gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

KÖK BURGER..

23 Şubat 2012, 22.57
A- A+

  Hadi bakalım burdan yakın.Aksam olmustu yine.Tv karsısında yerimi almıs.Yemek saatinin gelmesini bekliyorken, haber kanalları arasında zaping yapıyordum ki..zınkk diye karsıma bi haber cıktı.

  Hollandalı bilimadamları labaratuvar ortamında et üretmeyi basarmıslar..!!! upss olmayayımda ne yapayım.Yani ineksiz sıgırsız et üretilecekmis :) ve aclıkla bogusan ülkeler icin bu bi ısık olacakmıs (minarenin kılıfı hazır tabi )

  Bu haberi hadi canım sizde demeyeyimde ne diyeyim.Sentetik et mi olurmus.Dogal olarak elde edilen kırmızı etle o bir mi olurmus..Tadını düsünemiyorum bile.Tadınıda gectim en temel besinlerimizden protein kaynagımız olan etin organik ürünleri arar oldugumuz su günlerde, bu bulusu  tüketmek isteyecek kisilerin olabilecegini hic sanmıyorum.Artı gdo'lu ürünlerin hararetle tartısıldıgı ve elestirildigi bir ortamda bu bulus pekte ısık deil ic karartıcı bir haber olarak karsıma cıktı benimde..

  Besinlerimiz üzerinde o kadar cok spekülasyon yapılıyor ki bu haber benim icin korkutucu oldu.mide bulandırıcı bir sey olacagınıda düsünüyorum.Düsünsenize restorana gidiyorsunuz menüyü bakıyorsunuz kök burger var.hatta hatta diger yemeklerde labaratuvarlastırılmıs.loborant sarma labaratuvar dolma gibi :))

  Bekleyip görecegim.Begenimize sonbaharda sürülecekmis.Ülkemize gelmesi uzun yıllar alır umarım.hatta hic onaylanmasın.Her sey dogallıktan ve saflıktan o kadar uzaklasıyor ki, dünyamız nereye gidiyor yada nereye götürülüyor demekten kendimi alamıyorum..naturel bi hayat gecirmeniz dilegiyle..sevgiler..

YORUMLAR

24 Şubat 2012, 10.46

       Dün Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın önünde GREENPEACE üyelerinin bir eylemi vardı.Daha önceden piyasaya sürülmesi yasak olan G.D.O lu ürünler Risk Değerlendirme Komitesi'nin aracılığı ile market raflarında yerlerini alacaklar.GREENPEACE üyeleri,benekli inek kostümüne bürünerek bu durumu protesto etti.Aslında bu haber çok önemli fakat sanırım yönlendirmeler sonucu haber bültenlerinde ''komik haber'' bölümünde yer aldı,eylemin yapılış şekli ve kostüm haber spikerlerini gülümsetiyordu maalesef!!!.Maalesef diyorum çünkü konunun dikkat çekmesi için yapılan bu eylem daha ciddiye alınmalıydı.Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar'ın yüzlerce zararını sayabiliriz fakat her ne kadar bir komplo teorisi gibi gözüksede,geri kalmış ülke vatandaşlarını kobay olarak kullanarak sizin deyiminizle minarenin kılıfını hazırlayarak insan metabolizması üzerinde yapılacak her değişim insanın bir takım yetilerini yok etmektedir.Konu çok kapsamlı daha fazla uzatmıyayım dikkat çektiğiniz için teşekkürler.

 

24 Şubat 2012, 11.15
Kapitalizm kullanmayacaksa faydalı bir şey bence.Yediğimiz ürünlerin büyük kısmı sentetik veya üzerinde oynanmış ürünler,şimdi diğerlerini kabullenip bunu dışlamak olmaz ;)

24 Şubat 2012, 11.31
bu konu herkesi ilgilendirmeli bence...haberlerde traji komik yanı inek kostümüyle eylemciler yürürken yerde inek taklidi yaparak, polislerin ne yapacağını şaşırmalarıydı...önemli olan eylemin nasıl ve nerde yapıldığı değil, yeterli şekilde konuya dikkat çekebilmeleriydi. bence bunu başardılar...sizde yazınızda dikkate alarak bunu yaptınız teşkrler...
24 Şubat 2012, 12.11
Vahim çok evet ben de izlerken haberlerde çok kötü hissettim . Dünyada açlık çeken 1 milyara yakın insanın tek umudu gibi lanse edilmesine de tuhaf oldum , bu muydu çözümümüz , yapamadık mı başka bir şey dedim , o deri kalmış memelerinden süt emziren anneleri düşünüp :(((
24 Şubat 2012, 12.25
Yapay etten önce yapay yumurta yaptı çinliler. O zaman bile midem bulanmıştı şimdide et sırada ne var acaba. 
24 Şubat 2012, 14.51

 İlk önce  yapay  zekayı   yarattık..    tepkisiz, yönlendirilebilen  mahkum zekalar.Bu zekalar karşısında;  işlevini gören   doğal   beyinler   provakatör  damgası  yemeye başladı.Yapay beyinlerle  oluşum içine giren toplumlar, artık    sentetik ürünler için büyük bir pazar. ve   arkası geliyor.. yumurta,  et  vs.. 

Hala gerçeğin  uzağında , bu konu da  kabullenmişliği  toplum  çıkarınaymış  gibi göterenlere, mutfağımdaki plastik  meyvelerden ikram etmek isterim.

  GDO  lu  ve sentetik  ürünlerle   ilerde insan  ırkından  frankeştayn    doğması  muhtemel iken, bunu görmezden gelenlerin  ruhları  benim nazarımda gelecekteki o  deforme  nesli temsil ediyordur.

  Emeğine  sağlık. İşlevini gören beyinlerle  herdaim aramda bir bağ  mutlaka vardır.

24 Şubat 2012, 15.10
Kiremit tozundan toz biber....
Bezelyeden ic FISTIK....
E§ek etinden SUCUK....
Toz §ekerden BAL....
Siyah zeytini boyanmi§...
Baharatlarinda kuru ot...
Radyasyonlu Cay....
Metil Alkollu sahte icki...
yedirilmi§ ve icirilmi§  toplumun bir evladi olarak belki kök hücreden üertilen et en zararsizidir diye dü§ünüyorum.....
24 Şubat 2012, 16.35
Güzel yorumlarınız icin hepinize tesekkürler arkadaslar.Nacizane dile getirmek istedim konuyu.Olumlu tepkilerinizle toplumsal gercekleri kendi üslubumla ele almaya devam edecegim.Bir baska blogda bulusmak üzere..
24 Şubat 2012, 16.42
ve işin ilginç yanı bu sentetik etin ilk mönüsü yanlış hatırlamıyorsam 250 bin euro ile satılacakmış...
unutmayalım.....kapitalizm meyvesini alamadığı ağacı değil...gölgesini satamadığı ağacı kesermiş..
24 Şubat 2012, 17.52

   Öğrencilerime daima söylediğim bişey var;genetiğiyle oynanmış gIdalarla beslenmekten hiç korkmuyorsunuz.Cesaretinize hayranım.İleride doğacak 3 kollu,5 gözlü çocuklarınız için bakalım nasıl isimler bulacaksınız....

   Haberlerde izlediğimde tüylerim diken diken olmuştu.Çok önemli bir konuya değinmişsiniz.TEŞEKKÜRLER...

24 Şubat 2012, 22.49
Bazı arkadaşlar yanlış anlamış sanırım.Kök hücreden üretilecekmiş bu et,nasıl kanserli organa güvenilip uygulanıyorsa aynı şekilde mideye de inecek.
Normal olmayacağı kesin ama;yılda milyonlarca insanın açlıktan öldüğü dünyamızda,böyle bir haberi duyunca küçükte olsa umutlandım.Belki işe yaramayacak ama,ya tutarsa ?





25 Şubat 2012, 00.25

et,seker,un,sebze ve meyveler hangi besin maddesine el atılmadıki pireli örnekleri cogaltmak o kadar mümkün ki malesef..

yanlıs anlama konusunda ise söyle söyleyeyim.labaratuvar ortamında nekadar et üretimi yapılabilir ki aclıkla bogusan ülkelere derman olsun bu bulus.besbelli ticari amaclı olacak.Suana kadar sömürmekten baska bisi yapılmamıs onlar icin.yardım etme adı altında farklı amaclar icin kullanılacagı kanaatindeyim..

25 Şubat 2012, 00.31
Kaz Dağlarını ziyan zebil ettiler altın arıyoruz diye, zeytinlikleri kestiler yazlık yapıyoruz diye, tarlaları yok ettiler ev yapıyoruz diye...Doğal olarakta  GDO lu tarım ürünleri manavımızda yer alıyor. Afrika' yı da zamanında talan etti yabancılar şimdi de günahlarına kefaret olarak yapay et üretiyorlar . Bu eti ne ile geliştirecekler otla mı?Eczacı bir arkadaşım her derdin dermanı doğada var, kimyasal ilaca gerek yok diyor ancak doğadan ilaç yapmak işlerine gelmiyor ilaç firmaları nasıl zenginleşecek ki?Ve bir şey daha kanserin aşısı bulunmuş durumda ,Küba da kanser sıfırlanmış durumda isteyen ülkelere patentini ücretsiz veriyorlar , gelişmemiş ülkelere ise ilaçta veriyorlar nedense Küba günahkar bir ülke ilan edilmiş durumda.
25 Şubat 2012, 02.44

BEN ÖĞRENCİLERİME BESLENME DERSİNİ ANLATIRKEN; İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDEN  Çocuk Sağlığı  ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı PROF.DR.AHMET AYDIN HOCAMIZIN " TAŞ DEVRİ DİYETİNİ" ÖNERİYORUM. İNTERNETTE SLAY OLARAKTA MEVCUT.

TÜM BESİNLERİN İŞLENMEMİŞ OLANINI ÖNERİLİYOR. ASLINDA YABANCI BİLİM ADAMLARIDA DURUMUN FARKINDA ANCAK EKONOMİK VE SİYASİ STRATEJİLER NEDENİ İLE BU GERCEKLER GÖZ ARDI ETTİRİLMEKTE.

GDO EŞİTTİR BELİRSİZLİKTİR. SONUCU BİLİNMEYEN BİR MACERADIR. İLK KULLANAN İNSANLAR ÖMÜRLERİNİ TAMAMLAMADANDA SONUÇLARI TAM OLARAK KESİNLEŞMEYECEKTİR. PANKREASLI PİRİNÇ, MUZLU ET, KAKAOLU PIRASA, BEYİNLİ DOMATES BANA ÇOK KORKUNÇ GELİYOR (((

HAYVAN DENEYLERİNDE BİLE ÜNİVERSİTELERİN ETİK KURULLARINDAN  ETİK ONAM ALINMASI GEREKİYOR. OYSA GDO KULLANACAĞIMIZA BİZ KARAR VEREMEDİK !!!

KONUYU GÜNDEME ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ...

25 Şubat 2012, 11.32
@ ρiяєℓiкє∂i tabi ki zor değil ;) Ama bunu deme gözünü seveyim.Yoksa bende dünyada bu kadar boş yer varken uzaya neden çıkıldığını,yaya gidilebiliniyorken araç neden kullanıldığını,tv ve bilgisayarın ne akla hizmet üretildiğini kendime sorar dururum:)
Zaten klon hayvan yapılmıştı,bu onun biraz daha indirgenmişi.Günümüz şartları için düşünmeyin,bunlar kapitalist insanların geleceğe sunduğu hediyedir.Ülkemizde bile hayvan sayısı son 50 yılda ortalama %70 oranında azaldı.
Ayrıca ne kadarda genetiği bozuk olursa olsun ürünün insanlar açlıktan ölene kadar onu yiyecektir.( yaşamak için stil)
27 Mart 2013, 23.50
HEPSİ GÜZEL DE YEMEK YEMEĞE DEVAM:)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın