gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

YAZ GELİYOR KİLO VERMEK LAZIM !

03 Nisan 2012, 15.21
A- A+
    Öyle bir tarif biliyorum ki haftada 5 kilo verdiriyor. İşte bundan sizi mahrum etmemek için yazayım istedim diyerek gel-gel yapıp yazıma başlıyorum.
   Ben böyle bir mucizevi bir şey bilmiyorum ancak bunca üye arasından bilip de paylaşmayan varsa ..........(boşlukları hayal gücünüze göre doldurun )
   Sabah aç karnına ılık limonlu su içebilirsiniz yada bir bardak ılık su içine  konulmuş birkaç yemek kaşığı elma sirkesi içebilirsiniz. Hiç bir şey yapamazsanız aç karnına bir büyük bardak su içebilirsiniz.
 Sadece tahıllı yada tam buğday ekmeği oda bir kac dilim şartıyla tüketebilirsiniz.
Öğünlerinizi mutlaka küçültmelisiniz.
3 kaşık çavdar ununa, bir yumurta ve az beyaz peynir karıştırıp yağsız tavada kendi ekmeğinizi yapabilirsiniz.
Beyaz pirinç yerine esmer pirinç yada bulgur pilavı yapabilirsiniz.
Benim şu an aklıma gelmeyenleri yada bilmediklerimi tamamlayabilirsiniz:)
Haaa birde ; Benim gibi metebolizmik, kronik rahatsızlığınız varsa (şeker,trıoid gibi ) mutlaka günde en az 45 dk yürüyebilirsiniz.
Ya da amannnnnn ya alırım suyumu,atıştırmalıkları deyip gamyun puanlarınızı la birlikte şişmanlamaya  devam edebilirsiniz.

En güzeli hepsini birden yapmak elbette.
Evet gelsin diyet listeleri hep KEK,reçel tarifi mi vercez:)
Sevgiyle.

YORUMLAR

03 Nisan 2012, 16.26
erkekler  içinde geçerlimi  bu=)
03 Nisan 2012, 16.37

Sevgili Kelebek , diyetinize destek olması amacıyla size özel bir kek tarifi vermek istiyorum.

3 yumurta+ 2 çorba kaşığı (isterseniz artırabilirsiniz) toz tatlandırıcı mikser ile çırpın.125-150 gram kadar light yoğurt (1 su bardağı) ekleyin+ 7 çorba kaşığı yulaf kepeği ekleyerek karştırın. Portakal kabuğu rendesi i(istdeiğiniz kadar)+ 2 tatlı kaşığı toz tarçın+ bir avuç yaban mersini ekleyin. Yulaf kepeği ile birlikte kabartma tozunu unutmayın. Sonra hepsini yağlı fırın kağıdı serdiğiniz küçük bir tepsiye dökün. 175 derecede 30-35 dakika pişirin. İnce bir kek elde edeceksiniz. Bu neredeyse kalorisi yok gibi olan ve sindirim sistemini çalıştıran keki tatlı niyetine çay ve kahve eşliğinde kahvaltıda ve akşam yiyebilirsiniz.

Ayrıca bunun bir de tuzlu versiyonu var ki o da aynı içerikde sadece tatlandırıcı yerine istediğiniz kadar light peynir ufalanarak yapılıyor. Bol nane+ maydanoz+ dere otunu da unutmayın. Bu da tam bir kahvaltılık kek oluyor. Ama tabii bütün tepsiyi yememek kaydıyla.. Lütfen sonucunu bana da yazın. Sevgi ile.

03 Nisan 2012, 16.42
bakın diyet yapmak yanlış bir şey bence düzene sokmak daha mantıklı , bizim mahallede dedikodu çetesi var genellikle çekirdekle beslenirler , birde her hafta bir yerde toplanırlar lanet bitmez altın günleri var orda yerler içerler bir kış boyunca yaz gelince anjelina jolie olmaya kara verirler , birde bakım merakları var kozmetikcileri zengin ederler salatalık kremine  ben tam 270 tl veren gördüm ya kardeşim allahın vermediği güzelliği hıyardan beklemek nasıl bir mantıkdır çözemedim 
03 Nisan 2012, 16.47
Ben olaya birazda muzip bakmak istiyorum sevgili 35KELEBEK.Kilo vermek isteyen bir bayan eşini ciidi alsın yeterli:))
03 Nisan 2012, 17.07
Bu yazının iki hafta sonra sonucunu yazacaksın değil mi Kelebekcim :)) Hem sen kilolu milolu değilsin ki , yine biri bişey dedi di mi :)))) Tamam tamam pizza tarifini suikast gibi vermicem , bir müddet daha ertelicem , seni seviyorum , hem de çok ...
Bir nor da Evdeekmekyok için olacak ; :((( , neler sürüyoruz yüzümüze nelerden sonuç beklemiyoruz ah bi bilsen şaşarsın , napalım kendimizi sevmekten öte beğenilmek de istiyoruz galiba :))) deme öyle demeee :)
03 Nisan 2012, 19.11
:))) çok güldürdün beni yaa ama senin kozmetiğe para yatıranlara eleştiri yapman biraz tezatlık oluşturmuyor mu? sonuçta sende ekmek yerine elite para harcıyorsun :D
03 Nisan 2012, 19.17
bayanlarr bende size  bir  iksir verem ammma  ne  iksir garanti kilo veriyorsunuz  nemi yapacaksınız 1- her şey  küçük tabak kullanmakla  başlıyor  tabak küçülecek.2- her şey yiyebilirsiniz yağı az tuzu az şekeri az 3-her gün 1 avuç sarı leblebi yiyecek üzerine  1 su bardağı suyu içeçeksiniz smile Resmi hepsi bu garanti ayda 3 kilo veriyorsunuz alma gibi  bir derdinizde  yok ucuzca  diyetsiz doyarak  zayıflayın   benden bu kadar  denenmiştir ...
03 Nisan 2012, 19.21
Yaz geliyor bol bol karpuz yiyin :)
03 Nisan 2012, 20.52

Tamamlamaya çalışıcam.. :)

Hanımlar hanımlaaarrr :))

formda kalmanın en iyi ve en doğal yolu su içmektir. bazıları der k;i ben susamadan su içemiyorum, tadını sevmiyorum vs. farketmez susamak için yürüyüşe çıkabilir ya da çok yormayan benzeri sporları tercih edebilirsiniz.

onun dışında kendinizi hiçbir şeyden kısmanıza kesinlikle gerek yok, dilediğinizi yiyebilirsiniz ama porsiyon çok çook küçük olmalı :).

ekmek olarak da kepekli ekmeği tercih edebilirsiniz, şahsen ben çok yararını görüyorum. tembeller için birebir :). mesela içini çıkarıyorum ekmeğin. beyaz ekmek kesinlikle yasak.

dileğinizi yiyebilirsiniz dedim ama, karbonhidratı kesinlikle abartmayın, bu çok önemli.


bütün bunları yaparken kafanıza göre abudik kubidik diyetler uygulamanıza hiç gerek yok, elinizden geldiğince spor yapmaya çalışın. spor yaptıkça ve spor yaparken susadıkça, o suyun sizi tok tuttuğunu göreceksiniz. iştahınızı ilaçlarla veya iştah kapatan besinleri abartarak kapatmaya çalışmayın hastalık sahibi olursunuz valla :(

(spor derken, eşofmanlarınızı giyip deli gibi koşup terlemenize gerek yok. bu daha çok acıkmanıza yol açabilir. onun yerine temiz, pak eşofmanlarınızla güzel, sakin bir yürüyüş yapabilirsiniz :) yürüyüşle beraber el kol hareketleri biraz, yeterli gelebilir).

evet, yaz meyvesi karpuza da hayır dememek gerek smile Resmi bol bol yiyebiliriz... :)


03 Nisan 2012, 22.13
Yesek yesek hiç kilo almasak ne olur yaaa :((
o güzelim kebaplar,pideler,lahmacunlar,mantılar börekler ,pastalar yani bunlar olmadan nasıl yaşanır :(((
kilo vermek istiyorsanız ya tadımlık yiceksiniz yada tamamen ağız fermuarlarınızı çekeceksiniz :))
aman ölüm lü dünya boşverin yeyin gitsin :))) yarına senedimiz mi var yaşamak için.tabii dozunu kaçırıpta sağlığımızdan da olmayalım.
tşkler paylaşımınız için ...

not : her sabah bir demet maydanoz acayip ödem atıyor bilginize ....
03 Nisan 2012, 22.54
:))))Bende  size  bir tarif  wereyim mayayla  ilgili  bir tatli kasigi maya   bir bardak  sut  karisip  icceksiniz  haftada  bir  gun  birde  cildinize  mayayla  sutu  krem kiwamina  getirip  surun  yuzunuze  bakin  osaman  cok  guzel  bir  iksir   denemenizi  tawsiye  ederim.::))))
03 Nisan 2012, 23.07
Blog okuduktan sonra yorum yapmak için girdim gamyuna.Efendim bir dönemde 45 kilo vermiş biri olarak diyorum,mide sindiriminden önce ağız sindirimi yapılmalı.Lokmaları küçük halde ve en az 20 kez çiğnerseniz,ağız sindirimi yaparsanız erken doyar ve haliyle az yemiş olursunuz.
Sabahları aç karna ilk işiniz içine limon damlatılmış ılık bir bardak su içmek olsun.Protein ve karbondioksit içeren besinleri aynı öğünde yemeyin.(Bunun bilimsel açıklaması da var)Spor yapıp,terlemeye çok özen gösterin.Terlediğiniz zaman yağ hücreleriniz daha kolay atılır.
Ben işin uzmanı değilim ama dediğim gibi böyle yaparak epey kilo verdim.Her şeyden önce kafada ki düşünceyi değiştirin.Aşırı kilonuz varsa da önce bir doktora gidip ,hormonlarınıza baktırın.
Ayrıca bazı yorumları okudum da ,sizi hasta yapabilir.
03 Nisan 2012, 23.16
amaaann yaaa alırım suyumu,atıştırmalıkları  gamyun puanlarımla birlikte şişmanlamaya  devam ederim.  Bi de midem az daha büyük olaydı iyi olurdu.
03 Nisan 2012, 23.36
Hareketli beden ,dengeli beslenme , iyi bir stres yönetimi  başka diyet bilmem.Tavsiye de etmem .Diyetler bilinçli yapılmadığında bedenin yapısını bozuyor diye düşünüyorum.Haftanın 4 günü sebze yemekleri, üç günü etli yemekler ;sebze yemekleri zeytinyağlı olmalı. Bol bol su , meyve suyu tüketiniz. Not :(ayyyy sonunda bende not yazdım))smile Resmi Meyve suyu tok tutar , su ise mekanizmayı hızlandırır.Benden söylemesi demedi demeyin... saygılarımlaa
04 Nisan 2012, 00.18

aman allahım , kelebek  o dediklerini aç karnına yapacak sonra birşey yemeyecekler mi

depodan yaksınlar yani :))

En güzeli bir arkadaşında yorumlarda dediği gibi tabaklartnı küçültsünler. Bol bol spor en basiti tempolu yürüyüş.

Ha unutuyordum GÜNDÜZ uykusudan uzak durmak. En çok kilo aldıran o.

 

04 Nisan 2012, 00.21
söz veriyorum pazartesi rejime başlayacağım)))))))))))
04 Nisan 2012, 00.54
:)))
Peki, bu girdaba kapılmadan, sirke içip maya yemeden -tadından geçtim adı bile midemi bir hoş etti.:)- biraz tombiş gezsek nasıl olur?
Hem eskiden öylesi makbulmüş.;)
Yazık değil mi bize, her yaz başı bu kabus geri geliyor, yaz gelmeden baharımız zehroluyor?:))
Bilge gibi düşünüyorum.:)
Beylerin hiç böyle dertleri yok sanki -ya da gizli örgüt kurdular, orada gizli gizli tüyolaşıyorlar bilemiyorum.- plajlarda nefes tutup göbekleri içeri hüpletiyorlar biraz biraz o kadar.:)))

Yine de bizi düşündüğünüz için teşekkürler.:)
Yazı da, yorumlar da hoştu. Evinde ekmek olmayan arkadaşıma çok güldüm.:)
Ellerinize sağlık.
06 Nisan 2012, 03.11
Peki ben bir haftada 10 kilo almak istiyorum mesela sayin diyetisyen, ne yapmam lazim beni de bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim:)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın