gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ümitt !

07 Nisan 2012, 03.45
A- A+

    Saat gece yarısını çoktan geçti , güneş nöbetini aya ve yıldızlara devredeli saatler oldu bense hala beklemekteyim uykumun bana gelmesini. Sokak lambası aydınlatıyor etrafı , her bir köşede sessizlik hakim, köpek bile avlamıyor , tek tük yanan ışıklar var evlerde..

Kimbilir ne yaşanmışlıklar var yada yaşanılması umut edilenler bu ışıkların ardında ,  şu an mutlu olanlar , yada mutsuzluklarından acı çekenler , üzülenler , hasta olanlar,  heyecanla bekleyenler , sesini birilerine duyurmak isteyenler , kimbilir ...

Başkalarına muhtaç olan acaba bilmediğimiz kimler var , hasan amca , ayşe teyze mi ? hacı teyze anjiyo olmuştu nasıl da unuttum ona bakmayı .. şefkat bekleyen , sıcak bir yürek ve cömert bir el bekleyen kimler var acaba ?

Kaçımız tanıyor aynı apartmanda oturduğu kişileri yada kaçının isimlerini biliyor ? sayısı emim çok azdır genellediğimizde , günden güne azalıyor çevremizle olan iletişimimiz , resmileşiyoruz , duyarlılığımız azalıyor günden güne , bencilleşiyormuyuz ? birileri bunun için uğraşıyor olmalı, yoksa bizler örf ve adetlerine , değerlerine bağlı , atasını tanıyan bir toplumuz.

toplu taşıma araçlarında görüyorum gençleri, gazilerin , engellilerin , yaşlıların , hamilelerin oturmasında öncelikli olan yerlere oturup, kulaklarına kulaklığı takıp hele biirde gözlerini kapatmaları yok mu ..üzülüyorum .. demek ki bizler yetiştiremedik diye düşünüyorum. , duyarlı olmaya en yakın çevremizden başlamamız gerekiyor sanırım ve yavaş yavaş çemberi büyütmek gerekiyor .

Gökyüzünde yıldızlar parlıyor, demekki yarın hava güzel olacak diye düşünüyorum kendi kendime. Ambulans sireni  bozuyor gecenin sessizliğini , sıyırıyor beni bu düşüncelerden

Ahhh o ses !

hala dayanamam  ona , duyduğum an boğazım düğümlenir , yanaklarım ıslanır süzülen yaşlardan .. yine yaşatacak bana unutmak istediklerimi , yine canımı yakacak her bir çığlığı ..

Yıllar öncesi soğuk bir  kış gecesiydi ,

banyodan gelen gürültüyle irkilip koşmuştuk , oğlumun cansız bedeni yatıyordu yerde öylece , nefes almadan , kıpırdaman .. şu an bile bu satırları yazmak öylesine zor ve canımı acıtıyor ki ..

İnsan o an ne yapacağını şaşırıyor, bildiğiniz her şey gidiyor aklınızdan , eliniz ayağınız tutmaz oluyor , hiçbir telefon numarasını hatırlamıyorsunuz ve haber verecek birilerini.

Oğlumun cansız çıplak bedenini battaniyeye sardığımız gibi mevsimin ilk karı üzerimize düşerken biz ambulansla hastaneye doğru yola  çıkmıştık . ilk müdahale ambulansta yapılıyor , oğlumu hayata döndürmeye uğraşıyorlardı , her çaba  tepkisizlikle sonuçlanıyordu ,

çaresiz kalmak öylesine  zorki, canından can giderken elinden hiç bir şey gelmiyor olması , bir söz duysam ,  bir müjde ya da o  an gözlerime bakan bir çift göz bana kurtuldu dese

duyarlılık dedim ya en başta..

trafik yoğun  varamıyoruz hastaneye , ambulansın çığlığı yayılıyor dışarıya  benimkiyse içime ,önümüzdeki araçlardan  biri yol verse , diğer şeritten başka bir araç onun verdiği yola geçiyor hemen, düşünmüyor mu sirenler çalıyor , birilerinin canı yanıyor, belli ki yetişmek zorunda , her bir saniyenin önemi var.. neden düüşünmüyorlar bunu

o an inmek istedim ambulanstan , ya yalvarsam yol verin diye yada tekme tokat girişsem neden duyarsız sınız diye , indirsem camlarını yere..

Sonunda hastaneye varmıştık , oğluma yapılan her müdahale cevapsız kalıyordu , 'artık yapılacak bir şey yok '  dediklerinde, o an ölmek istedim ölemedim , isyan etmek istedim edemedim .. ağlayamadım bile..

ümidim vardı hala , eğer ben isyan edersem , ağlarsam , umudum gerçekleşmeyecek gibi geliyordu, saniyeler saat gibi geliyordu bana , elinden hiç   bir şey gelmeyen  bir toz zerresi gibiydim  , sadece dua ediyordum , yavrumu bana bağışlaması için Allah 'ıma yalvarıyordum.

çaresizliği o an anladım , evledını kaybetmiş olduğunu düşünmenin nasıl yakıcı bir yangın olduğunu o an anladım

ve beklediğim mucize gerçekleşmişti .. yavrum hayata dönmüş tedaviye cevap veriyordu artık ,  bizde onunla birlikte hayata dönmüştük , bir süre daha yoğun bakımda kaldıktan sonra evimize döndük.

artık ağlayabilirdim , içime akıttığım gözyaşlarımı  dışarı salabilirdim ..

aradan yıllar geçti ve ben hala siren sesi duyduğumda yine boğazım düğüm  ve yine kelimellerim ıslak ..

 

YORUMLAR

07 Nisan 2012, 11.11

Muhteşem! Hem anlatım tarzı, cümleler hem de yaşanan olayın insani yönü bakımından muhteşem, muhteşem...

İnsan ümidi olduğu sürece telaş içerisinde olsa da zorlar şartları. Önemli olan ümidin bitmemesidir. AMa ümit bittiği an, artık kabullenmişliğin vermiş olduğu o iğrenç sükunetle karşılar durumu. Çok şükür ümit bitmemiş, sonu da iyi bitmiş...Bu ambulansta yaşadığınız telaşı başka şekilde olsa da bende yaşadım. Ama sonunda bittim, tükendim, elimden kayıp gitti...

İnsan neden isyan eder ki? Bize vadedilen birşey mi oldu ki, ölüm yok, üzüntü yok denildimi ki...Çok şükür ki isyan etmekten uzak kalmışsınız, belki de bu asaletti Onu size geri vermesinin sebebi...

Allah uzun ömürler versin... Yazılarınızı takip etmekteyim...Seviyorum çünkü..Saygılarımla 

07 Nisan 2012, 11.44
Şu an tüylerim diken diken oldu yazınızı okurken tam ambulansın sirensesini okuyordum ki bulunduğum yerden acı acı  o ses gittikçe yaklaştı bi yandan yazıyı okuyorum bi yandan acaba  diyorum  o ses gerçekmi yoksa yazıyamı kendimi kaptırdım . . .

Ümidlerimiz hiç bi zaman tükenmesin her isyan umutlarımıza atılan bir kurşun gibidir
07 Nisan 2012, 12.10

Sevgili V_eda...Günaydın sana ve tüm yazıyı okuyanlara...

Blogseverler salonuna bir kez daha teşekkürler...Başlamak, başarmanın yarısıdır. Yazılarında ki tadı sevdim. Yabancı da gelmedi...Tebrik ediyorum.

Yazının içeriğiyle ilgili ise ; Ah V_eda, bu duyguyu o kadar iyi tanırım ki...Anımsadığımda, nefessiz kalıyorum. 'Evlat' ...Allah'ımız kimseye evlat acısını tattırmasın.

Oğlum 1 aylık idi. Gece uyandım( Beslerken ,uyuya kalmışım) , bebeğimin ağzından köpükler geliyor, kıpkırmızı! Neye uğradığı şaşırdım. Ben çığlık çığlığa, oğlumu iki ayağından tutup, ters çevirdim havada.Evde kim varsa,çığlık çığlığa..Çığlıklarımız, öylesine fazlalaşmış ki, öylesine yüksekmişti, karşı komşumuz, direkt taksiyi çağırıp, aşağıda hazır bekletmiş..Ben sağlık konusunda, bir eğitim almadım.Almadım ama, bebeğime suni teneffüs yapmaya çalışıyorum. Ses yok.Bindik taksiye, hastaneye gidiyoruz ,son sürat..Yok nefes yok,tık yok...Gitti evladım diyorum, eşim nasıl bağırıyor anlatamam..NEDENİNİ hiç bir zaman çözemedim. Bir çeşmenin önünden geçerken,durdurdum arabayı, çocuğum kucağımda, elime biraz su doldurup, bebeğe verdim.İçirmeye çalışıyorum. Bir hareket, o ne, ses verdi. Hemen hastaneye devam ettik..Yine kımıldamıyor, yine tepkisiz..O doktorların koşuşturmaları, bizi dışarıda tutma çabaları,bir ömür gibi gelen dakikalar...Sonunda, bebeğimin ağlayan sesini duyduğumda, yüreğimde ki , anlatılmaz ancak yaşanır duygular..

1 saat kadar, hafızam gitti...Hiç birşeyi hatırlayamadım. Ne telefon numaraları, ne adres, ne isim...Ondan sonra ki süreç bayağı sancılıydı.Ama olsun, oğlum tekrar hayata dönmüştü..

O yüzden bilirim yüreğin hallerini...Kim yaşadıysa, sen ,o , şu; büyük geçmiş olsun...Bir daha da yaşatmasın.

Teşekkürler ve tebrikler tekrar...

07 Nisan 2012, 12.51
Sevgili Veda, yazınız okurken satırları öyle  çabuk yuttum ki, nefessiz kaldım bir an, neden biliyor musunuz? İnşallah dedim oğlunuz için kötü bişey yazılmamış olsun, lütfen dedim kurtulmuş olsun, bunu diledim okurken..Sevdiklerimizi kaybetme korkusu, hele de ölümle burun buruna geldiğimizde , bunun tarifi o kadar zor ki, ben de yaşadım bunu..Heşey anlamını  ve önemini yitirir o an, canınızdan can  kopar ki eğer bu evladınızsa daha da zordur.Allah kimseye evlat acısı tattırmasın inşallah.. Sevgiler...
07 Nisan 2012, 12.58
Ümitler hiç tükenmesin.. Hayırlısı olsun her şeyin... Evlat acısını yaşamadım henüz, yaşamam için zaman var belki de... ama annemden biliyorum ne olduğunu. allah sizlere bağışlasın kuzularınızı...
07 Nisan 2012, 13.09
Veda naptın sen yaa! böyle anlatılır mı? benim sülalede kaç kişi kalpten gitti haberin var mı?
oturup oturup kalktım yahu, nasıl yaşattıysan artık?...
yazma böyle şeyler, desem de dinleme yaz sen, yaz ki ulaşabildiği bir kaç kişi yaşasın aynı anları, yaşasın ki bencillikleri kendilerinden başkasına zarar vermesin. o da anlayana tabi...
07 Nisan 2012, 14.56
Allah sizi çocuklarınıza çocuklarınızıda size bağışlasın umarım böyle acılar hiç kimse yaşamaz.

Allah sıralı ölüm versin hepimize.
07 Nisan 2012, 15.29
Evlat, eş anne, baba ve kardeşler giderlerken arkasında en acı çekecek olan  BEN'i bırakırlar.
Başlamış olduğun cümleler bana çok yakın geldi. Teknolojik dünyanın teknolojik bizleri :(
Bir ara çok üzüntü duydum onu kaybetmiş olduğuna dair çok şükür ki yavruna tekrar kavuşmuş olmana çok sevindim.
Bir ders bir ibret vesilesi.

07 Nisan 2012, 17.04
Rabbim kimseyi evlat ana baba kardeş acısıyla sınamasın.Öyle güzel anlatmışsınızki okurken o ümidi bizede yansıttınız.Kaybetmedim umudumu şimdi yaşıyor diyecek..ve geldi o sözler yürek çarpıntım dindi birden.Sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum ailenizle..
07 Nisan 2012, 17.10
".... banyodan gelen gürültüyle.... " kısmından "... ve beklediğim mucize gerçekleşmişti..." kısım aralığını nasıl bir ruh haliyle okuduğumu anlatamam; nefes alamamak, kalp çarpıntısı ve en baskın şekilde korku yerleşti içime. Bittiğinde içime hapsolmuş koskocaman bir nefes verdim.
Nasıl hızlı okudum, nasıl koşturdum cümleler üzerinde atlayarak, ifade edemem...
Sizin ifade gücünüzün yansıttığıydı tabii bu.
Hissettim, hem de çok...

Sonra sakinleşip tekrar okudum.
Allah kimseye böylesi anları yaşatmasın.
Ama yaşıyoruz ne yazık ki, insanız...
Hiç ambulans krizi yaşamışlığım yok şükür ama ne zaman sesini duysam mutlaka dua ederim hep; "Allahım yardım et, sevenlerine bağışla, şifa ver." diye.

Dilerim asla yaşamazsınız tekrar böyle anlar.

Teşekkürler

07 Nisan 2012, 19.43

Merhaba ,

Yorumlarınız benim için çok değerli  teşekkür ediyorum herbir yorumcuya, 

Sayın TuRK_38 ,   sizin gibi eğitmen olan birinden bu övgüleri duymak gerçekten beni mutlu etti teşekkür ediyorum . Bloglarınızı bende beğeniyle okumaktayım.  Sizinde benim gibi o çaresizliği yaşamış olmanıza ve sonunda hayatınızdan kayıp gitmesine çok üzüldüm , başınız sağolsun .

O__ben , bence sen okurken kendini bloğuma kaptırdın . )  teşekkürler

Sevgili  Kupabeys  ,   blogseverler odasının en değerlisi   , ben de seni sevdim , yüreğini sevdim , iyiki varsın ve ben seni iyiki  tanıdım . Bebişinin  başından geçen olay benide çok üzdü , şükür ki acısını nasip etmemiş yaradan, hep beraber mutlu olmanızı dilerim , küçük bedenler acı çekmesin hayatta..

Bilgeguness ,  seni heyecanlandırdığıma  sevindim , söylediğin gibi seni dinlemiycem , ve yine bana söylediğin gibi yazmaya devam  edeceğim  teşekkürler.

 

07 Nisan 2012, 21.44
güzel dost belliki duyarlı bir insansın belliki bencil degilsin bizi herşeyden önce kişiligimizi kaybetmeye başladık doğru geçmişini  unutan gelecege yön veremezz  geçmişte bir baba  5 veya daha fazala çocuklu aileye baka biliyordu neden lüx yoktu  suyunu belediye çeşmesinden getiriyordu yakacagını topluyordu arabaya veya gemiye binmesi zaruri olmadıkca yürüyordu kısacası tek lüksü belkidee evindeki tek avizesii bile yoktu  bir ampülle idareeediyordu  ve aile mutluydu haline şükrediyordu eşe dosta  gidiyordu herkes fakirdi belkii ama hoş sohbetti. oysa günümüzde maddiyatt var oldukça hayatımıza lüx daha fazla girmeye başladı uzun uzun saya biliriz tv miz dev pilazmalar oldu pc miz  diz üztü oldu arabamız son model oldu belki bir çoğunu krediylee başardık sayarızz oturuyoruz tv başına saatlerce zaman öldürmekten başkaa bir amacı olmayan yayınlar  tv sıkıldıkmı hadi birazda pc internette biraz sörf yapalımm hadii birazda burda zaman öldürmek pc  dende sıkıldıkmı hadii arabayala biryerlere gidelim bir tur atalım gelelim .bırakalım eşi dostu kendimizee zaman kalmıyor ki. varlıgın içinde yokluk çekiyoruz ve herkess mutsuz bu lüxsü  yakalamayan bütün evlilikler kısa bir sürede çöküyor çekirdek aile dagılıyor ve yeni nesil bozulmaya mahküm oluyor._? sevgilerlee  ibrahim arslan.
07 Nisan 2012, 21.48
Anladim ki bu tur yazilar bana gore degil, anladim ki bu tur yazilarin anlatilmasi farkli bir duygu gerektiriyor ve anladim ki bu tur yazilarin yazabilenler tarafindan yazilmasi gerekir.
Elinize saglik, cok yakisiyor size..
08 Nisan 2012, 14.36
Sevgili Veda o kadar güzel ifade etmişsiniz ki yaşayarak okudum yutkundum  , ben soğukkanlı olmayı annelikle öğrendim ,ah çok iyi bilirim o çaresizliği .En kötü anlarda annemin bir sözünü hatırlarım 'asla neden ben ' deme kızım der hep.
İyiki varlar evlatlarımız Allah acılarını göstermesin yanımızdan eksik etmesin...
Paylaşım için teşekkürler , sevgiler..
09 Nisan 2012, 18.12
slm neden hayata hep olumsuz negatif bakıyorsun hep orda takılı kalıyorsun anlamak mmkün değil oysa hayat her zaman ve herşeye rağmen yaşamaya değer
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın