorum.

Meslek gruplarına göre akıl karşılaştırması yapılsaydı 1. felsefeciler ve fizikçiler çıkardı zannımca

İq denen saçmalık da  tamamen bilgi ile alakalı.







12 Şubat 2012, 15.32

Öncelikle ince espiriler için teşekkür ettim ve çok güldüm. Temel su basması zeka tanımlamasıda ilginçti; Azıcık ekleme fırsatları var tabi o kadarda yok değil. Ancak sizinde dediğiniz gibi alt yapı şart. Evlenilecek kız yada erkek için zeka kriterlerinizde süpermiş bunu bir yere yazmalıyım )))

İnsan sağlıklı yaşantıyla ( beyin hücrelerini doğuştan, ölene kadar öldürmemek yada oksijensiz bırakmamak kaydı ile), iyi beslenme ve tabi iyi bir eğitimle 10 IQ artırabilir.

Tam tersi her fırsatta duman altı olarak, tek yönlü beslenerek, sık sık hastalanarak ve kafaya darbe alarak yada artırılabilir sebeplerle, sürekli aynı stabil bilgileri alarakta dondurabilir zekasını yani ekleyebildiği 10 IQ yu geri indirebilir.

Seçim elinde ne yapmak istediğini yeterki iyi bilsin. Tabi buna çocuğunun zekasını yetiştirmekte dahil. Balık ve yoğurt taze ise hiç sorun değil hatta balık bozuksada yoğurt iyi gelecektir )))

Paylaşım için teşekkürler.

12 Şubat 2012, 16.49

 Geç mi kaldım bir yorumcuk yapacaktım da smile Resmi . Ya Kelebekciim sakın sakın , yüksek akıl , inan bana akıllara ziyan bişey , hem sana verilen cevapta pratik zekanın en alası var kızım ya , elden gelecek akıl 7 göbek sonra çıkacak ki ömür yetmez hasılatı almaya :))))

Bir PDR uzmanı anlatmıştı ; Neredeyse tüm  veliler  çocuğuna IQ testi yapılmasını istiyormuş , yüksek çıkacağını umut ederek tabii . Normal çocuğunuz denince de hafiften bozuluyormuş :)) Oysa diyor ; Anormal olan her şey gibi , yüksek IQ da zaptedilmesi zor sonuçlar doğuruyormuş veeee istatistiklere göre toplumda uyumsuz , suça meyilli,  hatta suç  işleyenlerin  çoğu onlarmış , benden söylemesi ... Demem o ki ,  evdekiyle ve eldekiyle idare edile :))

13 Şubat 2012, 12.33

İki oğlum var iki farklı sorunu olan... Büyük fazla takıntılı ve gereğinden fazla sorumluluk sahibi, küçükse yaramaz dediğimiz ama benim çok hareketli diye tanımladığım bir çocuk...

Bir şekilde zorunlu kalıp zekalarına bakıldı...

Haklısın sevgili ATAYA. PDR uzmanının anlattıkları karşısında ilk tepkim 'Aman Allah'ım ben ne yapacağım?' oldu... Takıntılı depresif yapıda dediğim parlak zekalı, yaramaz dediğimiz de hiperaktivitesi olan üstün zekalı çıktı. İşiniz çok zor dedi uzman. Doğru yönlendirmezseniz sizi bekleyen sonuçlar hiç de iç açıcı değil. E günlük yaşam ve okul hayatlarında karşılaştığımız beni güldüren ama başkalarının tepkisi karşısında çaresiz bırakan bir dolu hadise de işin zorluğuna birer örnek zaten.

Normal bir çocuk istiyorum cümlem karşısında da tepkisi TuRK_38 in dediğime paralel=))) Anne siz olduğunuz sürece bu mümkün değil....

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın