gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Aşk mı Para mı

23 Şubat 2012, 17.27
A- A+
Hüzünlü ya da mutlu anlarımız dışında bir  çoğumuz blog yazmaya yeltenmiyor..  Neden belirsiz, belki paylaşmak hüzünde ve mutlulukta saklıdır. Ben de sizlerle hüzünlü bir anımı paylaşmak istiyorum, tabii ki bu belki de sadece benim için hüzünlü bir hikayedir.
                 
      Çok  sevdim, hayaller kadar uçsuz bucaksız, denizler  kadar derin, dağlar kadar sağlam, acı kadar gerçek... Sevdim işte.  Günlerdir aşkın tarifini arıyoruz arkadaşlarla, tarifi yapılamayacak kadar sevdimmm..! Evlenecektik, çocuklarımız olacaktı, kız olursa ben adını ben koyacaktım, erkek olursa ona bırakacaktım. Hayal işte... Parası yoktu, yeri gelir yol parasını ben verirdim.  Bu beni rahatsız ederdi çoğu zaman isyan ederdim diğer erkeklerde olanlar benim sevdiğimde neden yok diye... Yapacak bir şey yoktu, o şanssız doğmuştu. Terkedilmişti daha bebekken yaşlı babanesinin kollarında bulmuştu kendini, imkansızlıktan okuyamamıştı. Badana yapıyordu kömürcüde kömür taşıyordu vs.

       Bir gün geldi ve ayrılmalıyız dedi. Bana bakamazmış, alışık olduğum hayattan koparamazmış, bana kıyamayacak kadar çok seviyormuş... Mahallemizde kentsel dönüşüm vardı, evler birer birer yıkılıyordu her gün birileri taşınıyordu sıra ona gelmişti... Ayrılmayalım, seviyorum yapma bunu dedm... Bana sordu " Baban ve abin eski kıyafetlerini verdikleri biriyle birlikte olmana ne diyecek? " sustum... Belki söyleyeceklerim vardı ama o an aklıma bir şey gelmedi, belki haklıydı belki değildi, ben düşünme yetimi kaybetmiştim, sadece sustumm...

       Ertesi gün taşındı, hattını değiştirmiş ulaşmak artık imkansızdı... Aklıma her geldiğinde şunları düşünüyordum, acaba gerçekten sevdiğinden mi ayrılalım dedi sevmediğinden mi ? Acaba ben susmalı mıydım? Seninle herşeye varım  mı demeliydim,bu pişmanlık içimi kemiriyor... Mutlu olabilir miydim? Şimdilerde aklımda tek bir soru var;

Aşk mı?  Para mı? Ben bunun cevabını arayamadım.. Zihnimde canlandırıyorum aşksa neden sustum... Paraysa neden delicesine sevdim... Kendimce şöyle bir cevap buldum; Susmam sadece tepkiydi, içimde ki çığlıkları biliyordu, SEVSEYDİ GİTMEZDİ...

YORUMLAR

24 Şubat 2012, 10.41
Baban abin ne der diye düşünürken sordugu soruya senin sessiz kalmandır gitme nedeni.
24 Şubat 2012, 10.53
 

Herkese göre farklıdır bu sorunun cevabı. Ama hayat şartlarının yükü omzuna binmemiş arkadaşlar elbette ki aşk diyecekler:) Ya da hem parayı hem de aşkı bulan çok şanslı azınlık aşk diyecektir. Ama herkesin bildiği acı bir gerçek var ki  yatsınamaz, para yoksa aşkta hikaye oluyor.

Birazda gerçekçi olmak lazım para olmayınca imkanlar daralıyor, gezmek, birlikte zaman geçirmek, ikramda bulunmak, hediye almak, eğer iş ciddiyete bindiyse  nişan evlilik ev alış verişi derken gerçeklerle yüzleşiyor insanlar ki tamda bu noktada başlıyor yan çizmeler ben seni mutlu edemem diye kaçışlar:(  Keşke olmasa hayat herkese istediği her şeyi sunsa ama olmuyor işte. Bazıları çok şanslı doğuyor. Bazıları da şanslı doğmasalar bile hayata emek veriyor ve karşılığını maddi manevi alıyor.

Eğer her şey aşk olsaydı ona verdiğiniz yol parası gücünüze gitmezdi unutmayın. Sizi sevmediğinden değil belki de yaşadığınız ya da alışkın olduğunuz hayat standardınızı  size sağlayamayacaktı. Can yaksa bile bence birazda onun açısından düşünün.
Kaç erkek bunu kaldırabilirdi. Birazda denge olmalı  eşler arasında  kim bilir  o zaman bu uçurumlar yüzünden aşıkları  üzen ayrılıklar yaşanmazdı.

Doğru kişiyle  güzel yarınlar dilerim size.

24 Şubat 2012, 11.05
     İşte şimdi rumuzun senin olmuş. Üzüldüm senin adına. Geçenlerde facebook ortamında okuduğum arabesk bir sözü hatırladım hikayeni okuyunca. "Bir gün gitmek zorunda kalırsam, aşkımın küçüklüğüne değil, çaresizliğimin büyüklüğüne inan" diyordu. O da öyledir belki. Ama insanların kalbini açıp bakma gibi bir olanağımız olmadığı için bilemiyoruz içindekileri. Ben de benzer bir durum yaşadığım için seni az-çok anlayabiliyorum. "Parayla saadet olmaz" sözü günümüzde ne kadar geçerliliğini koruyor, tartışılır. Bana sorarsan her şey insanın kendi içinde, niyetinde. Para için evlenen, sadece paraya sahip oluyor. Güzellik için evlenen de sadece güzelliğe. Bir de sadece "evlenmiş olmak" için evlenmek var. Kısacası ne biçmek istiyorsan onu ekmelisin diyebilirim. Tabi bunlar benim görüşlerim, kimseyi bağlayıcı değil. Senin için, benim elimden ancak kolay olanı yapmak gelir: Takma kafana diyorum. Bu da geçer.

     İçinden bana "hadi ordan!" dediğini duyar gibiyim...
24 Şubat 2012, 11.25
Üzüldüm gerçekten.Herkesin kaderi belli dışına çıkamıyoruz maalesef.
İnsanoğlu her şeye alışır,elbet sende onun yokluğuna alışırsın.Ama böyle ayrılmak kötü...

24 Şubat 2012, 11.43
Gerçekten seviyorduysan gitme demeli en azından denemeliydin , denemediğin için hayatının her noktasında aklına gelecek hep acaba diyeceksin hep özleyip başkalarında onu arayacaksın tabi bunlar benim düşüncelerim .
Aşk mı para mı dersen ; ikiside insanı hayata bağlar biri olmazsa ötekiyle idare edersin ama ikisi birden yoksa mutsuzluktan geberirsin ;)
24 Şubat 2012, 12.33
Ben de filizz in yorumuna katılıyorum .
24 Şubat 2012, 13.34
Şimdi tecrübe konuşsun, Aşk para ikiside lazım elbet ama illa biri olacaksa  kuru soğan ve huzur ayrılmaz ikili.

Sevseydi Pla'cığım gidemezdi, sana ve kendisine bunu yaşatmaya kıyamazdı ki eğer arayacak yada dönecek olursa 2 kere düşün sonra karar ver.

Şuna inanıyorum, Eğer haklı olduğuna gönülden inanıyorsan sana haksızlık yapıldığını düşünüyorsan  sen mutluluğa ulaşacaksın.

Allah'a her zaman sığın emin ol o seni sınadıktan sonra mukafatını verecek. Önemli olan hakkıyla geçebilmiş olman. Şuan sana sabır en güzel acı ilaçtır.

Daha önce sevmiş ve artık sevmeyeceğim diyen, ve şimdi evlenmiş bir çocuk annesi ve hamdolsun gerçekten mutlu olan bir insanım.
Nişanlı olduğum zaman ne askerliğini yapmıştı, ne işi vardı. Evlilik için hiç bir birikimimiz yoktu. Çocuğumuz olduğunda 900 lira maaş alan ve kira ödeyen bir insandı vee 1 ay içersinde herşey değişti şimdi güzel bir işi var ve hamdolsun sıkıntı çekmiyoruz.
24 Şubat 2012, 14.19
selam bence paran varsa herseyin olur inan buna
24 Şubat 2012, 14.39
hiç bir zaman para aşkın yerini tutamaz sen hep pişman olcaksın üzgünüm keşke ona senle herşeye varım deseydin  para hiç  bir zaman insanı mutlu etmez eksiklerini giderir ihtiyacını giderir ama asla sevgi vermez sevdiğinin gözlerini vermez onun ellerini vermez belki birlikte mücadele etseniz hayata karşı en azından sevdiğin yanında olurdu seni seven gözler hep karşında olurdu eğer geç kalmadıysan onu bulmaya çalış  asla vazgeçme sevginden para herşey değildirrr......
24 Şubat 2012, 15.50

düşLer ve gerÇekLer ayrı , Ayrı yaşar evet bu hayatın gerceği ama 2 insan hayatlarını birLeştirmek İstedikten Sonra  Ayrı Dünyaların İki İnsanı Olmaları Ve Bezeri Ayrıntılar bana göre teferuat, Buda beni gerceğim..!

 

inanıyorsan hayatta Kariyer para , iyi bir yaşam Değil Sadece Aşkın peşinden Gideceksin.

Çünkü aşk İçin yaratılmış Bir dünyada Yaşayan İnsanlarız.. ama kacımız doğru İnsanı, tanıyıp, Gercek  aşkı Yaşamıstırki?

Platonic Paylaştığın Bu Blog Konusunda emini okuyan herkes kendinden birşeyler bulmuştur..Cok tşkler

24 Şubat 2012, 16.25
seven insan gitmez..ne kadar saçma ve gerçeklikten uzak bir yorum...sadece yapışkan olanlar gitmez ve gitmemenin sevgi ile de uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur..deli gibi seven de gider bazen..hemde öle bi giderki...sevginin kırıntısı olmayanda bazen santim uzaklaşmaz senden ki seven insan gitmez desin herkes diye...
ne zaman herşeyimiz oldu da şimdiler de herşeyimizin aşk mı para mı olduğunu konuşuyoruz ki...herşey aşk mı herşey para mı...heyyy arkadaşım senin ne zaman herşeyin oldu...aşksız para ...parasız aşk....ikisi de bi halta benzemez...ama bazen de bi halta benzemeyen yemeği öle iştahla yeriz ki...sadece aç kalmışızdır..
neden sustun ve gidişin sebebi susman demişsiniz...neden susar insan...sevgizlikten mi..yapmayın nolur...cesaretten susar insan...sadece cesaretten susar..
aşkın gözü kördür arkadaşımmmmmm ne cesareti de demeyiniz...o aşkın gözü öle bi açıktır ki faltaşı gibi felfecir okur aşkın gözü ve sen de ''herşey'' arar...var sa da uğrar...yoksa da uğrar...
ben herşey istemiyorum...herşey aşk mı para mı da demek istemiyorum...kimsenin aşksızken parası parasızken aşkı olmasın....bi halta benzemiyo ikiside...
24 Şubat 2012, 17.19
Hazin bir hikaye... Unutmuş olmanı temenni ediyorum.
24 Şubat 2012, 17.51
Rüya alemin de yaşıyor bazı arkadaşlar sanırm, kuru soğan huzur denklemini çözemedim de :)
İhtiyaçların başladığı yerde romantizim aşk kalmaz.
Aşk kirayı ödemez, markette pazarda ödeme yaparken işe yaramaz,arabaya benzin alamaz, yazın herkes pikniğe gezmeye giderken yada tatile çıktığında size gel aşkım balkonumuzda çekirdek çitleyelim dedirtmez, yada kendi akranları iyi bir hayat sürerken standartların altındaysak yanlarına yaklasamazken sen seni yüreklendirmez. Bunun gibi onlarca örnek sıralandırılabilir. Keşke olmasa ama bu bir gerçek.

Ayrıca aşkın ölümsüz ve bir kez yaşandığına inanmayanlardanım, i aksi olsaydı insanlar hayatları boyunca en az 3-5  sefer aşık olmazdı, hiç bir terkeden içinde yas tutup ayılıp bayılmaya gerek yok:))

24 Şubat 2012, 18.03

Hayal perest yaklaşarak duyguları okşamak en kolayı ama hadi söyleyin;parasızsınız ve evlendiniz.Borç harç içinde yüzüyorsunuz.Çocuklarınız da var.Açlıktan geceleri ağlıyorlar.Eviniz buz gibi.İstedikleri hiç bir şeyi alamıyorsunuz.Hadi bakalım aşkınız ısıtsın ve doyursun çocuklarınızı....

 Bahsettiğim trilyonlarının olması değil ama kimselere muhtaç olmadan,evinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir gelir gerekir.Hele de kadın kazanıyorsa ve erkek işsizse aşk falan kalmaz.Aşk eski bir yalan...Adem'le Havva'dan kalan diyorum....

24 Şubat 2012, 18.14
Sanatçı Ali han konuyu özetlemiş;Alihan - Önce Bana Para Lazım sonra AŞK lazım.;-)
24 Şubat 2012, 20.24

Öyle zor bir soru sormuşsunuz ki cevaplamak neredeyse imkansız. Çünkü cevabı kişiye göre değişebilir. Ben şahsen aşkı tercih ederim.

İnsan hayatında öyle anlar vardır ki susmamak gerekir, siz o anlardan birinde susmakla hata yapmışsınız. ( tabi yine bana göre ) Çünkü gerçekten seveni bulabilmek zor şu aralar. Umarım sizi en az giden kadar sevecek birisi ( tabi sizin de sevebileceğiniz ) karşınıza çıkar. 

Hakkınızda hayırlısı ...

25 Şubat 2012, 01.26
AŞK'ın yazılışında var şifre zaten; önce AŞ yazılıyor, K harfi sonra geliyor...



25 Şubat 2012, 03.20
Her ikisinide tercih etsek olmuyormu? Diyelimki zengin biriyle beraber olduk evlendik filan. Peki evlendiğimiz bu adam bir anda bütün mal varlığını yitirirse ne olacak, aşkımız bitecekmi? Ben aşk varmı yokmu bilmiyorum, tartışmaya açık bir konu. Ama sevgiye inanıyorum. Sevgiyi tercih ederim. Bide gitti diye sizi sevmediği anlamına gelmezki. Benim sevdiğim kişi bana bir veda bile etmeden gitti diye kendimi yiyip bitirmiştim. Şimdi düşünüyorumda, veda basit ilişkilerin neticesi. İnsan sevmediğine daha kolay elveda diyebiliyor. Sizi sevmiştir buna inanın. Yine sizi düşündüğü için onurunuda alıp gitmiştir. Bu saatten sonra yapılacak tek şey, geriye değil ileriye bakmaktır. Sizi sevebilecek, sizinde sevebileceğiniz insanların hayatınıza girmesine izin vermelisiniz. Dün dünde kaldı, takılıp kalmayın. Acabalarla yiyip bitirmeyin kendinizi.
25 Şubat 2012, 20.48

filizz_ Cevap hakkı doğdu bana :)

Rüya aleminde yaşıyor demişsin de benim için, yazıyı tam ve anlayarak okumanı tavsiye ederim.

Senin bahsettiğin şeylerin kıyaslamasını ancak huzurun anlamını, mutluluğun ne demek olduğunu bilmeyen, hiç birşeyden tatmin olamayan insanlar yapar.

Benim dediğim rüya değil an be an yaşadığım gerçekler.

Sen hayal aleminden üretip böyle bir yorum mu yapıyorsun yoksa mutluluğun tarifini bulamamış olduğundan mı bilemedim ama sana yine tecrübe tavsiyesi vereyim ufak şeylerden mutlu olmasını öğren emin ol sonrasında arzu ettiğin büyük hayallerinede ulaşırsın.

26 Şubat 2012, 20.35
NaturaLLy_ ruya aleminde yaşayan hangimiz sence :)) Ben hayatın gerçeklerinden söz ediyorum siz  türk filmin den bir sahne aktrır gibisiniz. Allaha şükür mutluluktan yana hiç bir sıkıntımda yok, benim için üzülme :)

İnsanlar evlene bilmek için asgari ücretli işe razı çoğu zaman onu dahi bulamıyor. Aile desteği olmadan geçinemiyo. Eşlerin ikisi çalışşsa çocugun bakımı sorun. Krediyle ev alma derdi düğün borçları derken kendilerini unutuyolar. Helal olsun size 900  lirayla başarmıssınız, nişan düğün ev eşyası sorununu çözmüşsünüz
Çok ufak şeylerle,  dar gelirle insanlar nasıl mutlu olabilir yollarını yazarsan  aydınlanmış olur insan oğlu. Demek boşa milletin bunca sıkıntısı kederi siz buşmuşsunuz formülü.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın