gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

İLİK KANSERİ

13 Şubat 2012, 12.40
A- A+

 Gamze adı . Haberlerde izlemişsinizdir. İzmir'li bir anne. Lösemi. Uygun ilik bulunmazsa ölecek. Küçük oğlu için açtığı blogtaki sloganı;  "Birlikte uzun yaşayalım" Son yazısı oğluna yazılmış, " sanki uzun bir yolculuğa çııkmışım gibi " diyor.

Sosyal medyada duyarlı birçok insana ulaştı bu haberler.

Amaç ; sadece Gamze anneyi kurtarmak, oğluna kazandırmak, çıktığı uzun yolculuktan geri döndürmek değil. Nice ilik nakli bekleyen çaresiz hastalara umut olmak, nefes olmak, sevenlerine kavuşturmak.

Türkiyede;  sadece 2 küçük tüp kan vererek ilik nakli için döner olanların  kayıtlı sayısı; son kampanyalardan sonra sadece 27.000 !

Gamyunun duyarlı blog okuyucuları eminim ki; blog okumayanlara da duyurup, bu hassasiyeti yayıp elini taşın altına sokar ve Gamyunun bir kere daha sadece bir oyun sitesinden ibaret olmadığını gösterir...

İlik Donörü Olmak İsteyenler Ne Yapmalı?

Ankara'dan donör olmak isteyenler: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi, Akrabalık Dışı Kemik İliği ve Kordon Kanı Bankası Tel: 0 312 508 24 44.

İstanbul’dan donör olmak isteyenler: İstanbul Tıp Fakültesi Doku Bankası Tel:  0 212 534 75 00  

İzmir’den donör olmak isteyenler: Ege Üniversitesi Kan Merkezi Tel: 0232 390 40 29 Bursa'dan donör olmak isteyenler: Bursa Uludağ üniversitesi Tıp Fakültesi. 0 224 295 00 00

İLİK BANKAlARINA HİÇ ÜCRET ÖDEMEDEN BEN DONÖR OLMAK İSTİYORUM DİYEREK 10 DAKİKALIK BİR BASİT KAN ALINMASI SONUCU  BU İLİĞE İHTİYACI OLAN TÜM İNSANLARA YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ.

18 yaşından genç veya 55 yaşından yaşlı olanlar  ve kronik rahatsızlığı olanlar veremiyor bunların dışında  herkes kan verebilir.

Gamze'nin annesine hastahanede gerektiğinde beni arasınız diye telefon numarası bıraktığınızda (donör olacak ılığin 4 saat içinde yeni verilmesi şart)  gözlerinizin içine bakarak " aradığımda vazgecmezsiniz değil mi ? " diye soruyor.

Çaresizlik , hiç kimsenin başına gelecek bir KADER olmasın...

 

sevgi, duyarlılık, anlayış, hoşgörü ve sağlıkla....

 

YORUMLAR

13 Şubat 2012, 15.30
Kelebekciim , duyarlı bir anne olarak dilerim senin de katkın olur bu işe . Bu duyuruna aracı olan sitemiz de bu anlamda blog köşesi açmakla ne kadar doğru bir işe imza attıklarını görürler . Ben de yazın dolayısıyla sana ve gamyuna teşekkür ederim . Haydi inşallah Gamze , inşallah ...
13 Şubat 2012, 15.54
Duyarlılığınız için tebrikler ve teşekkürler
13 Şubat 2012, 15.55
Evet ben de Gamze anneyi takip ediyorum . Arama motorunda '''Seyahate giden anne gibiyim '' başlığıyla arama yaparsanız Gamze'nin açtığı ve sevdiklerine yazdığı yazıların olduğu bloğada ulaşabilirsiniz.Belki bir anneyi,bir babayı ,bir evladı kurtarabiliriz kimbilir.
Nasıl donör olunur konusunda açıklayıcı olmak için şunları eklemek istedim izninle Kelebek,

Kayıt işlemi ve kan alımı Kayıt yaptırmanın farklı yöntemleri vardır:

a) Direk Başvurular: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi, Asma Kat’ta bulunan Gönüllü Verici Merkezimize direkt başvuruda bulunarak, onam formumuzu doldurabilir ve 10 ml kan örneğinizi vererek kayıt olabilirsiniz. (Başvurularınızı Merkezimize mesai günleri içinde, 13.30-16.00 saatleri arasında yapabilirsiniz.)

b) Web sitesi üzerinden yapılan başvurular: kayıt formumuzu doldurup(www.kokhucrebagisla.com adresine başvurularak bir kayıt numarası alınıyormuş ), 10 ml kan örneğinizi (5 cc’lik 2 adet mor kapaklı tam kann tüpünde ve üzerine ad soyad tc no ve  almış oldugunuz kayıt numarasını yazarak) ücretini kendiniz ödeyerek kargo ile Merkezimize gönderebilirsiniz. Kann örneklerinin soğuk zincir, vs. gibi özel koşullarda gönderilmesine gerek olmayıp, kırılmayacak şekilde paketlenmesi ve 24 saat içinde elimizde olmasının sağlanması yeterlidir. Kargo Adresi: Ankara Ünicersitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi, Hematoloji Laboratuvarı 06100 Sıhhiye, Ankara

c) Toplu başvurular : 50 kişi ve üzerinde yapmayı planladığınız toplu başvurular için lütfen ilk olarak Merkezimizle iletişime geçerek koordine olunuz.

Başvuru Sonrasında Yapılması Gerekenler

Gönüllü verici onam formunu doldurduktan sonra, yapılacak doku tiplendirme testleri için, kan örneği vermeniz gerekmektedir.
Bunun için;
◦Hafta içi günlerde ve 08:30-16:00 saatleri arasında gönüllü verici merkezimize başvurarak kan örneğiniz verebilirsiniz.

◦Şehir dışında ikamet ediyorsanız, içinde 7,2 mg EDTA bulunan 4’er cc’lik 2 adet mor kapaklı tam kan (hemogram) tüpüne kan örneğinizi aldırarak, oda sıcaklığında ve 24 saat içinde elimizde olacak şekilde ve kargo ücretini kendiniz karşılayarak, merkezimize gönderebilirsiniz.

(Lütfen, tüplerin üzerine TC kimlik numaranızı ve aldığınız e-postada yer alan başvuru numaranızı yazmayı unutmayınız.)

Not: Bağlı bulunduğumuz yasal zorunluluklar gereği; kargo ücretini kendinizin karşılaması gerekmektedir. Kargo ücreti; 5-8 TL arasında değişmektedir.
Kargo Adresi:
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
İbni Sina Hastanesi
Hematoloji Laboratuvarı, Asma Kat
06100
Sıhhiye, Ankara
Tel: (312) 508 24 40 (312) 508 24 44


13 Şubat 2012, 16.00
ben çokyakınımı malesef ilik kanserinden kaybettim kardeşi ilik vermesine ragmen malesef yaşamadı mersin veya adanada da müracat edilecek yerleri yazarsanız sevinirim..
13 Şubat 2012, 16.09
Paylaşımınız  için  çok  teşekkür  ederim.Umarım  bu  blog  yazısını  okurlar, çaresiz  insanlara  çare  olabiliriz.Bu  konuya  duyarsız  kalmadığınız  için  çok  teşekkkür  ederim.SEVGİYLE   veSAĞLIKLA  KALIN.
13 Şubat 2012, 17.42
ben organlarımıda bagısladım  ve döorum su anda haber beklıyorum  bu haberı aglayarak okudum lutfen az basımızı kaldıralım ve duyarlı olalım bugun bana yarın sana
13 Şubat 2012, 18.26
O programı izledim.İlik nakli için sadece o merkezlere gitmeye de gerek yok aslında.En yakın sağlık ocağına veya hastahaneye gidip,ben ilik nakli için donör olmak istiyorum demek yeterli.Alınan kan örneği bu merkezlerin datalarına gönderiliyor,uyumlu oılup olunmadığı anlaşılıyor.Ben esasında bugün pazartesi bu görevimi yapacaktım,bir şekilde yarına kaldı.80 milyonluk ülkemizde sadece 27 bin donörün olması iç karartan bir durum.Genellikle omurilik bölgesinden alınan ilik kişinin zaten sürekli ürettiği bir şey.Hiç herhangi bir yan etkisi yok.
Göz göre göre insanların ölmesi sadece diğerlerinin bu konuda bilgi sahibi olamamasından kaynaklanıyor da diyebiliriz aslında.50 yaş arası bütün insanların donör olması dileklerimle.35KELEBEK teşekkürler.

13 Şubat 2012, 18.37
-İÇİNDEKİ MERHAMETİ KAYBOLMAMIŞ İNSANLARDAN  ALLAH RIZASI OLSUN. .Kendisine ve ailesine ALLAH yardımcı olsun.En başta gamyun.net yönetimine ve  35KELEBEK e sonsuz teşekkür ederim.
– Hadi baylar bayanlar pamuk eller ceplere. ;))
13 Şubat 2012, 19.13
Beni ayırmayın ben çocugumun o minik ellerinin ayaklarının kocaman oldugunu görmek istiyorum , okula gittigini görmek istiyorum , annesiyle okulan gidenleri gördügü zaman yere bakmasın istiyorum , başı dik dursun , yinede içimde sizin bana verdiginiz destekle  PİRİNÇ TANESİ UMUDUM YÜKSELDİ , sen benim çığlımı duyurdun Allah razı olsun ... İnsanın iliğini kurutan cümleler bunlar işte.. OKAN BAYÜLGEN Büyyüksünn.. Allah ' dan dileğim inşallah aradıgı donörü bulur.. KELEBEK senin de bu hassas konuda sağduyulu olarak burdan da bizlerle bu yazıyı paylaştıgın için teşekkür ediyorum..
13 Şubat 2012, 20.45
KELEBEK arkada§im yazdigin bu duyarli yazidan dolayi seni can-i gönülden kutluyorum...Umarim tüm gamyunun degerli üyeleri olaya alaka gösterirler...Bugünün saglikli insanlari ,yarinin engelli adaylariyiz,bunun bilincinde olarak empati yapalim..Hepinize,nice saglik dolu yillar dilerim...
13 Şubat 2012, 23.14
arkadaslar   kan verimi için sadece  istanbul ankara izmir  belirli arastırma hastanelerı degıl tüm türkiye hastaneleri ve sağlık ocaklarınada muracat yapılıyor kan merkezlerıde dahıl sız sadece doktora ben kanvermek ıstıyorum deyın o sizi yönlendırmece yardım eder ve tüm kanser hastası olan hastalara rabimden acil şifalar diliyorum insallah kelebegin yazdigi bu blog bi cok insana duyarlı olmayı anımsatır hem   blogu yazana hem yayınlayana hemde gamyun ailesıne tşkler
13 Şubat 2012, 23.21
Yüreğinize sağlık 35kelebek.Bu haberi bende dinledim,çok etkilendim.Burada paylaşmanız çok anlamlı olmuş.Gamze anne adına size binlerce teşekkürler.İnşallh Gamze anne  biran önce sağlığına kavuşur,yavrusu ve sevdikleriyle mutlu bir yaşam sürer.
13 Şubat 2012, 23.35
Bende bugün kanser hastasi olan ve doktorlarin cok kisa bir ömür bictigi :(( cok sevdigim bir  arkadasimdaydim.Malesef kendisi mide kanseri, tek sansi  bir mucize, yani ilik bekleyen bir hastaninki kadar bile degil, ki buna ragmen onu o kadar güclü gördümki,ölüme resmen kafa tutuyor, dört cocugumu birakip kolay kolay gitmem ben diyor. :((( Bugün bazi seylere canli canli sahit olup, bu yaziyida okuduktan sonra, kesinlikle bende ilik nakli bekleyenlerin  sansi olmak istiyorum. 35KELEBEK cok duyarlisin, yüregine saglik....  
14 Şubat 2012, 04.57

Yaratan kimseye çaresiz dert vermesin. Hele ki hayatının baharındaki yavrucaklara. Sizi ve gamyun yönetimini tebrik ediyorum. 

İşte bu site bu yüzden güzel. Hem duyarlı insanlarla bezenmiş hem de duyarlı yöneticilerle. Birçok yazınızı gerçekten çok beğenerek okudum. Ama en anlamlısı bu olmuş sayın Kelebek.27000 sayısı içerisinde yer almadığım için utandım açıkcası.Gözümü açtığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın