gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Beyaz Yolculuk

04 Mart 2012, 02.42
A- A+

 

  

Ailemi ziyaret etmek için birkaç günlüğüne şehir dışına çıkmıştım. Hem özlem giderdim hem de anamla , babamla zaman geçirmenin mutluluğunu yaşadım. Onları sevdim , şımarttım ama ben onlardan daha fazlasını ruhuma almanın hazzını hissettim.

Gittiğim günden beri karın güzelliğini yaşadım, hele gece sokağı seyretmek bir  başkaydı , Çocukluğumun geçtiği bahçeyi karla kaplı gördüğümde, yıllar öncesindeki gibi  dışarı çıkıp karın üzerinde yuvarlanmak istedim ama yapamadım, utandım, çocuk olmak vardı ya şimdi ! Soğuktan donup acıyan parmaklara aldırmadan, kızararak akmaya başlayan burnumu silmeyi umursamadan , kardan adam yapmaya devam etmek isterdim.

Otobüsteydim, eve dönme zamanı zamanı gelmişti. Mesajlar susmuyordu , ( annecim çok özledim, sensiz olmuyor mavi kazağım nerde , çok acıktım..) Cam kenarına oturdum , yanım boş ( laf aramızda son ana kadar boş tutulmasını istemiştim görevli arkadaştan , diğer koltuklar doluncaya kadar, çünki daha,  önce birbuçuk koltuğu kaplayan bir bayanla oturmak zorunda kalmıştım. Camla onun arasında nefes almakta bile zorlanırken,  birde örgüsünü çıkarmaz mı.. her ilmeğini midemde hissetmiştim.)

Hiç bir olumsuzluk yoktu dışardaki manzaranın tadını çıkarmama engel olacak. Zaman geleceğin yükünü taşıyor olsa da,  ben  mutluydum ve özgür hissediyordum kendimi. Kulaklığımı taktım, özel seçtiğim sevdiğim şarkıları dinlerken , gözlerim çoktan ufuk çizgisine gitmişti bile..yolculuk deniz kenarından devam ediyordu. Gökyüzü beyazın ve grinin tonlarına bezenmişti, denizin  şahlanırcasına kabaran grileşmiş dalgaları suküta uğradığında , beyaz köpüklere dönüyordu.

Kar nazlı nazlı yağmaya devam ediyordu,  aslında anlatmak istedikleri vardı ;

Birbirlerine zarar vermeden , ilerlemenin mümkün olduğunu  kanıtlarcasına yağıyorlardı..

Aslında dikkat edersek doğada ders alınacak , hisse çıkarılacak çok olgu var, yeter ki görmesini bilelim. , pay çıkaralım , tecrübe edinelim.  Gönül gözünüzün açık olması dileklerimle..  

 

 

YORUMLAR

04 Mart 2012, 15.39

insanlar anca sevdikleriyle bir arada olurlarsa mutluluğun tadını anlarlar. oysaki bazı insanlar bbu gibi mutlluluklardan çok uzaklar. dileğim bu anı ve bbu mutluluğu tüm insanların yaşamasıdır. bu güzel duyguları yaşamayan insanlar ben hayatta yaşıyorum demesinler

bu yaşayan ve yaşatan herkese teşekkür ediyorum. mutluluklarınızın devamını diliyorum...

 

04 Mart 2012, 16.41

  Duru , saf , çabucak içime geçen kelimeler , çok çok güzel . Bir yanda çocuk olma hallerimiz , diğer yanda bize çocukluk edecek olanlar . Kime anne olursak olalım , ben en çok kendi başıma olan çocuk hallerimi seviyorum , onlara da çocukluk yapmaya bayılıyorum . Keşke siz de mesajda onlara '' Aç geliyorummm , bana yemek hazırlayın '' deseydiniz :))

En çok şu sözü sevdim ;
'' Kar , nazlı nazlı yağarken . birbirlerine değmeden ilerlemenin yolunu bize gösterir gibiydi ''

  Bir şiir yazmıştım 18 Yaşıma Şiir adı , bir yerini hatırladım sizin yazınızla ;

 

En büyük heyecanlar, konuşurken değil,  Suskunken doruğa ulaşır . Daha öğrenmedin ki … Kulak ver doğaya  , dinle bir , Günbatımına bak , gurubu izle  Karın yağışını, ırmakların akışını bir duy… Suskunlukta  dinlediğin seslere kulak verirsen eğer, Mucizeler kapısından girebilir,  Aşkın bir mucize olmadığını anlayabilirsin… Herkesi sevmeye çalışırken, kendini unutuyorsun, Senin de bir eşin benzerin yok ki…  
04 Mart 2012, 17.13
  Çok beğendim bu yazıyı. Düşüncelerinizin derinliğini,temiz oluşunu ve kelimelere yansıyışını taktir ettim.Kendini beğendirme çabası yok cümlelerin.Hatta iç sesinizi bile sevdim :)

  Biraz da kendimi buldum  çoğu okuyanda bulacaktır eminim.Zaman kavramının olmadığı,annemizin sesiyle zamanın ilerlediğini farkettiğimiz o günlere hatırlatma oldu yazınız.

            Yüreğinize sağlık...


04 Mart 2012, 17.28

Her anı , her mevsimi tadında ve doya doya yaşamayı seven biri olarak, nedense bu yıl yazın gelmesini çok istiyorum.

Belki hayallerime daha yakın olma özleminden, belki de bu kadar kar fazla geldi. :)

Şu bir kaç ay bir geçse...

Güzel paylaşım için teşekkürler.

04 Mart 2012, 17.29
bak güzel dostt bellikii özgür degilsin belli ki çocukluğunu çocukça yaşayamamışsın bir kaç gün bilee seni özgür kılmış nedeni ise kalbin hapistee sen sadecee kendini mutlu huzurlu hissetmeye çalışmışsın oysaa gerçege döndüğünde ise kalbin bir başkasının avuçlarıı  arasında atıyorr sende bunun farkındasın  kendini kandırmaya avutmaya çalışıyorsun birşeylerlee ......?? son sözün çok manidarr. kısacası bazı insan vardır menfaati için yanında sana  arkadaş olmuştur birde  gerçek dost vardırr. ki belki bu insanın söylediklerini bugün anlamakta zorlanırsın sanki sana yanlış gelirr. oysa senin yarınlarını düşündügü içindir ki acı söylerr sendee  yaşayarak acı tecrübeler den sonraa gerçek dostmuş söylemişti ama ben anlam verememiştim çok doğru imiş söyledikleri dersin. dost menfaat beklemezz gerçek dost herzaman yanında dır uzakta dahi olsa kalbi seninledir senin madur olmanı hiç istemez manevii olarak cenneti bekler sevenlerr cennette birlikte olacaklar bir birlerine şefaatçi olacaklar. bir de maddii açıdan  da bir slm gönderirsen  derdini anlatırsan senin derdinden senden fazla dertlenir ki nasıl yapsam daa derdine çaree olsam diye isterki kalbinde sorun varsa kendi kabini sana versindee seni iyileştirsin sen yaşa mutlu oldiye hiç imkanı yoksa bile kanını satarr böbregini satar yine senin derdine merhemm olmak ister sen mutlu huzurlu ve iyi bir hayat yaşıyorsan dost ölse dahi en azından gözü arkada kalmaz birsöz vardır ya gözü açık gitti diyee  işte en azından gözü açık gitmez düşman kurşun atsa insanın zoruna  gitmezde dost onlarla birlikte olurdaa bırakalım kurşunu gül atsa bilee  kurşun yarasıı ne kii gönül  yarası asla kapanmaz hergün içten içee  ızdırap verir. .allah yalansız  gerçek dostlarla karşılaştırsın amin
04 Mart 2012, 18.07
her  kar ve yağmur tanesini bi melek indirdiğini ve o meleğe o görevin tekra verilmediğni biliyormuydunuz neden birbirine hiç değmezler bunu çok araştırdım ve buldum sorumun cevabını
04 Mart 2012, 19.04
çocukluğuma gittim geldim keşke gelmeseydim dedim
04 Mart 2012, 20.12
valla arkadaşım hevesini kursagında bırakmayıp karla istedigin gibi oynıycaktın kim nederse desin aman başkasıyla oynaşmıyon ya karla oynaşıcaktın yazık olmuş valla ben hala istedigim gibi oynuyom kimse umurumda olmaz kimse karla aramıza giremez))))))))))))))))
04 Mart 2012, 20.50
Aklınızdakileri çok temiz ve saf bir şekilde aktarmışsınız sanki bembeyaz hiç el değmemiş karlar gibi..  Geçmişine gitmekten korkar biri olup çıktım hayatımda. Hala da öyleyim :(( 
04 Mart 2012, 21.04

Merhaba , yorumlarınız bloğuma değer kattı , teşekkür ediyorum. Sizleri mazide kalan , güzel anılarına kısa bir süre de  olsa götürebildiysem bundan mutluluk duyarım.

Yorumlarınız sayesinde artılarımı , eksilerimi , eksiklillerimi, ne derece etkili olduğumu görebiliyorum ve devam etmek için cesaret alıyorum.. yorum köşesinin sizlerle aramda iletişim sağladığına inanıyorum. Teşekkürler..

04 Mart 2012, 21.20
Güzel paylaşım olmuş. Özellikle son kısım harika olmuş. Ben öyle özgürlükten falan daha çok kar tanelerinin bir birine çarpmadan düşmesine yaptığınız vurguyu beğendim. Elinize sağlık
27 Mart 2012, 19.50
ÖNCELİKLE SLM YAZINI OKUDUM ÇOK GÜZEL YAZMISSIN ama merak ettiğim bi konu var onu anlayamadım .döüş yaparken neden son ana kadar koltugun birini boş kalmasını istedin görevliden:=:)
18 Aralık 2012, 23.03
AMİNNNNNNNNN SİZLER SAYESİNDE İNŞAALLAHH
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın