gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Hani bazen!

12 Mart 2012, 22.31
A- A+

Hani bazen  geçmişi hatırlarsın, yüreğini acıtsa da  bazı anılar, yine de orada kalmak istersin bir süre daha, işte öylesi bir an şimdi...

Yaşım beş, annem ağır hasta , tedavisi Ankara'  da devam etmek zorunda, bulaşma ihtimali olduğundan bizleri öpüp sevemeden gitmek zorunda kalmıştı. O günler de kavrayamasam da şimdi anlıyorum, bir annenin çocuklarını bırakıp gitmek zorunda olmasının , onun için ne büyük keder olduğunu..

Memleketten dedem geldi ve evdeki nüfusu azaltmak için ( abim hepimize bakamıyordu) benim dedemle köye gitmeme karar verildi .Batıkaradeniz den doğukaradenize uzun bir yolculuk vardı önümüzde.

Benim  dışımda alınan bu karara tepkiliydim, ailemle kalmak istiyordum .Sustum günlerce  ne kadar susmam gerekiyorsa o kadar sustum..sadece yüreğimle konuşuyordum..

Dedem , anneannem , teyzem ve kuzenlerim benimle çok ilgiliydiler bana ailemi arartmamaya çalışsalar da, ben zulama gider bütün vadiye tepeden bakarken ailemi düşünürdüm, bir gün kavuşmak özlemiyle..

Dedem benimle çok ilgileniyor bir erkek evladı gibi yetiştirmek istiyordu bunun içinde aklındakileri uyguluyordu. Önce saçlar kesildi kısacık, sonra  küçük parmaklara tetik verildi (tabi kovanlar boştu ).

Kuzenlerimle ocağın başında oturup, lüküsün beyaz ışığında sohbet ederken , çıtırdayarak yanan odunların kokusunun ruhuma böylesine işleyeceğini bilmiyordum.Köyümü bu kadar çok seveceğimi, orada yaşadıklarımın hayatımın unutulmazları arasında olacağını tahmin edemezdim..

Ya öğrendiklerim ;

Hayatı öğrendim, ailemden uzak kalmanın yüreğimi nasıl yakacağını öğrendim.

Yaşamı öğrendim, emek vererek hayatın bize sunduklarını hasat etmeyi öğrendim.

En önemlisi benim için çok değerli olan büyüklerimi tanıdım, sevmeyi ve saymayı öğrendim.

Doğayı sevmeyi öğrendim , fidana sahip çıkmayı   ve görmeyi..çimenlere yatıp bulutlara hayat vermeyi öğrendim..

Aylar geçmişti , güneş mesaisini bitirmiş, mevsimin dönmesine izin veriyordu artık..

Haber gelmişti ANNEM geliyordu beni almaya..

Bitmişti artık sürgün günlerim..

Annesine kollarını açarak koşan küçük bir çocuk, büyük bir yürek vardı artık ..

YORUMLAR

13 Mart 2012, 12.47
Sizinde dediğiniz gibi yinede orda olmak istersin :) paylaşımınız için tşkler..
13 Mart 2012, 13.53
Ne güzel anlatmışsınız.
Çok sevdim yazınızı.
Teşekkürler paylaştığınız için.
Sevgiler
13 Mart 2012, 15.25
GECMIS HER NE KADAR HÜZÜNLENDIRSEDE HEP ICIMIZDE BIR ÖZLEM VARDIR. Diye bir yerde okumustum...gecmis dün demek gecen bir saat lik dakikalik saniyelik an cok gerilere gitmedende gecmiste özlediklerimiz bizi hüzünlendiren olaylar yada ne bilim bir söz bir bakis vardir...cok güzel bir yazi olmus yüreginize emeginize saglik..ve sunada inaniyorum cocuklar her nerede ne kadar rahat ve huzur icinde yasatilsalarda her zaman anne kucaginin sicakligini aramislardir...kimse ne yavrusundan nede annesinden,babasindan ayrilsin :(((((  dünyanin serveti olsa annenin sicakligini veremez , kocaman :(((  oldum hala annemin o beni seven tatli
ellerini özlerim...
saygilar .
13 Mart 2012, 16.12
Çok içten bir paylaşım olmuş. Hep beraber uzun ve sağlıklı bir yaşam dilerim sizlere. 
13 Mart 2012, 16.40
bu kadarmı güzel anlatılır yüreğinize sağlık paylaşımınız için
13 Mart 2012, 17.54
Çok samimi içten anlatmışsın yüreğine sağlık; annenin sağlığına kavuşup tekrar seni almasına çok sevindim Rabbim bir daha ayrı koymasın ailenden  sevgiyle kal..
13 Mart 2012, 19.53
ALLH SAĞLIK VERSİN..
BENDE YANLİZ BAŞİMA HAYTTA TUTMAYA CALİYORUM..
BİR İŞ BULABİLSEM..DÜZENİM HERSEY İYİ OLACAK..
İNAN BU SATIRLARINI OKURSEN ÖYLE DUYGULANDİMKİ..

İNSANLAR OKADAR RİKAR OLMUŞLARKİ..

13 Mart 2012, 20.02
duygular anlatılmaz yaşanır sen dünyanın en nadide ve mükemmel hanfendisisin senden de beklene bu iyiki varsın ve yaşanırsın. 
13 Mart 2012, 20.02
sonu güzel bitmiş ne mutlu size... 
13 Mart 2012, 20.40
cok guzel anlatmissiniz rabbim saglik sihat versin .
13 Mart 2012, 21.01
hani bazen geçmişi hatırlar insan demişin ben hep geçmişi hatırlıyorum hayatta mutlu olduğum tek anlar çocuklğum çünkü o zaman acı yoktu.bir kiracıımız vardı onu üniversiteye gittikten sonra hiç görmemiştim yıllar sonra biricik ablam NEVİNİM ve yeğenim LEYLAMIN vefatı dolayısı ile gördüm onu görünce içim eridi sarıldım ya koskoca adam olmuştum ama öyle bir sarıldımki NURSAL ABLA derdim o da bana sarıldı sanki saatler durmuştu çocukluğuma geri dönmüştüm hiç ayrılmak istemedim.konuşmaya başladık bana mesutum sen okuldan gelirken eve yaklaşırken bağırrıdın anneeeeeeeeeeeeeeeeee acıktım diye hiç kulağımdan gitmez dedi.en büyük mutluluğum o günlerdi ondan sonra ne ögrendim tek birşey öğrendim acı çekmeyi ve benim gibi acı çekenlere mutlu etmek için uğraşmayı ögrendim bundan sonrada başka öğrenceğim birşey yok sadece o çocukluğumu hatırlıyorum o yetiyor bana yüreğine sağlık çok güzel anlatmışın ve senin yazılarını derin düşüncelere dalarak okuyorum ve okumaya devam etcem
18 Aralık 2012, 22.57
Ayrılıklar insanı olgunlaştıranzamanından önce  bi gurbetçi çocuğu olarak bizlerde kardeşlerimle baba hasreti ile büyüdük.Ama şunu öğrendik VUSLAT mutlaka var,ya bu dünyada yada AHİRETTE.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın