gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Can Acısı

15 Mart 2012, 09.51
A- A+

   Bundan seneler önce lise döneminde arkadaşlıkların, dostlukların çıkarlara, entrikalara dayalı olmadığı yıllarda ilk can acısını yaşadım. İki kızkardeş vardı sınıfımızda ve ikisiyle de çok iyi anlaşırdık. Bir gün ikise de gelmediler, pek devamsızlık yapmadıkları için ikisinin de okula gelmemeleri hepimizin dikkatini çekmişti. Bu devamsızlık 2 günü geçince merak edip evlerine gitmeye karar verdik.Evlerine yaklaştıkça anlam veremediğimiz bir kalabalık bizi bekliyordu.İçeri girdiğimizde arkadaşlarımız perişan haldeydi. Anneleri bir kaza sonucu vefat etmişti.

  Hani derler ya baba ölünce evin direği, anne ölünce evin temeli yıkılır diye. İşte tam öyle bir durumdaydılar. Trafik canavarı annelerini almıştı 4 kardeş yetim kalmışlardı. Babalarına mı moral versinler, küçük kardeşlerine mi yoksa kendilerini mi teselli etsinler? Elimizden hiç birşey gelmeden öyle sessizce durup acılarına ortak olmaya çalıştık.

  Bir süre sonra okula devam ettiler. Ancak o yıl iki kardeş de oldukça zor atlattılar okul yaşamını.

  Bir yıl sonra annelerinin öldüğü gün iki kardeş yine okula gelmediler .Ancak bu kez hepimiz bir gün önceden biliyorduk gelmeyeceklerini .Çünkü anneleri için dua okutacaklarını söylemişlerdi. 2. Ders in sonunda beklenmedik bir haberle hayatımızın şokunu yaşadık.Kız kardeşlerden büyük olanı alış veriş için çıktığı eve dönememişti. Yokuş aşağı inen bir damperli kamyonun frenlerinin patlaması sonucu duvarla kamyon arasına sıkışıp can vermişti arkadaşımız.

  Trafik canavarından söz ediyoruz senelerdir. Trafik canavarının aslında insanların içinde olduğunu ve ona dur demenin elimizde olduğunu da biliyoruz.

   Kazasız günler dileğiyle...

YORUMLAR

15 Mart 2012, 10.52
Olaya çok üzüldüm. Ancak trafik canavarı  suçlusunu baskalarında arayacağımaza önce kendimize bakmamız gerekiyor!!.Kaç kere araçta emniyet kemeri bağladık.Yada hız sınırının 70 km oldugu yolda kaç kere 100 km nın altına düştük.Yada aracın bakımını kaç kere zamanında yaptırdık.Bunlar en basit örnekler ve daha da çoğaltılabilir.

Bilinçli bireyler olmak dileğiyle ... ^^
15 Mart 2012, 14.48
imtihan dünyasındayız.onların imtihanıda bu olsa gerek. Allah sabır edemeyecegimiz dayanamayacagımız imtihana tabi tutmasın. esen kalın...
15 Mart 2012, 18.46
Kader bazılarına tankla, topla saldırıyor...

Yıllar önce evimize baş sağlığı için gelen biri "Allah bu acınızı unutturmasın." demişti. İlk anda irkilmiş, "Ne diyor bu!?" demiştim. Biraz düşününce nasıl yerinde bir dua olduğunu anladık.
Herkes için diliyorum ben de.
Teşekkürler.

15 Mart 2012, 20.03
Felaket gelince ard arda gelirmiş ateş düştüğü yeri yakarmış Rabbim geride kalanlara hayırlı ömürler nasip etsin..
15 Mart 2012, 21.16
Trafik canavar değil, insanlar canavar maalesef. Hız yapmayı marifet saydıkça insanlar kazalara vereceğimiz kurban sayısı artacaktır.
16 Mart 2012, 00.09
Araba kullanırken hız yapmak benim de çok hoşuma giden bir şey .Ancak asla hız yapmadım.Bana engel olan şeyse arabada taşıdığım canların bana emanet olması  ve sokakta evine gitmek üzere olan ,yavrusuna ya da annesine giden birilerinin olacağı düşüncesi.Yolda kinin aciliyetten hızlı hareket edeceğini de düşünüp ona hata payıda bırakmak gerekiyor.Sonuçta herkes yeşil ışıkta durmuyor. Allah hiç kimsenin ocağına ateş düşürmesin.Cidden önemli bir konu.Ellinize sağlık.
16 Mart 2012, 00.55

trafik degil canavar olan doymak bilmiyen egolar hizli yasa genc ol diye dalgaya alanlar:((

kac can daha alicaklarda egolari doyucak en sevdiklerini kaybedincemi farkedicekler acaba cok uzuldum allahim  rahmet yagdirsin uzerlerine kalanlara sabir ihsan etsin:( yureginize saglik.. kazasiz belasiz huzur dolu  yasam dilegiyle.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın