gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Protesto Edebildiklerimizden misiniz :)

05 Mayıs 2012, 20.21
A- A+
 Küçük büyük, genç yaşlı, hepimizin hayatında protesto ettiğimiz kişiler yada olaylar vardır.İnsanoğlu yaradılışı gereği sorar sorgular.Körü körüne inanmaz bir şeye.Geçmişten günümüze neleri protesto ettik.Nelere baş kaldırdık.Zaman tünelinde nazenince bir yolculuğa hazır mısınız ? Arkanıza yaslanın.Çay ve kahvelerde hazırsa. Hep birlikte eskileri seyire çıkalım...

İlk protestoyu yasak elmayı yemesiyle adem babamız başlatmış bence :) Ardından gelen nesillerde ona ayak uydurmakta hiç zorluk çekmemiş.Önceliği siyasete verelim.Bakalım tarihe damgasını vuran protestolar nelermiş...


Karanlıkları aydınlatalım sloganıyla susurluk davasını protesto etmiştik. 7-8 yaşlarında idim o zaman.Gece saat 21:00 gösterdiğinde ışıkları kapar açardık.Bunu yapmak çok eğlenceliydi.Abimle saatin gelmesini bekler. 1 dakika süre ile oturma odasının ışığını kapar kapar açardık.Çocuk aklımızla bunu bir oyun haline getirmiştik.Biraz büyüyüp olan biteni anlamaya başladığımda, masumca oyunumuzun devasa bir davanın aydınlanması için yapılan, sivil bir hareket olduğunu idrak etmiştim..

 2008 yılından bir kare canlanıyor hafızamda.ABD başkanı Bush'un ırak'a veda ziyareti sırasında, ayakkabılı protesto ile karşılaşmış. Gazeteci El Zeydi ve ayakkabıları, başta Bush olmak üzere dünya basınında espirilere konu olmuştu.Buda onun protesto anlayışıdı idi :)

 Bizden bir siyasetçimize yapılan yumurtalı protesto var sırada.Bu bir çoğumuzun hatırlayabileceği bir itiraz,bir dışa vurum...Üniversiteli öğrencilerle sık sık buluşan Burhan Kuzu yumurta yağmuruna tutulmuştu.Bir süre devam eden protesto şekline, şemsiylerle koruma yapılmştı.Fikirlerini bensemeyen bu gruba, mizahi bir dille cevap veren siyasetçimiz artı puanları toplamıştı.Yumurtaları yiyin protein olsun :) tavsiyesi ile gülümseten bir yaklaşım olarak tarihe geçmiştir...

 Bir çok bir o kadarda ilginç protesto olaylarına tanıklık etmişiz.Yazmaya kalksam bloglara sığmaz.Yakın geçmişimizde terlikli protestoyu izlemiştik.Sonra vekillerimizin sıralara vurma protestosu var.Domatesli, dövizli,pankartlı protestolar her alanda var.Varda var yani hangi birini anlatmalı.Seç beğen al abla diyesim var benimde ))) Doktorlarımızın beyaz önlük,yeşil sahaların ıslık, taksicilerin kornalı protestoları öne çıkan itiraz etme çeşitleri...

    Kişisel protesto çeşitlerine geliyorum yavaştan.İçecekler tazelensin.Hadi az mola )

   Lise yıllarına gidiyorum.Sınıfca bir protestoya imza atmıştık.Yazılı kağıtlarımızı sürekli geç okuyan bir matematikcimiz vardı.Kulakları çınlasın.Çok ağırkanlı bir adamdı.2. 3. yazılıyı yapar.1.yi hala okumazdı. Bizde not soframızın eksiksiz olması için hesaplarımızı yapmak ister,bian önce okuyun hocam diye her derste sorardık.Bi gün bi karar aldık.Ders kitap ve defterlerimizi sıranın üzerine çıkarmadık.Ders zili çaldı.Hocamız sınıfa girdi sıraların üstü bomboş .!! Bizlerde garip yüz ifadeleri.!!! Kimi çekingen,kimi muzip,kimi boş gözlerle bakan )) Matematikci olmamış boşuna tabii. Hemen anladı olayı.Madem çıkarmadınız kitap defterlerinizi. Hazır böyle bulmuşken sizleri bi sözlü yapayım dedi.Sınıfta bir gürültü bir kıyamet.Hocam yapmayın etmeyin.Biz ettik siz etmeyin.İnsafsız hoca sınıf listesinden iki arkadaşımızı tahtaya kaldırdı.Kazık soruları sordu.Gerçi kolayda sorsa bilemiceklerdi.Çünki ikisininde bu dersi zayıftı.Biz bu olayı günlerce konuştuk.Öğretmenler odasında bile konu edilmişti.Ben şimdi gülerek anımsıyorum.Ama piyango vuran arkadaşlarda benim gibi mi anımsıyor acaba )))

Üni. yıllarımda hoşlanmadığımız şeyleri legal yollarla protesto etmeye devam ettik.Alkışlı protesto,sessiz protesto,siyah çelenkli protestolar oldu.Bazılarında yer aldım.Bazılarını izlemekle yetindim..


Evde abimle en son annemi protesto ettim.Her hafta düzenli olarak brokoli pişiriyor.Ya çorbası ya yemeği ya salatası olmaz ki yaa sevmiyorum. İki gün mutfaktan gitmiyor kokusu.Yemek zorundamıyız dedim, abimide provake ettim.Bir akşam pizzacıya kaçtık.Ohh evde ot kök biz mis gibi pizzacıda keyif yaptık.E tabi eve gelince annemin sitemli bakışları,serzenişli sözlerinide kuzu kuzu dinledik.O da brokoli sevmediğimiz için protesto edicekmiş bizi.En son öyle söyledi :) canım annemm güzel annemm ben seni yerim brokoli ne ki (slaş 12-15ten 3tane olsun lütfen )))

Gamyundan iki arkadaşımı protestolarıma eklemek istiyorum.Birisi bilgegunes.Kelimede beni yenmek zorunda mısın bilgee.İşte protesto ederim bende seni )))) Birde bankoelitin pashaa'sı var.Onuda protesto ediyorum.Kol altıma oturmak için fırsat kolluyor.Okeyleri tık tık atıyor.Olmaz ki olmaz yani ))

Ayy ne çok varmış itiraz ettiğim ve edilen şeyler.Sizlerinde vardır mutlaka.Ben paylaştım dilimin döndüğünce.Hadi blogseverler size sesleniyorum. Sevgilinize, patronunuza yada arkadaşınıza yaptığınız boykot anılarınızı merakla bekliyorum.. Sevgiyle kalın...

YORUMLAR

07 Mayıs 2012, 16.20
Olmadı nazenin, gelmiş geçmiş en önemli protestolardan birini unutmuşsun. Tuz vergisini prostesto etmek adına 400 km lik yürüyüş gerçekleştiren gandi cemaati unutulur mu? sat_agraha'mın kulakları çınlasın.

Ayrıca ben de seni protesto ediyorum, yendikten sonra doğru dürüst dalga geçmeme bile fırsat vermeden ortamı terk edişin için ışıkları 2 dakika kapatmayı düşünüyorum. :)
07 Mayıs 2012, 20.00
Önce ben ettim senin ki etkiye tepki. O sebeple sayılmaz bilge ))En son gizli kelimeyi buldum o teselli etti beni yaa )  Hepsini tek tek yazmak istemedim. Okuyuculara bıraktım bazılarını.Lakin haftasonu azizliğine uğradım bilindiği üzere.Sağlık olsun.Önümüzdeki bloglara bakıcaz artıkın )
08 Mayıs 2012, 13.10

Nazenin, ellerine sağlık onca emek için, ama blogların çokluğundan, bu yazının fark edilmemesi de şanssızlık.Demek ki çok birikim vardı. Bu yüzden sayıya bakıp, sakın üzülme..Normalde, çok yorum alacak bir konuya değinmişsin.

Ben düşündüm de, protestolarımı yazmak istemedim. Çünkü hayatım boyunca, haksızlıklara,adaletsizliklere, eşitsizliklere ve sevgisizliklere protesto etmişimdir. En derin protestom ise, eşitlik için olmuştur....

Cumhuriyet'e karşı yapılan her türlü tehditte ise, baş safhada olacağım kesindir.

Sevgiler...

11 Mayıs 2012, 00.09
kupabeys gerçekten sizde nazenin kadar çok haklı bir konuya yer vermişsiniz herşey bi kenera  CUMHURİYETİMİZ VE ATATÜRK için her türlü protestoya yürürm.Ve bi konuda şu güzelim TÜRKÇEMİZ i katleden yapay gençlik sizleri burdan protesto ediyorum... Yapaysız günler dilerim saygılarımla
25 Mayıs 2012, 01.58
Evet BankoElitin Tek ve bir tane  Pasha'sı var oda bendeniz.. )) Maden kaynağı buLmusum onu bırakmak olur mu hiç  tabiki koltuğuna oturacam Bi oyunda 5 kere okey attım gamyun tarihimde Rekor kırdım sayende ve önümüzdeki günlerde bunu egale etmek için çalışmalara baslıcaz seninLe )) Öğreneceksin Kekliğim öğreneceksin.. ))
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın