gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Çabalama boşa...

06 Mayıs 2012, 01.25
A- A+
Çabalamayın, boşa!
Çıkar gider kapısını aklına çarpıp, bir başına.  Ve anlamazsın nasıl yalnız kaldığını. Bir düşünce sayıklarsın yavaştan, illa o olsun dersin. Susmaya cesaret edemediğin gibi, konuşmayı da beceremezsin. Bir nota çalarsın bakışından, vurmaya başlarsın bağrının teline, SIRF DUYSUN DİYE.
 İşitmez ; 
Çabalamayın, boşa!
Sağırdır artık sana.
Kirpiklerin alıştığı zaman, ıslaklığına. Bir ter kokusu mideni bulandırmaz. 
Ama yinede çevirirsin başını başka yere. 
Görmek istersin, yana doğru kayıp giden yıldızı. 
Uzanmaya çalışırsın,
Gücün yetmez.
Göremezsin artık. Hissedemezsin de belki. Ama bilmiyorsun ,
Çabalama boşuna!

Çaba gösterilen bir aşkın kayıp oluş gecesi...
Bir başına kalınmışlık, yalnız olmanın manası değildir. Bilirim ki, çıplaklığıma esirim artık. Belki çok üşür, hasta olurum. Ama hiç düşmem dizlerime. Canım yanmasın diye, ellerimi siper ederim kalbime. Bir umudun arkasından seyrederim de sesini, yinede kulak asmam cahilliğine.
Bir bebek çizerim hayalimde. Annesi yine sen olursun, ben yine baba dedi diye cıngara baş vururum. Bir elinden tutmuş olacaksın.Uzattığında, helal süt emdirmek için, bağrını.. Yine hainliği sana yapacak, canını acıtarak. Sen gıkını çıkartamayan olacaksın yine, hafif bir tebessümle, saçlarını okşayıp bana benzediğini söyleceksin. "Gözlerine akmak için can attığım sen" , bir bebeğin annesine laiksin... 
Sanırım çaba boşa 
Tırnaklarım bile seyir halinde, yalnız kalmışlığa...
Sanırım çaba boşa 
Bir kadının gidişine yakışıyor,  boşa çaba...

B.A

YORUMLAR

06 Mayıs 2012, 14.22
     Şiir tadında bir yazı.Ellerinize sağlık.Yine başardınız .Düşünerek okudum, okuduktan sonra anladığımın, anlattığınız şey mi olduğuna dikkat ettim.Yine burnumdan getirdiniz.Sizi ve yazdıklarınızı anlamak için not defterimi bile yanıma aldım.Sizi tekrar ettim, kaydettim.Söylediklerinizi anladığımdan emin olduktan sonra da yorumluyorum.Kafamı yorduğunuz için teşekkür etmiycem ama tembellikten de kurtuldum doğrusu.Yazdıklarınız eğer sizi yansıtıyorsa sevgilinize ya da eşinize sabır ve metanet diliyorum3smile Resmismile Resmi.
06 Mayıs 2012, 17.04
Hımmm...Bence süper bir dil kullanmış...Tebrik ederim...Bir erkek olarak ne kadar da sevginesahip çıkarsan çık kadın eğer bir şeyin olmasını,ya da olmamasını takmışsa aklına senin nesevgini,ne de yüreğini görmez...Bunu hissettiğin de ÇABALARIN boş diyor...Kurtarmak istediğisevgisinin ARTIK göz yaşı kadar değerinin kalmadığını işaret ediyor..Not defterine ne gerek varGÖNÜL GÖZÜNÜZÜ AÇIN....Gerekli yanıt orda......Eline sağlık....
06 Mayıs 2012, 17.24
Daha erken saatlerde okudum, her seferki çay sigara eşliğinde ama kafam bulanık bir iki gündür, yazmak istemedim bir şey.
Yağmur başladı dışarıda, pencere açık, hem birlikte getirdiği koku hem de şıkır şıkır sesi geliyor yağmurun. Bu güzel eşlikle tekrar okudum, çok iyi gitti yan yana.:)

Çok güzel yine, çok.
Birbiriyle alakasızmış gibi ayrı yerlerde duran sözcükleri dip dibe yerleştirip nefis bir tada dönüştürmek senin becerin.
"Çıkıp giderken KAPIYI, AKLINA ÇARPMAK kalanın.",
"BAKIŞTAN NOTA ÇALIP BAĞRININ TELİNE vurmak",
Çabalarken "TIRNAKLARIN YALNIZLIĞA SEYİR HALİNDE" oluşu örneğin.
Nasıl bir uyumla dansediyor sözcükler?..

Özlemiştik güzelim satırlarını.
Teşekkürler, sevgiler sana.

06 Mayıs 2012, 20.59
 Aşkını,kederini ne kadar içine atsan boş , olmuyor.Hep olacak diye umuyorsun , olmuyor.Sanki biri , bilmediğin bir güç sizi ayrı dünyalara itiyor.Size tek çare kalıyor , ağlamak. Onuda gurur yapıp inadına gülüyorsunuz , sanki birilerine nispet yaparcasına amaa "yanlış".
  Geçin ufku olmayan bir denizin karşısına , içinizden geldiğince , denizi taşıracakmış gibi ağlayın.Sonra döktüğün gözyaşlarının zerresinin hesabını bir bir sorun ... Değermi... Değermi.... !!!!! .....   :))  Geçmiş Olsun ----<{(@
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın